Lapona Enigel, la 10 May 2013 - 04:00 PM, a spus:

Iasa, tre' sa iasa, nu se poate

!
Olguta, la 10 May 2013 - 04:06 PM, a spus:
Eu nu l-am facut, cu toate ca tare imi face cu ochiul, insa imi dau si eu cu parerea... Any, pentru siguranta, eu as pune cateva grame de gelatina in crema...sau agar agar. Oricum piscoturile mai trag din umezeala, asa ca nu cred ca ai nevoie de mai mult de 4-5 grame de gelatina pe care o hidratezi in putina apa (de 5 ori mai multa apa ca gelatina se face de regula), apoi o amesteci in crema de ciocolata calda, abia apoi le imbini pe cele doua cum zice reteta. Agar agar nu am folosit, deci nu ma bag
Iar inelul de tort tapeteaza-l cu o folie, de preferabil ceva din plastic, in felul asta obtii margini si laterale frumoase. Si il poti pune direct pe platoul de servit.
Multumesc draga mea

, dar nu ma incanta deloc sa folosesc gelatina la tiramisù. Atunci n-ar mai fi tiramisù, ar fi altceva.
Deci eu n-am nici o problema daca nu sta ferm, eu vroiam sa vad fetele cum au procedat. Eu in cel mai rau caz am zis ca procedez ca la tiramisù normal. Il tai cu paleta la masa, pe farfurii cu el si da-i batai!
Lapona Enigel, la 10 May 2013 - 04:23 PM, a spus:
In cazul in care folositi gelatina, valabil pentru orice crema: lasati gelatina 20 de minute la hidratat! Nu mai putin, altfel nu se dizolva cum trebuie in crema. Aveti grija cu temperatura cremei, trebuie sa fie calîie, calduta, nu calda tare.
Daca folositi agar-agar, trebuie sa fierbeti in crema. Pe orice pachet sunt indicatiile de folosire.
Lori cand n-aveam eu experienta cu gelatina, am facut asa un fel de tort si am mancat si gelatina pe alocuri

. Am mancat vorba vine, ca l-am aruncat.
De aia explicatiile fac mult intotdeauna, la orice, ca nu ne nastem toti invatati.
Iar aici mai intrebam, ne mai sfatuim, una alta ailalta, asa e frumos.
Iar eu va multumesc tuturor

!