Forum Culinar: Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie

#1 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2013 - 11:23 PM

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646765867882.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646765991996.jpg

Ingrediente:

300gr spanac crud

4 oua

3 linguri pline cu faina de naut

1/2 praf de copt

100 gr branza de oi grasa si uscata bine razuita mic

piper

sare

usturoi deshidratat

putin ulei

1 mina buna de cascaval ras


Mod de preparare:

Se spala bine spanacul si se pune in tigaia antiaderenta cu putin ulei si un strop de sare si se pune la foc cu capacul pus.
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646773329482.jpg

Se amesteca si se urmareste spanacul din tigaie sa scada dar sa ramana putina zeama pe fundul tigaii. Se ia putin jos tigaia dupa foc, se apasa cu lingura de lemn spanacul sa fie un strat mai compact si se toarna (compozitia de oua,faina de naut, branza de oi rasa, piper, care se bat toate la gramada) peste spanac, usor dinspre margini inspre interior, se pune la foc mai mic cu capacul pus pina compozitia de oua creste si nu mai este cruda.Pensulam compozitia de oua cu putin ulei apoi o intoarcem.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646773431957.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646773753326.jpg

Intoarcem placinta cu o paleta

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646773841898.jpg

lasam vreo 5 minute, apoi punem cascavalul peste spanac si punem iarasi capacul sa se topeasca cascavalul.



Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646773944395.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1364677404422.jpg

Se vede pe margini cand este coapta placinta si pe cealalta parte. Scoatem placinta pe un platou si decoram cu rondele de chilli, ceapa verde si frunze de patrunjel.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646765867882.jpg

Servim cu salata

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13646775388513.jpg

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 March 2013 - 11:26 PM

Pare simplu de facut si cred ca e si foarte buna la gust. Si arata bine :rolleyes:

#3 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2013 - 11:32 PM

Vezi postareaCarmella, la 30 March 2013 - 11:26 PM, a spus:

Pare simplu de facut si cred ca e si foarte buna la gust. Si arata bine :rolleyes:


Multumesc!

Chiar este simplu de facut. Este foarte buna la gust.

#4 Useril este offline   leo53 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 29-September 12
  • LocationSIBIU

Postat 31 March 2013 - 06:49 AM

Cerra-e minunata reteta.Eu faceam omleta cu spanac si branza/cascaval dar le amestecam la gramada.Era f. buna dar asta e de revista.Felicitari - o sa o fac sigur si sant curioasa daca imi iese si mie asa aspectuoasa.Felicitari pt. idee si multumesc de reteta. :rolleyes:

#5 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 March 2013 - 01:04 PM

Vezi postarealeo53, la 31 March 2013 - 06:49 AM, a spus:

Cerra-e minunata reteta.Eu faceam omleta cu spanac si branza/cascaval dar le amestecam la gramada.Era f. buna dar asta e de revista.Felicitari - o sa o fac sigur si sant curioasa daca imi iese si mie asa aspectuoasa.Felicitari pt. idee si multumesc de reteta. :notworthy:


Multumesc!

Sa nu te mai aud ca iti este teama ca nu iti iese, ptr ca am vazut eu ca iti iese. =))
Am facut`o in graba mare ca imi era foarte foame. De revista sau nu, a fost foarte buna si o sa mai fac intr`o zi cand se intoarce copila din vizita ca a vazut`o pe blog aseara.Fac sa pape si ea.

Stiu ca este buna ca dupa cum bine vezi si noi facem acusi acusi omlete. Asta este diferita de omleta iese ca un blat ptr rulada partea galbena.

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 March 2013 - 02:53 PM

Am tot ce-mi trebuie, așa că sper să am timp săptămâna aceasta să trec la treabă.
Singura diferență e că spanacul meu e congelat.
Mulțumesc mult!
Sorina

#7 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 April 2013 - 10:22 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 March 2013 - 02:53 PM, a spus:

Am tot ce-mi trebuie, așa că sper să am timp săptămâna aceasta să trec la treabă.
Singura diferență e că spanacul meu e congelat.
Mulțumesc mult!

Nu`i bai ca este congelat dar sper sa fie intreg sau cel putin taiat mare si congelat. Sti ce zic da? adik nu de ala care este piure cand il decongelezi.Eu cand cumpar spanac congelat, cumpar de ala frunse crude congelate, sau de ala rotocoale.

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 April 2013 - 04:22 PM

Nuuuu, nu este piure. Sincer nici nu am vazut asa ceva pe aici. Poate este, dar eu nu am bagat de seama.
Sorina

#9 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 April 2013 - 04:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 04 April 2013 - 04:22 PM, a spus:

Nuuuu, nu este piure. Sincer nici nu am vazut asa ceva pe aici. Poate este, dar eu nu am bagat de seama.


Aici daca nu te uiti bine la punga si iei de ala congelat maruntit deja... ai facut`o de oaie.Eu nu prea toc marunt niciodata spanacul si imi este ciudat cand il vad asa tocat(asta dupa mine)fiecare il papa cum vrea.

Dar, la placinta asta, sigur nu trebuie sa fie facut terci.

#10 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 04 April 2013 - 08:38 PM

Cerra draga multumiri din suflet pentru minunata reteta =)) :(( :D
Am facut si eu tarta de spanac ,, cu spanac congelat ,, e grozav de buna !!!
Greseala ce am facut-o trebuia sa pun intr-o tigaie mai inalta , nu mi-am imaginat ca o sa creasca asa mare si frumos , data viitoare voi face intr-o tigaie cu peretele mult mai inalt ,Grozava tarta !!!

#11 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 April 2013 - 09:55 PM

Vezi postareavalery, la 04 April 2013 - 08:38 PM, a spus:

Cerra draga multumiri din suflet pentru minunata reteta =)) :(( :D
Am facut si eu tarta de spanac ,, cu spanac congelat ,, e grozav de buna !!!
Greseala ce am facut-o trebuia sa pun intr-o tigaie mai inalta , nu mi-am imaginat ca o sa creasca asa mare si frumos , data viitoare voi face intr-o tigaie cu peretele mult mai inalt ,Grozava tarta !!!


Ma bucur ca a fost pe gustul vostru!

#12 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 April 2013 - 09:22 PM

asa mi-a iesit mie:
in tigaie
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-142-13656215280901.jpg

cu ardei iute (uscat)
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-142-13656215747562.jpg

am servit cu painite unse cu pasta de ardei iute ('nduja se numeste, un produs tipic din Calabria) si felii de mozzarella
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-142-1365621687136.jpg

foarte buna, o cina pe cinste

multumesc, Cerulino
fiica dacilor

#13 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 April 2013 - 10:03 PM

Vezi postareabristena, la 10 April 2013 - 09:22 PM, a spus:



foarte buna, o cina pe cinste

multumesc, Cerulino


Sa va fie de bine!

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 April 2013 - 09:33 AM

Fantastica reteta Cerra !
O incerc si eu neaparat.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 April 2013 - 01:43 PM

Vezi postareaPiscotel, la 11 April 2013 - 09:33 AM, a spus:

Fantastica reteta Cerra !
O incerc si eu neaparat.


Te astept sa imi spui daca ti`a placut!

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 April 2013 - 03:59 PM

De cand am ochit-o am stiut ca-i mortala.
Dar mi-a intrecut asteptarile.
Spnacul e crocant,blatul mult mai pufos decat mi-am imaginat ,iar combinatia cu branza de oi si cascaval, e perfecta pentru gustul meu.
Eu i-am facut cateva artificii.
Am copt-o in Wok
Am aruncat apa pe care o lasa spanacul,ca sa scurtez timpii de coacere si sa nu oxideze spanacul.Am pus usturoi si am folosit faina 650 .
Cerra imi pare rau ca nu am facut o poza si cu sectiunea,pentru ca merita una.
Pozele nu reflecta purul adevar,ca se insera si nu am folosit bitzul.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-48-13659476833446.jpg



Imagine atasata: monthly_04_2013/post-48-13659477513056.jpg


E buna si calda si rece.
Ma gandesc deja cu ce as putea inlocui spanacul,pentru ca metoda asta de coacere la tigaie m-a cucerit .
Multumesc Ceci pentru o cina perfecta .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 April 2013 - 04:55 PM

Eu as vrea sa fac si cu stevie. Cred ca ar merge fara probleme.
Sorina

#18 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 April 2013 - 06:35 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2013 - 03:59 PM, a spus:


Multumesc Ceci pentru o cina perfecta .Imagine postata


Cu multa placere!

Ma bucur ca a fost pe masa voastra si a fost pe gustul vostru :toothy9; :toothy6:

#19 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 April 2013 - 06:35 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 April 2013 - 04:55 PM, a spus:

Eu as vrea sa fac si cu stevie. Cred ca ar merge fara probleme.


Merge, merge!

#20 Guest_caress_*

  • Grup: Guests

Postat 24 April 2013 - 02:51 PM

Trebuie sa le pun si eu pe ale mele, nu se poate altfel.Minunata reteta, rapida, completa, gustoasa.A avut mare succes!Prietena mea , care cauta ceva care se poate lua la pachet pentru pranz o sa faca maine o tentativa de a amesteca legumele racorite un pic, cu aluatul, apoi sa puna doar cascavalul.Un fel de briose rapide, sa vedem ce va iesi.Cred ca se pot coace si individual, ca pe pancakes, ce zici, Cerra?

Prima, cu ciuperci, ceapa verde si usturoi.Nu am apucat sa o ornez, a disparut instantaneu:
Imagine postata


A doua,cu ciuperci si praz mult,si mai buna decat prima. Am apucat sa o ornez pentru ca mi-a ramas un pic de aluat pe care l-am copt simplu, si a fost atacata aia mica intai.
Imagine postata

Si cea mititica:
Imagine postata

Urmatoarea combinatie va fi cu praz,ton si rosii uscate!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi