Ce am copt azi!?!
Postat 30 April 2012 - 04:45 PM
ela, la 30 April 2012 - 02:43 PM, a spus:
Imi amintesc si de bunica mea, in copilarie stateam vara cate o saptamana la ea, si cum nu mancam mamaliga imi facea mereu turte, coapte pe plita. Ce bune mai erau...
Si la noi a ramas ieri mancarea, ptr ca s`au indopat cu turte.
Din acelasi motiv le fac si eu. Imi aduc aminte de copilarie. Cine nu are disc, poate face rost de o plita de fonta sau otel gros si garantat face niste turte de minune. Si in tigaie ies bune, dar cele facute afara cu foc de lemne sunt mult mai bune si minibaghetele la fel.
Cum am prevazut de ieri, maine sunt de serviciu la facut turte(altceva nu tre sa fac eu decat turte si baghetelele unse) faza grea este ca........... suntem mult mai multi decat ieri.
Postat 30 April 2012 - 04:48 PM
iulia nicoleta, la 30 April 2012 - 04:42 PM, a spus:

Multumesc!
Te cred, si mie imi plac si chiar as alege turtele simplu unse cu oloi deasupra si cu ceva ierburi si sare:) in loc la orice friptura. Si eu le fac destul de des dar in tigaie,iar daca am pofta eu sau alta lume, le umplem cu cate ceva si le punem la placa incinsa.
Postat 30 April 2012 - 05:15 PM

Multumesc CarmenT! Placintele necesita un pic de exercitiu, dar salata boeuf nu are cum sa nu iti iasa. Imposbil! Poate maioneza, dar nu salata intreaga. Varsa-ti of-ul si poate ii dam de cap: ce anume nu iese la salata boeuf?

Postat 30 April 2012 - 05:16 PM
iulia nicoleta, la 30 April 2012 - 04:42 PM, a spus:

Treci la rand colega!

Postat 30 April 2012 - 06:11 PM
Postat 01 May 2012 - 07:42 PM
Postat 01 May 2012 - 08:13 PM

Postat 01 May 2012 - 09:37 PM
Lapona Enigel, la 01 May 2012 - 08:13 PM, a spus:

Foarte faine ti`au iesit!
Nu`i nici un bai ca sa maronit ca e buna si aia. Cu bagheta e simplu tai fasii din turta formata deja (cruda)si coapte , calde le dai repede cu pensula muiata`n untul cu ierburi si usturoi.
Ma bucur ca ai incercat reteta si esti multumita de rezultat.

Postat 01 May 2012 - 09:39 PM
Doamne, cum arata !!!!!!!!!!!!!!!
Sa o maninci goala nu alta )
[/quote]
arata bine intr-adevar si daca ti se pare agreabil gustul de aluat un pic fermentat amestecat cu gust de paine
prajita si secara integrala atunci o poti manca si goala.
ca tot veni vorba de mancat paine goala,nici turtitele tale nu fac exceptie.
Postat 01 May 2012 - 10:01 PM
[/quote]
Doamne, cum arata !!!!!!!!!!!!!!!
Sa o maninci goala nu alta )
[/quote]
arata bine intr-adevar si daca ti se pare agreabil gustul de aluat un pic fermentat amestecat cu gust de paine
prajita si secara integrala atunci o poti manca si goala.
ca tot veni vorba de mancat paine goala,nici turtitele tale nu fac exceptie.
[/quote]
Da, mie imi plac turtele si goale, sau le ung cu putin ulei de dovleac/masline presar ceva ierburi pe ele si gata.
Ai reteta pusa undeva de la painica asta?
Nu are dc sa nu imi placa ptr ca si eu am facut paine (painici) din mai multe fainuri printre care si cea de secara si imi place.
Fainurile
300gr faina neagra
300 gr faina de secara
100gr faina alba
painicile

Cu paine prajita nu am facut si as incerca.
Azi in graba
O painica impletita

Nu am uns`o cu ou ca sa se poata papa si vineri de post.
Postat 03 May 2012 - 02:46 PM
reteta o am de la Mama ea a luat-o de pe internet mai de mult...nu stiu exact de unde
pt mine e cea mai speciala reteta de cornuri din cate am si stiu face

de obicei trebuie sa iese mai inalte...dar cred ca de data asta le-am lasat cam mult sa dospesca si teebuia sa fie mai rece...cele 2 mai necoapte...sunt rezultatul nrabdarii lui fratele meu care abea astepta sa manance...cealalta tava am copt-o dupa preferintele mele

P.S. orare de ce nu m-am putut loga o vreme pe site? erau probleme sau...nu am putut eu

Postat 05 May 2012 - 02:15 PM
Copiii cred ca au fost in extaz, super fericiti, asa-i?
Postat 05 May 2012 - 03:17 PM
any_annette, la 05 May 2012 - 02:15 PM, a spus:
Copiii cred ca au fost in extaz, super fericiti, asa-i?
Da! Da! Da!
Si "m-a pus naiba" sa fac gaurile de pe carapacea testoasei cu un dop de la o carioca de a lor...si acum toata ziua dau gauri in pasta de paine si o intind peste tot...si vor si plastelina ...si uite-asa....
Postat 07 May 2012 - 08:50 PM
Azi ma apucat harnicia sa incerc inca odata sa fac ciabatta.
Am mai incercat odata sa fac cu faina cumparata binenteles si am repectat reteta de acolo si nu mi`a cam placut cum a iesit. Azi mi`am incercat din nou norocul tot cu faina ptr ciabatta dar nu am mai respectat cantitatea de apa din reteta si mi`am propus sa pun apa mai multa decat in reteta.
Am facut doua ciabatte din 2 pungi de faina si in reteta scrisa pe pachet zicea sa pun 340 ml apa sau lapte si eu m am incapatanat si la cele doua pungi de faina(1 kg amandoua in loc de 680ml apa la 1 kg d e faina am pus 800ml si bine am facut.
Am pus apa si 2 linguri de ulei de masline atat.
Asta`i faina

am lasat la crescut cam 2 ore si ceva (am plecat in oras cu prietena mea) apoi am pus fuga pe faina si am pudrat si tava cu faina bine, am pus painicile si am lasat iarasi la crescut vreo 30 min.
Aluatul crescut

O sa mai incerc sia ltadata (poate o sa am nervi sa lucrez acasa 2 zile la o ciabatta) pina atunci imi fac pofta cu asta.
Nu arata chiar ca si o ciabatta originala dar asta e.Mai incercam