Eu am facut o placinta cu braza la cuptor
Ce am copt azi!?!
#881
Postat 05 January 2013 - 06:41 PM
Eu am facut o placinta cu braza la cuptor
#882
Postat 05 January 2013 - 06:56 PM
#883
Postat 19 January 2013 - 09:22 PM


Se observa ca mi-a placut tare mult sa lucrez cu stelutele de silicon cumparate recent,nu?
#884
Postat 19 January 2013 - 09:24 PM
auzi cui dau eu idei!
#885
Postat 19 January 2013 - 09:41 PM
La muffinsi mai grasuni ar da bine si cuburelele,dar eu daca m-am blocat pe stelute azi,i-am facut asa,ca nici nu stiam cum vor creste si nu vroiam sa dea pe-afara.E si un pic de branza sfaramata in aluat,dar nu prea se vede ea,da' cred ca nu ne-om supara saptamana viitoare sa-i avem in pachetele de serviciu.
#887
Postat 19 January 2013 - 10:19 PM
#890
Postat 23 January 2013 - 04:45 PM
#893
Postat 29 January 2013 - 07:37 PM
Da ceva detalii, ma intereseaza proportia faina-tarate, cum e reteta ta?
#894
Postat 29 January 2013 - 09:52 PM
Carmen L, la 29 January 2013 - 07:37 PM, a spus:
Da ceva detalii, ma intereseaza proportia faina-tarate, cum e reteta ta?
reteta incropita de mine aseara
444 gr faina grau intreg
200 gr tarate ovaz
250 gr gluten (aici se poate pune 170 gr eu am pus asa de teama sa nu cumva sa iese iarasi turta pleostita cu atrata in ea ptr ca si faina are tarata destula in ea)
125 gr drojdie proaspata
1 lingura sare
3 linguri ulei
600ml apa calda
Din cantitatea asta iese cam 894 produs final si este suficient ptr 2 paini (eu am facut jumatate de reteta) Nu am pus mai multa tarata ptr ca are multa si faina folosita.
La gust este foarte buna asa cu cantitatea de gluten pusa in retata dar sotul a zis sa incerc si cu mai putin sa vedem cum iese.
#895
Postat 29 January 2013 - 10:16 PM
Nu ai gresit la gramajul drojdiei, e cumva 25gr?
#896
Postat 29 January 2013 - 11:18 PM
Carmen L, la 29 January 2013 - 10:16 PM, a spus:
Nu ai gresit la gramajul drojdiei, e cumva 25gr?
Nu, nu am gresit. CU 25 GR iese turta nu iese inalta si nu chiar asa pufoasa. Eu zic de faina sta a mea ca are si ea tarate multe in ea.
EU, am facut toata cantitatea aia de faina + gluten, apoi am impartit in doua si am facut 1 painica doar pui la jumatate tot si apa si drojdia. Din toata cantitatea ies 2 painici.
asta`i faina la vilcea este facuta asa scrie pe pachet altceva nu.

#897
Postat 30 January 2013 - 09:19 AM
Apar si cu rezultatul sa-l vezi.
#898
Postat 30 January 2013 - 10:41 AM
Carmen L, la 30 January 2013 - 09:19 AM, a spus:
Apar si cu rezultatul sa-l vezi.
Glutenul se gaseste la orice plafar in pungute de 250gr si scrie pe punguta gluten de grau si costa 5 lei punguta.. Desi faina are si ea gluten, faca nu pui in plus iese painica joasa si nu foarte pufoasa. Cu drojdia la fel daca pui ca si la faina alba, 25 gr la 500gr de faina este la fel putin mai pufoasa, sar nu creste inalta si asta ptr ca faina asta are multa tarata in ea.
Este indicata painica cu tarate ptr ca are fibre multe si te scapa de multe chestii.
Pe mine ma maninca destele sa fac un cozonac cu faina de asta ptr ca este si azi moale, moale painica. Astept un raspuns ptr combinatia asta de painica (care este foarte important si daca apare pozitiv, atunci eu pot face cozonacul care are ou lapte/smantana) daca nu primesc pozitiv, atunci voi folosii reteta asta sa fac painica pe acre sa nu o imbin cu grasimi (exceptie ulei de masline si ulei de dovleac) dar, pot sa o folosesc la prajituri cu mere etc unde nu trebuie lapte si oua.
Tu, poti sa o folosesti la orice eu zic asta ptr mine si Denisa mea. O sa ramana o reteta de painica ptr casa ptr ca ii place si sotului meu si pot sa zic ca este singura din cate probe am facut pina acum cu fainurile integrale la care nu a avut nici o obiectie. Am zis sotului: tie daca asta te deranjeaza, iti fac paine alba si a zis Nu. Asta este buna si imi palce si este mai sanatoasa. alba doar cand mi`o fi pofta deocamdata maninc si eu cu voi de asta.
edit: Faci imbinatura de faina si tarate (sa rasnesti taratele fin) apoi imparti in doua ptr ca din toata cantitatea ies doua paini si sa pui intr`o tava mai inalta sa creasca painea ca a mea dupa cum vezi nu a mai avut unde sa creasca in sus si sa lasat pe margini.
Gluten pune 170gr la combinatia de mai sus din reteta. Dupa framantare, sa lasi painica la crescut in tava cam 45 min la cald, apoi pui in cuptorul preincalzit pe 180 gr 15 minute apoi cresti focul la 190 si mai coci inca 1h. Painica trebuie sa fie usoara.
Nu se unge cu nimik painica deasupra. Caand o scoti din castron presari putin afaina pe masa sa o formezi sau impletesti.
#899
Postat 30 January 2013 - 02:00 PM
inca nu am reusit sa coc o paine cu tarate sa fie si pufoasa- da e buna dar
plata cum spui.
Am venit de la cumparaturi si nu am gasit gluten, au avut dar azi nu mai aveau, asa ca
am sa fac painea fara gluten si de maine caut iar.
Nu o sa arate asa bine ca a ta dar sper sa-mi iasa.
Celorlalti le fac paine alba sa fie daca nu le place asta.
#900
Postat 30 January 2013 - 02:48 PM
Carmen L, la 30 January 2013 - 02:00 PM, a spus:
inca nu am reusit sa coc o paine cu tarate sa fie si pufoasa- da e buna dar
plata cum spui.
Am venit de la cumparaturi si nu am gasit gluten, au avut dar azi nu mai aveau, asa ca
am sa fac painea fara gluten si de maine caut iar.
Nu o sa arate asa bine ca a ta dar sper sa-mi iasa.
Celorlalti le fac paine alba sa fie daca nu le place asta.
Spor!

Ajutor










