
Ingrediente peste la folie:
-pastrav
-felii de lamaie
-sare
-enibahar
Ingrediente salsa:
-o jumatate de ardei rosu
-o jumatate de ardei galben
-o jumatate de ardei verde
-1 tomata kumato
-100 g creveti decorticati (am folosit din cei fierti si congelati)
-o jumatate de castravete
-sucul unei jumatati de lamaie
-2 linguri de smantana fermentata 12% grasime
-enibahar
-piper mozaic macinat
-seminte de pin




Noi am cumparat peste proaspat pescuit de la crescatorie si l-am curatat bine acasa. Am taiat capetele pestilor si i-am umplut pe fiecare in parte cu felii de lamaie si i-am presarat cu putina sare si enibahar. Apoi i-am infasurat individual in folie de aluminiu si i-am asezat intr-o tava. Am adaugat cam 200 ml de apa in tava dupa care am bagat-o in cuptorul preincalzit. Pestii au fost gata in circa 20-25 de minute (cuptorul a fost fixat la o temperatura medie).

Legumele se taie cubulete si se pun intr-un bol dupa care se amesteca. Apoi se adauga crevetii, condimentele, zeama de lamaie si smantana. Se amesteca bine, se acopera vasul si se pune in frigider pentru doua ore.
Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie cu strat antiaderent pana devin aurii.
Pestele se serveste alaturi de salsa peste care am presarat seminte de pin si neaparat acompaniat de vin alb.


Pofta buna!