Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 757
  • 758
  • 759
  • 760
  • 761
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#15161 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2024 - 10:31 AM

Vaaai cum poate sa arate ciorba asta :hungry:

#15162 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 February 2024 - 01:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 February 2024 - 10:31 AM, a spus:

Vaaai cum poate sa arate ciorba asta :hungry:

A fost atat de buna ca a mancat pana si fiica-mea 😄!

#15163 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2024 - 01:52 PM

hai povesteste cum ai facut-o

#15164 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 February 2024 - 02:35 PM

Vezi postareaadi_edi, la 04 April 2023 - 12:20 AM, a spus:

N-am mai facut de ani de zile si nu mai stiam precis, m-am inspirat de pe Savori Urbane. Cea mai usoara reteta - am fiert oasele afumate (ca asta a cumparat sotul) vreo ora, am adaugat o ceapa taiata marunt si 2 morcovi si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat, apoi varza taiata patratele 😁. Nu-mi amintesc de ceapa si morcovi in supa pe care o facea bunica-mea dar stiu ca punea si rosii sau pasta asa ca am pus si eu. Si neaparat cimbru. Mararul si chiminul iarasi nu mi le amintesc in supa bunicii, dar eu am pus. In copilarie am urat cu patima ciorba asta, nu o puteam manca.

😁 de data asta am pus coaste afumate. Marar n-am avut dar cimbrul nu poate lipsi, in opinia mea.

#15165 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2024 - 03:27 PM

varza o freci cu sare ca sa se inmoaie sau o pui asa imediat dupa ce ai taiat-o?
Mi-am notat tot, si mie mi se pare ca mere perfect cu coaste ca apoi se desprinde carnita de pe os si ramine in ciorba :D

#15166 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 February 2024 - 03:38 PM

Pentru ciorba nu trebuie frecata cu sare. Dar o tai patratele, nu fasiute ca pentru varza calita (e mai usor de luat cu lingura).

#15167 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2024 - 04:49 PM

am retinut, mersi frumos

#15168 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2024 - 07:11 PM

Adi, am luat varza si scaricica mi se pare scrie pe costite, in weekend o produc :thumleft:

#15169 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 February 2024 - 07:24 PM

Sper sa va placa!

#15170 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2024 - 07:47 PM

Mie sigur, lui vom vedea :rolleyes:
o sa incerc si taiteii cu varza :71:

#15171 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 February 2024 - 10:35 PM

Pulpe de pui la cuptor (cu maioneza, pesmet, parmezan, condimente), orez si legume sotate.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2024/post-192-0-93086400-1708115690.jpg


#15172 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 February 2024 - 03:10 PM

Adica in loc sa le dai prin ou le ungi cu maioneza?

#15173 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 February 2024 - 04:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 February 2024 - 03:10 PM, a spus:

Adica in loc sa le dai prin ou le ungi cu maioneza?

Exact! Le ungi doar deasupra, presari condimentele, gata! Iese super de fiecare data, una din retetele noastre preferate:
https://pin.it/78pb3d5nc

#15174 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 18 February 2024 - 10:06 PM

Uai, ciorbita aia arata intr-un mare fel .... bun bun

Noi in ultimile 2 sapt am mancat cam asa


Ciorbita din gat de oaie

Imagine atasata: monthly_02_2024/post-591-0-97640800-1708285923.jpg

Ficatei de curcan cu ceapa caramelizata si cartofi la cuptor

Imagine atasata: monthly_02_2024/post-591-0-14840900-1708286020.jpg

Tortilla cu pastrama de piept de curcan, bacon de oaie, castraveti murati ai sos de maioneza din chilli verde

Imagine atasata: monthly_02_2024/post-591-0-84495400-1708286113.jpg

Aripi de pui, ciuperci, dovlecei, conopida, cartofi, cartofi portocalii, usturoi, ceapa - totul la cuptor.

Imagine atasata: monthly_02_2024/post-591-0-07625900-1708286237.jpg

#15175 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 February 2024 - 10:22 PM

Mmmm, Clau, ce de bunatati! Dar cel mai pofta mi-e de ficateii aia cu ceapa, nu stiu de ce n-am facut niciodata, doar prajiti asa simpli, sau pateu. Poate de lene 😛.
Azi iarasi o mancare rapida, cod la cuptor, orez si salata de fenicul, castraveti si ceapa. (Mi-am adus aminte ca am o mandolina, no name dar si-a facut treaba cu brio la taiat ingredientele pentru salata; trebuie sa o pun undeva mai la indemana 👍).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2024/post-192-0-57124300-1708287418.jpg


#15176 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2024 - 12:35 PM

Vezi postareaclau_ash, la 18 February 2024 - 10:06 PM, a spus:

Ficatei de curcan cu ceapa caramelizata si cartofi la cuptor

Clau, prajesti impreuna ceapa si ficateii?
Si eu ca si adi ficateii de pui ii fac doar pateu, in schimb cel de vita il fac alla veneziana adica feliile date prin faina si apoi prajite amestecate cu ceapa prajita si ea deglasata cu nitel otet

Eu am facut ciorba de varza
Nu stiu cum e gustul ei original si nici daca trebuia folosita varza cu frunza creata sau cealalta cu frunza mai tare dar era buna, o sa o incerc si cu cealalta
Fiersesem si 2 cartofi americani si am pus unul in ea ca sa fie mai cremoasa ca aici daca e prea lichida nu place :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_02_2024/post-4-0-59699100-1708338820.jpg
taiteii cu varza
Imagine atasata: monthly_02_2024/post-4-0-24956000-1708338849.jpg

si cu resturile de la fenel si broccoli o tarta sarata, aveam un rest de fulgi de ovaz si seminte si le-am aruncat deasupra :D
Imagine atasata: monthly_02_2024/post-4-0-01857700-1708338891.jpg

#15177 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 February 2024 - 03:40 PM

Adriana, eu folosesc varza creata doar la sarmale. Dar n-ai pus cimbru 🤪? Sau nu va place?

#15178 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 February 2024 - 03:52 PM

Adriana, rumenesc ceapa in unt inainte ca ia mult timp pana se face aurie ruginie si dupa ce a ajunj la coluarea dorita si s-u evaporat aprope toata zeama de la ceapa, doar atunci pun ficatii.

Eu pun cam 6 cepe mari cat pumnul la 1 kg de ficati.

#15179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2024 - 04:02 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 February 2024 - 03:40 PM, a spus:

Adriana, eu folosesc varza creata doar la sarmale. Dar n-ai pus cimbru 🤪? Sau nu va place?

da' vezi, am gresit, o sa o refac
n-am cimbru :rolleyes:

Vezi postareaclau_ash, la 19 February 2024 - 03:52 PM, a spus:

Adriana, rumenesc ceapa in unt inainte ca ia mult timp pana se face aurie ruginie si dupa ce a ajunj la coluarea dorita si s-u evaporat aprope toata zeama de la ceapa, doar atunci pun ficatii.

Eu pun cam 6 cepe mari cat pumnul la 1 kg de ficati.

am inteles, o sa incerc

#15180 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 February 2024 - 04:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 February 2024 - 04:02 PM, a spus:


da' vezi, am gresit, o sa o refac
n-am cimbru :rolleyes:


Ok, data viitoare. Eu nu concep sarmale sau ciorba asta fara cimbru. Dar la varza a la Cluj am uitat odata sa pun si a mancat si fiu-meu 😛, de atunci o fac fara, nu tuturor le place aroma.
Dar ia spune de tarta aia cu fenel, l-ai calit? Ce ar mai merge pe langa - bacon, branza? Noi nu prea mancam fenel, ieri cred ca am mancat a doua oara in viata, de data asta ne-a placut tuturor 😁. Ma pun pe gugalit retete.

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 757
  • 758
  • 759
  • 760
  • 761
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi