Forum Culinar: Tiramisu double chocolate - Forum Culinar

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisu double chocolate

#61 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 March 2013 - 09:12 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 31 March 2013 - 08:48 PM, a spus:

Bobbbbb!
Dupa un esec fulminat saptamana trecuta ( exclusiv vina mea), acu m-am razbunat.

Asta`i razbunare frate!!!!!!!!!!!!!!!

Arata de milioane :notworthy:

DA, ce ai facut cu macaronsii aia ca nu ai mai venit cu ei sa mii pui in ochi? aia nu or iesit?

#62 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2013 - 09:15 PM

Iulia, nota 10 cu coronita, cu felicitari, cu tot ce vrei tu. Arata superb!!!!!

#63 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 March 2013 - 09:24 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 31 March 2013 - 09:11 PM, a spus:

:P :hug: :notworthy: Wow, ce bine arata!!! Ma bucur tare mult ca ti-a iesit! Nu stiu ce s-a intamplat saptamana trecuta dar banuiesc ca ai invatat ceva daca ti-a iesit asa acum :P

Mustaceam si eu cand am vazut ca mi-a iesit bine.
Experiment esuat saptamana trecuta pt ca venisem obosita de la munca n-am fost atenta la pasi si mi-a iesit crema foarte moale.

Vezi postareacerra, la 31 March 2013 - 09:12 PM, a spus:

Asta`i razbunare frate!!!!!!!!!!!!!!!

Arata de milioane :hungry:

DA, ce ai facut cu macaronsii aia ca nu ai mai venit cu ei sa mii pui in ochi? aia nu or iesit?

Da,da razbunare....cand ma gandesc la brie-ul ala lichefiat asa.....:)
Macarons-ul se paote vedea pe tiramisu.. au iesit buni la gust, nu foarte aspectuosi...se pare ca mai am de munca la ei...cel putin la astia cu cacao...

Vezi postareaany_annette, la 31 March 2013 - 09:15 PM, a spus:

Iulia, nota 10 cu coronita, cu felicitari, cu tot ce vrei tu. Arata superb!!!!!

Multumesc Any !Imagine postata
Si tu cand vii si prezinti un dulce o faci de nota 20 !

#64 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 April 2013 - 09:24 AM

Ei hai ca de data asta ai copt-o gros, nu gluma! A iesit magnificus! S-a meritat sa o refaci. Asadar, nu uita: nu te-apuca de prajiturit cand esti obosita/nervoasa/plicitsita/sictirita :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#65 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 03:52 PM

Intrebare intrebatoare pentru fetele care l-au facut: cum se aseaza tiramisù pe platou, avind in vedere ca are folie sau hartie de copt dedesubt. Cum scoateti folia? Folia nu se umezeste? Banuiesc ca piscoturile lasa macar un strop de cafea, nu?

Crema de ciocolata, dupa ce se ia de pe foc, cat de densa e? Se leaga, avand in vedere ingredientele?

Va multumesc mult tuturor acelora care o sa-mi raspundeti.

#66 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 04:51 PM

Any, eu am pus film alimentar in tava atat jos cat si sus... prajitura am decupat-o cu un patrat de patiserie...a mers brici.
Eu am gasit piscoturi cu cacao, ca ale lui Bob,le-am insiropat foarte putin.
In crema de cacao eu am urmat sfatul Cristinei si la sfarsit, dupa ce a devenit vascoasa am pus si niste ciocolata amaruie.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.

#67 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 07:29 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 May 2013 - 04:51 PM, a spus:

Any, eu am pus film alimentar in tava atat jos cat si sus... prajitura am decupat-o cu un patrat de patiserie...a mers brici.
In crema de cacao eu am urmat sfatul Cristinei si la sfarsit, dupa ce a devenit vascoasa am pus si niste ciocolata amaruie.

Iulia multumesc mult pentru raspuns, dar mai am cateva nelamuriri, te rog eu mult lamureste-ma tu daca poti ^_^ .
Eu tot n-am inteles. Deci daca are folie de plastic dedesubt, cum il scot, il trag sau cum, ca prajitura nu trebuie intoarsca cu fundul in sus, avind in vedere ca ultimul strat e crema.
Deci eu as vrea sa-l pun pe masa asa intreg cum e si sa-l portionez la masa.
Sau mai bine procedez ca la un tiramisù normal, il asamblez direct in tava in care o sa-l servesc si nu-l mai transfer.

Crema trebuie sa fiarba? Cam cat, ca banuiesc ca se mai intareste dupa fierbere.
Practic ca la crema de profiterol, ciocolata la sfarsit. Cam cat ai pus?

Of, da' ce nelamurita sunt!! Si doar am mancat lapte de dimineata, ar trebui sa ma fi prins B) .

#68 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:56 PM

Any, eu l-am montat in tava pe care am captusit-o cu folie..am lasat marginile lungi si am acoperit si deasupra...inainte de servire am dat folia de deasupra deoparte si am pudrat cu cacao.
El se intareste binisor sa stii...am decupat cu cercul, ma rog patratul, si bagat usor pe dedesupt o spatula, ridicat cu grija si aterizat pe farfurie.
Crema am lasat-o la foc mediu spre domol pana s-a ingrosat, dat deoparte pus cam 3/4 de ciocolata amaruie si lasata sa se raceasca pana am amestecat-o cu branza.
Nu insiropa tare piscoturile ca sa-ti iasa mai ferm.

#69 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 May 2013 - 10:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 03:52 PM, a spus:

Intrebare intrebatoare pentru fetele care l-au facut: cum se aseaza tiramisù pe platou, avind in vedere ca are folie sau hartie de copt dedesubt. Cum scoateti folia? Folia nu se umezeste? Banuiesc ca piscoturile lasa macar un strop de cafea, nu?

Crema de ciocolata, dupa ce se ia de pe foc, cat de densa e? Se leaga, avand in vedere ingredientele?

Any, eu am facut tiramisu DC de mai multe ori inainte de a o posta aici. Am facut o data si varianta cu crema primul si ultimul strat. De fecare data am procedat ca si Iulia-am decupat cu un cerc si cu ajutorul unei spatule pur si simplu am tras bucata pe farfurie,apoi am sters si am servit.
Crema de ciocolata este destul de subtire. Este vascoasa, cam de consistenta mierii de albine. Dupa ce pui untul si se raceste se va mai ingrosa. Odata amestecata cu mascarpone, crema va deveni nici prea moale, nici prea tare. Eu recomand sa pui ciocolata numai in cazul in care ai scapat mai mult lapte sau va place crema ceva mai tare. In mod normal piscoturile vor "trage" umezeala iar crema va fi exact cat trebuie de tare/moale.
Si uitasem-se dezlipeste foarte usor de folie sau hartie de copt :71:

#70 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 09 May 2013 - 10:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 07:29 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 May 2013 - 04:51 PM, a spus:

Iulia multumesc mult pentru raspuns, dar mai am cateva nelamuriri, te rog eu mult lamureste-ma tu daca poti :71: .
Eu tot n-am inteles. Deci daca are folie de plastic dedesubt, cum il scot, il trag sau cum, ca prajitura nu trebuie intoarsca cu fundul in sus, avind in vedere ca ultimul strat e crema.
Deci eu as vrea sa-l pun pe masa asa intreg cum e si sa-l portionez la masa.
Sau mai bine procedez ca la un tiramisù normal, il asamblez direct in tava in care o sa-l servesc si nu-l mai transfer.

Crema trebuie sa fiarba? Cam cat, ca banuiesc ca se mai intareste dupa fierbere.
Practic ca la crema de profiterol, ciocolata la sfarsit. Cam cat ai pus?

Of, da' ce nelamurita sunt!! Si doar am mancat lapte de dimineata, ar trebui sa ma fi prins =)) .

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 May 2013 - 08:56 PM, a spus:

Any, eu l-am montat in tava pe care am captusit-o cu folie..am lasat marginile lungi si am acoperit si deasupra...inainte de servire am dat folia de deasupra deoparte si am pudrat cu cacao.
El se intareste binisor sa stii...am decupat cu cercul, ma rog patratul, si bagat usor pe dedesupt o spatula, ridicat cu grija si aterizat pe farfurie.
Crema am lasat-o la foc mediu spre domol pana s-a ingrosat, dat deoparte pus cam 3/4 de ciocolata amaruie si lasata sa se raceasca pana am amestecat-o cu branza.
Nu insiropa tare piscoturile ca sa-ti iasa mai ferm.

Any, exact cum spune Iulia, marginile se lasa mai lungi si efectiv impachetezi tiramisu. Dupa ce sta la frigider se va intari. Eu mai fac uneori transfer cu tot cu hartie de copt pe un platou, apoi desfac hartia, o tai cu un cutit la jumatate si apoi (avand sectiunea taiata) trag de ambele capete si hartia/folia se va rupe si poti trage bucata de sub tiramisu. Daca ti-e teama si nu ai spirit de aventura ca mine (ca-s mai dusa, asa) nu te incumeta. =))
Crema de ciocolata o fierb la foc mic, amestecand in continuu. Ea nu va deveni mai groasa decat mierea nici dupa ce pui unt si se va raci deoarece se incorporeaza in amestecul de mascarpone cu galbenusuri si daca e tare nu se absoarbe in piscoturi.
Promit ca deindata ce o sa am videoclip pt reteta asta o sa cer permisiunea sa-l pun (real soon =)) ).

#71 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 May 2013 - 10:18 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 03:52 PM, a spus:

Any, daca ai vazut pe pagina #2 a acestui topic, eu am folosit o forma de prajituri cu perete circular detasabil, la baza careia am pus hirtie de copt. dupa 4 h de stat in frigi, am indepartat peretele circular din jurul tiramisului si apoi l-am portionat. iar apoi cu ajutorul unei spatule de servire, am asezat fiecare portie pe farfurii, exact la fel cum procedez si cu o felie de tort.

q.e.d. :71:

Imagine postata

#72 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 11:32 PM

Dragele mele, imi este totul foarte clar! Va multumesc din suflet =)) !
De facut il fac, o ciocolatoasa ca mine nu putea ramane indiferenta. ma tot invart pe langa el de cand a fost postat.
Dana, am vazut tava, insa nu posed asa ceva (deocamdata :71: ).
Eu vroiam sa-l duc la masa si sa-l portionez acolo, dar vad ca toate ati facut invers =)) , adica l-ati portionat intai si apoi l-ati dus in fata publicului.
Toate nelamuririle mele se nasc din pricina faptului ca eu n-am facut niciodata un tiramisù care sa stea ata de teapan incat sa poata fi taiata felia perfecta ca in pozele voastre. De aceea nu-mi era clar cu folia, cu umezeala, cu toate alea.
Va dau de stire oricum. A! Si am luat 1 kg de mascarpone. Sa fie. Vreau sa fac si paharele cum a facut Dana.

#73 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:28 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 11:32 PM, a spus:

Dragele mele, imi este totul foarte clar! Va multumesc din suflet :floare: !
De facut il fac, o ciocolatoasa ca mine nu putea ramane indiferenta. ma tot invart pe langa el de cand a fost postat.
Dana, am vazut tava, insa nu posed asa ceva (deocamdata ;) ).
Eu vroiam sa-l duc la masa si sa-l portionez acolo, dar vad ca toate ati facut invers ;) , adica l-ati portionat intai si apoi l-ati dus in fata publicului.
Toate nelamuririle mele se nasc din pricina faptului ca eu n-am facut niciodata un tiramisù care sa stea ata de teapan incat sa poata fi taiata felia perfecta ca in pozele voastre. De aceea nu-mi era clar cu folia, cu umezeala, cu toate alea.
Va dau de stire oricum. A! Si am luat 1 kg de mascarpone. Sa fie. Vreau sa fac si paharele cum a facut Dana.

Anybelle, eu l-am portionat direct la masa o singura data. L-am facut in inel special, care se poate pune pe platou. Inelele astea sunt cu cantec, pentru ca daca e crema prea fluida, iti iese pe sub inel.

Am facut si asa: am pus in forma cu peretii detasabili, am dat la frigi, am scos cand era teapan si am scos cu grija inelul, apoi am transportat usurel pe platou, dar operatia asta trebuie facuta cu grija si merge cand nu sunt foarte mari torturile: treci pe sub el intai cu un cutit lat, ca sa fii sigura ca s-a desprins bine de baza si inclini putin tava, ca sa alunece pe platou. E cu aventuri!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#74 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:32 PM

Lori m-am gandit sa-l fac rotund pana la urma (sa vad daca nu ma razgandesc intre timp).
Pun pe platoul pe care o sa-l servesc inelul de la o tava rounda, si-l montez asa. Apoi numai scot inelul, dar mi-e cam frica, sincer.
Si-apoi la tava rotunda tre' sa m-apuc sa masor piscoturile, sa le tai, etc. Nu prea imi convine. Vad eu cum fac si va zic.

#75 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 May 2013 - 12:32 PM, a spus:

Lori m-am gandit sa-l fac rotund pana la urma (sa vad daca nu ma razgandesc intre timp).
Pun pe platoul pe care o sa-l servesc inelul de la o tava rounda, si-l montez asa. Apoi numai scot inelul, dar mi-e cam frica, sincer.
Si-apoi la tava rotunda tre' sa m-apuc sa masor piscoturile, sa le tai, etc. Nu prea imi convine. Vad eu cum fac si va zic.

