Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2015 - 06:38 PM

Vezi postareaKiva, la 28 April 2015 - 01:16 PM, a spus:

In weekend am facut burgers si am testat o reteta noua de chifle. Misto rezultatul, chiflele pufoase si foarte moi, cum trebuie sa fie cele de burgeri. Un pic cam dulceag gustul dar data viitoare voi pune mai putina miere.

Ti-au ramas si a doua zi, ramin moi sau le-ai pus in punga?
Cind ai timp scrii reteta?

#1222 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 April 2015 - 09:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 April 2015 - 06:38 PM, a spus:

Ti-au ramas si a doua zi, ramin moi sau le-ai pus in punga?
Cind ai timp scrii reteta?


Mi-au ramas destule. Mi-au iesit 12 dar destul de mari, eu din una m-am saturat. Am lasat si pe a doua zi, puse intr-o punga de hartie si am si congelat. Au ramas pufoase si moi. Cele congelate nu am folosit inca dar nu vad de ce sa nu fie bune si ele.
Din pacate, eu reteta o am de pe un blog canadian si masurile sunt in cups. Eu am si instrumente de masurat specifice pentru retete americane, asa ca niciodata nu adaptez la grame.

Reteta e extrem de simpla dar e mai mult tehnica. Daca am voie pot pune si link-ul de pe blogul respectivei care are si un filmulet cu procesul.

Ingrediente uscate:
8 cups faina
2 linguri sare
2 linguri zahar
2 linguri drojdie uscata - eu am folosit 2 pachetele
Se amesteca foarte bine.

Ingrediente umede:
3 cups apa calduta
1/3 cups ulei vegetal - eu am folosit de floare soarelui
2 oua
cam o lingura buna de miere
Si aceste ingrediente se amesteca bine

Se adauga amestecul umed peste cel uscat. Eu nu am robot de facut aluat care in cazul asta e ideal, aluatul rezultat fiind destul de moale si lipicios si nu poate fi lucrat usor cu mana. Eu am amestecat cu o spatula de lemn pana am incorporat toata faina. Rezulta, cum am spus, un aluat moale si cam lipicios. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si cu mainile de asemenea infainate aducem aluatul dinspre margini spre centru cu miscari usoare, fara sa apasam. Framantam asa un timp, vreo cateva minute, aluatul trebuie sa devina consistent si sa nu se mai lipeasca. Se da cu ulei un castron, asezam aluatul in castron, il ungem si pe el putin si acoperim cu folie de plastic. LAsam la crescut pentru 45-60 minute, pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna iar pe masa infainata si se imparte in bucati egale. Depinde cat de mari vreti chiflele. In reteta spunea 120 gr per chifla, eu am ajuns cu ele undeva la 150 dar sunt mult prea mari. Se da forma sferica de chifla si se aseaza pe tava in care avem hartie de copt unsa cu ulei. Se tamponeaza si ele un pic cu ulei si se preseaza usor deasupra. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa la crescut in jur de o ora, pana isi dubleaza volumul. Cand sunt gata crescute se ung cu un ou batut cu 3 linguri de apa. Dupa preferinta se pot presara diverse seminte deasupra.

Se coc la 180C in cuptorul incins pentru 12-15 minute. Depinde de cuptor, trebuie sa fie rumenite frumos.

Important e ca imediat ce sunt scoase din cuptor sa se acopere cu un prosop curat si sa se lase asa pana se racesc. Prin asta coaja devine moale si nu e crocanta sau casanta, exact cum sunt chiflele de hamburgers de la fast food-uri.

#1223 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2015 - 10:10 PM

Sigur ca poti pune linkul
Cups a ta ce e? o cana de 250 ml?

#1224 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 April 2015 - 10:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 April 2015 - 10:10 PM, a spus:

Sigur ca poti pune linkul
Cups a ta ce e? o cana de 250 ml?


Cup-ul la care ma refer e masura americana. M-am uitat ce scrie pe recipient si zice 1 cup - 250 ml. Un search pe net pentru conversia corecta, la faina explicit, spune ca 1 cup contine 128 gr. Asadar pentru reteta asta 8 cups inseamna aprox 1100 gr faina. La mine aluaturile sunt mereu mai umede si necesita un pic mai multa faina.

Aici este linkul de pe youtube cu filmuletul, tipa demonstreaza si cu malaxorul si manual.

#1225 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2015 - 10:32 PM

Multumesc frumos :D

#1226 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 June 2015 - 03:37 AM

Buttermilk biscuits - o reteta super-rapida (in maxim jumatate de ora de cand v-ati apucat sa masurati ingredientele si pana sa-i gustati). Foarte buni, insa nu sunt ca aceia pe care i-am mancat in oras, trebuie sa mai experimentez. Sau sa ma duc inapoi la reteta originala sa vad daca n-am gresit ceva :floare: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2015/post-192-14332088513514.jpg


#1227 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 June 2015 - 10:10 AM

Si reteta n-o pui??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1228 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,811
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 June 2015 - 12:05 PM

Vezi postareazerda, la 02 June 2015 - 10:10 AM, a spus:

Si reteta n-o pui??


Am s-o pun si in romaneste, sper sa apuc azi, reteta am luat-o de aici:
http://southern.food...-biscuits-26110

#1229 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 June 2015 - 12:50 PM

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-9-14353157472895.jpg

Am incercat noul cuptor al mamei cu o pizza.

#1230 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2015 - 06:03 PM

Vezi postareaEataly, la 26 June 2015 - 12:50 PM, a spus:

Am incercat noul cuptor al mamei cu o pizza.

Imi place mult cum ti-a iesit! Ce reteta de aluat folosesti?

Eu, pe caldura cea mare am facut o paine. In viata mea nu am framantat un aluat asa moale si lipicios... Sa dau vina pe caldura? Pe reteta? :cheers:

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-477-14379266224003.jpg

#1231 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 July 2015 - 11:17 PM

pe caldura nu, probabil pe faina si cantitatea de lichide
pare iesita bine insa in ciuda aluatului lipicios

#1232 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 01 August 2015 - 10:56 PM

Am facut chifle!!! Tare bune si pufoase!

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-477-1438462194776.jpg

#1233 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 August 2015 - 04:11 PM

Cristinica, aluatul il fac la ochi acum.N-am o reteta fixa.In schimb am facut minipizzette rapide cu iaurt.E o reteta care circula acum pe Fb.

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-9-14388698688892.jpg

Reteta gasita imi dadea la 170 gr iaurt , 130 gr de faina plus praf de copt.Nu stiu ce iaurt au folosit ele, ca eu am adaugat inca faina la greu.

Reteta e simpla : iaurt+faina+praf de copt=un aluat modelabil moale.
Am intins foaie, decupat cerculete si deasupra puneti ce vreti.

Faceti cantitate dubla ca dispar calde.

#1234 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2015 - 10:10 PM

Vaii,ce bine arata!!! :love3: am retinut,doar ca deocamdata e prea cald,asa ca mai astept sa o pun in aplicare...

P.S Am dat si eu o cautare si am gasit ca au folosit iaurt grecesc...

#1235 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 August 2015 - 08:05 AM

Pai eu iaurt grecesc am folosit, din Romania.
Dar nu conteaza ca o fac ochiometric.

#1236 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 August 2015 - 12:59 PM

Vezi postareaEataly, la 07 August 2015 - 08:05 AM, a spus:

Pai eu iaurt grecesc am folosit, din Romania.
Dar nu conteaza ca o fac ochiometric.

O sa le fac si eu,si o sa dau reteta mai departe,merci :floare: :floare:

#1237 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 August 2015 - 11:05 PM

O.K! In primul rand merci draga Eataly pt. inspiratie :floare: in al doilea rand daca ma cunoasteti cat de cat nu am respectat reteta :floare: ,pt. ca nu aveam iaurt grecesc si mi-a fost teama,dar cu prima ocazie voi face ca la carte :floare: Cum asta seara nu mi s-a mai parut atat de cald si la tv. nika :floare:

Eu am facut asa: 1 paharut de iaurt normal pe care scria 140 de gr.,un ou mic(am luat tzeapa cu niste oua cat nucile),1 lingurita mica de sare,1 de zahar,am taiat dintr-un cub de drojdie de 24 de gr. fix o feliuta pe care am presarat-o cu degetele,1 nuca de unt (ca asa mi-a spus mie instinctul'' :floare: )faina cat cuprinde (aici sunt mama lor si tata lor) =)),faina amestecata cu un pliculet de praf de copt, desprins la sf. de pe maini cu putin ulei.

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389809998395.jpg

Intins foaie ,groasa cat un creion cum se spunea pe vremuri,taiat rondele cu o cana,pus deasupra sos de rosii,bucatele de frunze proaspete de busuioc(din ghiveciul mamii),oregano uscat de la plic,fulgi de ardei iute, piper,fasiute de salam crud uscat deala feliat in felii transparente :floare: ,branze diverse(parmezan,firmituri de telemea,cascaval afumat si ne' )dar cate putin si stropit cu ulei maslinos..
Mi-au iesit 12 bucati faine.

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389810053968.jpg

Coapte

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389810108275.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389810173786.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389810227531.jpg

Asa arata una

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-1438981028619.jpg

Si sexiune'

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389810352643.jpg

Concluzie,rapide ,super fragede si bune ...Maine le luam la picnic...Merci inca o data :-*

#1238 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 August 2015 - 04:45 PM

Geany, nu conteaza ca ai modificat.Important ca ti-a placut ce a iesit.
Pe mine m-a atras faptul ca erau doua ingrediente in aluat (asta in cazul in care foloseai faina self rising ).

Distractie la pic-nic!

#1239 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 August 2015 - 05:54 PM

Vezi postareaEataly, la 08 August 2015 - 04:45 PM, a spus:

Geany, nu conteaza ca ai modificat.Important ca ti-a placut ce a iesit.
Pe mine m-a atras faptul ca erau doua ingrediente in aluat (asta in cazul in care foloseai faina self rising ).

Distractie la pic-nic!

Merci! au mers de numa,ca am stat pe iarba la racoare langa apa ,si acolo e ''fuoamea'' mare :floare: (iti arat pozne' la han) :floare:

#1240 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 August 2015 - 05:57 PM

Lili eu sunt fără Fb, așa că îți mulțumesc pt idee.
Cât praf de copt pui?
Grade la cuptor?
Mă opresc, gata...
Sorina

Arata acest topic


  • 104 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi