Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1241 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 September 2015 - 08:41 AM

Sorinuca, scuze de intarziere!M-am intors la baza, pot sa-mi reiau viata "normala" :hug: !

Eu am pus cam o lingurita de praf de copt.
Cuptorul mamei arde cam tare deci setat la 170.Acu vezi tu.Cand miros "a bine" sunt gata! :lol:

#1242 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2015 - 09:52 AM

Welcome back :hug:

#1243 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 September 2015 - 02:11 PM

Grazie bella! :hug:

Internet slab acasa si pe telefon, scuzati absenta. :lol:

#1244 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 September 2015 - 06:47 PM

Lili, mulțumesc pentru lămuriri! Am făcut aseară cantitate dublă, bineînțeles cu făină integrală.
Superbune! Bătaie pe ele la greu. Dacă ar mai fi fost...
La noi ar trebui cel puțin triplicata rețeta.
Bine că nu mai am iaurt grecesc,că sigur nu rezistam să nu le fac. Repetam cu siguranță săptămâna viitoare.
Prea bune!
Sorina

#1245 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 October 2015 - 10:05 AM

Atunci le fac si eu cu faina integrala! :notworthy:

#1246 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2016 - 10:53 AM

Azi una cu tot felul de faina(m-am scapat si de resturi..) cu aluat, un fel de maia lasat peste noapte.
Si mi-am comandat azi ceva Backmalz(nu stiu cum ii spune pe ro) si Brotgewürz(condiment de paine). Sa le incerc si
pe alea.

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530206910589.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530205872153.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1247 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 January 2016 - 08:41 PM

Pitt, mein Lieber,

spune-mi, te rog, mai multe despre maiaua aia ca am si eu ceva Bäckermehl in dulap si nu apuc sa o fac. Backmalz am si din ala. Daca imi spui, le execut saptamana asta, ca trebuie sa fac faina neaparat. E cam demultisor...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1248 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 January 2016 - 08:21 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 January 2016 - 08:41 PM, a spus:

Pitt, mein Lieber,

spune-mi, te rog, mai multe despre maiaua aia ca am si eu ceva Bäckermehl in dulap si nu apuc sa o fac. Backmalz am si din ala. Daca imi spui, le execut saptamana asta, ca trebuie sa fac faina neaparat. E cam demultisor...


Nu am facut cu alea, ci normal. Acum mi-am comandat sa vad daca va fi painea mai buna si gustoasa..

Uite de aici am reteta

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1249 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 January 2016 - 11:42 PM

Asadar si prin urmare, care e povestea maiauai (oare-asa s-o zice?) lasata peste noapte? =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1250 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 January 2016 - 09:48 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 January 2016 - 11:42 PM, a spus:

Asadar si prin urmare, care e povestea maiauai (oare-asa s-o zice?) lasata peste noapte? =))


Ti-am pus linkul in postul anterior. =))
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1251 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 January 2016 - 11:08 PM

Daaaa, dar tu nu stii ca io locuiesc la Chiorani :drool:)) Multumesc mult! :wacko: Am ce framanta in weekend :wub:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1252 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 January 2016 - 07:32 PM

Asa ceva...Pitt, am deschis un vin in cinstea ta!

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-12-14535702970119.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2016/post-12-14535702883868.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1253 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 January 2016 - 08:33 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 January 2016 - 07:32 PM, a spus:

Asa ceva...Pitt, am deschis un vin in cinstea ta!



:beer2:
Ti-a iesit bine dupa cum se vede! :thumleft: Ideea cu maiaua peste noapte o s-o tin minte.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1254 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 January 2016 - 04:58 PM

Au un gust si o consistenta super, cu toate ca m-am enervat rau pe aluat ca a fost super lipicios. Eu am folosit 812 cu De Cecco 00 si am pus si Backmalz.
Trickul cu fermentarea peste noapte e super, imi aduc aminte ca pe forumul vechi parca Mama Celeste pusese o reteta fara framantat, aluat pe care il lasi 24 de ore la fermentat si il bagi direct la cuptor. Iesea o crusta super. Din pacate, am pierdut reteta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1255 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2016 - 04:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 January 2016 - 04:58 PM, a spus:

Au un gust si o consistenta super, cu toate ca m-am enervat rau pe aluat ca a fost super lipicios. Eu am folosit 812 cu De Cecco 00 si am pus si Backmalz.
Trickul cu fermentarea peste noapte e super, imi aduc aminte ca pe forumul vechi parca Mama Celeste pusese o reteta fara framantat, aluat pe care il lasi 24 de ore la fermentat si il bagi direct la cuptor. Iesea o crusta super. Din pacate, am pierdut reteta.

Uite-o aici, e preferata mea:
450 gr faina
1/4 lingurita de drojdie uscata
1 1/4 lingurita de sare
360 ml de apa.
Faina, sarea si drojdia se amesteca, se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna, se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi.
poti jongla cu orele, o framinti de seara (framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore.
se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine si o lasi la dospit alte 2 ore.
incalzesti cuptorul la 500 F sau 260 c si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea, de recomandat e o cratita cu capac.

#1256 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 January 2016 - 05:55 PM

Excelent! Iti multumesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1257 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 February 2016 - 11:45 AM

Azi baguette/bagheta cu pleu din ala. E bun pleul. :occasion15:

Si toata locuinta miroase a paine proaspata(vorba Moatzei) <_<

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-27-1456652694166.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-27-14566527087035.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1258 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 February 2016 - 12:47 PM

Bune, am si eu tava si le fac destul de des.

Eu am framantat aluatul pentru branzoaice, revin mai tarziu cand or fi gata. :occasion15:

#1259 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2016 - 10:50 PM

Si ce reteta folositi voi la baghetele astea asa de frumoase?

#1260 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2016 - 06:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 February 2016 - 10:50 PM, a spus:

Si ce reteta folositi voi la baghetele astea asa de frumoase?


De data asta:

– 500 g faina 550
– 320 g apa calduta
– 12 g sare
– 1/2 cub drojdie proaspata

eu am mai pus ceva Backmalz(?) si mirodenii/ praf ptr. paine(ii zice Brotgewürz)

Nu ce se pune in reteta, cel mai important e cum o faci. Si necesita timp... :unsure:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi