Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1201 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2015 - 07:38 PM

Si cum le faceau?

aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina :hungry:

#1202 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 February 2015 - 04:33 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2015 - 07:38 PM, a spus:

Si cum le faceau?

aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina :hungry:


Eu "mis" banateanca si la ai mei acasa se fac destul de des pogacele pe timpul iernii.
Mama mea toaca jumarile la masina de tocat carne si cu pasta asta unge aluatul bine intins apoi il impacheteaza ca pe aluatul frantuzesc. Il lasa la odihnit un pic apoi il intinde cu sucitorul si taie pogacelele cu forme rotunde (neaparat :hungry: ).
Din cate stiu, n-a pus niciodata branza.
Aluatul precum si restul etapelor sunt asa cum le-a descris Peter. :hungry:

p.s. Puffy e norocoasa, a avut parte de o pogacea buna.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1203 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 February 2015 - 08:20 AM

Vezi postareaRia, la 28 February 2015 - 04:33 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2015 - 07:38 PM, a spus:

Si cum le faceau?

aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina :hungry:


Eu "mis" banateanca si la ai mei acasa se fac destul de des pogacele pe timpul iernii.
Mama mea toaca jumarile la masina de tocat carne si cu pasta asta unge aluatul bine intins apoi il impacheteaza ca pe aluatul frantuzesc. Il lasa la odihnit un pic apoi il intinde cu sucitorul si taie pogacelele cu forme rotunde (neaparat ;) ).
Din cate stiu, n-a pus niciodata branza.
Aluatul precum si restul etapelor sunt asa cum le-a descris Peter. :hungry:



Da, da asa se facea. "Banateanca" are dreptate. :hungry:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1204 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2015 - 12:30 PM

Multumesc, o sa incerc sa-l fac cit mai maruntel in Thermomix data viitoare ca masina de carne tre s-o dau jos s-o curat inainte si dupa, imi piere tot cheful :hungry:

#1205 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2015 - 01:18 PM

De data asta am facut altfel.
Jumerele si Feta mixate in blender. Framintat totul in masina de paine. Intins cu sucitorul. Decupate si asa pe hartie de copt lasate 1 ora la crescut.
Bune rau si asa.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1206 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2015 - 01:39 PM

Deci n-ai mai intins aluatul si indoit si iar intins? Ai pus jumerele si feta in aluat?
Si eu am mixat kaiserul si s-a intins mai frumos, acu sunt la crescut in tava.

#1207 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2015 - 06:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 March 2015 - 01:39 PM, a spus:

Deci n-ai mai intins aluatul si indoit si iar intins? Ai pus jumerele si feta in aluat?
Si eu am mixat kaiserul si s-a intins mai frumos, acu sunt la crescut in tava.


Si ! :floare:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1208 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2015 - 06:57 PM

Cu sugestia lui Ria :floare: pina si Marco a zis ca-s bune. :floare:
Peter nu ne arati cum arata in varianta asta?
Imagine atasata: monthly_03_2015/post-4-14252289222035.jpg

#1209 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2015 - 07:41 PM

Au iesit perfect. :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-27-1425231627506.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-27-14252316364506.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1210 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 01 March 2015 - 09:15 PM

Awww! Ce bine arata! :floare:
Mai, da' nu va mai astamparati voi doi cu pogacile :floare: Mi-ati trezit amintiri, acum tre sa le fac si eu.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1211 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 March 2015 - 10:25 PM

Pai musai sa le faci

#1212 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2015 - 09:06 AM

Vezi postareaPeter, la 24 February 2015 - 11:30 AM, a spus:

Reteta originala Otilia G:
ALUAT:
500 g faina
20 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
4 linguri ulei (sau 4 linguri de untura)
1 lingura sare
1 lingurita zahar.

Peter, tu ai pus o lingura de sare si o lingurita de zahar? ca acu vad ca asa e scris in reteta
Eu nici nu mi-am dat seama pina acu cind traduceam reteta pentru blog, eu am pus asa cum fac mereu la cantitatea asta de faina si apa o lingura de zahar si o lingurita de sare, de fapt masor cu "lingura" masinii de piine

#1213 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 March 2015 - 05:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 March 2015 - 09:06 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 24 February 2015 - 11:30 AM, a spus:

Reteta originala Otilia G:
ALUAT:
500 g faina
20 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
4 linguri ulei (sau 4 linguri de untura)
1 lingura sare
1 lingurita zahar.

Peter, tu ai pus o lingura de sare si o lingurita de zahar? ca acu vad ca asa e scris in reteta
Eu nici nu mi-am dat seama pina acu cind traduceam reteta pentru blog, eu am pus asa cum fac mereu la cantitatea asta de faina si apa o lingura de zahar si o lingurita de sare, de fapt masor cu "lingura" masinii de piine


Otilia in reteta ei originala a scris 1 lingura de sare.
O lingurita buna pun cind am Feta. Cum brinza de burduf cred ca nu este sarata ca Feta, ar merge mai multa sare decit
1 lingurita... :(

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1214 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2015 - 05:46 PM

Nu stiu, mi-e teama sa nu fie prea sarate. Acu poate depinde si cita brinza se pune.
Eu ramin la proportia mea clasica, interesant e pliatul si jumerele/brinza, la urma urmei fiecare poate face aluatul pe care il doreste.

#1215 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 11 March 2015 - 07:22 PM

Paine cu tarate diverse (cand raman putine in plicul lor le pun la gramada intr-o cutie si le articulez in paine)

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-14260945438648.jpg

pupicei, miha :tongue3:

#1216 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 28 March 2015 - 08:52 PM

Paine cu in, tarate de psyllium si fulgi de ovaz:

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-14275686866518.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2015/post-124-14275686947377.jpg

pupicei, miha :)

#1217 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 April 2015 - 01:16 PM

In weekend am facut burgers si am testat o reteta noua de chifle. Misto rezultatul, chiflele pufoase si foarte moi, cum trebuie sa fie cele de burgeri. Un pic cam dulceag gustul dar data viitoare voi pune mai putina miere.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-729-14302198491862.jpg


Edit, am uitat sa atasez poza...

#1218 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 April 2015 - 05:02 PM

Azi paine artizanala cu o crusta de seminte de floare soarelui si tarate de grau. Foarte crocanta si gustoasa.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-729-14303196936668.jpg

#1219 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 April 2015 - 07:29 PM

Vezi postareaKiva, la 29 April 2015 - 05:02 PM, a spus:

Azi paine artizanala cu o crusta de seminte de floare soarelui si tarate de grau. Foarte crocanta si gustoasa.

Atasament brot.JPG


Arata faina de tot. Ceva special, sau reteta de paine artizanala cum o stim noi?
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1220 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 April 2015 - 08:04 PM

Vezi postareaPeter, la 29 April 2015 - 07:29 PM, a spus:



Arata faina de tot. Ceva special, sau reteta de paine artizanala cum o stim noi?


Peter, nu stiu sigur cum o stii tu :love7:. Eu reteta am gasit-o pe net, in englezeste deci nu o am de pe culinar. Apa, faina, sare si drojdie uscata, lasat cel putin 12 ore la dospit apoi mai lasat inca vreo ora si ceva in prosop. De data asta, inainte sa o pun pe prosop am presarat din abundenta tarate de grau si mieji de floarea soarelui care au venit deasupra si s-au copt minunat cand am pus-o in cratita. Coptul, clasic, cu capac la 230C juma de ora si fara capac 15 minute.

Asa o stii si tu? :)

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi