W Mamadeus Paparotti, la 14 October 2010 - 04:15 PM, a spus:
La-Chef-A, la 14 October 2010 - 04:04 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 14 October 2010 - 03:07 PM, a spus:
Suprem sau nu, sosul l-am incropit deglasand caramelul din tigaie cu otet balsamic alb si ingrosandu-l cu smantana dulce. Un praf de sare si o priza de piper verde. Macinate la fata locului.
Asta arata fantastic. Cum ziceai ca ai subtiat puiul ala in folie?
Am luat o jumatate de piept de pui spalat/zvantat si l-am taiat felii mari si lungi de 5-6 mm grosimein lungul fibrei. Am luat un film alimentar l-am pus pe tocator am asezat pe rand cate o felie de muschi, am acoperit-o cu marginea celalta a plasticului si l-am batut usor cu ciocanul de snitele dinpre exterior spre interior. (merge si in punga subtire pentru depozitarea alimentelor). Datorita filmului alimentar, fibra musculara nu se rupe si se intinde uniform cat vrem noi de subtire. Am ridicat partea de sus a plasticului , am pus umplutura - azi carnaciori - si am rulat. Cand am subtiat prea mult m-am ajutat si de folia dedesupt la rulare.
Tehnica am vazut-o la televizor si mi s-a predat pe si forumuri de catre pitt sau, koch, sau ambii - ce-or mai gati ei oare ?

Pentru sos am uitat sa aduc mulţămită Adrianei

Carnea nu am sarat-o. Sarea, hidrofila fiind, extrage sucurile. In absenta ei, acestea se sigileaza in interior si muschiul ramane suculent si gustos. Am sarat doar dupa ce am scos din tigaie si am lasat preparatul intr-o farfurioara calda acoperita cu folie de aluminiu, cat timp ce am pregatit sosuletul.
Multzam frumos Sefoo!