Pagina 1 din 1
Dieta Montignac - Saratele adaptate dupa Mico
#1
Postat 20 March 2013 - 05:08 PM
Reteta lui Mico era de F2, eu am facut-o de F1. Exceptionale, pt gustul meu si mai ales, usor de facut. Le fac deja de ceva timp.
Ingrediente:
1 ou
180g unt
300g telemea
1 cana kefir/iaurt/lapte monti (smantana diluata cu apa)
450g faineturi:
- 50g faina din seminte de in
- 200g faina integrala
- 200g tarate de ovaz (faina sau nu, nu conteaza)
si 1 lingurita praf de copt... De crescut cresc si fara, nu asta este rolul prafului de copt. Un pic de praf de copt le face mai fragede. Cine vrea pune, cine nu, nu, nu-i bai. Sunt bune oricum ar fi.
V-am zis ca m-am trezit fara tarate in casa. Eram disperata, pana mi-am dat seama ca aveam in casa, deja pregatita intr-un borcanel, faina monti (cu tarate nemacinata).
Am cantarit amestecul si am constat ca aveam doar 360g, asa ca de data aceasta am suplimentat cu faina din seminte de in (in loc de 50g, am pus 90g).
Ma bucur sa va anunt ca au iesit la fel de bune. Mai negricioase, dar nu a bagat nimeni de seama.
Bine-inteles, ca puteti face 450g faina monti, daca nu aveti seminte de in. In caz ca aveti, sa macinati pe moment doar cantitatea de care a veti nevoie. Isi pierde foarte repede din proprietati sub forma de faina.
Si acum, procesul tehnologic...
Se amesteca totul la gramada
Si se face un biloi
Se inveleste in folie de plastic si se arunca in frigider
Se lasa cam 1-2 h. Eu am facut aluatul in jur de 14h si le-am facut seara tarziu (am inceput in jur de 20h), deci in jur de 6h. In trecut faceam aluatul si cu o zi inainte. Depinde de timpul avut la dispozitie.
Am dat bila in 4 si am trecut la atac. Intre doua foi de hartie de copt am intins aluatul. L-am presarat cu mac/susan alb si negru/chimen si am mai dat inca o data cu sucitorul.
Vedeti ce aratare de foaie am intins eu, nu? Sunt un dezastru!
Se taie in forma dorita, se aseaza frumos in tava (cu hartie de copt) si se ung cu ou.
Se arunca la cuptor la 180°C aproximativ 20min.
Productia la hectar
Prim plan cu fiecare, poate asa va conving sa le faceti si voi
Si doua sectiuni
Pofta buna!
Sorina
#2
Postat 20 March 2013 - 05:23 PM
Foarte bine arata!!!!!!!!
Sa sti ca si eu ma gandeam la saratele dar iar mi`ai luat`o tu inainte
Bravo!!!!!!
Eu daca le fac, le fac asa cum le`am facut de craciun rotunde ca si biscutii cu fistic ai lui Any sa nu mai stau la taiat cu pintenul.
Parca imi citesti gandurile:)
Sa sti ca si eu ma gandeam la saratele dar iar mi`ai luat`o tu inainte
Bravo!!!!!!
Eu daca le fac, le fac asa cum le`am facut de craciun rotunde ca si biscutii cu fistic ai lui Any sa nu mai stau la taiat cu pintenul.
Parca imi citesti gandurile:)
#3
Postat 20 March 2013 - 05:35 PM
Daaaa, vezi ca fac vodoo... citesc gandurile, mai nou.
Gand la gand cu bucurie. Atunci te astept cu saratelele mataluta.
Gand la gand cu bucurie. Atunci te astept cu saratelele mataluta.
Sorina
#7 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 12:55 PM
Iti dai seama, daca le-am facut de doua ori...?A doua transa a fost comanda speciala pentru cineva care nu e Monti, dar deja cocheteaza cu ideea, a zis ca noi mancam numai bunataturi...si cam asa si e!
#8
Postat 20 February 2014 - 02:18 PM
De data asta doar cu faina monti, fara faina de in, pe motiv de nema in camara...
A, că am uitat nu am pus praf de copt. Bune și așa.
A, că am uitat nu am pus praf de copt. Bune și așa.
Sorina
#9
Postat 26 February 2014 - 09:18 PM
Le-am facut si nu ma pot opri din mancat. foarte bune. Nu stiu daca mai is monti ca n-am avut tarate de ovaz, am pus 150 g faina de eminte de in si restul integrala de grau, dar cu siguranta am sa le refac cu tarate, ca prea-s bune.
Sorina multumesc pentru reteta.
Sorina multumesc pentru reteta.
#10
Postat 26 February 2014 - 09:49 PM
Monti sunt doar că sunt de F2.
Știu că sunt bune, cum să nu știu... prea bune! Mă bucur că le-ai încercat.
Știu că sunt bune, cum să nu știu... prea bune! Mă bucur că le-ai încercat.
Sorina
#11
Postat 12 March 2014 - 02:50 PM
De data asta si cu faina de in si cu praf de copt, reteta ca la carte... dar fara chimen (ceva trebuia sa-mi lipseasca)...
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1