Forum Culinar: Tort cu alune (sau si cu ciocolata) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort cu alune (sau si cu ciocolata)

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2013 - 11:46 PM

Pai sigur ca merge si cu migdale, fiecare cum ii place :P

#22 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 January 2013 - 04:12 PM

Am facut azi tortul, sub forma de prajitura.In tava de 24/28, cu nuci , ca doar din astea si migdale aveam in casa, dar migdalele le pastrez pentru altceva. Cu ciocolata am avut surpriza ca nu mi-a maruntit-o aparatul cu lame ( neperformant), asa ca am topit-o si am amestecat-o cu nuca, s-a racit mai repede. Cioco am pus Poiana cu lapte.Deasupra, ganaj de cioco tot de lapte, brizbrizuri de sezon.
Foarte buna,rapida si ieftina, presimt ca o sa o fac foarte des ! :crying: Data viitoare in forme de briose. Multumim, Adriana. :angryfire:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-508-13577407477104.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2013 - 08:38 PM

Ma bucur ca ti-a placut si mi-ai dat si o buna idee cu mufinsurile, ai dreptate.

#24 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 12:19 PM

Adriana multumim frumos si noi pentru reteta :occasion15: .
E sub forma de tort cu ganache de ciocolata, prima varianta cu unt.
Delicios. Il voi repeta sigur si am sa fac si varianta cu ciocolata
si simplu fara umplutura.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-42-13602323428835.jpg

Imagine postata

#25 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 07 February 2013 - 02:50 PM

Uau Carmen, arata intr-un mare fel! :occasion15:

#26 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 02:57 PM

Multumesc vali :occasion15: e tare bun.
Imagine postata

#27 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 04:05 PM

Vezi postareaCarmen L, la 07 February 2013 - 02:57 PM, a spus:

Multumesc vali =)) e tare bun.


Mai ai, mai ai, ca vin si eu la o feliutza! :D
GEORGIA

#28 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 04:38 PM

Hai ca mai am, te astept =))
Imagine postata

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2013 - 08:00 PM

Ce straturi subtiri si frumoase ai facut, ma bucur ca-ti place.
Cu ciocolata maruntita impreuna cu alunele e preferatul lui Marco, abia ce s-a terminat ieri, l-am facut in Thermomix rapid, adica fara a bate spuma ouale dar am marit cantitatea de praf de copt, si in loc de zahar am pus fructoza, a iesit foarte bine si asa.

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2013 - 03:26 PM

Eu l-am facut deja de vreo 5 ori pana acum. O bunatate!
Daca am invitati nu ramane nici macar o firmitura. Sunt mai norocoasa daca-l fac pt noi... reuseste sa vada si a doua zi.
Multumesc, Adriana!
Sorina

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2013 - 10:32 PM

Ce ma bucur =))
Si Marco de cite ori il intreb ce tort sa-i fac imi zice sa-l fac pe asta :(

#32 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 February 2013 - 11:45 PM

Si eu am facut tortul de mai multe ori. Super bun! Merci Adriana! =))
L-am facut doar in varianta "clasica", cu unt. Trebuie sa-l incerc si cu ciocolata ... si sper sa ajung sa-i fac si o poza pana nu-l mancam :(
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2013 - 11:48 PM

Cu placere =))

#34 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 10:50 AM

Adriana,

O sa fac si eu cred ca in we tortul tau cu alune varianta2, ptr ca o sa ii schimb faina cu faina monti, laptele la fel si va fi perfect. Eu o sa pun nuci ptr ca le plac mai mult la ai mei. Am salvat reteta asta in mailul meu si vroiam sa o fac in we care a trecut doar ca.... nucile mele sunt in coaja si trebuie sotul sA le sparga ptr ca eu nu pot(imi pazesc mainile de rani). Sigur il fac we asta.

#35 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2013 - 01:38 PM

E la cuptor, facut cu migdale/amande...ca asta aveam in casa.

Intrebare intrebatoare??? ce temperatura si cat sta la cuptor...eu am setat pe circulara 190° si am pus 45 min...prea mult? prea putin, numai bine ???
merci

#36 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 01:53 PM

Vezi postareastella, la 11 February 2013 - 01:38 PM, a spus:

E la cuptor, facut cu migdale/amande...ca asta aveam in casa.

Intrebare intrebatoare??? ce temperatura si cat sta la cuptor...eu am setat pe circulara 190° si am pus 45 min...prea mult? prea putin, numai bine ???
merci


Poi eu cred ca asa cum coci blaturile si checurile nu? faci proba cu scobitoarea. Eu asa ma gandeam ca o sa il pun ca si pe blat. Si eu intrebare intrebatoare: ce diametru ar trebuii sa aibe forma de copt? poate sa scris si nu am vazut eu.

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 February 2013 - 01:54 PM

Vezi postareastella, la 11 February 2013 - 01:38 PM, a spus:

E la cuptor, facut cu migdale/amande...ca asta aveam in casa.

Intrebare intrebatoare??? ce temperatura si cat sta la cuptor...eu am setat pe circulara 190° si am pus 45 min...prea mult? prea putin, numai bine ???
merci


Si al meu.Eu il pun la 180 si cand miroase e"gata" il controlez cu scoby! :floare:

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 February 2013 - 01:58 PM

Asa la ochi, pare 24 cm ca forma mea de tort.

#39 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2013 - 02:13 PM

Lilly, l-am scos dupa 30 min cca.
acum e pe grila la racit :floare: si dupa masa il duc la orchestra :)

#40 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 February 2013 - 02:19 PM

Am facut tortul sincron Stella.Acu il scot si eu! :floare:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi