M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci

Ingrediente crema de ciocolata:
- 150 ml lapte
-3 linguri zahar pudra
-4 linguri cacao neagra
- 50 g unt
Ingrediente crema mascarpone:
- 4 galbenusuri
-80 g zahar vanilat pudra
-500 g mascarpone
Alte ingrediente:
- 28-30 piscoturi cu cacao
-300 ml cafea tare
-100 ml lichior cappucino
-cacao si ciocolata rasa pentru decor

Bun...dumneaei este impricinata! Sa trecem la treaba!

Pentru inceput vom prepara crema de ciocolata. Intr-o cratita se pune laptele, zaharul pudra si cacao. Se omogenizeaza cu un tel. Cratita se pune pe aragaz si se amesteca in continuu pana cand crema devine vascoasa. Cratita se ia de pe foc si se adauga untul amestecand energic. Crema de ciocolata se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim crema de mascarpone.

Se mixeaza cele patru galbenusuri cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema-spuma de un galben pal.

Apoi adaugati mascarpone si mixati pana obtineti o crema fina.

Intre timp crema de ciocolata s-a racit. Crema de ciocolata se va mixa cu cea de mascarpone. Vom obtine o crema aerata, aproape ca si un mousse de ciocolata care se va pune la frigider pana cand se foloseste.

Amestecam cafeaua cu lichiorul si pregatim o tava dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara. Apoi inmuiem piscoturile in amestecul de cafea si lichior si le aranjam in tava.

Se pune crema si apoi urmatorul rand de piscoturi. Vom avea doua straturi de piscoturi si doua straturi de crema. Ultimul va fi un strat de crema.
Tiramisu se inveleste cu hartia sau folia (am lasat-o un pic mai lunga in ambele parti) si se pune in frigider pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce tiramisu este gata, se scoate din tava si se pune pe un platou. Se pudreaza cu cacao si ciocolata rasa si se serveste.