Pagina 1 din 1
Pastrav cu salsa de legume Foarte simplu de facut si rapid :)
#1
Postat 10 February 2013 - 09:46 PM
In asteptarea primaverii care nu mai da nici un semn ca va veni curand, eu mi-am propus sa renunt la mancarea grea pe care o gatim in timpul iernii si sa fac o trecere catre alimentatia de primavara-vara. Reteta si pozele sunt de vreo cateva saptamani dar s-a repetat
Ingrediente peste la folie:
-pastrav
-felii de lamaie
-sare
-enibahar
Ingrediente salsa:
-o jumatate de ardei rosu
-o jumatate de ardei galben
-o jumatate de ardei verde
-1 tomata kumato
-100 g creveti decorticati (am folosit din cei fierti si congelati)
-o jumatate de castravete
-sucul unei jumatati de lamaie
-2 linguri de smantana fermentata 12% grasime
-enibahar
-piper mozaic macinat
-seminte de pin
Noi am cumparat peste proaspat pescuit de la crescatorie si l-am curatat bine acasa. Am taiat capetele pestilor si i-am umplut pe fiecare in parte cu felii de lamaie si i-am presarat cu putina sare si enibahar. Apoi i-am infasurat individual in folie de aluminiu si i-am asezat intr-o tava. Am adaugat cam 200 ml de apa in tava dupa care am bagat-o in cuptorul preincalzit. Pestii au fost gata in circa 20-25 de minute (cuptorul a fost fixat la o temperatura medie).
Legumele se taie cubulete si se pun intr-un bol dupa care se amesteca. Apoi se adauga crevetii, condimentele, zeama de lamaie si smantana. Se amesteca bine, se acopera vasul si se pune in frigider pentru doua ore.
Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie cu strat antiaderent pana devin aurii.
Pestele se serveste alaturi de salsa peste care am presarat seminte de pin si neaparat acompaniat de vin alb.
Pofta buna!
Ingrediente peste la folie:
-pastrav
-felii de lamaie
-sare
-enibahar
Ingrediente salsa:
-o jumatate de ardei rosu
-o jumatate de ardei galben
-o jumatate de ardei verde
-1 tomata kumato
-100 g creveti decorticati (am folosit din cei fierti si congelati)
-o jumatate de castravete
-sucul unei jumatati de lamaie
-2 linguri de smantana fermentata 12% grasime
-enibahar
-piper mozaic macinat
-seminte de pin
Noi am cumparat peste proaspat pescuit de la crescatorie si l-am curatat bine acasa. Am taiat capetele pestilor si i-am umplut pe fiecare in parte cu felii de lamaie si i-am presarat cu putina sare si enibahar. Apoi i-am infasurat individual in folie de aluminiu si i-am asezat intr-o tava. Am adaugat cam 200 ml de apa in tava dupa care am bagat-o in cuptorul preincalzit. Pestii au fost gata in circa 20-25 de minute (cuptorul a fost fixat la o temperatura medie).
Legumele se taie cubulete si se pun intr-un bol dupa care se amesteca. Apoi se adauga crevetii, condimentele, zeama de lamaie si smantana. Se amesteca bine, se acopera vasul si se pune in frigider pentru doua ore.
Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie cu strat antiaderent pana devin aurii.
Pestele se serveste alaturi de salsa peste care am presarat seminte de pin si neaparat acompaniat de vin alb.
Pofta buna!
#2
Postat 10 February 2013 - 09:53 PM
frumoasa prezentare, interesant preparat! felicitari pentru topic si pentru trecerea la dieta primavaratica
o sa o incerc, doar ca inlocuiesc folia de aluminiu cu folie de hartie de copt... am un pitit cu gatitul in folie de Al. De fapt pastravul il fac si eu asa, doar ca nu am incercat cu enibahar, eu pun capere in loc.
crevetii ii pui nepreparati termic?
o sa o incerc, doar ca inlocuiesc folia de aluminiu cu folie de hartie de copt... am un pitit cu gatitul in folie de Al. De fapt pastravul il fac si eu asa, doar ca nu am incercat cu enibahar, eu pun capere in loc.
crevetii ii pui nepreparati termic?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3
Postat 10 February 2013 - 10:02 PM
Daniella, la 10 February 2013 - 09:53 PM, a spus:
frumoasa prezentare, interesant preparat! felicitari pentru topic si pentru trecerea la dieta primavaratica
o sa o incerc, doar ca inlocuiesc folia de aluminiu cu folie de hartie de copt... am un pitit cu gatitul in folie de Al. De fapt pastravul il fac si eu asa, doar ca nu am incercat cu enibahar, eu pun capere in loc.
crevetii ii pui nepreparati termic?
o sa o incerc, doar ca inlocuiesc folia de aluminiu cu folie de hartie de copt... am un pitit cu gatitul in folie de Al. De fapt pastravul il fac si eu asa, doar ca nu am incercat cu enibahar, eu pun capere in loc.
crevetii ii pui nepreparati termic?
Multumesc, Dani!
In mod normal si eu fac pestele in hartie de copt dar fix atunci cand am facut reteta asta nu mai aveam. Deci pune fara grija hartie de copt.
Am trecut de ceva vreme la mancare mai usoara pentru ca mergem si la sala si se simte nevoia.
Crevetii mei au fost din cei fierti si congelati (am uitat sa scriu-completez imediat). Eu tot fac experimente pentru ca simt nevoia de diversificare
#4
Postat 10 February 2013 - 10:09 PM
Foarte frumos, nu cumpar pastrav demult de frica oaselor mici, al tau arata foarte bine.
#5
Postat 10 February 2013 - 10:15 PM
Adriana, la 10 February 2013 - 10:09 PM, a spus:
Foarte frumos, nu cumpar pastrav demult de frica oaselor mici, al tau arata foarte bine.
Multumesc, Adriana!
Eu ii scot sira cu totul si de obicei mai raman numai cateva oase mai mari. In zona noastra nu prea gasim peste proaspat in afara de pastrav si crap (care nu-mi place asa de mult).
#6
Postat 10 February 2013 - 10:47 PM
Mie-mi place tot, si pastravul, si ardeii, si enibaharul si mi se flutura de folia de aluminiu!
daca nu mor de la deodorantele mele solide, nu o sa mor de la folia de aluminiu!
Foarte frumos, cred ca fac si eu!
daca nu mor de la deodorantele mele solide, nu o sa mor de la folia de aluminiu!
Foarte frumos, cred ca fac si eu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#7
Postat 10 February 2013 - 10:58 PM
#8
Postat 11 February 2013 - 10:29 AM
Imi place mult, o sa fac si eu (duminica de obicei facem pastrav la cuptor si cu legume langa, reteta ta e o variatie foarte faina).
#9
Postat 11 February 2013 - 05:02 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1