Prajitura frageda cu cocos neaparat de incercat!
#21
Postat 14 December 2012 - 01:17 PM
L-am taiat in 3 cu ata - dau semne cu cutitul, apoi il inconjor cu ata din plastic si o petrec prin taietura ca si cum as innoda-o. Nu stiu daca ai inteles, dar te descurci tu sa-l tai.
Merge f bine insiropat, nu se inmoaie excesiv. Eu a tb sa mai fac inca 2 torturi dupa ce l-am executat pe asta si l-am umplut cam tarcat, adica a avut toate aromele posibile
Un strat a fost cu crema de vanilie cu stafide prin ea si-al doilea cu ganache si cu visine din visinata. Eu am facut invers, dar ar fi fost mai bine sa pun prima data ganache-ul si-apoi crema de vanilie, care-i mai moale. La celelalte doua asa am facut. Ptr ca si ele au fost la fel, asa de mult i-a placut omului combinatia de creme si arome.
Deci merge oricum, parerea si gustul meu! (nu-s chiar asa de stylish )
#22
Postat 14 December 2012 - 02:04 PM
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!
#23
Postat 14 December 2012 - 10:21 PM
any_annette, la 14 December 2012 - 12:57 PM, a spus:
Ellani, blatul tine, n-are de ce sa nu tina. Il poti inveli eventual in folie de plastic.Iar ciocolata cu cocosul se pupa de minune.
Nu stiam daca merge combinatia cu tipul blatului,sa nu fie prea grea crema,daca zici ca-i frageda
Iar daca coci blatul sambata, il umpli duminica, eu zic ca-i mai bine, se inmoaie si mai bine, adica tine super. Asa ar trebui sa fie, nu?
Apoi asa ma gandeam si eu,dar nu eram sigura ca tine fraged mai multe zile.
Dar de ce zici de 2 blaturi, te referi la 2 prajituri pentru 2 destinatii diverse? Sau din 2 blaturi vrei sa faci o praji?Pentru o praji e de-ajuns un blat.
Poi ca sa-i pun blat-crema-blat deasupra.Sau e destul de inalt si pot sa-l pun eventual in 2 tavi,caci sa tai pe latime un blat dreptunghiular,marimea unei tavi mari nu ma-ncumet(asta pentru ca vreau sa-l tai in portii patrate sau dreptunghiulare) ?
moatza, la 14 December 2012 - 01:17 PM, a spus:
Bine de stiut!
L-am taiat in 3 cu ata - dau semne cu cutitul, apoi il inconjor cu ata din plastic si o petrec prin taietura ca si cum as innoda-o. Nu stiu daca ai inteles, dar te descurci tu sa-l tai.
Voi incerca,daca ma hotarasc sa fac blatul rotund.
Un strat a fost cu ganache si cu visine din visinata.
Deci merge oricum, parerea si gustul meu! (nu-s chiar asa de stylish )
No' acuma ca mi-ai confirmat,garantat il fac cu ganache.Visine.....plac tare,dar nu le prea gasesc pe-aici.
Gata,unda verde am,deci foc la ghete imi mai trebuie.Abia astept sa-l fac si sa gust,caci oricum opresc pentru noi macar vreo doua feliute
#24
Postat 14 December 2012 - 11:57 PM
#25
Postat 15 December 2012 - 12:05 AM
any_annette, la 14 December 2012 - 02:04 PM, a spus:
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!
pai asa ti-am multumit si eu ptr aceasta reteta.
oho, si cate multumiri ar mai tb sa-ti aduc!
am uitat sa va zic ca torturile au fost imbracate in frisca, de parca n-ar fi fost de-ajuns atatea arome ornate cu visine confiate si glazura de ciocolata
#27 Guest_Gelutza_*
Postat 15 December 2012 - 12:11 AM
moatza, la 15 December 2012 - 12:05 AM, a spus:
any_annette, la 14 December 2012 - 02:04 PM, a spus:
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!
pai asa ti-am multumit si eu ptr aceasta reteta.
oho, si cate multumiri ar mai tb sa-ti aduc!
am uitat sa va zic ca torturile au fost imbracate in frisca, de parca n-ar fi fost de-ajuns atatea arome ornate cu visine confiate si glazura de ciocolata
Harnica lumii, ce pofta imi faci cu toate cremele alea de care zici!
#28
Postat 15 December 2012 - 12:11 AM
#29 Guest_Gelutza_*
Postat 15 December 2012 - 12:14 AM
Ellani, la 15 December 2012 - 12:09 AM, a spus:
Si mie mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut...da ce bine ca-l faci si tu si ne spui impresiile si eu combin experientele voastre date mura-n gura si fac tortul de ziua mea, fara mare bataie de cap..."a zis Pusa", "a spus Ellani" si gata tortul!
#30
Postat 15 December 2012 - 12:15 AM
Gelutza, la 15 December 2012 - 12:14 AM, a spus:
Ellani, la 15 December 2012 - 12:09 AM, a spus:
Si mie mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut...da ce bine ca-l faci si tu si ne spui impresiile si eu combin experientele voastre date mura-n gura si fac tortul de ziua mea, fara mare bataie de cap..."a zis Pusa", "a spus Ellani" si gata tortul!
haidi bre! tu vorbesti? io nu-ti sunt nici la degetul mic!
#31
Postat 21 December 2012 - 10:00 PM
Asta e! Vedem ce zice gasca maine dimineata.
Va pupacesc!
Editez... a fost gata cam intr-o jumatate de ora. A iesit cam bronzata. De mirosit, miroase frumos.
#32
Postat 22 December 2012 - 11:20 PM
Toti au fost impresionati de cat de delicata poate fi...
Asa ca, Anny, iti multumesc, din nou, si pentru aceasta reteta.
Imi pare rau ca nu o pot gusta, dar nu-i bai, ma delectez cu torta de ciucalata.
Te pupacesc!
#33
Postat 23 December 2012 - 02:45 AM
#36
Postat 21 January 2013 - 10:15 PM
Mulțumesc Anny!
#38
Postat 22 January 2013 - 10:03 PM
O poza mai in graba si cu resturi ce au mai ramas pe 1 ianuarie
Pupici!!
#39
Postat 23 January 2013 - 12:11 AM
#40
Postat 25 January 2013 - 08:53 AM
P.s off topic,azi fac mazarea aia alba buna,deabea astept o sa pap si eu cu salata ...