Forum Culinar: Praga - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Praga vazuta prin halba de bere

#21 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 August 2012 - 01:18 AM

Carmellutooooo cum sa-ti multumesc???? De ani de zile imi doresc sa imi aduc aminte cum se numea ciocolata mea preferata. In copilarie murea, lesinam cand o vedeam. Royal jelly de la Lucky!!!!!! oare mai gasesc ciocolata asta pe undeva?

Cat despre Praga....yummy Praga!!! :D Eu am fost acum multi ani pe acolo ...2 zile si o noapte dar ma faci sa ma intorc. :D

#22 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 28 August 2012 - 02:24 PM

Carmella, imi plac pozele la nebunie. Pozele cu bucatariile vechi, ce faine is! Mai pune daca mai ai.
Te-as ruga sa-mi dai si mie un mesaj cu numele hotelului. Ne-ar interesa si pe noi, cand venim in tara sa ne oprim cateva zile undeva, si Praga era una din destinatii la care ne gandeam. Mersi mult pt informatia cu autobuzele, mi-am salvat site-ul. Ar fi perfect si pt noi, autobuz pana la hotel, si de la hotel, sa putem merge pe jos sa vedem orasul vechi.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 August 2012 - 02:48 PM

Ciocolata aia Lucky si aia cu podul peste apa le mancam si noi.Parca le simt gustul.
Era o perioada cand eram copila colectionam hartiile si surprizele de la gume de mestecat.O puneam de un muzeu daca le tineam. :lol:

Frumoase poze Carmella, frumoasa Praga!

#24 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 August 2012 - 04:46 PM

Si eu care credeam ca fetele se dadeau în vînt numai dupa ciocolata Bucuresti sau Postavarul... :occasion14:
Carmella, bravo ca nu ai cedat tentatiei de a poza ce pozeaza toata lumea ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#25 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 August 2012 - 08:01 PM

Alexandru, Postavaru' era bere din cite stiu eu ;)

Mi-am luat ceva incurajari de la voi ;) si purced din nou la selectat si postat poze

Din acelasi muzeu

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461764435034.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-134617645457.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461765682628.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461765766559.jpg

tacimuri pentru doamne dupa ce viziteaza Praga :occasion14:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-1346176584533.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461765943382.jpg


Povesti, sfaturi, bune maniere

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461766332076.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461766447096.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461766579922.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461766694861.jpg

Nenea asta mi s-a parut porno rau, dar si simpatic ;)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461766780852.jpg

#26 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 August 2012 - 08:14 PM

Inca 2 poze din curtea muzeului si gata

o cismea veche

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461771978487.jpg

si un gratar

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461772281959.jpg

Ma opresc aici cu pozele din muzeu, va invit sa mergeti sa-l vedeti :occasion14:

Ce alt aspect gastronomic de care n-am stiut inainte de-a ajunge la Praga este ca cehii sint foarte mari producatori si consumatori de brinzeturi. La micul dejun de la hotel erau pe putin 3 feluri de cascavaluri, 3-4 feluri de brinze cu mucegai, brinza normala iar vreo citeva feluri, o diversitate la care nu ma asteptam

Aici am pozat o vitrina plina de brinzeturi in supermarket-ul din mall-ul Palladium. (Mall-ul l-am gasit chiar la iesirea din muzeul gastronomiei, desi eram convinsa ca ar trebui sa luam metroul pina acolo)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461775681964.jpg

Detaliu cu niste cascavaluri rosii

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461775948169.jpg

Pepsi Cola e si ea de mincare, nu? Mi-a placut stilul de reclama veche (dar cred ca era noua)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461776385213.jpg

#27 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 August 2012 - 09:05 PM

Acum vad ca brinzeturile rosii de fapt erau mai mult verzi :occasion14: de fapt imi ramasese in cap ca au o culoare deosebita

Milena, nu cred ca risc sa fac mare reclama si sa fiu sanctionata ;) hotelul la care am stat este K+K Fenix http://kkfenix.praguehotels.it/ - rezervarea facuta pe booking.com.
Conditiile au fost foarte bune, micul dejun exagerat de divers si de misto calitativ, produse de buna calitate, pe toate gusturile. Este pe o straduta care da exact in piata Wenceslas, o strada comerciala, pietonala, care are la un capat Muzeul National (foarte aproape de hotel) iar la celalat capat intrarea in orasul vechi. Daca stai undeva in jurul acestei piete este inutil orice mijloc de transport, se merge pe jos oriunde. Problema, daca pot s-o numesc asa, este ca strada pe care e hotelul este plina de cluburi de noapte si, pardon, bordeluri, iar in fata lor misuna puzderie de cetateni de culoare, probabil pesti si intermediari de schimburi valutare (mari tepe, se recomanda insistent a fi evitate). Ideea e ca nu fac absolut nimic deosebit celor care nu fac parte din grupul lor tinta, am trecut de 10 ori pe linga ei fara nicio emotie, nu s-a intimplat nimic, dar pe la 3 noaptea, probabil cind se spargea distractia in cabarete, se auzeau zgomote si tipete din strada. Norocul nostru e ca am stat pe o latura a hotelului care nu era vecina cu niciun cabaret.
Intr-o seara plimbindu-ne in directia opusa pietei, la citiva metri de hotelul nostru am avut surpriza sa gasim cladirea din poza de mai jos ;)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13461802755118.jpg

La parter era politie, oare ce era la etajele superioare? La ferestre erau atirnate, sugestiv, sutiene, corsete, chilotei... B)

Oricum a fost, recomandarea mea ramine pozitiv-calduroasa pentru acest hotel. Politia e prezenta la fiecare colt de strada, daca stii sa te mai si feresti singur de anumite categorii de oameni si probleme, eu cred ca totul poate fi OK ;)

#28 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 August 2012 - 09:47 PM

Vezi postareaCarmella, la 28 August 2012 - 08:01 PM, a spus:

Alexandru, Postavaru' era bere din cite stiu eu ;) ...


Hehe, si berea avea acelesi efecte ca ciodolata? :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#29 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 August 2012 - 09:56 PM

Vezi postareaAlexandru, la 28 August 2012 - 09:47 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 28 August 2012 - 08:01 PM, a spus:

Alexandru, Postavaru' era bere din cite stiu eu ;) ...


Hehe, si berea avea acelesi efecte ca ciodolata? :occasion14:



Garantat ;) Adica eu doar am auzit... ;)

#30 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 29 August 2012 - 08:33 PM

Multumesc, Carmella, pt link. Ma documentez pt anul viitor.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#31 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 August 2012 - 10:08 PM

Gata, am terminat cu muzeele si "cultura", trecem din nou la mincare :71:

Pe masura ce trecea timpul, cautam locuri din ce in ce mai apropiate de hotel ca sa ne plimbam, vizitam sau sa mincam. Asa ca mi-am folosit telefonul pe post de GPS si in colaborare cu tripadviser exploram ce se gaseste in apropiere, in acelsi timp citind recenziile celor care mai trecusera pe-acolo. Cel mai apropiat si totodata foarte laudat restaurant era unul cu un nume imposibil de pronuntat, Cestr. Am vazut ca era aproximativ peste drum de noi, asa ca ne-am incumetat sa mergem pina acolo.
Locul era destul de ciudat pentru ce ne asteptam noi, cica gratare excelente, totusi nu semana aprope deloc cu o terasa clasica unde sa plasezi gratarul si sa arunci fleica pe el. Desi foarte aproape de piata pietonala, restaurantul era plasat in plina circulatie rutiera si daca nu cumva si feroviara, cel putin asa mi se parea mie. Nu se vedea nimic imprejurul terasei pentru ca era cam la 3-4 m sub nivelul soselei. Culmea e ca odata coboriti acolo nu te prea deranja zgomotul soselei, pentru ca te captivau toate celelalte lucruri vazute acolo. Un gratar ultraprofesional, un grataragiu ce parea megaprofesional, ospatari foarte draguti (la propriu si la figurat), fumul care iesea din gratar, cladirea nefiresc de moderna situata exact la granita intre orasul vechi si orasul nou... pentru noi a fost prima evadare din lumea medievala in care ne plimbaseram de citeva zile :lol:

Printre umbrele am pozat si eu ceva din cladirea restaurantului, noi stind pe terasa. Regret, acum, ca nu am intrat si in restaurant, am vazut mai apoi poze si aveam ce vedea, dar atunci eram incintata de stat pe banca pe terasa :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463565063678.jpg

Gratarul din curte unde invirtea bucatarul preparatele.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463566541825.jpg

Berea :71:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463567084306.jpg

Meniurile aratau asa (le-am pozat la intoarcerea acasa, acolo am omis aspectul)

Un plic facut dintr-o foaie de hirtie impachetata si sigilata cu un cap de bou (taur, bovina...)

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463567589457.jpg

In plic era un carton cu o schita a boului si impartirea lui stiintifica

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-1346356886193.jpg

Pe foaie era scris meniul

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463568211933.jpg

Detaliu cu meniul, unde se vad ingredientele unor preparate pe care le-am consumat ulterior, poate cineva vrea sa incerce un sashimi de vaca =))

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463569771677.jpg


Pe spatele cartonului cu boul, citeva detalii despre ei.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463570016388.jpg

Si ca sa puteti citi fara ochelari si lupa

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-1346357181923.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463572487397.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463572594901.jpg

#32 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 August 2012 - 10:49 PM

Tot ce am comandat a fost exceptional. Eu eram, ca de obicei :71: , relativ satula, si-atunci nu mi-am luat decit un fel, sotul meu fiind, tot relativ, flamind si de aceea comandindu-si pachetul de 3 preparate, un prim fel, un al doilea si-un al treilea, toate pe baza de carne, normal... am sfirsit prin a-mi minca si felul meu si cite cel putin jumatate din ce a comandat el :occasion15: doar nu era sa las bunatate de mincare in farfurie daca el nu mai putea, nu?


Asta am luat eu

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463583457416.jpg

adica ceafa innabusita in paprika cu frisca cu aroma de hrean. Mai mult decit perfecta!


Garnitura- de fapt la toate am luat acceasi garnitura, si anume mashed potatoes, adica piure, ce mai incolo-ncoace :lol:


Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-134635884333.jpg

Servirea se face de catre bucatar, in vase de arama pe care le ador

Sashimi - scrie in meniu mai sus ce contine sau cu ce e facut, eu nu pot decit sa spun ca era minunat

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463589694295.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463589901328.jpg

Al doilea fel era niste vita marinata in ceva picant, la fel de minunat :71:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463590758481.jpg

Despre cel de-al treilea preparat nici nu va mai spun cit era de minunat =)) era tenderloin la gratar facut dupa gustul grataragiului, mediu, dar de un gust si de-o fragezime pe care eu, adevarat ca nu mare consumatoare de vita, nu le-am mai intilnit niciodata. Mai ca ma face sa mai incerc si alta data...

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463593381266.jpg

Si o sectiune, nu prea reusita, dar macar se vede culoarea exterioara, ca si cea interioara.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-233-13463593870102.jpg

Pentru mine, din punct de vedere culinar, locul asta a fost cel mai cel din toata calatoria. Din punct de vedere al starii de bine nu pot sa spun acelasi lucru, pentru ca aici e locul unde prima data nota de plata era cu inca 50% mai mult decit nota finala, care nici ea nu reflecta realitatea, in sensul ca mai avea si ea bagate niste chestii necunoscute noua nici dupa nume, nici dupa pret, dar am decis sa o lasam asa si sa ne bucuram de experienta placuta pe care o avusesem pina in momentul acela.

Am gasit si site-ul lor, daca doriti vreodata sa ii vizitati

http://cestr.ambi.cz/en/#index

#33 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 September 2012 - 10:26 PM

Poate pina vara viitoare inchei si eu subiectul asta si vin cu altul nou :) adevarul e ca acum, cind pun multe poze, imi dau seama ce greu e sa faci un astfel de subiect, deci aprecieri deosebite celor care au pus pina acum pozele lor din calatorii :notworthy:

Intr-o zi ne indreptam spre un restaurant pe care il ochisem pe partea cealalata a riului care strabate Praga, dar pe drum spre acel loc a trebuit sa facem o pauza de odihna, pauza care s-a lasat cu mincare, desi, ati ghicit, mie "nu-mi era prea foame" :bounce:

Restaurantul se numea, in traducere, "trei lei de aur"

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-1346875324.jpg


Era probabil realizat prin inchiderea fatadei unor arcade (exprimare aproximativa :), adica au facut o fatada la arcade...) cum sint multe localuri pe-acolo

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468757518723.jpg

Chiar daca, cum spuneam mai sus, mie nu-mi era chiar foame, am luat totusi un gulas in piine

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468758225011.jpg

Gulasul era chiar lichid in interiorul piinii, deci au gasit solutia ca sa faca piinea mai impermeabila ;)

In citeva minute a devenit asa :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468760734047.jpg

Nu poate nimeni sa zica ca am lins farfuria, dar o fi manierat s-o lasi asa? :P

Cum v-ati obisnuit, omul era foarte "infometat" asa ca m-a pus sa-i mai comand ceva si la "felu' doi".
Am comandat niste cirnati in sos de bere neagra

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-1346876282971.jpg

Cind au venit lui nu-i mai era deja foame ca bause vreo 2 halbe de bere, asa ca i-am mincat tot eu.

Cind am plecat am coborit pina la baie, si in subsolul restaurantului am dat peste un zacamint de bere :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468764760211.jpg

Si instalatia cu care se facea extractia

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468765507823.jpg

Tot la subsol mai aveau un salon dar care la ora aia, a prinzului, era gol, probabil ca seara se umplea

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468767068843.jpg

Si o pictura p-un perete

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13468767602859.jpg

Pentru detalii: http://www.utrizlatychlvu.cz/

#34 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 September 2012 - 07:33 PM

Stiti cit de putin mai am? =)) Putin-putin si gata, termin si eu cu subiectul Praga :D

Un prinz modest la o terasa pe trotuar, unde aveau un meniu special cu supa, niste chestii de ales pentru felu' doi + bere, toate in varianta redusa cantitativ fata de cum ti le aduceau daca le luai din meniu, nu "la oferta", dar pentru o gustare cum ne doream noi a fost perfect. N-am facut poze la mincare, am facut doar la peisaj

Asa se numea terasa

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472959565906.jpg

Meniul

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472959951852.jpg

Berea, Staropramen - mie personal mi-a placut cel mai mult

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472960394157.jpg

Asa, imprejur...

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472960805022.jpg



Si ultimul loc, in care am mincat in ultima seara, luat tot de pe net de pe tripadviser si cautat sa fie la mai putin de 500m de hotel, U Sumavy. N-a fost cine stie ce revelatie, dar a fost cit de cit ok. Treaba era ca la final nu ne-a primit plata cu cardul si ne-am adunat ultimii firfirici cehesti pe care ii pastram sa-i aduc unui colectionar, la care am adaugat si niste Euro si am scos acolo de acoperit nota :pupic:

Eu am luat specialitatea bucatarului, un chilli con carne facut cu bucati de carne taiate mari, nu tocate, si care ca orice e de vita la cehi a fost excelent facut.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472964505574.jpg

Si un gratar tot de vita cu un sos, nu mai stiu daca era cu piper verde sau altceva, parca nu vad piperul in poza

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472965658289.jpg

Si... berea :-*

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472967777789.jpg

Edit- au si astia site: http://www.usumavy.cz/


Nu am mentioant nimic despre croaziera pe Vltava care se numea "cina cu muzica pe Vltava", cam asa ceva. A fost foarte frumos pentru ca eu sint mare fan ape si vaporase precum si privelistea care se vede pe mal, mai ales seara, dar partea culinara a fost foooarte slaba, desi indestulatoare daca tineai neaparat sa te saturi cu mincare proasta. Un bufet cu citeva salate si citeva feluri principale, doar un fel de garnitura cu cartofi prajiti si niste deserturi fara niciun farmec, pe care le-am asteptat pina cu juma de ora inainte de-a ajunge inapoi :hug:

Nu m-am obisit sa fac poze la mincare, pun doar citeva poze cu ce-am pozat pe maluri si va anunt ca am terminat =))

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472982109209.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472983560945.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13472983795119.jpg

#35 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 September 2012 - 08:37 PM

Carmella, sa va fie de bine mesele, mai intai, si-apoi si plimbarea :pupic:

Abia astept sa mergem si noi, dar sper ca plimbarea noastra sa fie mai dietetica, ca noi, zau ca nu necesitam.
Bineinteles ca vom incerca marcile locului, da' mai cu frana. B-ai zis nimic de deserturi./.sau nu mergeau cu berea? :pupic:
Ceva shopping? In afara de cristaluri, am auzit ca au bijuterii f frumoase cu granate si chihlimbar. Parca m-ar interesa.

#36 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 September 2012 - 09:23 PM

Vezi postareamoatza, la 10 September 2012 - 08:37 PM, a spus:

Carmella, sa va fie de bine mesele, mai intai, si-apoi si plimbarea :pupic:

Abia astept sa mergem si noi, dar sper ca plimbarea noastra sa fie mai dietetica, ca noi, zau ca nu necesitam.
Bineinteles ca vom incerca marcile locului, da' mai cu frana. B-ai zis nimic de deserturi./.sau nu mergeau cu berea? :pupic:
Ceva shopping? In afara de cristaluri, am auzit ca au bijuterii f frumoase cu granate si chihlimbar. Parca m-ar interesa.



Au foarte multe bijuterii asa cum zici, dar nu cred ca au niciun specific local, sint din cele aduse din Thailanda pe care le cumpar mult mai ieftin si din Romania (daca as vrea). Deci asta nu e o afacere. Cristalurile nu ma incinta pe mine si de la asa distanta nu m-as fi incarcat cu nimic. Astea erau cele mai raspindite, numai ca si foarte scumpe. Nu stiu cit sint nici in Romania, ca sa fac o comparatie. Recunosc ca nu sint cea mai potrivita persoana pe care s-o intrebi de shopping, eu sint foooarte circotasa in domeniul asta si trebuie sa dau peste ceva foarte deosebit ca sa cumpar si sa car cu mine. Am luat ca suveniruri niste albume cu poze 3D si ochelarii aferenti, din aeroport inainte de plecare... si niste palinca pragheza.
Deserturile pe care le-am vazut prin meniuri erau strudele cu mere, iar la hotel, la micul dejun, multe checuri, foietaje, prajiturele ca briosele... foarte bune, de altfel, dar nu cu wow, cum as zice la turci de exemplu, unde eu aproape ca nu mai maninc altceva in afara de deserturi :pupic:

#37 Useril este offline   Pragheza_Gotica 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-June 13

Postat 25 June 2013 - 11:21 PM

Vezi postareaCarmella, la 10 September 2012 - 09:23 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 10 September 2012 - 08:37 PM, a spus:

Carmella, sa va fie de bine mesele, mai intai, si-apoi si plimbarea :sleepy1:

Abia astept sa mergem si noi, dar sper ca plimbarea noastra sa fie mai dietetica, ca noi, zau ca nu necesitam.
Bineinteles ca vom incerca marcile locului, da' mai cu frana. B-ai zis nimic de deserturi./.sau nu mergeau cu berea? :toothy6:
Ceva shopping? In afara de cristaluri, am auzit ca au bijuterii f frumoase cu granate si chihlimbar. Parca m-ar interesa.



Au foarte multe bijuterii asa cum zici, dar nu cred ca au niciun specific local, sint din cele aduse din Thailanda pe care le cumpar mult mai ieftin si din Romania (daca as vrea). Deci asta nu e o afacere. Cristalurile nu ma incinta pe mine si de la asa distanta nu m-as fi incarcat cu nimic. Astea erau cele mai raspindite, numai ca si foarte scumpe. Nu stiu cit sint nici in Romania, ca sa fac o comparatie. Recunosc ca nu sint cea mai potrivita persoana pe care s-o intrebi de shopping, eu sint foooarte circotasa in domeniul asta si trebuie sa dau peste ceva foarte deosebit ca sa cumpar si sa car cu mine. Am luat ca suveniruri niste albume cu poze 3D si ochelarii aferenti, din aeroport inainte de plecare... si niste palinca pragheza.
Deserturile pe care le-am vazut prin meniuri erau strudele cu mere, iar la hotel, la micul dejun, multe checuri, foietaje, prajiturele ca briosele... foarte bune, de altfel, dar nu cu wow, cum as zice la turci de exemplu, unde eu aproape ca nu mai maninc altceva in afara de deserturi :lol:


Chit ca e subiect vechi, trebuia sa raspund ...

1) Cehia a facut parte din imperiul austro-ungar. De aceea gasim peste tot gulas, galuste etc. Nimeni n-a copiat de la nimeni. Noi suntem mai familiarizati cu ungurii asa ca e normal sa credem ca cehii au copiat gulasul de la unguri, dar nu e de loc asa.

2) Restaurantul U Kalicha este pur turistic. Cehii vin si ei mai ales la ora de pranz, altfel sunt prin jur multe alte restaurante pentru localnici care sunt si mai ieftine si mai bune decat U Kalicha. Restaurantul ii este dedicat lui Jaroslav Hasek, autorul Bravului Soldat Svejk, iar "mazgalelile de pe pereti" sunt citate din opera lui si scrise asa special. Nimeni n-a mazgalit peretii.

3) Exista numeroase feluri de galuste. La gulas sau la svickova (carne de vita cu un sos cu smantana si merisoare) se servesc cele de faina (houskove knedliky) care au textura painii. La carne de rata, porc, vanat de servesc galuste din cartofi (bramborove knedliky) care au un gust cam ca gnocchi. In plus mai exista numeroase feluri de galuste: de Karlovy Vary (cu ou si slaninuta), galuste "paroase" cu ceapa caramelizata etc etc.

4) Cehii au o istorie lunga si faimoasa in ceea ce priveste bijuteriile cu granate si moldavite. E foarte adevarat ca in magazinele pentru turisti e plin de importuri ieftine, dar acestea arata cu totul altfel. Inteleg ca nu te-a preocupat subiectul, dar de aici si pana a scrie ca nu au industria lor e cale lunga.

Le dam zece clase in privinta bucatariei traditionale, in special fiindca nu prea au o clima care sa permita o mare varietate de legume asa ca au carne, faina, varza si radacinoase. Dar ce au e bun.

5) Last but not least, eu n-am vazut restaurante cu preturi mai mari pe terasa decat inauntru. Au insa meniul zilei, mai ales in timpul saptamanii de lucru. Acest meniu e mult mai ieftin decat cel a la carte, si de multe ori scris doar in ceha, mai ales in zonele turistice. Cum sunt xenofobi din fire, saluta clientul cand intra in restaurant, nu din politete ci ca sa vada in ce limba i se raspunde. Daca raspunzi in ceha iti aduce meniul ieftin, daca raspunzi in orice alta limba pe cel scump ... LOL

#38 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2013 - 06:47 PM

Cum de n-am vazut eu subiectul asta inainte?!...noa, oricum odata si-odata tot vreau sa ajung la Praga.
fata mea a fost , i-a placut orasul, mai putin cum au fost primite ( erau 5 fete in voiaj dupa maturitate)
Deci daca inteleg bine, trebuie mers cu cineva care practica limba ceha, altfel esti tratat de strain bun de muls :floare:
Oricum, merci mult Carmella, interesant reportajulmtau praghez.
Banuiesc eu ca Pragheza_Gotica locuieste sau a locuit la Praga. Multumiri pentru precizari.

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2013 - 08:56 PM

Bine ai venit la noi Pragheza.
Vorbeam chiar ieri cu o pereche de prieteni despre Praga unde au fost anul trecut, ei au zis ca e plin de italieni si nu au avut probleme cu plata, ca nu i-a inselat nimeni.
Pragheza, e adevarat ca virgula casele din piata Vinceslau (iertare pentru cum am scris) sunt renovate doar la fatada cica cu banii de la Comunitatea europeana si inauntru sunt parasite?

#40 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 June 2013 - 10:08 PM

Foarte frumos reportajul de calatorie si faine pozele! merci de excursia filmata :floare: si de cronica, Carmella. Ai talent literar!
Vad in farfuriile tale ca ai nimerit preparate apetisante, spre deosebire de ce am nimerit eu in Brno ;) , un preparat traditional cu un sos care arata complet neapetisant (nu-i retin numele), dar de bun a fost ... bunicel... , dar departe de a fi dietetic ;)...

M-a frapat ca nu vorbeau engleza nici functionarele de la banca ... cele de la alimentara nici atat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi