Forum Culinar: Rulada cu umplutura de Quark si zmeura - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu umplutura de Quark si zmeura

#41 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 January 2015 - 08:56 AM

Ah, nu este Nougatul ala. Atunci mai bine Nutella. Crema am facut-o eu. :D

Avem nevoie de:

100 g alune macinate
50 g zahar praf
150 g Ciocolata amaruie
(eu am luat 100 amaruie si 50 de lapte)
300 g frisca

Prima data prajim alunele pina incep sa miroase bine.
Luam de pe foc, punem zaharul praf, amestecam.
Topim cioco pe baia de aburi.
Turnam cioco incet in compozitia de nuca si zahar. Amestecam.
Primim o masa putin grea(zäh), cremoasa.
Lasam sa raceasca. Evtl. in alt recipient.
Batem frisca si incorporam in masa de "nougat". Pale-pale.
Nu cu mixerul.

Daca vrei sa mai ornezi sau sa pui ceva frisca pe rulada, poti face frisca per total 500 g.

Mie mi-a placut crema in rulada. Brigitte a spus ca aia cu zmeura este favorita ei...

Peter :D
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#42 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 January 2015 - 11:03 AM

Multumnesc mult, Peter, suna bine, o sa incerc.

#43 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 25 January 2015 - 11:51 AM

Asta e prima rulada care imi iese, gem de zmeura si piersici. FB!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14221794653513.jpg

multumim Peter!

pupicei, miha :drool:

#44 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 January 2015 - 12:18 PM

Vezi postareamihamarky, la 25 January 2015 - 11:51 AM, a spus:

Asta e prima rulada care imi iese, gem de zmeura si piersici. FB!

multumim Peter!

pupicei, miha :huh:


Ma bucur! Dai o bere? :drool:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#45 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 January 2015 - 12:38 PM

Un mare danke dlui Petru pentru deschiderea trendului.
Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit :crying:

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 09:01 PM, a spus:


blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)

A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru :crying:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-1267-1422268665353.jpg


#46 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2015 - 04:54 PM

bravo, uite de cate ori ai rulat-o! e f elastic aluatul asta de albusuri.

#47 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 27 January 2015 - 09:56 PM

Vezi postareaEllani, la 26 January 2015 - 12:38 PM, a spus:

Un mare danke dlui Petru pentru deschiderea trendului.
Si-nca unul Pusei pentru reteta,care fiind redusa in colesterol,m-a bucurat nespus,ba chiar a si iesit :floare:

Vezi postareamoatza, la 13 January 2015 - 09:01 PM, a spus:


blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)

A mea e cu mac si crema de halva(si-un galbenus pentru culoare),dar am pe creier si nougat-ul de la dl Petru :)

Cum e reteta la crema de halva?
Arata tare fain toate ruladele voastre!

#48 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 January 2015 - 02:39 PM

-100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.

#49 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 28 January 2015 - 07:41 PM

Vezi postareaEllani, la 28 January 2015 - 02:39 PM, a spus:

-100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.

Multumesc, o sa incerc, suna apetisant!

#50 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 05:21 PM

Vezi postareaEllani, la 28 January 2015 - 02:39 PM, a spus:

-100gr unt la t. camerei mixat cu 50gr zahar pudra
-150gr halva simpla,fara alune,stafide etc. mixata la blender(eu am folosit o lingura de lemn) cu cite un pic de lapte pina se obtine o pasta,dupa care ,tot mestecind cu lingura de lemn, am adaugat la untul moale.
Galbenusul de care ziceam mai sus, se refera la blatul ruladei .Iar cantitatile se pot modifica in functie de cit de dulce vrem, sau cit de intens vrem gustul de halva.La mine a fost din pasta de tahini,mai blinda la gust si-as mai fi pus, dar atit am avut.Cea de floarea soarelui e mai intensa si cred c-ar fi ajuns si-n cantitatea de mai sus.


Ma tenteaza si pe mine crema de halva.Sa gasesc halva simpla si poate fac si eu.

Pentru culoare data viitoare poti lasa de-o parte galbenusul pe care il poti inlocui cu Kurkuma.Eu asa folosesc la clatite cand nu pun ou
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#51 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 February 2015 - 11:05 PM

Sper sa va placa,acum na,depinde de gusturi............
Multumesc de pont,Ioana!


Apropo, a facut cineva crema din frisca si lapte condensat(deja dupa fierbere ) fara gelatina? Cu unt merge brici,dar as vrea o varianta mai 'light'.Am incercat si cu laptele condensat pusa in frisca lichida inainte s-o bat si cu frisca batuta deja incorporata in lapte si ambele variante au iesit curgatoare.E posibil fara gelatina sau nici sa nu mai incerc? :occasion14:

#52 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2018 - 01:40 PM

Readuc topicul la viata, ca aveam niste zmeura congelata si Mia mea e mare amatoare !
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-115-15219776922239.jpg

Blatul e din 3 oua intregi mixate bine cu 90 gr zahar, apoi am adaugat 90 gr faina si am amestecat usor cu spatula de jos in sus. Pus in tava cam de 1 cm grosime 10 min la 180 de grade. Am scos blatul, l-au rulat dupa metoda lui Peter cu prosopul umed cu zahar, lasat la racit.
Crema : 250 gr mascarpone, cam 300-400 gr zmeura congelata fiarta cu 2 linguri zahar, apoi am dat prin sita sa scot samburii, amestecat cu mascarpone si aproximativ 50 gr coicolata alba topita.
In 40 de min, prajitura gata ! :tongue3:
Pusa la frigider de ieri dupa amiaza pana azi :drool:

#53 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 March 2018 - 01:45 PM

Arata minunat Iulia :tongue3: (ador faptul ca ai adaptat reteta dupa gustul tau,sau dupa cum ai simtit tu pe moment ,si eu fac mereu asta :drool: )

Profit de ocazie sa-l salut si pe Peter :drool: =)) ..Ne lipsesti mult Pet'

#54 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 August 2019 - 08:14 AM

Uite, comentez la asta, Adi: Am tot cautat reteta asta , mi se pare super faina si easy pentru vara si cred ca o sa o fac imediat ce revin la vatra.

Am recitit topicul din urma si am o nelamurire: Pitt spune ca poti face blatul acela sa arate buretos la suprafata punand zaharul ala vanilat? Am inteles eu bine?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi