Forum Culinar: Trubichky - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trubichky Cornulete cu smantana

#41 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 January 2015 - 07:23 PM

Facut azi si eu.Jumate de cantitate si cu margarina, ca mi se pusese pata prea tare.Bune-bune si, da, dau dependenta!
Poza mea nu merita pusa aici, pe langa frumusetile voastre, dar ma iertati!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-73-14222066001294.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#42 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2015 - 08:24 AM

Bravo zoazo !

#43 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2015 - 03:41 PM

Ce face omu cand are smantana care o muta de ici colo in frigo? .... ati ghicit.
Lili eu tot caut forma cea mai usor de facut asa ca jumate-s *girelle*( magiun si nuca), jumate cornulete ( doar cu nuca)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-16-14222796904969.jpg


#44 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2015 - 05:10 PM

Vezi postareastella, la 26 January 2015 - 03:41 PM, a spus:

Lili eu tot caut forma cea mai usor de facut


daca te referi la forma si nu la continut, hai sa zic cum fac eu. Am preluat ideea de la Cerra, de care mi-e dor si-o vreau pe-aici!
intai fac cornulete dintr-un cerc caruia-i delimitez raze si le rulez, stie toata lumea.
dupa ce ma satur, intind foaie dreptunghiulata si pun pe una din laturi, exact de la margine, umplutura de grosimea unei tigari slim. rulez putin foaia acoperind umplutura, tai cu cutitul tubul format, eventual mai presez putin prin rulare si obtin un tub ca o macaroana mai groasa, umpluta. apoi tai din macaroana tubulete de 2-3cm. si tot asa. am impresia ca Cerra are si poze, dar nu mai stiu cum se cheama reteta ei. oricum e mult mai simplu decat sa faci in forma de cornulet.

Lili, eu am pregatita la congelator osanza portionata, dar nu mai am curaj sa prestez dupa aventurile de la Craciun. Astept o ocazie de facut si plasat imediat.

#45 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2015 - 10:09 PM

Vezi postareazoazorel, la 25 January 2015 - 07:23 PM, a spus:


Poza mea nu merita pusa aici, pe langa frumusetile voastre, dar ma iertati!




Mai, tu vrei bataie? :crying:
Ma bucur ca te-au "prins" si pe tine!

Vezi postareastella, la 26 January 2015 - 03:41 PM, a spus:

Ce face omu cand are smantana care o muta de ici colo in frigo? .... ati ghicit.
Lili eu tot caut forma cea mai usor de facut asa ca jumate-s *girelle*( magiun si nuca), jumate cornulete ( doar cu nuca)


Brava, Stella!Cea mai buna alegere!
Sau cum face Any aici?
Chiar ma gandesc sa fac foaia de trubichcy cu umplutura lui Any!
Mai am doua felii de chec tiramisù in congelator.

Vezi postareamoatza, la 26 January 2015 - 05:10 PM, a spus:


Lili, eu am pregatita la congelator osanza portionata, dar nu mai am curaj sa prestez dupa aventurile de la Craciun. Astept o ocazie de facut si plasat imediat.


Adica in loc de unt, pui osanza? :crying:

#46 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2015 - 10:12 PM

Vezi postareaEataly, la 26 January 2015 - 10:09 PM, a spus:

Adica in loc de unt, pui osanza? :lol:


guilty as charged :crying: :crying: :lol:

#47 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2015 - 10:16 PM

Vezi postareamoatza, la 26 January 2015 - 10:12 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 26 January 2015 - 10:09 PM, a spus:

Adica in loc de unt, pui osanza? :lol:


guilty as charged :crying: :crying: :lol:


Imi place! :)

#48 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 January 2015 - 12:56 PM

Si, mai rau de cat atat, eu ma gandesc sa le fac sarate, adica sa le umplu cu branza de burduf, sau cu telemea sarata.
E un gand fugar.Deocamdata le voi repeta maine, varianta dulce, pentru soacra mea! Si-i duc si mamei vineri!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#49 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2015 - 05:49 PM

Vezi postareazoazorel, la 27 January 2015 - 12:56 PM, a spus:

Si, mai rau de cat atat, eu ma gandesc sa le facsarate,

mai rau decat atat, cum adica?
in cazul cornultetelor eu nu vad osanza ca pe un rau mai mare decat untul, ambele grasimi animale, cam aceleasi calorii, numai ca osanza e direct culeasa de pe burta porcului iar untul e procesat ca sa ajunga pe raft.
n-as manca osanza cu dulceata la micul dejun, dar ptr aluat de genul asta clar o prefer.

#50 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 January 2015 - 07:05 PM

Vezi postareamoatza, la 27 January 2015 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 27 January 2015 - 12:56 PM, a spus:

Si, mai rau de cat atat, eu ma gandesc sa le fac sarate,

mai rau decat atat, cum adica?
in cazul cornultetelor eu nu vad osanza ca pe un rau mai mare decat untul, ambele grasimi animale, cam aceleasi calorii, numai ca osanza e direct culeasa de pe burta porcului iar untul e procesat ca sa ajunga pe raft.
n-as manca osanza cu dulceata la micul dejun, dar ptr aluat de genul asta clar o prefer.


Scuze, Motzulin, dar nu la osanza m-am referit, ci la faptul ca EU fac cornuletele astea!
Si eu fac aluaturi cu osanza, n-am nimic impotriva ei, atata vreme cat e amestecata si coapta! Si cu untura fac, ba-mi plac mai mult decat cu unt sau cu margarina.
Scuze, inca odata, daca m-am exprimat gresit! Imagine postata
E deja rau ca le fac si ca va oripilez cu pozele mele, dar, mai rau de-atat, vreau sa le si modific, facandu-le sarate!
La mine m-am referit, nu la tine! Sper ca nu te-ai suparat! Imagine postata

Deja am facut aluatul.Sa vad daca le coc azi sau maine! Tot dulci!Deocamdata!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#51 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2015 - 08:14 AM

:floare: Zoazo, si pe mine ma bantuie sa e fac sarate .
Eu osanza nu am, basca le duc de obicei la colegi si mai am si unii de religii ce nu accepta "porcariile"
Untura gasesc in comertul satului, dar sincer nu ma inspira, cat despre margarina, yack niciodata nu mi-a placut gustul, si n-o sa gasti niciodata la mine asa ceva...mai cumparam cand venea soacramea ( ca ea e fan) si dupa ce plimbam cutia de colo colo in frigi, o aruncam in final...

#52 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2015 - 11:14 AM

Zozo, tu si daca ma injuri, tot nu ma superi! :floare:
io voiam sa zic ca-i f potrivita osanza la chestii de-astea fragede (mai ales la saraturi, in imaginatia mea!)

#53 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2015 - 11:28 AM

Fetelor, dati frau experimentelor, dulci sarate. :floare:
Sky is the limit!

Acu ca ati vorbit de umplutura cu branza , am vazut niste saratele pe un blog unguresc umplute cu branza si leurda. :-*
Mi-a ramas pe creier, desi n-am sansa sa gasesc leurda aici.Dar voi da. :)

#54 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2015 - 02:42 PM

Lili aici la mine se gaseste...ii spune usturoiul ursului...

#55 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 January 2015 - 07:54 PM

Vezi postareamoatza, la 28 January 2015 - 11:14 AM, a spus:

Zozo, tu si daca ma injuri, tot nu ma superi! :-*
io voiam sa zic ca-i f potrivita osanza la chestii de-astea fragede (mai ales la saraturi, in imaginatia mea!)


Pai si mie mi se pare potrivita pentru foietaje.De fapt, deja cica ma asteapta niste osanza intr-un conge la Braila.
Motzulin. de ce te-as injura? Eu sunt pacifista si-o doamna! Nu?

Vezi postareaEataly, la 28 January 2015 - 11:28 AM, a spus:

Fetelor, dati frau experimentelor, dulci sarate. :floare:
Sky is the limit!

Acu ca ati vorbit de umplutura cu branza , am vazut niste saratele pe un blog unguresc umplute cu branza si leurda. :)
Mi-a ramas pe creier, desi n-am sansa sa gasesc leurda aici.Dar voi da. :)


Ooo, Lili, pana la leurda mai va! Cale lunga....Dar varianta sarata tot o voi experimenta.

Vezi postareastella, la 28 January 2015 - 02:42 PM, a spus:

Lili aici la mine se gaseste...ii spune usturoiul ursului...


Si p-aici cam tot asa, Stellin!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#56 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2015 - 08:35 PM

Stella, dar eu de 16 ani de cand sunt aici nu l-am vazut neam.Aglio ursino il cheama si aici.

Zozo, stiu ca mai e pana apare, dar eu vin cu ideea. :occasion14:

#57 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 December 2015 - 12:00 PM

Ghiciti ce se odihneste in frigider la mine? Exact! Dar mai tarziu!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#58 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 December 2015 - 12:12 PM

Vezi postareazoazorel, la 20 December 2015 - 12:00 PM, a spus:

Ghiciti ce se odihneste in frigider la mine? Exact! Dar mai tarziu!Imagine postata


Devii misterioasa... :drool: Mie imi plac mult di tet..

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#59 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 December 2015 - 12:20 PM

Vezi postareazoazorel, la 20 December 2015 - 12:00 PM, a spus:

Ghiciti ce se odihneste in frigider la mine? Exact! Dar mai tarziu!Imagine postata


Eu ieri am facut deja a 3-a portie luna asta. Am facut cu rahat cu aroma de trandafiri... mmmm...

#60 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 December 2015 - 01:07 PM

Vezi postareaPeter, la 20 December 2015 - 12:12 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 20 December 2015 - 12:00 PM, a spus:

Ghiciti ce se odihneste in frigider la mine? Exact! Dar mai tarziu!Imagine postata


Devii misterioasa... :drool: Mie imi plac mult di tet..

Peter


Îhîm! Acuma-s la cuptor! Cu brânză sărată.Imagine postata Iaca! Îs fierbinți!

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14506106114236.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14506106120712.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi