Forum Culinar: Somon aromatizat, la cuptor (în punga Topptis) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon aromatizat, la cuptor (în punga Topptis)

#21 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 November 2012 - 06:08 PM

Vezi postareaMaya, la 07 November 2012 - 05:54 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 07 November 2012 - 05:41 PM, a spus:



Eu am gasit si in varianta Adrianei pe aici.


Ale mele nu-s la metru. Eu iau pungi de marimea L de la Toppits. Nu au condimente, doar firele alea maro de legat. Am vazut ca lînga era si Bratschlauch, adica furtunul ala. Nici o varianta nu e condimentata.
Alea cu pliculete ce le-ai vazut tu, erau tot Toppits sau Knorr? Erau tot lînga astea fara condimente? Ca eu nu am vazut asa ceva niciodata, doar am auzit.


Maya, alea cu, condimente odata le-am vazut la Penny.Altfel eu pungile le iau pe cele la metru din DM.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#22 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 November 2012 - 08:52 PM

Vezi postareaMaya, la 07 November 2012 - 05:31 PM, a spus:

(îti simtim lipsa la gherute colorate :D )


Vin, vin,dar am avut casa in renovare 2 luni...si daca va aratam unghiile............ =)) erau "ojate" dar cu var si vopsea.... =))
ex Aninita

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 November 2012 - 09:24 PM

Adriana eu mi-am luat Carta fata.Poti sa si prajesti in baie de ulei cu ea.

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2012 - 10:33 PM

Lili de unde? in internet?

Am gasit in sertarul cu pungi de toate neamurile un sul de punga deasta dar nu mai am cutia deci nu mai tin minte de unde l-am luat, mai tre sa cumpar somonul simbata =))

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2012 - 04:26 PM

Multumesc mult de tot Maya :) , facut si mancat, a fost delicios :rolleyes: !
Pentru dl. Any il fac pe diseara, cand eu voi posti, dupa cat am mancat la pranz :).
Mancat asa simplu, nici macar paine nu mi-a trebuit, daaaaaar am desfacut o sticla de vin, un rose bun tare de tot!

Acum lamureste-ma cu o chestie: cele doua bucati de file pe care le-ai avut tu au cantarit impreuna 500 de gr sau separat fiecare?

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13523847698508.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13523847941746.jpg

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2012 - 07:38 PM

Any, ma bucur ca ti-a placut! So, deci o bucata avea patrusutenouazecisinushtiucîte grame, iar cealalata cîteva grame peste 500 :biggrin: Da, asa mult am facut, ca Dan voia sa dea gata o bucata de unu singur, dar nu a reusit :). Ai mei sînt mari amatori de peste, eu nu chiar asa, dar somonul îmi pace bine.

As zice eu ca pestele cu tot cu cap sa tot fi avut vreo kila jumate :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2012 - 07:52 PM

Bucatile mele aveau fix, da' fix, un kg impreuna. N-am reusit sa-mi termin portia da' o termin in seara asta :biggrin: .
Vroiam sa ma asigur ca nu numai eu sunt o mancacioasa :) .
Mi-a placut si sosul, imi venea sa-l pun pe paine.
Tenchiu tenchiu :)

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 November 2012 - 12:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2012 - 10:33 PM, a spus:

Lili de unde? in internet?




De la Eataly! :scratch:

#29 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 09 November 2012 - 12:20 PM

Ieri am cumparat de la pescar 2 bucati de somon proaspat, punga avem, ingrediente sos avem, asta e meniul de azi Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#30 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2012 - 06:45 PM

Maya, dl.Any a dat verdict pozitiv, somonul se mai face :tongue3:!
Din ce a ramas (putin tare, te miri ce), i-am facut azi paste:
- ceapa julienne,ulei ev, philadelphia normala, somonul bucati da' nu drept mici - adica nu l-am tocat sa nu se mai vada prin farfurie.
Ecelenta, data viitoare fac somonul si fac o bucata in plus sa o am anume pentru paste :( .

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13524795261998.jpg

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2012 - 06:27 PM

E la cuptor, cred ca e gata de acum dar vad ca s-a umflat punga ca un balon, e normal? Eu am inchis-o la ambele capete ca era sul cu 2 fire dintr-alea de silicon.

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 November 2012 - 06:31 PM

Da si la mine s-a umflat, e normal si cu toate ca am inchis-o bine tot a scapat putin din chestia aia cu care am inchis-o. Dar n-a fost problema.

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2012 - 06:50 PM

Mersi, am reusit sa o scot din cuptor si s-a dezumflat imediat :) am tras o spaima :)

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 November 2012 - 07:08 PM

Pe unele pungi spune sa le întepi olecuta, dar nu trebuie. Eu le fac mereu închise (cu mult timp 'nainte le întepam) si se umfla, dar cînd scoti afara se dezumfla. Nu a explodat niciodata :)

Any, eu am în plan din nou, paste cu somon afumat, reteta ta :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 12 November 2012 - 12:09 PM

Am facut somonul aromatizat vineri, multumim Maya, a fost minunat. Domnul a adunat tot sosul din tava si-a zic ca e un deliciu. Cu restul am facut paste a la Any sambata si au mancat si fetele chiar cu placere ( greu le administrez peste, de regula nu sunt deloc incantate Imagine postata ) Poate apuc sa pun poza cu aromatizatul cand ajung acasa. Pastele am uitat sa le pozez
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#36 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 November 2012 - 01:33 AM

:(



Imagine atasata: monthly_11_2012/post-95-13527632096907.jpg
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2012 - 08:59 AM

Eu n-am avut parte de el :)
Am facut marea timpenie aseara de a-l incalzi in cuptor intr-un vas de sticla care credeam ca rezista la temperatura cuptorului dar n-a fost asa, s-a crapat la un moment dat si cum pe fundul cuptorului a sarit o picatura de sticla mi-a fost frica sa nu fi sarit si in peste si s-o mincam asa ca l-am aruncat, tre sa iau alt somon si sa-l refac.

#38 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 November 2012 - 02:08 PM

Macar tu ai pus doar somonul, mie mi s-a crapat un vas cu varza a ala Cluj, iti dai seama ce nervi am avut cand a crapat??? E enervant cand iei vasele pentru cuptor si crapa! :)
Lasa ca o sa fie cu atat mai bun, cu cat l-ai asteptat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2012 - 07:36 PM

Pai :notworthy: nu prea era pentru cuptor adica pentru copt si eu in desteptaciunea mea mi-am zis ca n-o fi foc ca doar il incalzesc :drool:
Mi se pare caam bucati de somon in congelator, daca da il refac cit mai curind ca am ramas cu pohta :drool:

#40 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 November 2012 - 05:12 PM

am efectuat lucrarea, cu mici modificări, nu somon, ci păstrăv curcubeu, nu in cuptor ci in microwave, am umblat un pic şi la condimente şi frunziş :mellow:

am inceput cu sare de himalaia şi boabe de ienupăr (juniper berry)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529047314234.jpg

pe care le-am concasat

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529047337932.jpg

am amestecat cu un mujdei mai gros şi adăugat muştar tip "gourmet" preparat cu seminţele intregi, oţet de mere, vin porto, merişoare, ginger şi nucşoară

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529047231088.jpg

am aburit peştele în pungă în MO pentru 4 minute şi am păpat cu broccolini pe care i-am făcut în aceiaşi pungă refolosită de la peştele, aşa s-au umput şi ei de miros şi de maclavaisul rămas (tot 4 minute)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529047287881.jpg

maya :rolleyes:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi