Forum Culinar: Salata de crab si langustine - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de crab si langustine ~ de incercat in vacanta la malul marii ~

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 30 July 2012 - 11:50 AM


povestea incepe cu au fost odata in bucataria mea 2 langustine si un crab, carora le-am facut o poza de familie crustaceeica (mentionez ca personajele erau gata fierte de nenea pescarul, ca eu sint mai miloasa, asaaaaa ..., cu animalutele vii :blush: )

Imagine postata

in timp ce le poftografiam, crabul a mai tras o ultima privire zbanghio-languroasa catre langustine ... :D

Imagine postata

... si a cazut de acord pe spate cu zgaibele in sus pt. impresia hartistica

Imagine postata

... moment de care, sfortzoasa de mine, a profitat pt. a-i rupe picioarele si clestii :lol:

Imagine postata

si i-a mai facut o poza crabului olog, minca-l-ar uptown girl, pe el de gustos ! :floare:

Imagine postata

dupa care, cu ultimile puteri am tras de plastron, am indepartat saculetul cu nisip si am trecut la munca de salahor, si anume, pigulitul carnitei din clesti, labe si carapace, atit la crab, cit si din langustine :occasion14:

Imagine postata

iata sa va faceti o idee, cam ce iese dintr-un crab (496g) si 2 langustine babane

Imagine postata

carnita obtinuta se toaca si se amesteca cu 1 ceapa verde fin taiata si un mar ras stropit cu putina zeama de lamiie pt. a impiedica oxidarea rapida

Imagine postata

se adauga 1 Lg maioneza, 2 Lg smintina groasa, 1 Lg patrunjel verde tocat, sare/piper dupa gust si se amesteca totul

Imagine postata

si-am incalecat pe-o sea si v-am spus povestea unei salate de crab si langustine, ce se serveste cu piine proaspata - sa aveti pofta ! :floare:

Imagine postata




#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 July 2012 - 12:49 PM

Cred ca e delicioasa, eu inca n-am avut ocazia sa fac o asemenea disectie, mi se pare ca trebuie sa scoti cu atentie pulpa, asa-i?

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 July 2012 - 01:02 PM

Io as veni la totul gata .Imagine postata
Se poate ?Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 July 2012 - 02:18 PM

exceptand sacul cu nisip, mai trebuie indepartat ceva de la crab? asta asaaaa, ptr cultura mea generala, ca la marea la care fusei io nu cresteau vietati de-astea. adica, cresteau cred, da' nu ieseau la mal.
in rest, voua sa va fie de bine!

fiersei az'noapte o gaina peizana-rau si cand ma duc acasa ii fac de petrecanie intr-un ostropel, asa!!

#5 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 July 2012 - 10:06 PM

Cred ca iar ma zvarcolesc in somn de pofta,visand la crabi si langustine ,si o sa trebuiasca sa ma sacrific cu animale congelate pana dau de ele proaspete ca nu se mai poate d'le.Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 July 2012 - 11:35 PM

Frumoasa realizare Dano.
Moatzo, vin si eu la un blid de ostopel peizan :drool:

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 August 2012 - 01:44 PM



va multumesc tuturor pt. aprecieri :D si sper sa aveti macar odata in viata ocazia sa gustati carne de crab proaspat, fiindca e o delicatese.

Adriana, motzulina, scuze pt. intirzierea raspunsului, dar saptamina asta am fost prinsa cu treburi pina peste cap. :D

iata cum se fierbe si se curata de carne un crab

http://www.youtube.c...h?v=TY_xvzYGAWM

dupa explicatiile din clipul de mai sus, l-am si curatat pe cel de-al 2-lea crab

Imagine postata

precum se vede si asta a stat cuminte cu rotile in sus la pozat :P

Imagine postata

dupa ce am separat corpul cu picioarele de restul carapacei, am indepartat saculetul de nisip din zona gurii crabului (clestii mai micuti de sub ochi), apoi branhiile (denumite impropriu si degetele mortului, iar sub un jet de apa am spalat masa untoasa de culoare galbena (n.b. a nu se confunda cu cea portocalie din carapace, care e de fapt caviarul crabului si e comestibil !)

Imagine postata

dupa care am trecut la pigulitul carnii cu ajutorul unei furculite speciale (cine n-are, poate folosi foarte bine un cutitas sau chiar clestii crabului) din corpul, picioarele si clestii crabului
carnea ramasa in carapace se scoate usor cu ajutorul unei lingurite

Imagine postata

Imagine postata

tura asta am facut o salata de dovlecei taiati fisii subtiri, pulpa de rosie proaspata - taiata cubulete, spaghete proaspete fierte, toate amestecate cu pesto si carnita de crab - sa aveti pofta ! :-*

(dovleceii i-am fiert 3' impreuna cu spaghetele proaspete, iar apoi i-am amestecat cu pesto, rosii si crab)

Imagine postata

Pisco, stii tu ce stii - ca arta cere sacrificii, si ca drept dovada uite degetul meu "emo" :) dupa joaca mea cu crabii din bucatarie

Imagine postata

asa ca daca vii la salata de crab de-a gata, pe urma ai onoarea sa cureti 5 kile de creveti proaspeti, ca sa-mi scot pirleala ! :)




#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2012 - 06:10 PM

Dana, multumesc, o sa il caut si o sa incerc sa il gatesc.
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab
Imagine postata
si mi-a dat si mie o carapace aproape goala :) sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat :)

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 August 2012 - 03:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2012 - 06:10 PM, a spus:

Dana, multumesc, o sa il caut si o sa incerc sa il gatesc.
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab

si mi-a dat si mie o carapace aproape goala :71: sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat :lol:


de-aia am sughitat la serviciu ? =))
Adriana, sa va fie de bine pastele cu crab si mult succes la achizitionarea unuia viu sau gata fiert ! :biggrin:

p.s. daca tii la manichiura si la degetelele tale, lasa-i lui Stefano bucuria de a curata crabii acasa ! :floare:

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2012 - 11:23 PM

Ok :headbang: asa cum am facut acu multi ani cu somonul, ii scot pozele tale cu explicatiile, pun totul pe masa si ii zic: Daca vrei paste cu el....la treaba :tongue3:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi