Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 702
  • 703
  • 704
  • 705
  • 706
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14061 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 08 July 2020 - 07:42 PM

Am tot gătit, dar abia ieri am făcut poze...

Pui cu orez și salată.
Imagine atasata: monthly_07_2020/post-2240-0-48880400-1594230123.jpg

#14062 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 July 2020 - 09:11 AM

Bine ai revenit Oana,ce galbior si frumos e puiutul tau :)

Dupa ce m-am razgandit de vreo nshpe' mii de ori asupra meniului de azi ,profit de racoarea care e acum la noi (dimineata si seara e chiar frig :) ) si mai pun de o tura de ardei umpluti :)

#14063 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 July 2020 - 12:35 PM

:) Cum spuneam :)


Imagine atasata: monthly_07_2020/post-405-0-29096500-1594290899.jpg

#14064 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 09 July 2020 - 02:20 PM

Vezi postareaGeany, la 09 July 2020 - 12:35 PM, a spus:

:) Cum spuneam :)


Atasament SAM_8929.JPG




Geany, poti sa imi spui te rog cum faci tu ardeii umpluti? Multumesc!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#14065 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 09 July 2020 - 02:57 PM

Și eu tot ardei umpluți Imagine postata

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-2240-0-59250500-1594299435.jpg

#14066 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 July 2020 - 04:39 PM

:) Am fost in acelasi gand Oana!...

Draga Laponel,pt. ardei umpluti eu aleg ardei grasi mici si cu coaja mai subtire(fata de cei care sunt buni de copt care trebuie sa fie carnosi si grosi),le scot cotorul si ii curat pe interior de seminte si vinisoare,deasemeni cumpar mereu o varza mica sa am sa pun la fundul cratitei pat,restul de varza ce-mi ramane o folosesc la salata de varza cu alta ocazie,pt. 500 de gr. de carne tocata de porc in amestec cu vita pun la calit o ceapa tocata marunt si un morcov mic dat pe razatoarea cu ochiuri mici,cand s-au calit adaug o ceasca de orez care a fost in prealabil inmuiat,si-l calesc si pe el acolo cu ceapa si 1 lingura plina vf. de bulion concentrat 24%,amestecand mereu cu lingura de lemn,dau deoparte sa se racoreasca,acum adaug carnea tocata ,1 ou crud (stiu ca multi nu pun dar mie asa imi place ,eu asa am invatat de la mama si asa fac eu) si mai adaug o ceapa mica tocata marunt din cutit cruda,sare piper,fulgi de ardei iute si marar uscat de la plic imi place mie,nu verdeata,tai capacele din rosii tari/ferme,le dau prin faina ca sa faca priza cu ardeii,capacesc cu ele ardeii,pe fundul cratitei pun pat de varza dulce tocata din cutit,fasiute de slaninuta sau ceva afumatura,si crengute de cimbru ,asez ardeii umpluti si completez cu apa cat sa-i cuprinda si sa-i intreaca putin,ii dau pe foc,cand clocoteste apa mai pun miezul de la rosiile ce mi-au folosit la capacele si inca o lingura de bulion concentrat,sare si piper pun si in apa care fierbe ,cand a mai scazut apa si incep sa-si iteasca ei capetele ii dau la cuptorul dinainte incalzit tot stropindu-i cu vin din cand in cand ...

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-405-0-69752900-1594305486.jpg

#14067 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,529
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 July 2020 - 06:16 PM

Eu am gatit, dar fara poze, pateu din ficatei de pui, mancare de vita cu castraveti acri si salata boeuf .
brain loading....please wait....

#14068 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 July 2020 - 06:27 PM

Nu era bucata care ar fi trebuit dar s-a dus toata, 4.2 kg a avut.
Ribs I love you! 4 ore la Weber. Se topea in gura.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-13-0-70796000-1594311990.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-13-0-73090100-1594312000.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 09 July 2020 - 06:27 PM


#14069 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 09 July 2020 - 06:44 PM

Vezi postareaGeany, la 09 July 2020 - 04:39 PM, a spus:

:) Am fost in acelasi gand Oana!...

Draga Laponel,pt. ardei umpluti eu aleg ardei grasi mici si cu coaja mai subtire(fata de cei care sunt buni de copt care trebuie sa fie carnosi si grosi),le scot cotorul si ii curat pe interior de seminte si vinisoare,deasemeni cumpar mereu o varza mica sa am sa pun la fundul cratitei pat,restul de varza ce-mi ramane o folosesc la salata de varza cu alta ocazie,pt. 500 de gr. de carne tocata de porc in amestec cu vita pun la calit o ceapa tocata marunt si un morcov mic dat pe razatoarea cu ochiuri mici,cand s-au calit adaug o ceasca de orez care a fost in prealabil inmuiat,si-l calesc si pe el acolo cu ceapa si 1 lingura plina vf. de bulion concentrat 24%,amestecand mereu cu lingura de lemn,dau deoparte sa se racoreasca,acum adaug carnea tocata ,1 ou crud (stiu ca multi nu pun dar mie asa imi place ,eu asa am invatat de la mama si asa fac eu) si mai adaug o ceapa mica tocata marunt din cutit cruda,sare piper,fulgi de ardei iute si marar uscat de la plic imi place mie,nu verdeata,tai capacele din rosii tari/ferme,le dau prin faina ca sa faca priza cu ardeii,capacesc cu ele ardeii,pe fundul cratitei pun pat de varza dulce tocata din cutit,fasiute de slaninuta sau ceva afumatura,si crengute de cimbru ,asez ardeii umpluti si completez cu apa cat sa-i cuprinda si sa-i intreaca putin,ii dau pe foc,cand clocoteste apa mai pun miezul de la rosiile ce mi-au folosit la capacele si inca o lingura de bulion concentrat,sare si piper pun si in apa care fierbe ,cand a mai scazut apa si incep sa-si iteasca ei capetele ii dau la cuptorul dinainte incalzit tot stropindu-i cu vin din cand in cand ...

Atasament SAM_8269.JPG


Multumesc! Nu sunt Lapona, dar nu-i nimic. Am mai zis eu ca semanam 😋

Aceasta postare a fost editata de Titirimundi: 09 July 2020 - 06:45 PM

Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#14070 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 July 2020 - 07:40 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 09 July 2020 - 06:44 PM, a spus:



:) =)) ...Mii de scuze draga mea,chiar am si scris in graba nu eram atenta (se vede treaba ca ma senilizez din ce in ce mai grav ,Geaninoo!!!,revino-ti fata mea :) )... :) se spune ca o sa te imbogatesti ,sa dea d-zeu :-*

P.S Daca e f. cald si nu vrei sa mai dai ardeii la cuptor ,dar vrei totusi sa ii ai asa rumeniti,mi-a spus mai demult Alexandru aici pe forum si Steluta a confirmat ca sunt f. buni facuti in felul urmator,dupa ce termini de umplut ardeii,pui putin ulei intr-o tigaie si cu atentie,ii prajesti usor pe toate partile,apoi ii pui la fiert,stiu ca am facut atunci si au fost f. buni!...Sper sa ma ierti pt. gafa te pupp!! :) :-*

Ptiiuuuii'!!! ca acu' vazui',pana si quote/raspuns l-am dat aiure,zau ca nush' ce-i cu mine azi....



Multumesc! Nu sunt Lapona, dar nu-i nimic. Am mai zis eu ca semanam 😋


#14071 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2020 - 11:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 July 2020 - 06:27 PM, a spus:

Nu era bucata care ar fi trebuit dar s-a dus toata, 4.2 kg a avut.

m-ai lovit direct la corason! Imagine postataImagine postata

#14072 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2020 - 12:20 PM

Vezi postareaDexter, la 09 July 2020 - 11:36 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 09 July 2020 - 06:27 PM, a spus:

Nu era bucata care ar fi trebuit dar s-a dus toata, 4.2 kg a avut.

m-ai lovit direct la corason! Imagine postataImagine postata


Asteptam sa apari sa stii 🤣.
A fost mai inalta bucata nu drept de ribs, nu se pricep aici sa o taie, chiar si noi intram in confuzie cateodata, nu stiu cum sa le mai explic. Dar dupa 4 ore, oasele cadeau singure de pe carne.
Ce nu am avut de data asta a fost usturoi praf, am pus proaspat taiat marunt si a mers de minune.

#14073 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2020 - 01:41 PM

Parmigiana de vinete care se va manca diseara.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-13-0-42057600-1594381283.jpg

#14074 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 July 2020 - 04:23 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 09 July 2020 - 06:44 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 July 2020 - 04:39 PM, a spus:

:) Am fost in acelasi gand Oana!...

Draga Laponel,pt. ardei umpluti eu aleg ardei grasi mici si cu coaja mai subtire(fata de cei care sunt buni de copt care trebuie sa fie carnosi si grosi),le scot cotorul si ii curat pe interior de seminte si vinisoare,deasemeni cumpar mereu o varza mica sa am sa pun la fundul cratitei pat,restul de varza ce-mi ramane o folosesc la salata de varza cu alta ocazie,pt. 500 de gr. de carne tocata de porc in amestec cu vita pun la calit o ceapa tocata marunt si un morcov mic dat pe razatoarea cu ochiuri mici,cand s-au calit adaug o ceasca de orez care a fost in prealabil inmuiat,si-l calesc si pe el acolo cu ceapa si 1 lingura plina vf. de bulion concentrat 24%,amestecand mereu cu lingura de lemn,dau deoparte sa se racoreasca,acum adaug carnea tocata ,1 ou crud (stiu ca multi nu pun dar mie asa imi place ,eu asa am invatat de la mama si asa fac eu) si mai adaug o ceapa mica tocata marunt din cutit cruda,sare piper,fulgi de ardei iute si marar uscat de la plic imi place mie,nu verdeata,tai capacele din rosii tari/ferme,le dau prin faina ca sa faca priza cu ardeii,capacesc cu ele ardeii,pe fundul cratitei pun pat de varza dulce tocata din cutit,fasiute de slaninuta sau ceva afumatura,si crengute de cimbru ,asez ardeii umpluti si completez cu apa cat sa-i cuprinda si sa-i intreaca putin,ii dau pe foc,cand clocoteste apa mai pun miezul de la rosiile ce mi-au folosit la capacele si inca o lingura de bulion concentrat,sare si piper pun si in apa care fierbe ,cand a mai scazut apa si incep sa-si iteasca ei capetele ii dau la cuptorul dinainte incalzit tot stropindu-i cu vin din cand in cand ...

Atasament SAM_8269.JPG


Multumesc! Nu sunt Lapona, dar nu-i nimic. Am mai zis eu ca semanam 😋

Imagine postataMersi pentru compliment Imagine postata Mai ales acum ca mi-am vopsit sprancenele si facut permanent la gene.
Chiar vroiam sa ii spune Geaninei ca ii multumesc pentru reteta si ca ti-o dau mai departe Imagine postata

Lasa, Titi, ai un miel de Paste Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14075 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2020 - 11:45 AM

Hi hi hi! Laponel' si pi' tini' te-am confundit' asa ca si tu te-ai imbogati se spune :) :) Vezi Tiri' ca-i adevarat ,deja a zbughit un miel de paste pt. tine de la Lpaonica ,deci deja functioneaza :D

Azi cotlet condimentat(asa l-am cumparat deja condimentat) tras la tigaie cu ciupercute si mancarica din ceapa, rondele de morcov,rosii fasii de ardei copt,ardei iute si usturoi...

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-405-0-67350100-1594460740.jpg

#14076 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 July 2020 - 05:33 PM

Ieri o rață umplută cu pastă de ficat și cu mere coapte pe lîngă. A avut și sos din zeama de la friptură îmbogățită cu altele, v-am mai povestit -_-

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-233-0-25234400-1594567876.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-233-0-58953000-1594567884.jpg

Edit: stai c-am gătit și azi: ciorbă din gît de curcan de pe care am scos carnea cînd a fost fiert gîtul și am pus la loc carnea în ciorbă, fără oase. Salată de vinete și salată de ardei copți, prima dată vara asta :D

Edit 2 să pun poză cu vinetele și ardeii copți.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-233-0-54637400-1594569247.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 12 July 2020 - 05:54 PM


#14077 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 July 2020 - 02:25 AM

Rata aia cred ca se topea in gura -_- , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...
Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor.

#14078 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 July 2020 - 09:30 AM

Vezi postareaadi_edi, la 13 July 2020 - 02:25 AM, a spus:

Rata aia cred ca se topea in gura -_- , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...
Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor.


Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic :D

#14079 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 July 2020 - 12:07 PM

Vezi postareaCarmella, la 13 July 2020 - 09:30 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 13 July 2020 - 02:25 AM, a spus:

Rata aia cred ca se topea in gura :D , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...
Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor.


Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic -_-


Mai este si alta metoda :D? ... :D si eu tot asa le fac, de cand ai zis de procedeul asta...

#14080 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 July 2020 - 02:24 PM

Vezi postareaadi_edi, la 13 July 2020 - 12:07 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 13 July 2020 - 09:30 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 13 July 2020 - 02:25 AM, a spus:

Rata aia cred ca se topea in gura :D , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...
Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor.


Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic -_-


Mai este si alta metoda :D? ... :D si eu tot asa le fac, de cand ai zis de procedeul asta...


Bravo! Credeam că zici de varianta clasică :D nu știu cine o mai face-o pe aia...

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 702
  • 703
  • 704
  • 705
  • 706
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi