Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1401 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 May 2016 - 05:43 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 May 2016 - 08:11 PM, a spus:

Să-l exploatezi sănătos! Ce este? Chiar că seamănă cu Kenwood.


Merci Sorina. :D Ii spune DOMO.

Vezi postareaAdriana, la 12 May 2016 - 09:06 PM, a spus:

Da' nu e ca sigur costa mai putin, nu? :P
Sa-l folosesti cu drag si spor :D


Merci Adriana. Nu e Kenwood. Citeva diferente intre cel original de la Roland si asta cumparat de mine
am vazut deja. Dar pot trai cu aceste diferente minimalistice(...)
Pina si cu diferenta de pret. :D
M-a costat 247,10 € :toothy9;

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1402 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 May 2016 - 07:04 PM

Ptr. WE incepem cu lucruri fine(drojdie de 1 g)

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14631590375451.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1403 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 May 2016 - 09:12 PM

Eu am terminat de "frământat" pt o pâine fără frământare cu făină integrală. E deja la frigider... ne vom întâlni mâine seară sau mâine dimineață dacă voi avea timp (dar mă îndoiesc).
Peter sunt curioasă... 1g de drojdie?!
Sorina

#1404 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 May 2016 - 06:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 May 2016 - 09:12 PM, a spus:

Peter sunt curioasă... 1g de drojdie?!


1 g drojdie la maia(daca vrem sa-i spunem asa...) apoi inca 4 g la aluatul final.

La inceput m-a cam ingrijorat, la urma m-a convins. 1/2

Bagutte

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632435807816.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632435698749.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632435549813.jpg

Si nu reusesc sa fac la fel de frumos retetele cu secara. Dar ma voi stradui si pe viitor.

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632437053991.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632436877094.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14632436697604.jpg

A crescut foarte frumos, dar cind sa rastorn pe piatra incinsa, capacul a ramas in cosul de dospit... :toothy9;

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1405 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 May 2016 - 10:30 AM

Vezi postareaIoana, la 28 April 2016 - 12:17 PM, a spus:

Nu stiu reteta de dincolo, eu am luat reteta de la Ana Ciolacu cu tehnica din video asta

500 gr faina
13 gr drojdie proaspata
2 lingurite sare
400 ml apa

Reteta spune 340 ml apa,dar cred ca depinde de faina .Amestecate toate ingredientele(drojdia dizolvata in apa) pana se incorporeaza(cam din 4-5 miscari si se lasa la rece 12 ore.Eu o las 24 si chiar vreo 35 am lasat-o prima data


Ioana imi spui te rog pe scurt cum faci reteta, mai mult timpuri de coacere, mai lasi sa dospeasca dupa ce ai luat aluatul din frigider si ai intins si impaturit aluatul.. :105:

Am facut-o azi, am avut oala gresita(AMC cu fund gros de otel) :bounce:
A iesit destul de buna, dar nu arata ca a ta.

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14633009324735.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1406 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 May 2016 - 08:27 AM

Vezi postareaPeter, la 14 May 2016 - 06:38 PM, a spus:



Bagutte

Atasament u.jpg




Cum faci baghetele?ce reteta?Maia ai facuta sau cea cumparata?


Vezi postareaPeter, la 15 May 2016 - 10:30 AM, a spus:


Ioana imi spui te rog pe scurt cum faci reteta, mai mult timpuri de coacere, mai lasi sa dospeasca dupa ce ai luat aluatul din frigider si ai intins si impaturit aluatul.. :105:

Am facut-o azi, am avut oala gresita(AMC cu fund gros de otel) :bounce:
A iesit destul de buna, dar nu arata ca a ta.

Atasament a.jpg

Peter


Dupa ce o scot de la frigider, o impaturesc apoi o mai las 1 h la crescut.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1407 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 May 2016 - 08:45 AM

Vezi postareaIoana, la 17 May 2016 - 08:27 AM, a spus:


Dupa ce o scot de la frigider, o impaturesc apoi o mai las 1 h la crescut.


Merci. Temperaturi, timpi ceva? :bounce:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1408 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 May 2016 - 09:03 AM

Peter eu la 500g de făină o las la temperatura maximă a cuptorului 40 de minute cu capac și între 10-15 minute fără capac.
Prima oară când am respectat cele 30 de minute cu capac nu am reușit să o scot din oala de lut. Era încă lipită... Am înnebunit încercând să o scot întreagă și nu am reușit.
Sorina

#1409 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 May 2016 - 09:18 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 17 May 2016 - 09:03 AM, a spus:

Peter eu la 500g de făină o las la temperatura maximă a cuptorului 40 de minute cu capac și între 10-15 minute fără capac.
Prima oară când am respectat cele 30 de minute cu capac nu am reușit să o scot din oala de lut. Era încă lipită... Am înnebunit încercând să o scot întreagă și nu am reușit.


Merci. In oala incinsa am pus hirtie de copt taiata rotund. Si iasa perfect.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1410 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 May 2016 - 10:04 AM

Vezi postareaPeter, la 17 May 2016 - 08:45 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 17 May 2016 - 08:27 AM, a spus:


Dupa ce o scot de la frigider, o impaturesc apoi o mai las 1 h la crescut.


Merci. Temperaturi, timpi ceva? :biggrin:

Peter

cuptor incins la 250(am lasat odata si la 275 dar prefer 250), lasata 30 min cu capac, apoi 10 min fara capac.Pun pe sina de jos a cuptorului
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1411 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 May 2016 - 07:38 PM

Vezi postareaIoana, la 17 May 2016 - 10:04 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 17 May 2016 - 08:45 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 17 May 2016 - 08:27 AM, a spus:


Dupa ce o scot de la frigider, o impaturesc apoi o mai las 1 h la crescut.


Merci. Temperaturi, timpi ceva? :biggrin:

Peter

cuptor incins la 250(am lasat odata si la 275 dar prefer 250), lasata 30 min cu capac, apoi 10 min fara capac.Pun pe sina de jos a cuptorului


Danke! =))
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1412 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 May 2016 - 08:51 AM

Vezi postareaIoana, la 17 May 2016 - 08:27 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 14 May 2016 - 06:38 PM, a spus:



Bagutte

Atasament u.jpg




Cum faci baghetele?ce reteta?Maia ai facuta sau cea cumparata?





inca astept
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1413 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 May 2016 - 09:31 AM

Vezi postareaIoana, la 19 May 2016 - 08:51 AM, a spus:


Cum faci baghetele?ce reteta?Maia ai facuta sau cea cumparata?




Of Ioana, imi cer scuze. Nu am vazut intrebarea. :biggrin:

Baguette cu T65

Coapte in pleul de baguette.

Am maiaua mea. Initial cumparata de la Ketex, dar o tin de vreo citeva luni in frigider cu hranitul de rigoare.
I-am trimis Kive-i. Daca vrei iti trimit si tie.
Am de 550 si de secara.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1414 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 May 2016 - 05:11 PM

Si am reusit sa-mi iau farina di grano duro. Si lievito madre. :tongue3:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14640162899911.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1415 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 May 2016 - 10:42 AM

Pe lievito madre(pulbere) nu l-am dibuit inca, dar mai citesc... :occasion15:

Insa faina din grau dur imi place si imi pare rau de acum ca nu am luat mai multa(la pretul ala..)

Asteptam s-o rasturnam pe planseta

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14642520717201.jpg

Prima deja e gata.

Uite-o mandra in cuptor pe piatra.

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14642520619166.jpg

Mai o ora si vedem.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1416 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 May 2016 - 11:32 AM

Vezi postareaPeter, la 26 May 2016 - 10:42 AM, a spus:

Pe lievito madre(pulbere) nu l-am dibuit inca, dar mai citesc... :occasion15:

Insa faina din grau dur imi place si imi pare rau de acum ca nu am luat mai multa(la pretul ala..)

Asteptam s-o rasturnam pe planseta

Prima deja e gata.

Uite-o mandra in cuptor pe piatra.

Mai o ora si vedem.

Peter

Olalaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! :lol: Saracaaaaaaaa pisicaaaaaaaa!!!!!!!! :lol: Acu' m-as porni spre tine, da' maine am de sustinut o prezentare si mi-e ca nu ajung la timp inapoi.. :lol:
Iote ca ai motiv sa te duci iar in plimbari.. ca sa mai iei faina, normal! :P :appl: :appl:
Pofta buna va doresc! =))

#1417 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2016 - 11:52 AM

Minunata Peter!!!! :occasion15:

#1418 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 May 2016 - 08:12 PM

Painile de azi au fost un succes. Cea cu faina din grano duro este perfecta.
In veci nu asi fi crezut ca iasa asa ceva bun. Dar deja mi-a promis cineva ca-mi aduce inca 5 kg. :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14642856003826.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-27-14642856087288.jpg

Trebuie sa-mi cumpar un alt cos de dospit ca iar s-a lipit(numai putin...) aluatul de plastic.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1419 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 May 2016 - 08:23 PM

Vezi postareaPeter, la 26 May 2016 - 08:12 PM, a spus:

Painile de azi au fost un succes. Cea cu faina din grano duro este perfecta.
In veci nu asi fi crezut ca iasa asa ceva bun. Dar deja mi-a promis cineva ca-mi aduce inca 5 kg. :occasion15:

Trebuie sa-mi cumpar un alt cos de dospit ca iar s-a lipit(numai putin...) aluatul de plastic.

Peter

Mor cu zile daca ma mai uit pe topicul asta.. Vai s-amar de balutele mele, au ajuns pana la genunchi..... :appl:
Peter, arata grozav painea! Bravo!! :lol:

#1420 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 May 2016 - 08:58 PM

Merci Moni. Pina acum nu mi-au reusit asa cum le face doctorul, dar asta de azi parca..parca. :occasion15:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi