Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#561 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 February 2012 - 11:42 PM

Vezi postareaela, la 25 February 2012 - 11:28 PM, a spus:

Cuptorul meu coace dupa niste legi doar de el stiute si mereu dureaza mai mult, iar pentru robot trebuie sa astept sa mai cresc putin, ca tot un KA imi doresc si eu.
La noi painea se pastreaza bine cateva zile, fac o data sau de doua ori pe saptamana, depinde si de mancaruri.



:) Coace-n legea lui!

Cu robotul ai rabdare, ca o sa ajunga cu siguranta! Eu iti doresc sa intri in posesia lui cat mai curand :D !

Eu faceam paine dupa retetele masinii de paine. Era buna in prima zi, daca mai ramanea din ea a doua zi era innecacioasa.
De cand am descoperit insa reteta asta a Laurei L, n-am mai lasat-o.

#562 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 06:14 PM

Am pus la framanat 450 de gr de faina, am impartit aluatul in 2 si am facut 2 painici

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13302728617443.jpg

#563 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 26 February 2012 - 09:55 PM

Any, pana la urma trebuie s afac painea ta, ca arata de milioane!
Ela, f frumoase chifle ai facut!

Eu astazi am facut Pizza Geany. Foarte buna!! Am facut din aluat si pizza micute.
Eu am pus si faina integrala in aluat. Mi-a placut aluatul lui Geany, s-a intins f bine, a fost usor de lucrat.

dovezile...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13302861011759.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13302861171228.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#564 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2012 - 12:05 AM

Oana, nu-i a mea, iti dau pm, ce si cum.

#565 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 02:57 PM

Fetita prietenei mele e o mofturoasa, cand ii invit la cina imi vine sa urlu ca nu stiu ce sa-i pregatesc.Am facut Purcelusii cu sunca.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13303473556868.jpg

A luat o muscatura, atat, tot pasta albe cu unt, a trebuit sa-i fac. :D

#566 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2012 - 03:03 PM

Daca stii deja cu cine ai de-a face incearca sa nu te mai enervezi. Stiu ca e greu.
In schimb, ca sa-ti mai treaca supararea nu vrei tu sa trimiti la mine purcelusii aia asa frumosi?
iti garantez eu ca la noi nu mai ramane nimic.
Sorina

#567 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2012 - 03:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 February 2012 - 12:05 AM, a spus:

Oana, nu-i a mea, iti dau pm, ce si cum.



Anny, sa stii ca si eu, din cauza ta, am mers sa ma informez... da' tot nu am inteles ce reteta folosesti. Tehnica, da, am invatat cate ceva... nebunie ce poate sa faca doua maini dibace, da' reteta care o folosesti inca nu mi-e clar.
Nu-ti faci tu mila sa scrii direct reteta pt toate lumile nestiutoare?
Sorina

#568 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 03:10 PM

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :D
Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. ;) Tac gata!

#569 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2012 - 03:52 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 February 2012 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 February 2012 - 12:05 AM, a spus:

Oana, nu-i a mea, iti dau pm, ce si cum.



Anny, sa stii ca si eu, din cauza ta, am mers sa ma informez... da' tot nu am inteles ce reteta folosesti. Tehnica, da, am invatat cate ceva... nebunie ce poate sa faca doua maini dibace, da' reteta care o folosesti inca nu mi-e clar.
Nu-ti faci tu mila sa scrii direct reteta pt toate lumile nestiutoare?


Paine impletita, reteta Laurei Laurentiu (asa cum e scrisa la ea pe blog)


Ingrediente(pentru 2 paini, daca faceti una singura injumatatiti cantitatile):

900 de grame de faina
2 1/2 lingurite de sare
1 lingura de zahar
550 ml de apa calduta
2 1/2 lingurite de drojdie deshidratata (masurat cu masura masinii de paine)
50 ml ulei de masline

galbenus pentru finisat, seminte pentru presarat

Preparare:

Pentru aluat se urmeaza pasii firesti: se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca cu zaharul. Faina cernuta se omogenizeaza, intr-un bol incapator, cu sarea si se face o gaura la mijloc, in care se toarna drojdia deja activata. Se incepe amestecarea ingredientelor, turnand cate putina apa pana se incorporeaza toata. Se ia coca la framantat energic, adaugand cate putin ulei, pana se incorporeaza si acesta complet. Se continua framantatul pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios, care face deja basici… sau – framantati mecanic, la masina de paine sau robot. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei, se infoliaza si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Apoi eu am impletit painea in 5, mi s-a parut tehnica cea mai usoara. Laura explica insa si alte tehnici.

Dupa ce se impleteste painea, se pune direct pe tava in care o s-o coacem (tava acoperita cu hartie de copt), se unge cu apa calduta si se mai lasa jumatate de ora la crescut.

Inainte de a o baga la cuptor, se unge cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se presara cu seminte (eu cu mac).
Se da la cuptor la 190 de grade (preincalzit) timp de 35 - 40 de minute, pana ce coaja e rumena si painea suna a gol.

#570 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2012 - 03:54 PM

Lili ce frumosi sunt purcelusii :D !!
Lasa nu fi suparata, data viitoare stii deja ce-ai sa-i faci: paste albe cu unt ;) !

#571 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 February 2012 - 03:55 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:10 PM, a spus:

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :D
Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. ;) Tac gata!


Purcelusii aia arata tare bine .
Legat de mofturosi , eu am una si stiu cum este , deci nu condamn pe nimeni . Nu vrea sa incerce nimic nou , are 3-4 feluri de mancare pe care le mananca .

#572 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 27 February 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:10 PM, a spus:

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :D
Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. :D Tac gata!


In schimb vei fi deja pregatita pentru cand va creste fata mare,in cazul in care-ti va face vizite.Fetele stiu deja ca am si eu o reprezentanta a sexului frumos,care e la fel,doar ca ea e mare deja.Dar mi-ai dat o idee,sa-ncerc si eu pastele cu unt next time.Poate,poate,cine stie?! :D

#573 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2012 - 05:01 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:10 PM, a spus:

Sorina eu ma enervez pe maica-sa ca asa a obisnuit-o.Si la restaurante cand mergem nici nu se uita pe meniu, comanda deja paste albe.Zice: stiu ca nu mananca altceva.Incerci macar.In plus ii baga ea lingura(furculita) in gura, ca nu mananca singura fata.Are 5 ani ca Manu si lista de lucruri pe care le manaca cred ca contine 5-6 ingrediente. :angry:
Fiecare isi creste copii cum vrea... stiu. :D Tac gata!


:) ca sa treaca.


Vezi postareaany_annette, la 27 February 2012 - 03:52 PM, a spus:


Paine impletita, reteta Laurei Laurentiu (asa cum e scrisa la ea pe blog)



Saru' mana! Cred ca am sa-mi incerc si eu norocul. :angry:


Vezi postareaizuk, la 27 February 2012 - 03:55 PM, a spus:


Legat de mofturosi , eu am una si stiu cum este , deci nu condamn pe nimeni . Nu vrea sa incerce nimic nou , are 3-4 feluri de mancare pe care le mananca .


:D si mamica de mofturoasa.
Stiu ca e greu, sau mai bine zis imi inchipui.
Doamne, ce ma mai enervez pe ale mele cand fac fite, dar cel mai mult imi vine nebuneala atunci cand cea mare incepe sa strambe din nas iar pitica (care ar manca si pietre) se ia dupa ea. E la varsta in care o imita mult pe Mara. Imi vine sa le strang de gat pe amandoua.
Sorina

#574 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 February 2012 - 11:22 PM

Eu azi niste cornuri simple cu ulei de masline. Am facut si unse cu galbenus deasupra ,sare si mac. Altele de post fara ou deasupra doar cu sare si unse cu ulei.Aluatul acelasi.
Sunt pozate reci.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1316-13305504102879.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1316-13305504195345.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1316-13305504341827.jpg

#575 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 03 March 2012 - 10:07 AM

La 8:15 in dimineata asta scoteam din cuptor minunatiile astea... ingrediente simple, da' efect.. guustos si cu aroma de copilarie. Bunica ne facea des, mai ales cand ne nimeream in post la ea, si jur ca gustul ala, oricat de similar ar fi... e de neegalat!
Placinte cu cartofi:
Imagine postata

Sectiune fierbinte:)
Imagine postata
Imagine postata

#576 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 04 March 2012 - 03:16 PM

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-49-13308669634099.jpg

gogosile petunelei :floare:

#577 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 08:53 AM

Vezi postareaAngel, la 04 March 2012 - 03:16 PM, a spus:

gogosile petunelei :crying:

Mai, tu mai bucataresti mult cu "acvariul" la interval? Ma faci sa mestec in gol, uitandu-ma la poze.... :wacko:

#578 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 March 2012 - 11:19 AM

+1 :crying: .... suntem iecsact pe aceasi lungime.

#579 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 March 2012 - 04:00 PM

Vezi postareaalimocanu, la 03 March 2012 - 10:07 AM, a spus:

La 8:15 in dimineata asta scoteam din cuptor minunatiile astea... ingrediente simple, da' efect.. guustos si cu aroma de copilarie. Bunica ne facea des, mai ales cand ne nimeream in post la ea, si jur ca gustul ala, oricat de similar ar fi... e de neegalat!
Placinte cu cartofi:

Sectiune fierbinte:)



ce bine arata!! Ai putea sa dai reteta?
Multumesc

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#580 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 March 2012 - 02:15 PM

Cerra , cornurile alea sunt de nota 10+

Azi am copt o placinta rapida , cu sunca de curcan si cascaval , reteta apartine Laurei Adamache , dar eu am gasit-o pe un alt blog , al Mirelei Goleanu

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13310360302267.jpg

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi