Forum Culinar: Prajitura frageda cu cocos - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura frageda cu cocos neaparat de incercat!

#21 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 December 2012 - 01:17 PM

Ellani, blatul rezista f bine cateva zile. Cred ca vreo 3 l-am tinut si eu pana l-am umplut. Si cum era cam zgrunturos pe margini, l-am tinut intr-o punga de plastic (dar nu inchisa ermetic) si cu fundu-n sus ca sa se aplatizeze (iesise nitel bombat)
L-am taiat in 3 cu ata - dau semne cu cutitul, apoi il inconjor cu ata din plastic si o petrec prin taietura ca si cum as innoda-o. Nu stiu daca ai inteles, dar te descurci tu sa-l tai.
Merge f bine insiropat, nu se inmoaie excesiv. Eu a tb sa mai fac inca 2 torturi dupa ce l-am executat pe asta si l-am umplut cam tarcat, adica a avut toate aromele posibile :scratch:
Un strat a fost cu crema de vanilie cu stafide prin ea si-al doilea cu ganache si cu visine din visinata. Eu am facut invers, dar ar fi fost mai bine sa pun prima data ganache-ul si-apoi crema de vanilie, care-i mai moale. La celelalte doua asa am facut. Ptr ca si ele au fost la fel, asa de mult i-a placut omului combinatia de creme si arome.
Deci merge oricum, parerea si gustul meu! (nu-s chiar asa de stylish :thumleft: )

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2012 - 02:04 PM

Moatza, multumesc frumos :thumleft: !
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!

#23 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 14 December 2012 - 10:21 PM

In primul rand multumesc ambelor pentru ajutor si lamuriri :( :) :( Si-acuma sa le iau pe rand.

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2012 - 12:57 PM, a spus:


Ellani, blatul tine, n-are de ce sa nu tina. Il poti inveli eventual in folie de plastic.Iar ciocolata cu cocosul se pupa de minune.

Nu stiam daca merge combinatia cu tipul blatului,sa nu fie prea grea crema,daca zici ca-i frageda

Iar daca coci blatul sambata, il umpli duminica, eu zic ca-i mai bine, se inmoaie si mai bine, adica tine super. Asa ar trebui sa fie, nu?

Apoi asa ma gandeam si eu,dar nu eram sigura ca tine fraged mai multe zile.

Dar de ce zici de 2 blaturi, te referi la 2 prajituri pentru 2 destinatii diverse? Sau din 2 blaturi vrei sa faci o praji?Pentru o praji e de-ajuns un blat.

Poi ca sa-i pun blat-crema-blat deasupra.Sau e destul de inalt si pot sa-l pun eventual in 2 tavi,caci sa tai pe latime un blat dreptunghiular,marimea unei tavi mari nu ma-ncumet(asta pentru ca vreau sa-l tai in portii patrate sau dreptunghiulare) ?



Vezi postareamoatza, la 14 December 2012 - 01:17 PM, a spus:

Ellani, blatul rezista f bine cateva zile. Cred ca vreo 3 l-am tinut si eu pana l-am umplut. Si cum era cam zgrunturos pe margini, l-am tinut intr-o punga de plastic (dar nu inchisa ermetic) si cu fundu-n sus ca sa se aplatizeze (iesise nitel bombat)

Bine de stiut!

L-am taiat in 3 cu ata - dau semne cu cutitul, apoi il inconjor cu ata din plastic si o petrec prin taietura ca si cum as innoda-o. Nu stiu daca ai inteles, dar te descurci tu sa-l tai.

Voi incerca,daca ma hotarasc sa fac blatul rotund.

Un strat a fost cu ganache si cu visine din visinata.
Deci merge oricum, parerea si gustul meu! (nu-s chiar asa de stylish :( )

No' acuma ca mi-ai confirmat,garantat il fac cu ganache.Visine.....plac tare,dar nu le prea gasesc pe-aici.


Gata,unda verde am,deci foc la ghete imi mai trebuie.Abia astept sa-l fac si sa gust,caci oricum opresc pentru noi macar vreo doua feliute B)

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2012 - 11:57 PM

Uite ca te-a lamurit mai bine Moatza draga de ea si m-a lamurit si pe mine ca nici eu nu l-am mai facut pe post de blat :lol: .

#25 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 December 2012 - 12:05 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2012 - 02:04 PM, a spus:

Moatza, multumesc frumos :71: !
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!


pai asa ti-am multumit si eu ptr aceasta reteta.

oho, si cate multumiri ar mai tb sa-ti aduc!

am uitat sa va zic ca torturile au fost imbracate in frisca, de parca n-ar fi fost de-ajuns atatea arome =)) ornate cu visine confiate si glazura de ciocolata :lol:

#26 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 15 December 2012 - 12:09 AM

Pacat ca nu le-ai tras in poze,Puso!Abia astept sa-l fac :lol:

#27 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 December 2012 - 12:11 AM

Vezi postareamoatza, la 15 December 2012 - 12:05 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2012 - 02:04 PM, a spus:

Moatza, multumesc frumos :71: !
Foarte utile si pentru mine toate informatiile date!


pai asa ti-am multumit si eu ptr aceasta reteta.

oho, si cate multumiri ar mai tb sa-ti aduc!

am uitat sa va zic ca torturile au fost imbracate in frisca, de parca n-ar fi fost de-ajuns atatea arome =)) ornate cu visine confiate si glazura de ciocolata :lol:

Harnica lumii, ce pofta imi faci cu toate cremele alea de care zici!

#28 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 December 2012 - 12:11 AM

Sa stii ca mi-a parut rau, mai ales c-am facut 3! Da' am fost intr-un zor asa de mare, n-am pozat decat niste fursecuri si ceva pateuri. Am avut 2 randuri de musafiri acasa si 24 de colegi la birou.

#29 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 December 2012 - 12:14 AM

Vezi postareaEllani, la 15 December 2012 - 12:09 AM, a spus:

Pacat ca nu le-ai tras in poze,Puso!Abia astept sa-l fac :lol:

Si mie mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut...da ce bine ca-l faci si tu si ne spui impresiile si eu combin experientele voastre date mura-n gura si fac tortul de ziua mea, fara mare bataie de cap..."a zis Pusa", "a spus Ellani" si gata tortul! :71:

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 December 2012 - 12:15 AM

Vezi postareaGelutza, la 15 December 2012 - 12:14 AM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 15 December 2012 - 12:09 AM, a spus:

Pacat ca nu le-ai tras in poze,Puso!Abia astept sa-l fac :lol:

Si mie mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut...da ce bine ca-l faci si tu si ne spui impresiile si eu combin experientele voastre date mura-n gura si fac tortul de ziua mea, fara mare bataie de cap..."a zis Pusa", "a spus Ellani" si gata tortul! :71:


haidi bre! tu vorbesti? io nu-ti sunt nici la degetul mic!

#31 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 December 2012 - 10:00 PM

Am facut din start cantitate dubla. E in cuptor. Sunt foarte curioasa sa vad ce va iesi. Ma oftic ca nu pot sa gust.
Asta e! Vedem ce zice gasca maine dimineata.
Va pupacesc!

Editez... a fost gata cam intr-o jumatate de ora. A iesit cam bronzata. De mirosit, miroase frumos.
Sorina

#32 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 December 2012 - 11:20 PM

Am impartit-o deja in patru vanturi. Doua persoane si familionul din dotare au apreciat-o, astept impresii din alte doua parti.
Toti au fost impresionati de cat de delicata poate fi...
Asa ca, Anny, iti multumesc, din nou, si pentru aceasta reteta.
Imi pare rau ca nu o pot gusta, dar nu-i bai, ma delectez cu torta de ciucalata.
Te pupacesc!
Sorina

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2012 - 02:45 AM

Sorina, intr-adevar are o textura fina! Ma bucur ca ai facut-o si daca a placut e si mai bine :toothy9; .

#34 Useril este offline   duchess 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 January 2013 - 07:54 PM

Ce bine arată!!
O s-o încerc şi eu! =))

#35 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 January 2013 - 08:08 PM

Vezi postareaduchess, la 20 January 2013 - 07:54 PM, a spus:

Ce bine arată!!
O s-o încerc şi eu! =))


Abia astept :D!

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 January 2013 - 10:15 PM

Am uitat sa-ți spun că am facut-o și pt revelion. Din nou foarte apreciata.
Mulțumesc Anny!
Sorina

#37 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 January 2013 - 10:34 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 January 2013 - 10:15 PM, a spus:

Am uitat sa-ți spun că am facut-o și pt revelion. Din nou foarte apreciata.
Mulțumesc Anny!


Ce ma bucur Sorinaaa :notworthy: !!!

#38 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 22 January 2013 - 10:03 PM

E tare buna si cu crema de ciocolata desupra, Yummy!!!

O poza mai in graba si cu resturi ce au mai ramas pe 1 ianuarie

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1297-13588850046175.jpg :violent6:

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#39 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2013 - 12:11 AM

Oana deci ai recidivat, ai facut-o a doua oara! Ma bucur ca v-ati inceput anul cu praji cu cocos :love7:!

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2013 - 08:53 AM

Draga mea Anutz',aseara nu mi-a mers forumul,asa ca rapid aseara destul de tarziu din lipsa de ocupeishan' :D am facut si eu prajiturica,(am intrat pe blogul tau sa vad reteta) dar nu am respectat nimik,ca am facut doar cu ce aveam la indemana,si am si modificat ca ma cunosti :thumleft: ,asa incat cocos,aveam dar cam putin ,in nici un caz 150 de gr. asa ca ma gandii eu sa mai compensez cu faina asa ca am mai pus vreo 50 de gr. de faina in plus ,ulei la fel am pus din ochi si zahar mai putin cu vreo 50 de gr. ca nu prea mai aveam dar am pus si 2 pliculete de zahar vanilat,coaja rasa de portocala si din loc in loc cuiburi de dulceata de piersici si de portocalo-mandarino-clementine' facuta de je'.ca la tarta ta cu dulceata,deasupra cioco si alune maruntite,f. rapida,ieftina,pufoasa si buna ,sar-na :snorting:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13590966540047.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13590966466497.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-1359096663084.jpg

P.s off topic,azi fac mazarea aia alba buna,deabea astept o sa pap si eu cu salata ...

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi