
Ce ati gatit astazi?
#3162
Postat 11 July 2011 - 11:37 PM
pe sirloin l-am băgat in zepter după metoda fripturii cu ulei dar cu cantităţi reduse de ulei şi l-am tinut captiv timp de 5 ore. în ultima juma de oră am destrămat bucata de carne, am adăugat usturoi pisat, ceva iuţică, un pahar de vin roşu şi niste oase cu măduvă, gata tăiate şi fasonate. am servit peste un bucheţel de kale natur, pe care le-a vestejit numai sosul fierbinte al cărnii. măduva a fost consumată ad libitum pe pîine prăjită. cine pleacă la măcelărie după oase?


#3163
Postat 12 July 2011 - 10:47 AM
nu stiu daca la noi gasesti sirloin?
Geany ti-as manca salata de vinete cu rosii cu tot!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3164
Postat 12 July 2011 - 10:58 AM
Eataly, la 11 July 2011 - 01:48 PM, a spus:
boni, la 11 July 2011 - 10:14 AM, a spus:

am desenat harta si transmit mai departe, la sot

si apoi vin si eu mandra cu preparatele aici

Sau data viitoare va dati intalnire in piata si faceti piata impreuna.

Ieniuei imi plac punctele de reper: cainele gri si flocos!

tocmai nu. ca eu asta incerc sa evit: sa merg in piata. ca daca ma duc pe acolo fac prapad, ca vreau de toate, si apoi nu am timp sa le gatesc

s-apai, daca ma colind si impreuna cu sef'.... iti dai seama ca prapadul este de proportii inimaginabile

#3166
Postat 12 July 2011 - 12:02 PM
#3167
Postat 12 July 2011 - 12:10 PM
boni, la 12 July 2011 - 10:58 AM, a spus:

s-apai, daca ma colind si impreuna cu sef'.... iti dai seama ca prapadul este de proportii inimaginabile

patesc si eu exact asa ...
pai ...da, ca si seful gateste la foc automat ... mai ceva decat coace Angel! ma mir ca n-ai spus sa-l opreasca si pe el careva

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3168
Postat 12 July 2011 - 12:27 PM

na ca nu mai gatesc, iau de-a gata


joi sant la sarbi, jumari pt mine! Yes!
#3169
Postat 12 July 2011 - 12:27 PM
Adriana, la 12 July 2011 - 12:02 PM, a spus:
nu chiar. ne-am descoperit mai de mult cum ca ne cuoastem din frageda (mea) pruncie

dar de intalnit acum, dupa recunoastere, trebuie sa recunosc ca nu ne-am

Daniella, la 12 July 2011 - 12:10 PM, a spus:
boni, la 12 July 2011 - 10:58 AM, a spus:

s-apai, daca ma colind si impreuna cu sef'.... iti dai seama ca prapadul este de proportii inimaginabile

patesc si eu exact asa ...
pai ...da, ca si seful gateste la foc automat ... mai ceva decat coace Angel! ma mir ca n-ai spus sa-l opreasca si pe el careva

- unu' la mana: stiu ca nu poate fi oprit

- si doi la mana: exista sanse (chiar daca pur teoretice din cauza programului meu) sa-i sun la usa intr-o zi cand nu mai rezist tentatiei
Angel, n-am nimic cu tine


si ca sa nu fiu total OFF-topic, pentru azi am gatit (fara poze) o salata rece de paste (spaghetti din grau dur) + piept de pui (inspiratie a la Etaly, fiert ceva mai mult si cu alte condimente) + rosii + castraverzi

#3170
Postat 12 July 2011 - 12:35 PM
#3173
Postat 12 July 2011 - 04:03 PM
izuk, la 12 July 2011 - 03:15 PM, a spus:

ce prezentare frumoasa izuk!
am folosit sosul asta in combinatie cu pui si legume, dar niciodata cu piept umplut cu cascaval. Cred ca merge bine, am sa incerc si eu.
#3174
Postat 12 July 2011 - 05:04 PM
Daniella, la 12 July 2011 - 10:47 AM, a spus:
si la ce foc ai lasat (pe o scara de la 1-9)?
Ai intors carnea in vas in cele 5h?
Oasele s-au fiert deci in doar jum de ora?
nu stiu daca la noi gasesti sirloin?
Daniella,
am pus ulei cît să acopere fundul oalei
focul trebuie dat la minim, cam la 2, la zepter, termometru a fost tot timpul in zona verde
am intors carnea o dată in cele 5 ore, la sfârşit am tăiat-o
oasele s-au fiert in 20 de minute
nu trebuie neapărat sirloin, orice bucată de vită merge
#3175
Postat 12 July 2011 - 06:00 PM

Acum ma duc sa coc si niste porumb.


#3176
Postat 12 July 2011 - 07:14 PM
Ghiveci cu ardei, ardelenesc ( Rizses lecso) reteta de la Lia





#3177
Postat 12 July 2011 - 07:19 PM




#3179
Postat 12 July 2011 - 07:48 PM
Dexter, la 11 July 2011 - 11:37 PM, a spus:
pe sirloin l-am băgat in zepter după metoda fripturii cu ulei dar cu cantităţi reduse de ulei şi l-am tinut captiv timp de 5 ore. în ultima juma de oră am destrămat bucata de carne, am adăugat usturoi pisat, ceva iuţică, un pahar de vin roşu şi niste oase cu măduvă, gata tăiate şi fasonate. am servit peste un bucheţel de kale natur, pe care le-a vestejit numai sosul fierbinte al cărnii. măduva a fost consumată ad libitum pe pîine prăjită. cine pleacă la măcelărie după oase?

catelul ala gri si flocos ?

eu sint o lady, nu rod oase !


sa-ti fie de bine friptura !

imi place ce vad in farfurie ta. (da' ii lipseste un pic de rosu

#3180
Postat 12 July 2011 - 08:19 PM
uptown girl, la 12 July 2011 - 07:48 PM, a spus:
asta inseamnă că nu îţi place măduva? roşu care lipseşte din farfurie a fost compensat în pahar

continuăm cu ciozvârte de joiană la grătar: ribeye, côte de boeuf sau coastă de beuf, care nu trebuie confundată cu salata de beuf

