Rulada cu umplutura de Quark si zmeura
#21
Postat 16 January 2015 - 08:28 PM
Am pornit deja de azi.
Peter
PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....
#22
Postat 16 January 2015 - 08:32 PM
Peter, la 16 January 2015 - 08:28 PM, a spus:
Am pornit deja de azi.
IMG_5436.jpg
Peter
PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....
Peter, ce surpriza crosetezi iar?
abia astept sa vad
spor la crosetat
#23
Postat 16 January 2015 - 08:55 PM
#24
Postat 16 January 2015 - 08:59 PM
#25
Postat 16 January 2015 - 09:02 PM
#27
Postat 17 January 2015 - 06:55 AM
#28
Postat 17 January 2015 - 09:25 AM
Retea de la Peter:
pentru rulada:
5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date ),
apoi se adauga 100 gr zahar,
apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.
apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).
Pe o hartie de copt se pune compozitia
si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.
Marele secret sa nu se rupa dupa aia.
Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul,
se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.
ia, si jucaria
Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.
Tava mea are dimensiunile: ca. 40 x 33 in interior. Este tava aia din cuptor ptr. friptura.
Si cine mai spune acum ca nu ii reuseste....
Azi am facut cu umplutura nougat.
Peter
#31
Postat 17 January 2015 - 05:40 PM
#32
Postat 18 January 2015 - 01:25 PM
Eu ador ruladele, cele mai simple, le fac mereu cu gem.
Si in blat de multe ori nu mai pun zahar.
Oho, Dori ce frumoasa-i poza!Ai pus la treaba aparatul.Brava!
Mimosa, frumos tortul! La Multi Ani nasei!
#33
Postat 18 January 2015 - 03:57 PM
Foxyy, la 17 January 2015 - 03:00 PM, a spus:
Chiar vai si amar ! Ce insemna sa fii maestru, domnule si la poze si la bucatareala !
M-am chiorat mult la ultimele doua poze a lui Peter, cum desi ambele sunt din acelasi unghi in una e focusata rulada si-n cealalta felia.
Phonix mie-mi plac cupcake-urile tale cum arata chiar daca nu-s red,red...
Mimosa bine ai venit printre noi. Se vede ca ai muncit la tortul ala, ti-au ieist foarte frumoase florile !
Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter.
A mea e mai burdahanoasa ca a iesit cam multa crema si nu am putut s-o rulez foarte tare. In rest, buna, bunaaa !
Si acum as ruga-o pe Adriana sau cine e in masura sa copie postarea lui Peter si sa faca un topic separat cu reteta de blat si crema ca e pacat sa se piarda intre pagini aici. Zic si eu....
Imagini atasate
#35
Postat 18 January 2015 - 07:47 PM
iulia nicoleta, la 18 January 2015 - 03:57 PM, a spus:
Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter.
bravo, uite ce blat frumos ti-a iesit!
eu am niste linguri maaari, de la soacra-mea, si pe-alea le folosesc ca masura. oricum, cine-a facut vreun pandispan vreodata intelege imediat cum tre sa fie consistenta aluatului. cat de mare e tava ta?
si cred ca merge f bine si vreun model in blat, ceva in genul picturilor maiastre ale lui Peter
Albusuri raman mereu, deci go for rulade!
#36
Postat 19 January 2015 - 11:14 AM
De asemenea, am uitat sa-i multumesc lui Peter pentru pontul cu zaharul presat pe prosopul uned. Nu-l stiam. A intrat barbatu-miu in bucatarie exact cand puneam zaharul pe prosop si m-a intrabat daca e bun tare la gust prosopul cu zahar... totusi el ar fi preferat prosop alabstru cu zahar, al meu fiind rosu
E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic
SI albusuri la congelator inca mai am......
#37
Postat 19 January 2015 - 05:17 PM
iulia nicoleta, la 19 January 2015 - 11:14 AM, a spus:
E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic
SI albusuri la congelator inca mai am......
#38
Postat 22 January 2015 - 11:57 AM
Multumesc.
#39
Postat 22 January 2015 - 12:56 PM
2ut, la 22 January 2015 - 11:57 AM, a spus:
Multumesc.
2ut, sper sa nu se supere Peter, da cred ca nugatul e cumparat. La ei se gaseste de cumparat, in tara inca nu am vazut....
Se pare ca diferenta dintre nutella si nugat ar fi in principiu alunele... daca gresesc sa ma corecteze cineva.
Cam asa stiu ca arata la ei nugatul: