Pagina 1 din 1
Salata de crab si langustine ~ de incercat in vacanta la malul marii ~
#1
Postat 30 July 2012 - 11:50 AM
povestea incepe cu au fost odata in bucataria mea 2 langustine si un crab, carora le-am facut o poza de familie crustaceeica (mentionez ca personajele erau gata fierte de nenea pescarul, ca eu sint mai miloasa, asaaaaa ..., cu animalutele vii )
in timp ce le poftografiam, crabul a mai tras o ultima privire zbanghio-languroasa catre langustine ...
... si a cazut de acord pe spate cu zgaibele in sus pt. impresia hartistica
... moment de care, sfortzoasa de mine, a profitat pt. a-i rupe picioarele si clestii
si i-a mai facut o poza crabului olog, minca-l-ar uptown girl, pe el de gustos !
dupa care, cu ultimile puteri am tras de plastron, am indepartat saculetul cu nisip si am trecut la munca de salahor, si anume, pigulitul carnitei din clesti, labe si carapace, atit la crab, cit si din langustine
iata sa va faceti o idee, cam ce iese dintr-un crab (496g) si 2 langustine babane
carnita obtinuta se toaca si se amesteca cu 1 ceapa verde fin taiata si un mar ras stropit cu putina zeama de lamiie pt. a impiedica oxidarea rapida
se adauga 1 Lg maioneza, 2 Lg smintina groasa, 1 Lg patrunjel verde tocat, sare/piper dupa gust si se amesteca totul
si-am incalecat pe-o sea si v-am spus povestea unei salate de crab si langustine, ce se serveste cu piine proaspata - sa aveti pofta !
#2
Postat 30 July 2012 - 12:49 PM
Cred ca e delicioasa, eu inca n-am avut ocazia sa fac o asemenea disectie, mi se pare ca trebuie sa scoti cu atentie pulpa, asa-i?
#3
Postat 30 July 2012 - 01:02 PM
Io as veni la totul gata .
Se poate ?
Se poate ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 30 July 2012 - 02:18 PM
exceptand sacul cu nisip, mai trebuie indepartat ceva de la crab? asta asaaaa, ptr cultura mea generala, ca la marea la care fusei io nu cresteau vietati de-astea. adica, cresteau cred, da' nu ieseau la mal.
in rest, voua sa va fie de bine!
fiersei az'noapte o gaina peizana-rau si cand ma duc acasa ii fac de petrecanie intr-un ostropel, asa!!
in rest, voua sa va fie de bine!
fiersei az'noapte o gaina peizana-rau si cand ma duc acasa ii fac de petrecanie intr-un ostropel, asa!!
#5
Postat 30 July 2012 - 10:06 PM
Cred ca iar ma zvarcolesc in somn de pofta,visand la crabi si langustine ,si o sa trebuiasca sa ma sacrific cu animale congelate pana dau de ele proaspete ca nu se mai poate d'le.
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#6
Postat 30 July 2012 - 11:35 PM
Frumoasa realizare Dano.
Moatzo, vin si eu la un blid de ostopel peizan
Moatzo, vin si eu la un blid de ostopel peizan
#7
Postat 03 August 2012 - 01:44 PM
va multumesc tuturor pt. aprecieri si sper sa aveti macar odata in viata ocazia sa gustati carne de crab proaspat, fiindca e o delicatese.
Adriana, motzulina, scuze pt. intirzierea raspunsului, dar saptamina asta am fost prinsa cu treburi pina peste cap.
iata cum se fierbe si se curata de carne un crab
http://www.youtube.c...h?v=TY_xvzYGAWM
dupa explicatiile din clipul de mai sus, l-am si curatat pe cel de-al 2-lea crab
precum se vede si asta a stat cuminte cu rotile in sus la pozat
dupa ce am separat corpul cu picioarele de restul carapacei, am indepartat saculetul de nisip din zona gurii crabului (clestii mai micuti de sub ochi), apoi branhiile (denumite impropriu si degetele mortului, iar sub un jet de apa am spalat masa untoasa de culoare galbena (n.b. a nu se confunda cu cea portocalie din carapace, care e de fapt caviarul crabului si e comestibil !)
dupa care am trecut la pigulitul carnii cu ajutorul unei furculite speciale (cine n-are, poate folosi foarte bine un cutitas sau chiar clestii crabului) din corpul, picioarele si clestii crabului
carnea ramasa in carapace se scoate usor cu ajutorul unei lingurite
tura asta am facut o salata de dovlecei taiati fisii subtiri, pulpa de rosie proaspata - taiata cubulete, spaghete proaspete fierte, toate amestecate cu pesto si carnita de crab - sa aveti pofta !
(dovleceii i-am fiert 3' impreuna cu spaghetele proaspete, iar apoi i-am amestecat cu pesto, rosii si crab)
Pisco, stii tu ce stii - ca arta cere sacrificii, si ca drept dovada uite degetul meu "emo" dupa joaca mea cu crabii din bucatarie
asa ca daca vii la salata de crab de-a gata, pe urma ai onoarea sa cureti 5 kile de creveti proaspeti, ca sa-mi scot pirleala !
#8
Postat 03 August 2012 - 06:10 PM
Dana, multumesc, o sa il caut si o sa incerc sa il gatesc.
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab
si mi-a dat si mie o carapace aproape goala sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab
si mi-a dat si mie o carapace aproape goala sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat
#9
Postat 05 August 2012 - 03:40 PM
Adriana, la 03 August 2012 - 06:10 PM, a spus:
Dana, multumesc, o sa il caut si o sa incerc sa il gatesc.
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab
si mi-a dat si mie o carapace aproape goala sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat
Miercuri seara m-am gindit la tine, Stefano a comandat paste cu crab
si mi-a dat si mie o carapace aproape goala sa vad cum e.
Asa ca ma arunc in aventura asta, doar sa-i gasesc de cumparat
de-aia am sughitat la serviciu ?
Adriana, sa va fie de bine pastele cu crab si mult succes la achizitionarea unuia viu sau gata fiert !
p.s. daca tii la manichiura si la degetelele tale, lasa-i lui Stefano bucuria de a curata crabii acasa !
#10
Postat 05 August 2012 - 11:23 PM
Ok asa cum am facut acu multi ani cu somonul, ii scot pozele tale cu explicatiile, pun totul pe masa si ii zic: Daca vrei paste cu el....la treaba
Arata acest topic
Pagina 1 din 1