Forum Culinar: Prajitura frageda cu cocos - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura frageda cu cocos neaparat de incercat!

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2012 - 02:20 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541049365345.jpg
Reteta o am de la prietena mea de blog, Giuliana, iar ea la randul ei o are de la o prietena.
Extrem de simpla si buna, cocosul ii da un gust si o consistenta deosebita. Nu e absolut deloc uscata, e usor umeda.
Nu o sa va saturati cu o felie, asta-i sigur.
Ingrediente la indemana tuturor, pe care le regasim in casa intotdeauna (eu am si cocos mereu in dulap) si pe timp de criza zic eu, prajituri ca asta sunt mai mult decat binevenite.
Noi am servit prajitura simpla dar si cu crema de vanilie si crema de ciocolata.
Poate fi folosita cu succes, parerea mea, ca blat de tort.

Ingrediente pentru o tava de 28 x 20 cm:
150 gr faina
150 fulgi de cocos
1/2 plic de praf de copt (8gr)
250 gr zahar (eu am pus zahar aromatizat cu vanilie naturala)
250 ml ulei de floarea soarelui
125 ml lapte
coaja de la o lamaie bio data pe razatoare
3 oua
vanilie (eu nu am pus)
un varf de sare

Se pun mai intai in vasul robotului ingredientele solide (faina, fulgii de cocos, praful de copt, zaharul, sarea, coaja de lamaie) si deasupra se pun ingredientele lichide (uleiul, laptele, ouale).
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541048531434.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541049787667.jpg
Se amesteca bine de tot cu mixerul pana ce aluatul devine compact, iar apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade timp de 45 de minute. Giuliana zice 20 de minute, dar la cuptorul meu dupa 20 de minute inca era cruda prajitura. Deci timpul de coacere e in functie de cuptor, faceti neaparat testul cu scobitoarea.
Se pudreaza si se serveste cu mare pofta!

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541050464468.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-1354105088867.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541051188022.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541051474373.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13541051725897.jpg

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 November 2012 - 02:35 PM

Arata tare bine prajiturica si se face si repede! =))
Pacat ca are cocos, ai mei nu mananca nimic cu cocos si asa ca nu pot face. :o
GEORGIA

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2012 - 02:39 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 28 November 2012 - 02:35 PM, a spus:

Arata tare bine prajiturica si se face si repede! =))
Pacat ca are cocos, ai mei nu mananca nimic cu cocos si asa ca nu pot face. :o


Ce pacat Georgi!

#4 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 November 2012 - 05:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 November 2012 - 02:39 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 28 November 2012 - 02:35 PM, a spus:

Arata tare bine prajiturica si se face si repede! :rolleyes:
Pacat ca are cocos, ai mei nu mananca nimic cu cocos si asa ca nu pot face. :lol:


Ce pacat Georgi!

Acum am vazut-o, mor dupa textura asta si cocosul e pe placul nostru, al tuturor din casa.Alex chiar mi-a spus sa caut retete cu cocos pentru sarbatori, Any,iar o sa te pomenim! :lol:

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 November 2012 - 05:50 PM

Hai sa te tuc ca ai venit la fix cu reteta. Incepusem deja sa ma gandesc la ce dulciuri sa fac pentru vanzarea noastra de la scoala.Pe asta sigur o fac. Sa nu uit sa cumpar cocos, ca eu de cand cu monti nu mai tin asa ceva in casa.
Te pupacesc!
Sorina

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 November 2012 - 06:09 PM

Sorina, esti culmea! ma gandeam ca deja ai facut-o Monti :rolleyes:
hai c-o vad si pe Kiva.

Any, e interesanta ideea ta cu blatul, mai ales ca eu planuiam un tort cu crema gen Raffaelo. S-ar putea taia in felii un eventual blat din compozitia asta? Din poza-mi pare sfaramicios.

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2012 - 06:18 PM

Superba ideea Motzei de folosit ca blat.Imi place cocos-ul Any! :rolleyes:

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 November 2012 - 06:35 PM

Vezi postareaGelutza, la 28 November 2012 - 05:14 PM, a spus:


Acum am vazut-o, mor dupa textura asta si cocosul e pe placul nostru, al tuturor din casa.Alex chiar mi-a spus sa caut retete cu cocos pentru sarbatori, Any,iar o sa te pomenim! =))


Sper sa va placa Gela, dac-o faci :rolleyes: !

Vezi postareasorinadaniela, la 28 November 2012 - 05:50 PM, a spus:

Hai sa te tuc ca ai venit la fix cu reteta. Incepusem deja sa ma gandesc la ce dulciuri sa fac pentru vanzarea noastra de la scoala.Pe asta sigur o fac. Sa nu uit sa cumpar cocos, ca eu de cand cu monti nu mai tin asa ceva in casa.
Te pupacesc!


Sorina, dupa parerea mea e perfecta, se face rapid, deci da, poti s-o pregatesti linistit pentru scoala.

Vezi postareamoatza, la 28 November 2012 - 06:09 PM, a spus:

Sorina, esti culmea! ma gandeam ca deja ai facut-o Monti :)
hai c-o vad si pe Kiva.

Any, e interesanta ideea ta cu blatul, mai ales ca eu planuiam un tort cu crema gen Raffaelo. S-ar putea taia in felii un eventual blat din compozitia asta? Din poza-mi pare sfaramicios.


Moatza eu zic ca e buna de blat, nici macar nu trebuie insiropat dupa parerea mea, are o consistenza placuta, usor umeda, perfecta pentru gusturile mele.

Vezi postareaEataly, la 28 November 2012 - 06:18 PM, a spus:

Superba ideea Motzei de folosit ca blat.Imi place cocos-ul Any! :lol:


Lili, azi esti grabita, da-i bun asa ;) :lol: !

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2012 - 08:41 PM

Mama, ma derutati, deci eu ce fac pana la urma cu cocosul? Nush care reteta sa o fac, is toate asa de faine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 November 2012 - 08:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2012 - 08:41 PM, a spus:

Mama, ma derutati, deci eu ce fac pana la urma cu cocosul? Nush care reteta sa o fac, is toate asa de faine!

Io propun asa: masori / cantaresti cocosul pe care-l ai, verifici toate retetele, faci totalul si te duci la magazin sa cumperi restul de cocos pana la cantitatea necesara! :rolleyes:

#11 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2012 - 09:10 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 November 2012 - 08:44 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2012 - 08:41 PM, a spus:

Mama, ma derutati, deci eu ce fac pana la urma cu cocosul? Nush care reteta sa o fac, is toate asa de faine!

Io propun asa: masori / cantaresti cocosul pe care-l ai, verifici toate retetele, faci totalul si te duci la magazin sa cumperi restul de cocos pana la cantitatea necesara! :rolleyes:


:lol: Iaca cineva cu capul pi umeri :lol:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 November 2012 - 09:13 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2012 - 09:10 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 28 November 2012 - 08:44 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2012 - 08:41 PM, a spus:

Mama, ma derutati, deci eu ce fac pana la urma cu cocosul? Nush care reteta sa o fac, is toate asa de faine!

Io propun asa: masori / cantaresti cocosul pe care-l ai, verifici toate retetele, faci totalul si te duci la magazin sa cumperi restul de cocos pana la cantitatea necesara! :rolleyes:


:lol: Iaca cineva cu capul pi umeri :lol:

Pai cum altfel? =))

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2012 - 09:16 PM

Lori, iti spun doar ca nu inecacioasa deloc, e usor umeda, se duce repede pe gat si cu o felie nu te saturi.
Acum vezi tu ce si cum faci :unsure: !

#14 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 December 2012 - 11:00 PM

Any, imi face cu ochiul prajiturica asta :thumleft: Ai mei nu se omoara cu cocosul dar tot imi fac eu pt sufletelul meu una mica, mica!

#15 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 December 2012 - 02:41 AM

Foarte buna prajitura!! Foarte aromata si usoara.
O voi repeta si de Craciun cu o crema de ciocolata.
Poze nu am mai facut, asa mai fara timp...

Te pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 December 2012 - 08:06 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 05 December 2012 - 11:00 PM, a spus:

Any, imi face cu ochiul prajiturica asta :hug: Ai mei nu se omoara cu cocosul dar tot imi fac eu pt sufletelul meu una mica, mica!


Ma bucur ca-ti place.

Vezi postareaOana S, la 10 December 2012 - 02:41 AM, a spus:

Foarte buna prajitura!! Foarte aromata si usoara.
O voi repeta si de Craciun cu o crema de ciocolata.
Poze nu am mai facut, asa mai fara timp...

Te pup!!


Oana, exact, e foarte aromata. Ma bucur ca ai incercat-o si a fost pe gustul vostru :hug: .

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 December 2012 - 11:35 PM

Any, am facut-o pe post de blat.
Bineintels ca nu m-am putut opri sa nu fac si-o (mica) schimbare, adica in loc de ulei, am pus 200gr unt.
Iese intr-adevar usor umeda, dar tot am insiropat blatul.
Am reusit sa fac 3 foi de blat dens, nu iese afanat.
Imediat dupa ce am copt-o avea marginile zgrunturoase. am bagat-o calduta intr-o punga de plastic si s-a rezolvat.
E f cocoasa, se simte si la mestecat, atentie la cine-o va manca.
ptr mine-a fost perfecta si-am s-o mai fac, merci inca o data!

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 December 2012 - 11:45 PM

Vezi postareamoatza, la 10 December 2012 - 11:35 PM, a spus:

Any, am facut-o pe post de blat.
Bineintels ca nu m-am putut opri sa nu fac si-o (mica) schimbare, adica in loc de ulei, am pus 200gr unt.
Iese intr-adevar usor umeda, dar tot am insiropat blatul.
Am reusit sa fac 3 foi de blat dens, nu iese afanat.
Imediat dupa ce am copt-o avea marginile zgrunturoase. am bagat-o calduta intr-o punga de plastic si s-a rezolvat.
E f cocoasa, se simte si la mestecat, atentie la cine-o va manca.
ptr mine-a fost perfecta si-am s-o mai fac, merci inca o data!


Cu placere :floare: , inseamna ca acum avem confirmarea 100% ca merge pe post de blat :) !

#19 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 14 December 2012 - 12:25 PM

Any,vazusem prajitura asta de cand inca nu era pe forum ,ci doar la tine-n blog.Mi-a atras atentia inca de-atunci :occasion15:
Dar stau la niste dubii :scratch: si daca ai timp sa dai un ochi pe-aici....
M-am gandit s-o fac si trimit 'in deplasare' pentru Craciun,dar in forma de prajitura cu o crema ganache de ciocolata neagra.O merge oare combinatia?
Booon,ca-mi trebuie 2 blaturi e clar dar nu stiu cand s-o coc,avand in vedere ca pot sa coc doar sambata sau luni(inainte de Craciun).Daca o coc de sambata tine bine pana luni,sau eventual duminica cand pot sa-l 'cremuiesc'?Sau sa-l coc luni sa fie mai proaspat,dar nu stiu cum s-ar comporta,daca tot atunci trebuie sa-i pun si crema si tot luni seara va fi ca oamenii s-o taie :cheers:

Pusa,tu ca l-ai 'crosetat' cu crema,imi spui,te rog,daca ai timp,cum l-ai combinat,cum s-a taiat?

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2012 - 12:57 PM

Vezi postareaEllani, la 14 December 2012 - 12:25 PM, a spus:

Any,vazusem prajitura asta de cand inca nu era pe forum ,ci doar la tine-n blog.Mi-a atras atentia inca de-atunci :thumleft:
Dar stau la niste dubii :scratch: si daca ai timp sa dai un ochi pe-aici....
M-am gandit s-o fac si trimit 'in deplasare' pentru Craciun,dar in forma de prajitura cu o crema ganache de ciocolata neagra.O merge oare combinatia?
Booon,ca-mi trebuie 2 blaturi e clar dar nu stiu cand s-o coc,avand in vedere ca pot sa coc doar sambata sau luni(inainte de Craciun).Daca o coc de sambata tine bine pana luni,sau eventual duminica cand pot sa-l 'cremuiesc'?Sau sa-l coc luni sa fie mai proaspat,dar nu stiu cum s-ar comporta,daca tot atunci trebuie sa-i pun si crema si tot luni seara va fi ca oamenii s-o taie :unsure:

Pusa,tu ca l-ai 'crosetat' cu crema,imi spui,te rog,daca ai timp,cum l-ai combinat,cum s-a taiat?


Ellani, blatul tine, n-are de ce sa nu tina. Il poti inveli eventual in folie de plastic.
Iar ciocolata cu cocosul se pupa de minune.
Iar daca coci blatul sambata, il umpli duminica, eu zic ca-i mai bine, se inmoaie si mai bine, adica tine super. Asa ar trebui sa fie, nu?
Dar de ce zici de 2 blaturi, te referi la 2 prajituri pentru 2 destinatii diverse? Sau din 2 blaturi vrei sa faci o praji?
Pentru o praji e de-ajuns un blat.

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi