Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie
#1
Postat 30 March 2013 - 11:23 PM
Ingrediente:
300gr spanac crud
4 oua
3 linguri pline cu faina de naut
1/2 praf de copt
100 gr branza de oi grasa si uscata bine razuita mic
piper
sare
usturoi deshidratat
putin ulei
1 mina buna de cascaval ras
Mod de preparare:
Se spala bine spanacul si se pune in tigaia antiaderenta cu putin ulei si un strop de sare si se pune la foc cu capacul pus.
Se amesteca si se urmareste spanacul din tigaie sa scada dar sa ramana putina zeama pe fundul tigaii. Se ia putin jos tigaia dupa foc, se apasa cu lingura de lemn spanacul sa fie un strat mai compact si se toarna (compozitia de oua,faina de naut, branza de oi rasa, piper, care se bat toate la gramada) peste spanac, usor dinspre margini inspre interior, se pune la foc mai mic cu capacul pus pina compozitia de oua creste si nu mai este cruda.Pensulam compozitia de oua cu putin ulei apoi o intoarcem.
Intoarcem placinta cu o paleta
lasam vreo 5 minute, apoi punem cascavalul peste spanac si punem iarasi capacul sa se topeasca cascavalul.
Se vede pe margini cand este coapta placinta si pe cealalta parte. Scoatem placinta pe un platou si decoram cu rondele de chilli, ceapa verde si frunze de patrunjel.
Servim cu salata
#2
Postat 30 March 2013 - 11:26 PM
#3
Postat 30 March 2013 - 11:32 PM
#4
Postat 31 March 2013 - 06:49 AM
#5
Postat 31 March 2013 - 01:04 PM
leo53, la 31 March 2013 - 06:49 AM, a spus:
Multumesc!
Sa nu te mai aud ca iti este teama ca nu iti iese, ptr ca am vazut eu ca iti iese.
Am facut`o in graba mare ca imi era foarte foame. De revista sau nu, a fost foarte buna si o sa mai fac intr`o zi cand se intoarce copila din vizita ca a vazut`o pe blog aseara.Fac sa pape si ea.
Stiu ca este buna ca dupa cum bine vezi si noi facem acusi acusi omlete. Asta este diferita de omleta iese ca un blat ptr rulada partea galbena.
#6
Postat 31 March 2013 - 02:53 PM
Singura diferență e că spanacul meu e congelat.
Mulțumesc mult!
#7
Postat 02 April 2013 - 10:22 PM
sorinadaniela, la 31 March 2013 - 02:53 PM, a spus:
Singura diferență e că spanacul meu e congelat.
Mulțumesc mult!
Nu`i bai ca este congelat dar sper sa fie intreg sau cel putin taiat mare si congelat. Sti ce zic da? adik nu de ala care este piure cand il decongelezi.Eu cand cumpar spanac congelat, cumpar de ala frunse crude congelate, sau de ala rotocoale.
#8
Postat 04 April 2013 - 04:22 PM
#9
Postat 04 April 2013 - 04:41 PM
sorinadaniela, la 04 April 2013 - 04:22 PM, a spus:
Aici daca nu te uiti bine la punga si iei de ala congelat maruntit deja... ai facut`o de oaie.Eu nu prea toc marunt niciodata spanacul si imi este ciudat cand il vad asa tocat(asta dupa mine)fiecare il papa cum vrea.
Dar, la placinta asta, sigur nu trebuie sa fie facut terci.
#10
Postat 04 April 2013 - 08:38 PM
Am facut si eu tarta de spanac ,, cu spanac congelat ,, e grozav de buna !!!
Greseala ce am facut-o trebuia sa pun intr-o tigaie mai inalta , nu mi-am imaginat ca o sa creasca asa mare si frumos , data viitoare voi face intr-o tigaie cu peretele mult mai inalt ,Grozava tarta !!!
#11
Postat 04 April 2013 - 09:55 PM
valery, la 04 April 2013 - 08:38 PM, a spus:
Am facut si eu tarta de spanac ,, cu spanac congelat ,, e grozav de buna !!!
Greseala ce am facut-o trebuia sa pun intr-o tigaie mai inalta , nu mi-am imaginat ca o sa creasca asa mare si frumos , data viitoare voi face intr-o tigaie cu peretele mult mai inalt ,Grozava tarta !!!
Ma bucur ca a fost pe gustul vostru!
#12
Postat 10 April 2013 - 09:22 PM
in tigaie
cu ardei iute (uscat)
am servit cu painite unse cu pasta de ardei iute ('nduja se numeste, un produs tipic din Calabria) si felii de mozzarella
foarte buna, o cina pe cinste
multumesc, Cerulino
#13
Postat 10 April 2013 - 10:03 PM
#14
Postat 11 April 2013 - 09:33 AM
O incerc si eu neaparat.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 11 April 2013 - 01:43 PM
#16
Postat 14 April 2013 - 03:59 PM
Dar mi-a intrecut asteptarile.
Spnacul e crocant,blatul mult mai pufos decat mi-am imaginat ,iar combinatia cu branza de oi si cascaval, e perfecta pentru gustul meu.
Eu i-am facut cateva artificii.
Am copt-o in Wok
Am aruncat apa pe care o lasa spanacul,ca sa scurtez timpii de coacere si sa nu oxideze spanacul.Am pus usturoi si am folosit faina 650 .
Cerra imi pare rau ca nu am facut o poza si cu sectiunea,pentru ca merita una.
Pozele nu reflecta purul adevar,ca se insera si nu am folosit bitzul.
E buna si calda si rece.
Ma gandesc deja cu ce as putea inlocui spanacul,pentru ca metoda asta de coacere la tigaie m-a cucerit .
Multumesc Ceci pentru o cina perfecta .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 14 April 2013 - 04:55 PM
#18
Postat 14 April 2013 - 06:35 PM
#19
Postat 14 April 2013 - 06:35 PM
#20 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 02:51 PM
Prima, cu ciuperci, ceapa verde si usturoi.Nu am apucat sa o ornez, a disparut instantaneu:
A doua,cu ciuperci si praz mult,si mai buna decat prima. Am apucat sa o ornez pentru ca mi-a ramas un pic de aluat pe care l-am copt simplu, si a fost atacata aia mica intai.
Si cea mititica:
Urmatoarea combinatie va fi cu praz,ton si rosii uscate!