Asta e foarte ok, se scoate inelul fara probleme, ai grija doar sa fie etans inelul cu platoul, sa nu se scurga crema pe sub inel. Ca sa tai mai usor piscoturile: da piscotul rapid prin cafea, cat sa se imbibe stratul superior si apoi il tai.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#76 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:51 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 May 2013 - 12:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 May 2013 - 12:32 PM, a spus:

Asta e foarte ok, se scoate inelul fara probleme, ai grija doar sa fie etans inelul cu platoul, sa nu se scurga crema pe sub inel. Ca sa tai mai usor piscoturile: da piscotul rapid prin cafea, cat sa se imbibe stratul superior si apoi il tai.

Eu am alta tehnica pentru rupt piscoturi, intai masor in tava sa vad cam ce dimensiuni tre' sa aiba, il tai (il rup cu mana) si apoi il dau prin cafea.
Da' e bun oricum.
Ma duc sa vad cam ce platouri am.

#77 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 04:00 PM

Tin pumnii sa iasa bine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#78 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 04:06 PM

Eu nu l-am facut, cu toate ca tare imi face cu ochiul, insa imi dau si eu cu parerea... Any, pentru siguranta, eu as pune cateva grame de gelatina in crema...sau agar agar. Oricum piscoturile mai trag din umezeala, asa ca nu cred ca ai nevoie de mai mult de 4-5 grame de gelatina pe care o hidratezi in putina apa (de 5 ori mai multa apa ca gelatina se face de regula), apoi o amesteci in crema de ciocolata calda, abia apoi le imbini pe cele doua cum zice reteta. Agar agar nu am folosit, deci nu ma bag :D
Iar inelul de tort tapeteaza-l cu o folie, de preferabil ceva din plastic, in felul asta obtii margini si laterale frumoase. Si il poti pune direct pe platoul de servit.
Imagine postata

#79 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 04:23 PM

In cazul in care folositi gelatina, valabil pentru orice crema: lasati gelatina 20 de minute la hidratat! Nu mai putin, altfel nu se dizolva cum trebuie in crema. Aveti grija cu temperatura cremei, trebuie sa fie calîie, calduta, nu calda tare.

Daca folositi agar-agar, trebuie sa fierbeti in crema. Pe orice pachet sunt indicatiile de folosire.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#80 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 04:53 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 May 2013 - 04:00 PM, a spus:

Tin pumnii sa iasa bine!

:-* Iasa, tre' sa iasa, nu se poate :D !

Vezi postareaOlguta, la 10 May 2013 - 04:06 PM, a spus:

Eu nu l-am facut, cu toate ca tare imi face cu ochiul, insa imi dau si eu cu parerea... Any, pentru siguranta, eu as pune cateva grame de gelatina in crema...sau agar agar. Oricum piscoturile mai trag din umezeala, asa ca nu cred ca ai nevoie de mai mult de 4-5 grame de gelatina pe care o hidratezi in putina apa (de 5 ori mai multa apa ca gelatina se face de regula), apoi o amesteci in crema de ciocolata calda, abia apoi le imbini pe cele doua cum zice reteta. Agar agar nu am folosit, deci nu ma bag :D
Iar inelul de tort tapeteaza-l cu o folie, de preferabil ceva din plastic, in felul asta obtii margini si laterale frumoase. Si il poti pune direct pe platoul de servit.

Multumesc draga mea :D , dar nu ma incanta deloc sa folosesc gelatina la tiramisù. Atunci n-ar mai fi tiramisù, ar fi altceva.
Deci eu n-am nici o problema daca nu sta ferm, eu vroiam sa vad fetele cum au procedat. Eu in cel mai rau caz am zis ca procedez ca la tiramisù normal. Il tai cu paleta la masa, pe farfurii cu el si da-i batai!

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 May 2013 - 04:23 PM, a spus:

In cazul in care folositi gelatina, valabil pentru orice crema: lasati gelatina 20 de minute la hidratat! Nu mai putin, altfel nu se dizolva cum trebuie in crema. Aveti grija cu temperatura cremei, trebuie sa fie calîie, calduta, nu calda tare.
Daca folositi agar-agar, trebuie sa fierbeti in crema. Pe orice pachet sunt indicatiile de folosire.

Lori cand n-aveam eu experienta cu gelatina, am facut asa un fel de tort si am mancat si gelatina pe alocuri =)) . Am mancat vorba vine, ca l-am aruncat.
De aia explicatiile fac mult intotdeauna, la orice, ca nu ne nastem toti invatati.
Iar aici mai intrebam, ne mai sfatuim, una alta ailalta, asa e frumos.
Iar eu va multumesc tuturor :D !

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul