Ce am copt azi!?!
#1161
Postat 20 January 2015 - 12:31 PM
Eu inca n-am descoperit reteta de paine "perfecta", cea mai apropiata de gustul meu mi se pare cea "artizanala" (reteta fara framantare), dar nu-mi place coaja ca-i prea tare.
Miha, am sa incerc si varianta ta, cu mai putina drojdie.
Mai am in plan si o reteta cu cartofi...
Peter, tu ce reteta ai folosit?
#1162
Postat 20 January 2015 - 08:14 PM
adi_edi, la 20 January 2015 - 12:31 PM, a spus:

Peter

#1163
Postat 21 January 2015 - 08:23 AM


pupicei, miha

#1164
Postat 21 January 2015 - 08:37 AM

#1165
Postat 24 January 2015 - 02:41 PM

Pufoasa si usor de rup fara sa fie crocanta. Delicioasa, ce mai, e prima data cand fac si poate d'asta sunt asa incantata. Am mai facut lipii turcesti si alte chestii coapte in tigaie dar asta mi-a placut cel mai mult.

#1167
Postat 27 January 2015 - 07:52 PM


Kiva, as vrea si eu reteta ta de naan, eu am una dar nu ne-am inteles

pupicei, miha

#1169
Postat 28 January 2015 - 07:43 PM
Miha, sub ce forma ai pus usturoiul in aluat?
Crud, pisat, copt, prajit, pudra?
[/quote]
usturoi sub forma de catelus intreg-se coace acolo si imi place la nebunie felia cu usturoi din ala moale si dulce. la painica aia am pus o capatana intreaga, inainte sa termin framantarea si si o las la dospit.
pupicei, miha

#1171
Postat 28 January 2015 - 11:46 PM

Foarte misto, o voi reface! Coaja crocanta, miez pufos si aerat. Si se pastreaza proaspata cateva zile.
Singura modificare pe care am facut-o de la reteta originala a fost sa inlocuiesc faina de secara care mi se terminase cu faina de alac din care abia cumparasem 2.5kg.
#1172
Postat 29 January 2015 - 12:17 PM
Kiva, la 28 January 2015 - 11:46 PM, a spus:
Doara nu este Chapatimehl? Alac?

Danke,Peter

#1173
Postat 29 January 2015 - 12:18 PM

Peter

#1176
Postat 31 January 2015 - 09:48 AM
Kiva, la 28 January 2015 - 11:33 PM, a spus:
Paine Naan
1 lingurita drojdie uscata
180 ml apa calduta
2 lingurite zahar
2 cups faina (eu am masurat si vine cam 300gr)
1 lingurita sare
1/8 lingurita praf de copt
3 linguri iaurt natural (al meu a fost destul de gros)
2 linguri ulei de masline
2 linguri de unt topit
Intr-un recipient mai incapator punem apa, drojdia si o lingurita de zahar. Se amesteca si se lasa pana devine spumoasa. Apoi se adauga iaurtul si uleiul de masline.
Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea, a doua lingurta de zahar, praful de copt.
Se adauga amestecul umed peste faina si se incorporeaza. Rezulta un aluat destul de moale. Eu ca sa ma ajut la framantat am mai adaugat de doua ori cat iei in varful degetelor cate un praf de faina. Aluatul e moale, un pic lipicios dar maleabil. Nu se framanta mult, doar cat se se incorporeze faina bine. Se acopera si se lasa in loc caldut cel putin 2h.
Eu am impartit aluatul in 6 si mi-au iesit 6 lipii medii, depinde cat vrei sa le faci de mari. In reteta originala spune ceva de intins cu apa, sincer nu am citit tot pentru ca m-am decis sa le fac ca lipiile normale, asa ca am luat o bila de aluat, am infainat masa si intins lipia, nu foarte subtire.
Se incinge bine o tigaie si se adauga lipia. Se coace pe o parte pana incepe sa faca basicute - de obicei dureaza cam 1 minut. Se intoarce si se mai coace 40-50 secunde pe cealalta parte. Cand e gata se muta pe o farfurie si se pensuleaza cu unt topit. Se continua in acelasi fel si cu celelate.
Spor!

#1177
Postat 31 January 2015 - 11:00 AM

pupicei, miha

#1178
Postat 03 February 2015 - 08:43 AM


pupicei, miha

#1179
Postat 06 February 2015 - 03:23 PM

paine cu pudra de roscove si seminte de in:

pupicei, miha

#1180
Postat 08 February 2015 - 11:24 PM

Miha, placinta aia arata minunat!
