Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1161 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 January 2015 - 12:31 PM

Peter, Miha, m-ati dat gata cu painile voastre!
Eu inca n-am descoperit reteta de paine "perfecta", cea mai apropiata de gustul meu mi se pare cea "artizanala" (reteta fara framantare), dar nu-mi place coaja ca-i prea tare.
Miha, am sa incerc si varianta ta, cu mai putina drojdie.
Mai am in plan si o reteta cu cartofi...
Peter, tu ce reteta ai folosit?

#1162 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 January 2015 - 08:14 PM

Vezi postareaadi_edi, la 20 January 2015 - 12:31 PM, a spus:

cea "artizanala" (reteta fara framantare), Peter, tu ce reteta ai folosit?


:floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1163 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 21 January 2015 - 08:23 AM

cele trei grasute: faina+ tarate ovaz+ mac= love

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14218213815373.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14218213736466.jpg

pupicei, miha :floare:

#1164 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 January 2015 - 08:37 AM

Super painile. si eu tot cea artizanala o fac ...tocmai ca-mi place coaja crocantzoasa :floare:

#1165 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 January 2015 - 02:41 PM

Naan bread pentru chicken masala

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-14221031739551.jpg

Pufoasa si usor de rup fara sa fie crocanta. Delicioasa, ce mai, e prima data cand fac si poate d'asta sunt asa incantata. Am mai facut lipii turcesti si alte chestii coapte in tigaie dar asta mi-a placut cel mai mult.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-1422103199096.jpg

#1166 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 January 2015 - 04:10 PM

Aseara. melcisori cu ciocolata cu menta

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-780-1422195021403.jpg

#1167 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 27 January 2015 - 07:52 PM

paine cu seminte de floarea soarelui si usturoi

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-1422380974989.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14223809877689.jpg

Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles :)

pupicei, miha :floare:

#1168 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 28 January 2015 - 11:35 AM

Vezi postareamihamarky, la 27 January 2015 - 07:52 PM, a spus:

paine cu seminte de floarea soarelui si usturoi

Miha, sub ce forma ai pus usturoiul in aluat?
Crud, pisat, copt, prajit, pudra?

#1169 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 28 January 2015 - 07:43 PM

[/quote]
Miha, sub ce forma ai pus usturoiul in aluat?
Crud, pisat, copt, prajit, pudra?
[/quote]

usturoi sub forma de catelus intreg-se coace acolo si imi place la nebunie felia cu usturoi din ala moale si dulce. la painica aia am pus o capatana intreaga, inainte sa termin framantarea si si o las la dospit.
pupicei, miha :floare:

#1170 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 January 2015 - 11:33 PM

Vezi postareamihamarky, la 27 January 2015 - 07:52 PM, a spus:


Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles :)

pupicei, miha :occasion14:


Miha, o sa incerc sa traduc, e de pe foodnetwork, nu stiu daca am voie sa pun link direct aici.

#1171 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 January 2015 - 11:46 PM

Gasisem o reteta de paine dulce pentru mic dejun cu lapte batut pe care vroiam sa o fac, apoi cumva, nu am mai avut pofta de ea dar aveam laptele. Am cautat o reteta de paine simpla cu lapte batut si a iesit asta.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-1422481031119.jpg

Foarte misto, o voi reface! Coaja crocanta, miez pufos si aerat. Si se pastreaza proaspata cateva zile.

Singura modificare pe care am facut-o de la reteta originala a fost sa inlocuiesc faina de secara care mi se terminase cu faina de alac din care abia cumparasem 2.5kg.

#1172 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 January 2015 - 12:17 PM

Vezi postareaKiva, la 28 January 2015 - 11:46 PM, a spus:

faina de alac din care abia cumparasem 2.5kg.


Doara nu este Chapatimehl? Alac? :occasion14:

Danke,Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1173 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 January 2015 - 12:18 PM

Ptr. ardeii umpluti de azi. Kartoffelbrot(juma de portie), de data asta chifle.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14225266852606.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1174 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 January 2015 - 12:18 PM

Arata foarte bine painile voastre <3

#1175 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 January 2015 - 05:53 PM

Vezi postareaPeter, la 29 January 2015 - 12:17 PM, a spus:



Doara nu este Chapatimehl? Alac? :occasion14:

Danke,Peter


Peter, faina de alac in combinatie cu aia de grau am folosit la painea cu Buttermilch. Pentru Naan am folosit faina normala, de grau. :)

#1176 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 31 January 2015 - 09:48 AM

Vezi postareaKiva, la 28 January 2015 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareamihamarky, la 27 January 2015 - 07:52 PM, a spus:


Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles :)

pupicei, miha :-*


Miha, o sa incerc sa traduc, e de pe foodnetwork, nu stiu daca am voie sa pun link direct aici.



Paine Naan

1 lingurita drojdie uscata
180 ml apa calduta
2 lingurite zahar
2 cups faina (eu am masurat si vine cam 300gr)
1 lingurita sare
1/8 lingurita praf de copt
3 linguri iaurt natural (al meu a fost destul de gros)
2 linguri ulei de masline

2 linguri de unt topit

Intr-un recipient mai incapator punem apa, drojdia si o lingurita de zahar. Se amesteca si se lasa pana devine spumoasa. Apoi se adauga iaurtul si uleiul de masline.

Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea, a doua lingurta de zahar, praful de copt.

Se adauga amestecul umed peste faina si se incorporeaza. Rezulta un aluat destul de moale. Eu ca sa ma ajut la framantat am mai adaugat de doua ori cat iei in varful degetelor cate un praf de faina. Aluatul e moale, un pic lipicios dar maleabil. Nu se framanta mult, doar cat se se incorporeze faina bine. Se acopera si se lasa in loc caldut cel putin 2h.

Eu am impartit aluatul in 6 si mi-au iesit 6 lipii medii, depinde cat vrei sa le faci de mari. In reteta originala spune ceva de intins cu apa, sincer nu am citit tot pentru ca m-am decis sa le fac ca lipiile normale, asa ca am luat o bila de aluat, am infainat masa si intins lipia, nu foarte subtire.

Se incinge bine o tigaie si se adauga lipia. Se coace pe o parte pana incepe sa faca basicute - de obicei dureaza cam 1 minut. Se intoarce si se mai coace 40-50 secunde pe cealalta parte. Cand e gata se muta pe o farfurie si se pensuleaza cu unt topit. Se continua in acelasi fel si cu celelate.

Spor! :)

#1177 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 31 January 2015 - 11:00 AM

multumesc, Kiva! incerc sigur ! ieri m-a inspirat painea cu cartofi si am articulat un painoi in oala de tuci, desigur azi e doar amintire:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14226948065225.jpg

pupicei, miha :)

#1178 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 03 February 2015 - 08:43 AM

Helou! simplissima:apa+faina+sare+drojdie=love

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-124-14229457731775.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-124-14229457937276.jpg

pupicei, miha :hungry:

#1179 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 06 February 2015 - 03:23 PM

Placinta dobrogeana:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-124-14232289301692.jpg

paine cu pudra de roscove si seminte de in:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-124-14232289951423.jpg

pupicei, miha :occasion15:

#1180 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 08 February 2015 - 11:24 PM

Am inceput ieri si copt azi o paine fara framantat - cred ca aici e cunoscuta sub denumirea de paine artizanala, nu sunt sigura pentru ca nu am facut-o niciodata folosind reteta de aici sau de pe culinar. Foarte buna, am adaugat 2 linguri cu fulgi uscati de ceapa deshidratata. Umeda si aerata in interior, crusta crocanta dar maleabila. O sa o refac curand cu Speck.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-729-14234305944676.jpg

Miha, placinta aia arata minunat! :hug:

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi