Forum Culinar: Rulada cu umplutura de Quark si zmeura - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu umplutura de Quark si zmeura

#21 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2015 - 08:28 PM

Imi place ca faceti. Maine fac si eu ceva... :(
Am pornit deja de azi.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214329035812.jpg


Peter

PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#22 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 January 2015 - 08:32 PM

Vezi postareaPeter, la 16 January 2015 - 08:28 PM, a spus:

Imi place ca faceti. Maine fac si eu ceva... :(
Am pornit deja de azi.

Atasament IMG_5436.jpg


Peter

PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....



Peter, ce surpriza crosetezi iar?
abia astept sa vad
spor la crosetat :(
fiica dacilor

#23 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 January 2015 - 08:55 PM

Vezi postareabristena, la 16 January 2015 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 16 January 2015 - 08:28 PM, a spus:

Imi place ca faceti. Maine fac si eu ceva... :(
Am pornit deja de azi.
Peter

PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....



Peter, ce surpriza crosetezi iar?
abia astept sa vad
spor la crosetat :(

Precis vine cu o rulada "modelata"! :(

#24 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2015 - 08:59 PM

Vezi postareaPeter, la 16 January 2015 - 08:28 PM, a spus:

PS. Doamne, nu ma pricep deloc la jucarii....

o fi daca zici tu dar esti mereu un pas inainte

#25 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2015 - 09:02 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 January 2015 - 05:14 PM, a spus:

Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?

eu zic pas ca mi-a aruncat mama albusurile :(

#26 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 06:54 AM

Vezi postareaFoxyy, la 16 January 2015 - 08:55 PM, a spus:

Precis vine cu o rulada "modelata"! :wacko:


:tongue3:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#27 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 06:55 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 January 2015 - 09:02 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 January 2015 - 05:14 PM, a spus:

Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?

eu zic pas ca mi-a aruncat mama albusurile :wacko:


Nu ai oua acasa? :tongue3:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#28 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 09:25 AM

Ioana, merci ptr. traducere.

Retea de la Peter:

pentru rulada:

5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date :sad3: ),
apoi se adauga 100 gr zahar,

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787687781.jpg

apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787639493.jpg

apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).
Pe o hartie de copt se pune compozitia

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787573981.jpg

si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.
Marele secret sa nu se rupa dupa aia. :wacko:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787381911.jpg

Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul,

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787505755.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787446504.jpg

se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787317382.jpg

ia, si jucaria
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787250602.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214787167541.jpg

Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.

Tava mea are dimensiunile: ca. 40 x 33 in interior. Este tava aia din cuptor ptr. friptura.

Si cine mai spune acum ca nu ii reuseste.... :tongue3:
Azi am facut cu umplutura nougat.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#29 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 11:04 AM

Iaca a racit si crema.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214854491544.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14214854424693.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#30 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 January 2015 - 03:00 PM

Vezi postareaPeter, la 17 January 2015 - 11:04 AM, a spus:

Iaca a racit si crema.

Peter

Vai s-amar! :tongue3: :wacko:

#31 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2015 - 05:40 PM

Vezi postareaPeter, la 17 January 2015 - 06:55 AM, a spus:

Nu ai oua acasa? :tongue3:

Ba da, vroiam sa zic ca nu ma fac incercare cu albusuri ci o fac cu oua dupa reteta ta.

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2015 - 01:25 PM

Bravo Peter, uite ce tutorial ne-ai facut!
Eu ador ruladele, cele mai simple, le fac mereu cu gem.
Si in blat de multe ori nu mai pun zahar.

Oho, Dori ce frumoasa-i poza!Ai pus la treaba aparatul.Brava! :)

Mimosa, frumos tortul! =)) La Multi Ani nasei!

#33 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2015 - 03:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 January 2015 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 17 January 2015 - 11:04 AM, a spus:

Iaca a racit si crema.

