Biscuiti sarati cu fistic
#1
Postat 11 December 2012 - 12:02 AM
Am mai spus-o pe aici in alte ocazii... ador fisticul.
Am facut biscuitii astia de ziua sotului meu. I-am refacut si va sfatuiesc sa-i incercati pentru ca sunt extrem de buni si se fac cat ai clipi.
Se pot prezenta ornati cu branza sau se pot rontai foarte bine si asa goi fara altceva in plus.
Reteta Deliei Smith.
Nota:
- doza de ingrediente pe care o vedeti mai jos a fost dublata de mine. Deci in reteta originala in loc de 30 de gr de fistic sunt 15 gr si tot asa. Zice ca ies 30 de biscuiti.
Mie cu doza dublata mi-au iesit 31.
- se pot prepara cu doua zile inainte si se conserva foarte bine in cutii de metal.
- pentru ziua de nastere a sotului meu, am preferat sa-i ornez si am facut o crema din jumatate de cantitate de gorgonzola si jumatate de mascarpone (sau philadelphia) si am ornat cu sac a poche.
Am decorat cu un sambure de rodie si am presarat deasupra fistic macinat. Sau, de ce nu, se pot orna cu o boaba de fistic.
Pofta buna!
Ingrediente pentru circa 31 de biscuiti:
30 gr fistic macinat (fistic natural, nu fistic sarat)
80 gr faina cernuta
80 gr unt taiat bucatele
80 gr parmigiano razuit fin
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu mana.
Aluatul obtinut se pune pe o bucata de hartie de copt si se formeaza un sul lung de circa 18 - 20 cm, cu diametrul de 4 cm.
Se inveleste in pelicula transparenta si se pune la congelator pentru circa 30 de minute.
Se taie apoi felii de circa 0,5 cm, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade (preincalzit) pentru circa 13 - 15 minute, pana cand se auresc pe margini.
Se scot din cuptor si se pun pe un gratar la racit.
Perfecti pentru un aperitiv cu prietenii, de rontait inainte de cina, de pregatit pentru sarbatorile care se apropie si de daruit.
#2
Postat 11 December 2012 - 12:04 AM
#3
Postat 11 December 2012 - 08:48 AM
any_annette, la 11 December 2012 - 12:02 AM, a spus:
Am mai spus-o pe aici in alte ocazii... ador fisticul.
Am facut biscuitii astia de ziua sotului meu. I-am refacut si va sfatuiesc sa-i incercati pentru ca sunt extrem de buni si se fac cat ai clipi.
Se pot prezenta ornati cu branza sau se pot rontai foarte bine si asa goi fara altceva in plus.
Reteta Deliei Smith.
Nota:
- doza de ingrediente pe care o vedeti mai jos a fost dublata de mine. Deci in reteta originala in loc de 30 de gr de fistic sunt 15 gr si tot asa. Zice ca ies 30 de biscuiti.
Mie cu doza dublata mi-au iesit 31.
- se pot prepara cu doua zile inainte si se conserva foarte bine in cutii de metal.
- pentru ziua de nastere a sotului meu, am preferat sa-i ornez si am facut o crema din jumatate de cantitate de gorgonzola si jumatate de mascarpone (sau philadelphia) si am ornat cu sac a poche.
Am decorat cu un sambure de rodie si am presarat deasupra fistic macinat. Sau, de ce nu, se pot orna cu o boaba de fistic.
Pofta buna!
Ingrediente pentru circa 31 de biscuiti:
30 gr fistic macinat (fistic natural, nu fistic sarat)
80 gr faina cernuta
80 gr unt taiat bucatele
80 gr parmigiano razuit fin
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu mana.
foto 2790.jpg
Aluatul obtinut se pune pe o bucata de hartie de copt si se formeaza un sul lung de circa 18 - 20 cm.
Se inveleste in pelicula transparenta si se pune la congelator pentru circa 30 de minute.
Se taie apoi felii de circa 0,5 cm, se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade (preincalzit) pentru circa 13 - 15 minute, pana cand se auresc pe margini.
foto 2812.jpg
foto 2843.jpg
foto 2859.jpg
Se scot din cuptor si se pun pe un gratar la racit.
foto 2867.jpg
foto 2873.jpg
Perfecti pentru un aperitiv cu prietenii, de rontait inainte de cina, de pregatit pentru sarbatorile care se apropie si de daruit.
foto 2958.jpg
foto 2959.jpg
foto 2986.jpg
foto 2991.jpg
Eu sunt mare fan fistic! Imi fac cu ochiul biscuitii tai.
#4
Postat 11 December 2012 - 08:55 AM
pe langa un brie en croute oare nu merg?
#5
Postat 11 December 2012 - 08:57 AM
#7
Postat 11 December 2012 - 02:39 PM
#8
Postat 11 December 2012 - 03:00 PM
Mamica, da cu ce i-ai taiat asa de simetric?
#9
Postat 11 December 2012 - 03:43 PM
Ii fac si eu,ca-s buni de transportat!
#10
Postat 11 December 2012 - 04:22 PM
Foarte frumosi ti-au iesit Any!
Pupici!!
#11
Postat 11 December 2012 - 04:42 PM
Oana S, la 11 December 2012 - 04:22 PM, a spus:
Foarte frumosi ti-au iesit Any!
Pupici!!
Io-ti propun s-o iei muncitoreste: azi cateva retete, maine altele... pana le termini pe toate de facut!
#12
Postat 11 December 2012 - 04:59 PM
Foxyy, la 11 December 2012 - 04:42 PM, a spus:
Oana S, la 11 December 2012 - 04:22 PM, a spus:
Foarte frumosi ti-au iesit Any!
Pupici!!
Io-ti propun s-o iei muncitoreste: azi cateva retete, maine altele... pana le termini pe toate de facut!
si unde sa le pun? nu mai am loc in bagaje
Pupici!
#13
Postat 11 December 2012 - 05:05 PM
#14
Postat 11 December 2012 - 05:06 PM
Imagini atasate
#15
Postat 11 December 2012 - 05:28 PM
Petu, fantezie nu avem noi?
#16
Postat 11 December 2012 - 05:49 PM
#17 Guest_Gelutza_*
Postat 11 December 2012 - 07:12 PM
#19
Postat 12 December 2012 - 02:27 AM
zerda, la 11 December 2012 - 12:04 AM, a spus:
Bine-ar fi !
boabe de cafea, la 11 December 2012 - 08:48 AM, a spus:
Eu sunt mare fan fistic! Imi fac cu ochiul biscuitii tai.
Ma bucur, Bobita !
iulia nicoleta, la 11 December 2012 - 08:55 AM, a spus:
pe langa un brie en croute oare nu merg?
Cred ca da, dar daca nu-ti plac cu brie en croute, iti garantez ca tot ii mananci ori goi ori cu alte branzeturi pe deasupra. Un patratel de gorgonzola sau chiar si brie proaspat.
Multumesc Iulia !
stella, la 11 December 2012 - 08:57 AM, a spus:
Da' fa-i asa sarati, sa variezi. Poate nu se-asteapta nimeni la biscuiti sarati, deci surpriza va fi oricum!
julix_2007, la 11 December 2012 - 02:25 PM, a spus:
Julix, ma bucur sa te revad pe-aici !
#20
Postat 12 December 2012 - 02:33 AM
Lapona Enigel, la 11 December 2012 - 03:00 PM, a spus:
Mamica, da cu ce i-ai taiat asa de simetric?
Exact Lori, merg de minune cu ceva branza pe langa ei!
I-am taiat cu cutitul, alea 30 de minute de congelator intaresc aluatul in asa fel incat sa se taie super bine .
petunie, la 11 December 2012 - 03:43 PM, a spus:
Ii fac si eu,ca-s buni de transportat!
Merg si langa bere si langa vin !
Oana S, la 11 December 2012 - 04:22 PM, a spus:
Foarte frumosi ti-au iesit Any!
Pupici!!
Eu anul asta sunt total in ceata dar' pe astia stiu sigur ca-i fac .
ardeleanca, la 11 December 2012 - 05:06 PM, a spus:
Voica, ma bucur mult ca i-ai incercat si ca au fost pe gustul tau . Ai pus si fistic grob, asa-i?
Nu stiu de ce ti-or fi iesit mai putini. Oare i-ai taiat mai gros ?
Gelutza, la 11 December 2012 - 07:12 PM, a spus:
Iar eu ma bucur tare tare mult !