Dulciuri fara gluten
#41
Postat 18 February 2020 - 10:56 AM
Mug cake:
Jumatate cup faina migdale
4 linguri cacao
1 lingura praf copt
4 linguri unt topit
2 oua
3-4 linguri zahar brun
Nuci, picaturi de ciocolata
Adaugati toate ingredientele intr-o cocotte in ordinea scrisa, coacem la cuptor normal eu, cine are microunde.
Jumatate cup faina migdale
4 linguri cacao
1 lingura praf copt
4 linguri unt topit
2 oua
3-4 linguri zahar brun
Nuci, picaturi de ciocolata
Adaugati toate ingredientele intr-o cocotte in ordinea scrisa, coacem la cuptor normal eu, cine are microunde.
#47
Postat 23 March 2020 - 06:08 PM
Fursecuri cu faina de orez:
1 ou
100 ml frisca lichida
50 ml ulei
100 gr zahar
240 gr faina orez
60 gr amidon porumb
1 lingura cacao(merge si fara)
1 lingura praf copt
1 varf cuțit bicarbonat.
Le-am spritat pe hartie de copt cu o punga, nu aveam chef sa folosesc poshul.
Le-am lipit cate doua cu gem de afine.
Aceasi reteta am folosit-o pentru baza la o tarta cu crema de vanilie si capsuni.Am exclus cacao si am adaugat o lingura in plus de amidon.
Pentru crema de vanilie:
3 oua
600 ml lapte
100 zr zahar
40 gr amidon de porumb
Vanilie si coaja de lamaie rasa.
Ouale cu zahar le batem spuma, adaugam amidonul.Peste turnam laptele usor incalzit aromatizat cu vanilia si coaja lamaie.
Pe foc mic pana se ingroasa.
1 ou
100 ml frisca lichida
50 ml ulei
100 gr zahar
240 gr faina orez
60 gr amidon porumb
1 lingura cacao(merge si fara)
1 lingura praf copt
1 varf cuțit bicarbonat.
Le-am spritat pe hartie de copt cu o punga, nu aveam chef sa folosesc poshul.
Le-am lipit cate doua cu gem de afine.
Aceasi reteta am folosit-o pentru baza la o tarta cu crema de vanilie si capsuni.Am exclus cacao si am adaugat o lingura in plus de amidon.
Pentru crema de vanilie:
3 oua
600 ml lapte
100 zr zahar
40 gr amidon de porumb
Vanilie si coaja de lamaie rasa.
Ouale cu zahar le batem spuma, adaugam amidonul.Peste turnam laptele usor incalzit aromatizat cu vanilia si coaja lamaie.
Pe foc mic pana se ingroasa.
#48
Postat 30 April 2020 - 11:13 AM
Prajiturele cu smochine:
Pentru umplutura:
200 gr smochine uscate
Sucul de la o lamaie
Scortisoara
1cup si jumatate de faina migdale
2 linguri faina cocos
1/2 cup pireu de mere
Formati un aluat fara cocoloase , impartim in doua, intindem doua foi, in mijloc umplutura.
Coacem la 180 grade pana obtinem o crusta aurie.
Pentru umplutura:
200 gr smochine uscate
Sucul de la o lamaie
Scortisoara
1cup si jumatate de faina migdale
2 linguri faina cocos
1/2 cup pireu de mere
Formati un aluat fara cocoloase , impartim in doua, intindem doua foi, in mijloc umplutura.
Coacem la 180 grade pana obtinem o crusta aurie.
#49
Postat 21 May 2020 - 09:10 PM
Cheese-cake vegan, no cheese, dairy free, egg free, gluten free, paleo, etc, etc🤣😎
Reteta de aici: https://prettypies.c...e-vegangfpaleo/
Eu am facut-o cu capsuni
Reteta de aici: https://prettypies.c...e-vegangfpaleo/
Eu am facut-o cu capsuni
#50
Postat 29 June 2020 - 12:51 PM
Am facut portie dubla, jumatate cu fructe padure jumatate cu nuci, fistic si picaturi ciocolata.
Imagini atasate
#51
Postat 29 June 2020 - 06:49 PM
Eataly, la 21 May 2020 - 09:10 PM, a spus:
Cheese-cake vegan, no cheese, dairy free, egg free, gluten free, paleo, etc, etc🤣😎
IMG-20200519-WA0024.jpg
Reteta de aici: https://prettypies.c...e-vegangfpaleo/
Eu am facut-o cu capsuni
IMG-20200519-WA0021.jpg
IMG-20200519-WA0024.jpg
Reteta de aici: https://prettypies.c...e-vegangfpaleo/
Eu am facut-o cu capsuni
IMG-20200519-WA0021.jpg
Ma amuza dar ma si intristeaza treaba asta...ce au putut face ingrasamintele chimice si manipularea genetica din noi
Heave ho, buccaneers ;)
#52
Postat 23 July 2020 - 04:11 AM
Am facut si eu brownie in a mug, inspiratie de aici .Cica healthy, a mea nu chiar
1 ou, batut
2 linguri cacao
2 linguri lapte (de migdale daca vreti)
2 linguri indulcitor granulat (eu am pus zahar, dar nenea care a facut-o zice ca a pus coconut sugar)
4 linguri faina de migdale
optional - picaturi de ciocolata
Se amesteca toate intr-o cana si se pune la microunde 1 minut, in reteta zice ca depinde de puterea cuptorului asa ca verificati dupa 30 de secunde daca e gata. Eu n-am verificat si a iesit cam seaca, in plus am pus inca un pic de faina de migdale ca mi s-a parut prea lichida compozitia. Am pus si niste picaturi de ciocolata, data viitoare pun mai multe si mai putina cacao.
1 ou, batut
2 linguri cacao
2 linguri lapte (de migdale daca vreti)
2 linguri indulcitor granulat (eu am pus zahar, dar nenea care a facut-o zice ca a pus coconut sugar)
4 linguri faina de migdale
optional - picaturi de ciocolata
Se amesteca toate intr-o cana si se pune la microunde 1 minut, in reteta zice ca depinde de puterea cuptorului asa ca verificati dupa 30 de secunde daca e gata. Eu n-am verificat si a iesit cam seaca, in plus am pus inca un pic de faina de migdale ca mi s-a parut prea lichida compozitia. Am pus si niste picaturi de ciocolata, data viitoare pun mai multe si mai putina cacao.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 23 July 2020 - 04:12 AM
#53
Postat 12 June 2022 - 07:20 PM
N-am mai scris cam demult pe forum, dar tot intru pentru inspiratie...
Din cauza de diverse "bube", cum zicea Dragos, am ajuns sa vorbesc si cu un nutritionist. Mi-a recomandat, printre altele, sa evit glutenul, asa ca sunt in cautare in momentul asta de o reteta buna de paine fara gluten. Am incercat diverse retete, ce am facut pana acum sunt...suportabile🤣. Pana una-alta, checurile adaptate dupa retete "normale" mi-au iesit acceptabil.
Din cauza de diverse "bube", cum zicea Dragos, am ajuns sa vorbesc si cu un nutritionist. Mi-a recomandat, printre altele, sa evit glutenul, asa ca sunt in cautare in momentul asta de o reteta buna de paine fara gluten. Am incercat diverse retete, ce am facut pana acum sunt...suportabile🤣. Pana una-alta, checurile adaptate dupa retete "normale" mi-au iesit acceptabil.
Imagini atasate
#54
Postat 01 August 2022 - 09:22 PM
Blueberry Crisp - aveam pofta de "ceva dulce", merge si cu alte fructe. Data viitoare fac cu piersici si reduc siropul de artar, mi s-a parut prea dulce. Seamana la gust cu granola bars. Daca nu sunteti la dieta si vreti sa o mancati fierbinte, puteti pune deasupra inghetata 😋.