Peter

Vai s-amar! :) =))


Chiar vai si amar ! Ce insemna sa fii maestru, domnule si la poze si la bucatareala !
M-am chiorat mult la ultimele doua poze a lui Peter, cum desi ambele sunt din acelasi unghi in una e focusata rulada si-n cealalta felia. Imagine postataImagine postata

Phonix mie-mi plac cupcake-urile tale cum arata chiar daca nu-s red,red...:)

Mimosa bine ai venit printre noi. Se vede ca ai muncit la tortul ala, ti-au ieist foarte frumoase florile !
Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter.



A mea e mai burdahanoasa ca a iesit cam multa crema si nu am putut s-o rulez foarte tare. In rest, buna, bunaaa !
Si acum as ruga-o pe Adriana sau cine e in masura sa copie postarea lui Peter si sa faca un topic separat cu reteta de blat si crema ca e pacat sa se piarda intre pagini aici. Zic si eu....Imagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14215900814705.jpg


#34 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 04:20 PM

Peter zi-mi daca e bun titlul sau vrei sa-l schimb.

#35 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 January 2015 - 07:47 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 18 January 2015 - 03:57 PM, a spus:


Eu am facut rulada. Blatul dupa reteta Moatzei (doar ca mi-au intrat vreo 7 linguri rase de faina) si crema de la Peter.



bravo, uite ce blat frumos ti-a iesit!
eu am niste linguri maaari, de la soacra-mea, si pe-alea le folosesc ca masura. oricum, cine-a facut vreun pandispan vreodata intelege imediat cum tre sa fie consistenta aluatului. cat de mare e tava ta?
si cred ca merge f bine si vreun model in blat, ceva in genul picturilor maiastre ale lui Peter =))
Albusuri raman mereu, deci go for rulade!

#36 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 January 2015 - 11:14 AM

Moatza, am sa masor tava ca nu am apucat. Am doua tavi de la cuptor, una de aia mare neagra si inca una un pic mai mica.... in aia am facut blatul.


De asemenea, am uitat sa-i multumesc lui Peter pentru pontul cu zaharul presat pe prosopul uned. Nu-l stiam. A intrat barbatu-miu in bucatarie exact cand puneam zaharul pe prosop si m-a intrabat daca e bun tare la gust prosopul cu zahar... totusi el ar fi preferat prosop alabstru cu zahar, al meu fiind rosu :thumleft:
E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic :floare:
SI albusuri la congelator inca mai am......Imagine postata

#37 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 January 2015 - 05:17 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 19 January 2015 - 11:14 AM, a spus:

A intrat barbatu-miu in bucatarie exact cand puneam zaharul pe prosop si m-a intrabat daca e bun tare la gust prosopul cu zahar... totusi el ar fi preferat prosop alabstru cu zahar, al meu fiind rosu :D
E faina si ideea cu briz-brizuri pe blat, da Peter cred ca nu are copil mic :P
SI albusuri la congelator inca mai am......Imagine postata


:floare: :thumleft:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#38 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 January 2015 - 11:57 AM

Peter, cum ai facut umplutura cu nougat? As face-o si eu sambata si am una bucata copil care nu mananca cu crema de branza. Am mai umplut cu nutella, dar umplutura ta arata tare bine, as incerca-o.
Multumesc.

#39 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 January 2015 - 12:56 PM

Vezi postarea2ut, la 22 January 2015 - 11:57 AM, a spus:

Peter, cum ai facut umplutura cu nougat? As face-o si eu sambata si am una bucata copil care nu mananca cu crema de branza. Am mai umplut cu nutella, dar umplutura ta arata tare bine, as incerca-o.
Multumesc.


2ut, sper sa nu se supere Peter, da cred ca nugatul e cumparat. La ei se gaseste de cumparat, in tara inca nu am vazut....
Se pare ca diferenta dintre nutella si nugat ar fi in principiu alunele... daca gresesc sa ma corecteze cineva.
Cam asa stiu ca arata la ei nugatul:
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14219241838947.jpg

#40 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 January 2015 - 01:51 PM

A, ok, am inteles acum.
Multumesc frumos.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi