Trubichky Cornulete cu smantana
#21
Postat 15 December 2014 - 10:51 AM
#22
Postat 16 December 2014 - 05:01 PM
Destiny, la 14 December 2014 - 04:41 PM, a spus:
Cu maaaare placere Destiny!
Adriana, la 15 December 2014 - 10:51 AM, a spus:
Foietaj cura.Si eu m-am mirat ca a crescut in foi la cuptor.
Adriana, ce smanatana ai folosit?
Eu o iau pe aia de la Cameo, creme fraiche si e exact asa cum trebuie.
#23
Postat 16 December 2014 - 07:30 PM
Seamana foarte mult cu "Schmertoichkipple" ale svaboaicelor(mama si bunica si restul satului). Dar astea de aici sunt mult mai usor de realizat.
Dar daca mai faci si torturi si sa nu uitam alea 10 Kile de fursecuri ce le-am facut(si mai am din ele...)
Deci le vine randul, nu va speriati. Le vine randul...
Peter
#24
Postat 17 December 2014 - 12:06 AM
#25
Postat 18 December 2014 - 12:29 AM
Imagini atasate
#26
Postat 18 December 2014 - 12:29 PM
250 gr unt
250 gr smantana
400 gr de faina
Pentru umplutura:
150 gr nuci macinate
3-4 plicuri de zahar vanilat
Eu am umplut jumatate cu magiun.
Piscotel(Lia) stie cat de mult ador eu cornuletele de Baia Mare si acestea se apropie destul de mult de reteta lor segreta.
Amestecati cele 3 ingrediente, formati un aluat omogen si-l lasati la rece macar o jumatate de ora.
As vrea sa fac de Craciun cornuletele astea minunate.Intrebarea e daca as putea sa inlocuiesc untul cu unt de cocos?
#27
Postat 18 December 2014 - 08:56 PM
stella, la 18 December 2014 - 12:29 AM, a spus:
Oho Stella, ce faine sunt!
cristina-simona, la 18 December 2014 - 12:29 PM, a spus:
As vrea sa fac de Craciun cornuletele astea minunate.Intrebarea e daca as putea sa inlocuiesc untul cu unt de cocos?
Ehe, mi-ar placea si mie sa stiu.
Si mi-ar placea sa incerc, dar la cat costa untul de cocos, mi-e frica.
#28
Postat 19 December 2014 - 12:30 AM
#29
Postat 19 December 2014 - 10:06 AM
Eataly, la 18 December 2014 - 08:56 PM, a spus:
stella, la 18 December 2014 - 12:29 AM, a spus:
Oho Stella, ce faine sunt!
cristina-simona, la 18 December 2014 - 12:29 PM, a spus:
As vrea sa fac de Craciun cornuletele astea minunate.Intrebarea e daca as putea sa inlocuiesc untul cu unt de cocos?
Ehe, mi-ar placea si mie sa stiu.
Si mi-ar placea sa incerc, dar la cat costa untul de cocos, mi-e frica.
Eu am" riscat",si acum sta cuminte in frigider. Mai tarziu le coc.Sunt curioasa cum se comporta aluatul,mai ales ca am pus si faina de alac.Nu am avut nici nuca,ca aici e scumpa rau,in schimb am migdale macinate,si le voi amesteca cu gem de macese.Am vrut sa fac o incercare,daca ies bune,le fac de Craciun.
#31
Postat 23 December 2014 - 10:10 PM
#34
Postat 30 December 2014 - 03:53 PM
M-am indragostit pe loc.
Sunt asa de fine.Nu ma mir ca nu au mai ramas pe a doua zi.
Aluatul seamana cu cel cu branza .
Respectiv se pun in parti egale : faina,branza de vaci, si unt ( untura sau margarina).
Fara ou,fara praf de copt.
Branza de vaci la fel ca si smantana au rol de agent de crestere.
Aluatul asta e perfect si pentru drob in aluat.Eu il folosesc de Pasti.
Reteta de cornulete de Baia Mare nu am reusit inca sa o descifrez.Cred ca e un aluat de haiose,tras foarte subtire.Mai sap.Poate,poate....
http://povesticulinare.blogspot.com/
#35
Postat 31 December 2014 - 12:52 AM
Piscotel, la 30 December 2014 - 03:53 PM, a spus:
M-am indragostit pe loc.
Sunt asa de fine.Nu ma mir ca nu au mai ramas pe a doua zi.
Aluatul seamana cu cel cu branza .
Respectiv se pun in parti egale : faina,branza de vaci, si unt ( untura sau margarina).
Fara ou,fara praf de copt.
Branza de vaci la fel ca si smantana au rol de agent de crestere.
Aluatul asta e perfect si pentru drob in aluat.Eu il folosesc de Pasti.
Reteta de cornulete de Baia Mare nu am reusit inca sa o descifrez.Cred ca e un aluat de haiose,tras foarte subtire.Mai sap.Poate,poate....
Uite cine a aparut ! Bine ai revenit, Piscotel!!! ce face ficioru'?
#39
Postat 31 December 2014 - 05:21 PM
#40
Postat 01 January 2015 - 08:05 AM
stella, la 31 December 2014 - 05:21 PM, a spus:
+ 1