Prajitura cu prune(sau alte fructe) Fara oua
#1
Postat 26 September 2012 - 01:40 PM
Am facut-o deja de doua ori.
Se face repede si e buna cand nu ai oua in casa.
Cautam o reteta fara oua si am gasit-o aici.
210 gr faina amestecata cu:
1 lingurita praf de copt
1 jumatate de lingurita de bicarbonat
250 ml de lapte in care ati stors o jumatate de lamaie
100 gr unt moale
150 gr zahar(eu brun)
scortisoara, cardamom si anason stelat
prune
Prunele le curatati de sambure si le taiati in doua.
Ungeti o forma cu unt si o tapetati cu scortisoara si/sau alte arome.
Asezati prunele cu taietura in jos.
Untul il frecam spuma cu zaharul.
Ajutati-va de un mixer electric sau manual.
Adaugati treptat laptele si faina.Turnati compozitia peste fructe.
Coaceti la 180 de grade aprotimativ 20 de minute.Controlati cu scobi.
Si cam asa arata o felia cand am facut-o prima oara:
Si cam asa arata o felie servita cu o bila de inghetata de vanilie, cand am facut-o a doua oara:
Si gata:
#2
Postat 26 September 2012 - 04:25 PM
Super idee tapetatul tavii cu scortisoara.
#3
Postat 26 September 2012 - 06:28 PM
Ori presaram fructele cu scortisoara si le intorceam cu gura in jos.Am presarat direct tava si gata!
#4
Postat 26 September 2012 - 06:36 PM
#5
Postat 26 September 2012 - 06:41 PM
#6
Postat 26 September 2012 - 06:54 PM
#7
Postat 26 September 2012 - 07:20 PM
Eu cred ca copilu' a facut prajitura
#8
Postat 26 September 2012 - 07:23 PM
eu am o reticenta cu astea cu prune ( in special la tarte) ca de la zeama se incruzeste coca
dar asta arata suculenta si perfecta.
#9
Postat 26 September 2012 - 07:35 PM
aura, la 26 September 2012 - 06:54 PM, a spus:
Aura, stiu ca tu "nu le ai " cu ouale.
Mie mereu mi se intampla sa vreau sa fac ceva dulce si n-am oua.Ma salvez cu alea doua, trei retete pe care le am.
ralesu, la 26 September 2012 - 07:20 PM, a spus:
Eu cred ca copilu' a facut prajitura
Ok, m-ai prins.Eu am facut pozele.
stella, la 26 September 2012 - 07:23 PM, a spus:
eu am o reticenta cu astea cu prune ( in special la tarte) ca de la zeama se incruzeste coca
dar asta arata suculenta si perfecta.
Multumim Stellina!
La tarte, poate, si acolo pun pesmet sau amaretti sa absoarba.
Aici a creeat un strat cremos, delicios dupa coacere si racire de l-ai fi mancat cu pàlnia !
In orice caz in reteta originala era cu piersici.Eu vreau sa o fac saptamana asta cu smochine.
#10
Postat 26 September 2012 - 09:11 PM
Lovely cake,lovely pictures dar ajutorul de cofetar(sau o fi mai corect sa zic cofetarul) e si mai lovely,de aia cred ca are prajitura o savoare aparte!
P.S Sunt tare curioasa daca si-atunci cand va creste mare ii va placea pe la bucatarie.
#11
Postat 27 September 2012 - 09:51 AM
Iti multumesc de cuvintele frumoase.
Nu stiu daca Manu mosteneste pasiunea mea pentru gatit.Vreau sa aibe si ea aceleasi amintiri frumoase pe care le am eu.Cu mama in bucatarie, cu miros de vanilie pe maini, cu linsul castronului, cu aluaturi lipicioase.
Cert e ca-i place enorm.Jocul ei preferat este MasterChef.Ea gateste preparate imaginare si eu dau note.
#12
Postat 27 September 2012 - 10:14 AM
Prajitura simpla si de efect, este bine de retinut.
#14
Postat 27 September 2012 - 07:35 PM
Mie imi place a doua varianta.Eu mai fac o praji cu caise si tapetez tava cu zahar brun si caisele le pun tot asa cu gaura in jos.
Eu am o groaza de prune, cuptor n-am.Da maine sper sa mi-l faca si sa-mi reiau activitatea
#15
Postat 28 September 2012 - 10:02 AM
Daca o ... "bat" pe Mamaroatta, oare mi-a mai face si mie o fetita asa draguta?
... macar prajitura ta desi nu as renunta nici la prima optiune.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#16
Postat 28 September 2012 - 10:29 AM
Giorgiana, la 27 September 2012 - 10:14 AM, a spus:
Prajitura simpla si de efect, este bine de retinut.
Multumesc Giorgy, eu o tin pentru zile fara oua.
boni, la 27 September 2012 - 01:42 PM, a spus:
Şi prăjitura îmi place. Am să o ţin minte pentru post, şi am să o fac cu lapte de migdale.
De post? Si untul cu ce il inlocuiesti, boni? Cu margarina?
Ioana, la 27 September 2012 - 07:35 PM, a spus:
Eu am o groaza de prune, cuptor n-am.Da maine sper sa mi-l faca si sa-mi reiau activitatea
Ioana, sper sa-ti repari sau cumperi cuptorul, ca-i rau tare fara.
Ieri am facut prajitura ta cu mere si prune, am inlocuit o parte din faina cu faina de migdale.Dar trebuie sa ma crezi pe cuvant ca n-am reusit sa o mai pozez.
W Mamadeus Paparotti, la 28 September 2012 - 10:02 AM, a spus:
Daca o ... "bat" pe Mamaroatta, oare mi-a mai face si mie o fetita asa draguta?
Incearca si cu Mamaroatta, dar nu trebuie sa o bati.
Daca nu poate Junioara sau Juniorul, au e prea devreme?
#17
Postat 28 September 2012 - 08:37 PM
Eataly, la 28 September 2012 - 10:29 AM, a spus:
Ioana, sper sa-ti repari sau cumperi cuptorul, ca-i rau tare fara.
Ieri am facut prajitura ta cu mere si prune, am inlocuit o parte din faina cu faina de migdale.Dar trebuie sa ma crezi pe cuvant ca n-am reusit sa o mai pozez.
Lili, te cred ca ai facut-o.Maine comit si eu praji ta.Azi am rezolvat partial cu cuptorul, incalzeste,da fara ventilaitie,da asta sa fie paguba,bine ca functioneaza.Al meu e cel mai fericit ca a suferit fara ca nu aveam cum sa-i fac saratele
Poate in viitor am sa-mi iau altul, ca saracu asta are 12 ani,da ma inteleg asa de bine (sau ma intelegeam) ca nu-mi vine sa-l schimb ca are 90cm
#18
Postat 02 October 2012 - 05:39 PM
Putin a iesit mai zemoasa la suprafata ca am avut prune extrem de coapte.Eu am inlocuit faina cu 150 gr faina de alac si 60 faina de orez, iar zaharul l-am inlocuit cu glucoza.
am presarat deasupra fulgi de migdale prajiti
si o feliuta mica alaturi de dl. Aricila
#19
Postat 05 October 2012 - 02:40 PM
Eu am pus iaurt in loc de lapte&lamaie, dar data viitoare folosesc doar lapte pentru ca iaurtul a tinut aluatul umed. A placut la toata lumea si ii prevad un mare succes in post. Merge cu orice fruct, eu am avut o combinatie de 2 mere, o piersica si o pruna
Eataly
#20
Postat 05 October 2012 - 03:32 PM
In rest o sa incerc si eu s-o fac, cand mai agat niste fructe!