Forum Culinar: Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie

#21 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2013 - 03:31 PM

Foarte apetisante!

O sa mearga si asa in varianta pancakes sau briose doar ca la briose nu va putea pune cascavalul.Dar raman la tarta/placinta asa in doua straturi bine definite. Incercati orice varianta cu aluatul si asa o sa avem mai multe variatiuni.

Ma bucur ca ai incercat reteta! :thumleft:

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 March 2014 - 02:15 PM

Am facut cu ciuperci si am condimentat bine de tot blatul. O bunatate!
Plecasem cu ideea de a face cu ton, doar ca nu l-am ochit din prima... asa ca-mi pica pe ciuperci. Tonul ramane pe data viitoare.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13941080316006.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13941080484573.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13941080685491.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13941080896037.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13941081026485.jpg

Pofta buna!
Sorina

#23 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 07 March 2014 - 07:41 PM

Vai viata mea!!!! ;) ;) ;) Ce idee super!!!!
Ii minunata tarta asta, am facut/o si eu de doua ori, dar odata cu spanac si odata cu urzici... parca... Buna rau! Trebuie sa fac si cu ciupercute :tongue3:

#24 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2014 - 02:48 PM

Pranzul meu pe ziua de azi (alaturi de frunze verzi): tarta cu gamberi si zucchine...

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13946284422639.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13946284561171.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13946284684506.jpg

Buna, buna, buna...
Sorina

#25 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 March 2014 - 02:18 PM

Tot eu... cu carne tocata si ciuperci (chiodini)

- 300g de carne tocata de vitel
- 2 conserve mici de chiodini in ulei
- o lingurita de ardei iuti macerati in ulei de masline (data viitoare voi pune 2 lingurite)
- un pic de bulion (cat sa-i dea culoare)
- patrunjel

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13959225693069.jpg

Iar ouale cu faina de naut le-am condimentat cu: piper, usturoi, boia dulce si marar.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13959225924048.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13959226115013.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13959226504756.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-133-13959226759874.jpg

Eu am mancat cu rosioare. As fi vrut si ceva castraveti in otet dar nu am reusit sa dechid borcanul.
Pofta buna!
Sorina

#26 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 27 May 2020 - 05:47 PM

Cerra sper ca esti ok oriunde te-ai afla!

Multumesc pentru reteta asta simpla si buna pe care o fac des :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-114-0-65243700-1590594430.jpg
Imagine postata

#27 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 May 2020 - 02:05 PM

... Si eu multumesc ca ai pomenit de reteta asta, habar n-am avut de ea! Spanac proaspat am, ma pregateam de o placinta cu foietaj, dar m-am razgandit! Numai sa-l trimit pe sot dupa faina de naut, ca n-am. Sau merge si cu alta faina? de migdale de exemplu?
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...

#28 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 28 May 2020 - 02:37 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 May 2020 - 02:05 PM, a spus:

... Si eu multumesc ca ai pomenit de reteta asta, habar n-am avut de ea! Spanac proaspat am, ma pregateam de o placinta cu foietaj, dar m-am razgandit! Numai sa-l trimit pe sot dupa faina de naut, ca n-am. Sau merge si cu alta faina? de migdale de exemplu?
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...

Eu o fac cu faina alba, normala. Iese foarte buna. Dar iti trebuie o tigaie mare cu capac.
Imagine postata

#29 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 May 2020 - 06:28 PM

Vezi postareaHazel, la 28 May 2020 - 02:37 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 28 May 2020 - 02:05 PM, a spus:

... Si eu multumesc ca ai pomenit de reteta asta, habar n-am avut de ea! Spanac proaspat am, ma pregateam de o placinta cu foietaj, dar m-am razgandit! Numai sa-l trimit pe sot dupa faina de naut, ca n-am. Sau merge si cu alta faina? de migdale de exemplu?
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...

Eu o fac cu faina alba, normala. Iese foarte buna. Dar iti trebuie o tigaie mare cu capac.


Ma gandeam sa pun whole wheat. Am pus tigaia pe lista de cumparaturi si mi-a adus sotul una, pare buna dar: prea mare, nu destul de inalta si... fara capac :rolleyes: . Uhhhhh..... am niste capace mari de la alte oale, sper sa mearga, dupa ce termin lucrul vreau neaparat sa o fac.

#30 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 June 2020 - 03:00 AM

Dupa lupte seculare, in sfarsit mi-am facut pofta! Si am s-o mai fac! again and again!
V-am zis ca a cumparat sotul tigaie, dar nu v-am spus cat de mare. Pai cred ca nici nu exista mai mare de atat. Ca am cautat capac online si nu am vazut marimi mai mari. N-am avut chef sa ma duc la magazin, asa ca spanacul pe care il pusesem deoparte pentru tarta incepea sa dea semne de oboseala, dar a venit la timp.
In sfarsit, aseara m-am inarmat cu curaj, ca tigaia aia e cam... intimidanta. Mi-a fost clar ca nu e destul spanac, asa ca am mai pus si niste ciuperci. Daca tigaia e mare, din 4 oua m-am gandit ca o sa iasa o clatita, asa ca am pus inca 2. Si pe urma inca 2. Nu am cantarit branza, faina iarasi nu mai stiu cat am pus, la fel si praful de copt :love7: . Cu ditamai tigaia, nu stiam cum sa o intorc, asa ca pana m-am lamurit eu cum sa ies castigatoare din lupta asta corp la corp, s-a cam bronzat. Dar nu a fost uscata, "blatul" a fost perfect, ca de altfel tarta in intregimea ei.
Data viitoare: pun mai mult spanac; blatul din 6 oua. Si ma resemnez ca va trebui sa o intorc iarasi cu ajutorul unui platou, ca n-am nici o sansa cu spatula/spatule. Poate cu o racheta de tenis.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2020/post-192-0-70066400-1591232280.jpg


#31 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 04 June 2020 - 02:10 PM

Vezi postareaadi_edi, la 04 June 2020 - 03:00 AM, a spus:

Dupa lupte seculare, in sfarsit mi-am facut pofta! Si am s-o mai fac! again and again!
V-am zis ca a cumparat sotul tigaie, dar nu v-am spus cat de mare. Pai cred ca nici nu exista mai mare de atat. Ca am cautat capac online si nu am vazut marimi mai mari. N-am avut chef sa ma duc la magazin, asa ca spanacul pe care il pusesem deoparte pentru tarta incepea sa dea semne de oboseala, dar a venit la timp.
In sfarsit, aseara m-am inarmat cu curaj, ca tigaia aia e cam... intimidanta. Mi-a fost clar ca nu e destul spanac, asa ca am mai pus si niste ciuperci. Daca tigaia e mare, din 4 oua m-am gandit ca o sa iasa o clatita, asa ca am pus inca 2. Si pe urma inca 2. Nu am cantarit branza, faina iarasi nu mai stiu cat am pus, la fel si praful de copt :love7: . Cu ditamai tigaia, nu stiam cum sa o intorc, asa ca pana m-am lamurit eu cum sa ies castigatoare din lupta asta corp la corp, s-a cam bronzat. Dar nu a fost uscata, "blatul" a fost perfect, ca de altfel tarta in intregimea ei.
Data viitoare: pun mai mult spanac; blatul din 6 oua. Si ma resemnez ca va trebui sa o intorc iarasi cu ajutorul unui platou, ca n-am nici o sansa cu spatula/spatule. Poate cu o racheta de tenis.



Ce faina-i adi!
Ar fi bine daca ai gasi un capac la tigaia ta, eu asa o intorc, o rastorn in capac si apoi o las sa alunece in tigaie.
Imagine postata

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 June 2020 - 04:08 PM

Wow, nu stiu cum de mi-a scapat.Cred ca o fac cu zucchine! :love7:

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2020 - 06:02 PM

si mie vad ca mi-a scapat
eu as face-o cu champignoni congelati
da' cre ca tre sa iau si faina de naut

#34 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 June 2020 - 11:26 PM

Vezi postareaHazel, la 04 June 2020 - 02:10 PM, a spus:



Ar fi bine daca ai gasi un capac la tigaia ta, eu asa o intorc, o rastorn in capac si apoi o las sa alunece in tigaie.


Sorry, cred ca n-am fost clara - am gasit, l-am comandat online. Asa am vrut sa fac, dar capacul asta are marginile de silicon si nu aluneca, asa am vrut sa fac prima data, dar ramasese si un pic cruda la mijloc inainte s-o intorc, ca a fost cam mare placinta. M-am gandit ca tot aluatul ala ramane pe capac. Data viitoare cum am zis pun mai putine oua, o intorc cu capacul si-l chem pe sot sa o "translateze" cu 2 spatule. Daca am noroc, poate nimereste in tigaie :love7: . Sau poate daca-i mai usoara ma descurc eu cumva.
Adriana, fetele zic ca merge si cu faina, eu am pus integrala ca am uitat de naut. Cred ca pui naut daca vrei s-o faci Monti, ca banuiesc ca de aia a pus-o aici Cerra si nu la retetele obisnuite.
Lily, si eu am in plan cu zucchini :love7: , cred ca merge cu o gramada de combinatii!

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2020 - 11:06 AM

aa ok, doar ca nu stiu ce sa pun ca umplutura ca n-am spanac, tre sa ma uit prin congelator daca am vreo verdeata congelata
nici nu mi-am dat seama ca eram la diete :love7:
eu intru in mesaje de la "Vezi continut nou"

#36 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 June 2020 - 12:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 June 2020 - 11:06 AM, a spus:

aa ok, doar ca nu stiu ce sa pun ca umplutura ca n-am spanac, tre sa ma uit prin congelator daca am vreo verdeata congelata
nici nu mi-am dat seama ca eram la diete :rolleyes:
eu intru in mesaje de la "Vezi continut nou"


Pai cred ca merge si cu sunca, ce atata verdeata :P ! Sau ce ai pune in mod normal pe o pizza, ori umplutura dintr-o placinta - ceapa, ardei, carne tocata, bacon...

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2020 - 02:47 PM

pai in seara asta cumpar pizza adevarata
miine gratar
o sa vaz duminica ce resturi am :rolleyes:

#38 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 07 June 2020 - 12:01 PM

am facut-o ieri, ne-a placut.
cred ca merge in multe combinatii de legume, branzeturi, verdeturi, condimente. imaginatie sa ai

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-332-0-38717200-1591523980.jpg

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 June 2020 - 12:56 PM

Si eu am facut-o:

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-31128100-1591527280.jpg

Am facut-o doar cu albusuri si pt ca era prea dietetica, am facut-o cu ceapa si bacon

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-75177900-1591527354.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi