Forum Culinar: Rulada cu umplutura de Quark si zmeura - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu umplutura de Quark si zmeura

#1 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 11:16 AM

Rulada deci:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14209677608583.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 11:38 AM

S-o vedem cind e gata ca sa stiu daca te invidiez, ca mie mai mult nu-mi iese decit imi iese

#3 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 January 2015 - 11:57 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 11:38 AM, a spus:

S-o vedem cind e gata ca sa stiu daca te invidiez, ca mie mai mult nu-mi iese decit imi iese


A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. :)

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14209702472743.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#4 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 January 2015 - 01:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 11:38 AM, a spus:

S-o vedem cind e gata ca sa stiu daca te invidiez, ca mie mai mult nu-mi iese decit imi iese


+1.Nici mie nu-mi iese! Se rupe la rulat! Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 10:48 PM

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 11:57 AM, a spus:

A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. :thumleft:

Deci te invidiez, imi zici exact reteta si cum o faci? :D

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,405
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 January 2015 - 04:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:


Deci te invidiez, imi zici exact reteta si cum o faci? :D


Cu ocazia asta mi-ai adus aminte ce voiam sa zic: la subiectul asta unde s-ar presupune ca doar venim sa ne laudam :thumleft: cu preparatele, s-au adunat si o gramada de retete care meritau a fi puse "la vedere", la retete de dulciuri (cu sau fara poze pas cu pas, dupa cum e cazul). Pacat sa se piarda, nu stiu daca are cineva rabdare sa se duca in urma sa le mute unde le e locul, dar macar de acum incolo eu zic sa se posteze unde trebuie.
Cred ca acelasi lucru se intampla si la "ce am gatit azi"...

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 January 2015 - 10:14 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 11:57 AM, a spus:

A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. :)

Deci te invidiez, imi zici exact reteta si cum o faci? :P


Retea de la Peter:

pentru rulada:

5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date :) ), apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).

Pe o hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.

Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul, se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.

Asta este reteta de baza.Daca vreti si pe cea de umplutura care a folosit-o el traduc si pe aia.

Azi nu stiu daca am timp sa o fac, dar vreau neaparat sa o incerc.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 10:36 AM

Nu, multumesc frumos, pe mine ma interesa doar blatul. :)

#9 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 January 2015 - 10:55 AM

Vezi postareaIoana, la 13 January 2015 - 10:14 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2015 - 10:48 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 11:57 AM, a spus:

A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. :)

Deci te invidiez, imi zici exact reteta si cum o faci? :P


Retea de la Peter:

pentru rulada:

5 oua separate, albusurile se bat spuma cu un strop de sare(el spune doar daca nu sunt destul de tari, eu una pun sare de fiecare date :) ), apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga galbenusurile rand pe rand, dar nu mai mixam ci se amesteca cu o paleta.apoi adaugam 80 gr faina, 1 linngurita praf de copt si 2 linguri amidon( se amesteca pana se formeaza acele bule de aer).

Pe o hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pe ultima sina de jos la 160 grade pentru 20-30 minute.Acum depinde de cuptor, Peter spune ca el nu lasa mai mult de 20 minute.

Se uda un prosop, se presara 2 pachete zahar vanilat si se pune blatul, se scoate hartia de copt si se ruleaza cu ajutorul prosopului.Se lasa asa 5 minute dupa care se deruleaza si se umple.

Asta este reteta de baza.Daca vreti si pe cea de umplutura care a folosit-o el traduc si pe aia.

Azi nu stiu daca am timp sa o fac, dar vreau neaparat sa o incerc.


Imagine postata de fata desteapta! Si eu tot blatul voiam! Mie mi-e tot timpul teama sa nu se rupa la rulat, d-aia nu fac!Dar tre' sa-mi fac odata curaj!
Imagine postata si lui Peter pentru reteta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 January 2015 - 04:58 PM

Da eu vreau si reteta de umplutura de la rulada....Imagine postata

#11 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2015 - 09:01 PM

Vezi postareazoazorel, la 13 January 2015 - 10:55 AM, a spus:

Si eu tot blatul voiam! Mie mi-e tot timpul teama sa nu se rupa la rulat, d-aia nu fac!


nu-s io mare specialista, da' am facut de cateva ori si-a iesit f bine.
blatul tb copt f putin, sa ramana galbui, in niciun caz sa se maroneasca. daca la margine s-a maronit putin, e bine s-o decupati cu foarfecul, fiindca partea coapta mai bine devine casanta, iar la rulare crapa blatul.
si atentie la dimensiunile tavii, blatul tb sa fie subtire, mai putin de-un cm, altfel se rupe la rulare.

blat f bun de rulada se face si doar din albusuri, foaia fiind mult mai elastica si se preteaza bine la rulat. in locul galbenusurilor, pun 2 linguri de ulei si 2 linguri de lapte (tot la 5 albusuri&co)

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 09:50 PM

Adica faci:
5 albusuri batute spuma, apoi se adauga 100 gr zahar, apoi se adauga 2 linguri de ulei si 2 de lapte, 80 gr faina, 1 lingurita praf de copt si 2 linguri amidon?

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2015 - 10:36 PM

io nu pun amidon, tot faina, atatea linguri cate albusuri. oricum, consistenta e ca la un pandispan, adica isi mentine destul de bine forma cand intinzi aluatul in tava, nu e curgator.

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 11:29 PM

am niste albusuri in frigider si as face o incercare

#15 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2015 - 12:12 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 January 2015 - 04:58 PM, a spus:

Da eu vreau si reteta de umplutura de la rulada....Imagine postata



Iulia, daca apuc traduc diseara, daca nu maine .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#16 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 January 2015 - 06:56 PM

Ioana, cand poti tu... nu e graba. Tocmai am 5 albusuri in congelator si as incerca varianta Moatzei....

#17 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 January 2015 - 07:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 January 2015 - 11:29 PM, a spus:

am niste albusuri in frigider si as face o incercare



Vezi postareaiulia nicoleta, la 15 January 2015 - 06:56 PM, a spus:

Ioana, cand poti tu... nu e graba. Tocmai am 5 albusuri in congelator si as incerca varianta Moatzei....


Va astept pe voi cu rezultatele.Poate-mi fac si eu curaj! Imagine postata
Oricum, Imagine postata Motzullin!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#18 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 January 2015 - 10:33 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 15 January 2015 - 06:56 PM, a spus:

Ioana, cand poti tu... nu e graba. Tocmai am 5 albusuri in congelator si as incerca varianta Moatzei....



Umplutura de zmeura:

8 foi gelatina
500 gr zmeura
500 gr Quark(branza vaci)(20%grasime)
100 gr zahar
2 linguri zeama lamaie
1 lingura zahar pudra


Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.Zmeura se imparte in 2, jumatate se lasa de-o parte jumatate se face piure si se da prin sita.
Quark-ul impreuna cu 150 gr din piureul de zmeura , zaharul si zeama de lamaie se amesteca.
Gelatina scursa se topeste, se adauga putin din amestecul de quark apoi se incorporeaza peste quark.O parte din zmeura ramasa se adauga in copozitie , restul se pastreaza pentru decor.Se lasa la recit

In momentul cand se v-a folosii pentru rulada, daca este prea tare se mai amesteca.Odata umpluta rulada se lasa 2 h la rece.
Se serveste cu restul de piure de zmeura si fructele intregi presarat cu zahar pudra.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#19 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 January 2015 - 05:14 PM

Saru-mana Ioana ! Acum ma duc sa-mi notez reteta. Daca nu renunta barbatu-miu la clatite (de luni bazaie ca vrea) o fac in week-end !

Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?

#20 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 January 2015 - 07:23 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 January 2015 - 05:14 PM, a spus:

Saru-mana Ioana ! Acum ma duc sa-mi notez reteta. Daca nu renunta barbatu-miu la clatite (de luni bazaie ca vrea) o fac in week-end !

Moatza, am notat bine pentru rulada:
5 albusuri batute spuma, 100 gr zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf copt, 5 linguri faina?



da, compozitia tb sa aiba consistenta unui pandispan obisnuit. Jonglezi din faina,poate nu-s toate lingurile la fel. Albusurile le faci cu zaharul, pui si-un praf de sare in ele si cateva picaturi de lamaie inca de la inceput.
De fapt e-un aluat ca de chec obisnuit, in care galbenusurile sunt inlocuite cu ulei - ptr grasimi - si cu lapte - agent hidratare. Ai grija sa nu=l coci prea mult si sa fie subtirel blatul.
Decat atat! :(

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi