Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#801 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 January 2013 - 02:43 PM

Ok, so much about food. Dar sa ne ocupam si de bauturi. Acelasi princip al energiei este aplicabil si bauturlilor, desigur. Conform principiului energiei Cola, sucul de fructe si zer cu suc de fructe sunt permisibile pana la valoarea de 2,5 cal/g. Problema e ca bauturile astea nu te satura, nu tin de foame. Se elimina rapid, dar caloriile raman...cum va povesteam mai sus cu pardalnicul asta de organism al nostru destept. :biggrin: Asadar se recomanda sa se consume cat mai putin. Se permit numai ca aveti grija la calorii si includeti-le in numarul zilnic de calorii. Un capuccino insa, cu lapte de 1,8 grasime, poate tine de foame cateva ore.
Cola fara calorii e ok, doar ca aveti maaaare grija ca activeaza foarte rapid sucurile gastrice si va face foame. Aveti grija la sucurile de fructe, calculati-le densitatea energetica.

Ca reguli de baza: trebuie sa mancati mic dejun, pranz si cina, deci trei mese de baza trebuiesc sa existe in planul zilnic. Apoi, in functie de necesitati se adauga una pana la doua gustari. Combinati alimente din cele doua clase de densitate energetica.
Pentru cele care fac sport regulat caloriile se invart intre 1400 si 1600 pe zi, in functie de frecventa si felul sportului.
Fluide de la 2 l in sus, apa plata, minerala cu continut scazut de natrium, si tot ce va place in limita caloriilor.
Miscare, miscare, miscare!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#802 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 02:45 PM

Bon, acum ma duc sa imi fac un capuccino si va scanez o reteta faina si v-o traduc. Cand ma timp o sa va mai pun retete. Trebuie insa s ao sterg inapoi la munci acusica, asa ca azi am timp doar de una :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#803 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 January 2013 - 02:46 PM

Revenire in forta, Lori!
Pb noastra e ca nu prea aplicam teoria pe care-o stim, ca altfel nu ajungeam Lole. In conditiile unui stomac sanatos si-ntreg, mie mi se pare putin 500g hrana, dar da, asta ar tb sa fie cantitatea maxima ptr o masa.
O alta pb cu care m-am confruntat e dorinta de varietate a gustului. Bag azi salata cu-n ceva,mai inghit si maine, dar deja a treia oara nu mai pot. Si-atunci intervine arbitrul ala liber si ma-ndeasa la prostii. Huo!
Iar dulcele, dorinta aia hipoglicemica de-a baga zahar direct in vena, of cat m-a chinuit!
Da' nu ma mai plang, multumesc cerului ca sunt asa cum sunt si nu mai pot inghiti fara numar-fara numar!
Si tot tb sa ma abtin si sa fac miscare, nu merge altfel!
De-asta zic, stam bine cu teoria, hai sa trecem la fapte, ca de-aia ne-am adunat!

#804 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 03:13 PM

Trecem mintenas. Iaca o retetuca pentru a varia gustul putin, avem si nutrienti valorici, avem si putin dulce, avem de toate pentru toti!

Omleta de taitei cu zucchini

- jumate de doza de rosii - 140 g
- jumatate de lamaie
- 2 lingurite de sos soia
- 150 g dovlecei
sare, piper
- 30 g spaghetti integrale, de l aplafar, facute al dente
- 1 lingurita ulei de masline, nu EV ci pentru gatit
- 1 ou, eu pun doar albus
- 2 linguri de parmezan ras
- verdeata, ce va place, eu pun cu carul
- 3 linguri lapte, preferabil 1,8 sau 1,5 grasime, nu mai putin si nici vorba grasime 0%
- 1 ceapa verde

Se pun la fiert rosiile din doza cu sucul de lamaie - se poate lasa deoparte sucul de lamaie, se taie dovleceii si se pun la fiert, cam 5-7 minute, acoperiti, se pune sare, piper.
se pun spaghetti in uleiul incins si se prajesc putin, atentie sa nu le crocantiti prea tare. Se bate oul cu parmezanul, laptele, verdeata si parmezanul si se adauga peste spaghetti, Intoarceti omleta si pe partea cealalta. Se serveste alaturi de dovleceii cu putina ceapa verde.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#805 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 03:25 PM

Asta e diagnoza mea de la sala, facuta acum 11 luni, deci aproape un an de zile.

BMI ul meu din diagnoza 30,1 kg/m2, Cantitatea de grasime din cospul meu este de 33, 9 kg, adica un procentaj de 42, 3% si trebuie redusa la maxim 18 kg. Asta inseamna pentru mine cardio, nutritie si construire de masa musculara. Cum ziceam, c'est la vie, toujours parsiva :)

M-am decis sa afisez datele mele, ca s anu las loc de echivoc. Nu ma intereseaza nici o cariera de top model, asta o sa o fac intr-o viata viitoare :). Acuma ma intereseaza doar sa revin la felul meu de a fi, sa ma simt iarasi bine cu mine insami, sa fiu sanatoasa si vesela si sa scap de problema asta...grea.
Cine e cu mine, la treaba!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#806 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 January 2013 - 04:28 PM

Vezi postareamoatza, la 29 January 2013 - 09:08 AM, a spus:

Sa stii ca deshidratarea prin transpiratie poate conduce la infectii urinare, tb sa suplimentam serios apa consumata. Eu ma lupt cu asta. Sanatate! Oare-i suficient tratament doar 3zile?

Mda- beau eu lichide dar nu cred ca bag destul. La sala beau cam un litru dar in rest trebuie sa ma fortez sa ma duc sa imi fac ceai sau sa imi umplu butelcuta.

Vezi postareaFoxyy, la 29 January 2013 - 09:17 AM, a spus:

Eu stiu ca minimul e 5. De obicei, tratamentul cu antibiotice e cam 7-10 zile, depinde de fiecare caz in parte. Dar 3 zile mi se pare putin si mie.

Mai, voi imi dati emotii. Asa mi-a dat tanti doctoreasa si fara reteta ei, nimeni nu-mi da mai mult.
Am mers on-line si am facut ceva research si iaca ce am gasit:

"For a simple bladder infection, you will take antibiotics for 3 days (women) or 7 - 14 days (men). For a bladder infection with complications such as pregnancy or diabetes, OR a mild kidney infection, you will usually take antibiotics for 7 - 14 days."

Asadar cred ca is bine 

Totusi va multumesc ca mi-ati atras atentia ca am mai invatat ceva cu ocazia asta :)

Ati scris muuult si o sa trebuiasca sa citesc din urma acum.

#807 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 29 January 2013 - 05:29 PM

Simpaticele mele colege de "suferinta", va multumesc pentru incurajari, pentru incercarile de a ma inveseli (moata, :) ), pentru intrebari. E placut sa stii ca in lumea asta rea si rece cuiva ii pasa de tine. :)

Si raspund la intrebari:dieta tin de o luna, am dat jos 5 kile, exclus sa fiu la platou. Mai degraba fluctuatiile hormonale. Beau mai mult de doi litri de aqua chiara pe zi, nu e greu, mi-e sete, proteinele cer apa.

Ei, dragele babei, minunea s-a produs! Se mai misca de dimineata cantarul cu fix 600 de grame, ceva retentie de apa m-o fi tinut pe loc, tot de la hormonii mei rebeli...

Tot fundamentalista, ca un cuib de teroristi, si azi:
d. omleta din doo oua, 30g branza de burduf, salata verde
g1. nimic, n-am avut timp
p. peste cu mujdei de usturoi, facut de mama
g2. 30g mix nuci, alune, migdale
C. preconizez o salata verde cu 100g de sunca slaba.

Lola, multumiri pentru sfaturi, pentru ca te dedici "cauzei", pentru implicare. :)
You are not alone! I'm here with you...

#808 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 29 January 2013 - 05:58 PM

Wowerful, eu m-am procopsit cu o anexita si mie mi-a dat doctorita 5 zile antibiotic :) ,Zanocin mai exact, impreuna Eubiotic.
Bobo, felicitari pt cele 600 gr in minus! Eu stiu ca si de efort poti sa faci o retentie de apa.

Am fost la hipermarket si n-am gasit nici un fel de salata intreaga si mi-am cumparat o nu stiu ce salata bucati la punga. Na, zic decat deloc bun si asa. Am venit acasa si mi-am facut o salata cu ea, porumb si ton. Oribila salata, parca inghiteam cactusi.

Nu stiu unde sa gasesc un producator roman de salata crescuta in sera periodata asta.

Lapo faina reteta !da' iar dovlecei numa import perioada asta!:)

Alpha, las' ca nu-i asa tragic sa mergi mai des la baie. Eu am observat ca hidratarea face bine la slabit. Incerca intr-o saptamana in ritmul tau si intr-o saptamana cu 2 l de apa pe zi. Chiar is curioada cand o sa se miste cantarul mai mult.
Eu plec la munca cu 1 l de apa in traista, mi-l pun pe birou si stiu ca pana la 4 tre' sa-l termin:). Si acasa cam la fel.

#809 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 29 January 2013 - 06:07 PM

Iulia, eu am pe cineva in piata de legume care-mi vinde ridichi de iarna, morcovi si alte cele, crescute de ea in gradina proprie. Am intrebat persoana de unde as putea sa-mi iau salata romaneasca si mi-a răspuns ca asa ceva nu exista in perioada aceasta a anului. Insa m-a sfatuit să cumpăr salata murdară cu pamant, sa fiu sigura ca nu e crescuta doar pe apă cu chimicale.Se pare ca si asa ceva e posibil.

#810 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 06:09 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 January 2013 - 02:22 PM, a spus:

Majoritatea dintre noi se satura cu o cantitate de 300 pana la 600 grame la o masa. Altii au nevoie poate de mai mult. Nu-i nimic, dublati verziturile. Cantitatea asta este vi-ta-la! De ce? Pentru ca atunci cand i-ati dat stomacului cantitatea de care are el nevoie, nu veti avea senzatia de saturatie. Sentimentul de satul se declanseaza atunci cand stomacul s-a dilatat. De regula, un om normal mananca intre 300 si 500 g la o masa. Ei, desi cantitatea variaza foarte putin, caloriile pot varia enorm. De asta zic: ba da, cantariti si faceti.va un calcul caloric. E mai complicat la inceput, insa instrumentele va sunt la indemana. Concluzia? Liberu' arbitru, tata! :)
Nu mancatul mai putin este tema principala ci mancatul altfel e aici sobectu' in propozitie.

Stomacul e de fapt un organ care nu gandeste si caruia cu cat ii dai mai mult cu atat se face mai larg si mai incapator. Se zice ca din momentul in care te-ai asezat la masa pentru a manca va dura circa 20 minute ca informatia sa se transmita de la stomac la creier. Daca mancam incet, calm o sa mancam mai putin, dar daca mancam repede, o sa realizam ca am mancat prea mult si apare senzatia de discomfort, pea-plin.

De accord ca mancatul altfel conteaza (calitatea) dar si cantitatea e importanta- parerea mea.

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 January 2013 - 02:43 PM, a spus:

Cola fara calorii e ok, doar ca aveti maaaare grija ca activeaza foarte rapid sucurile gastrice si va face foame. Aveti grija la sucurile de fructe, calculati-le densitatea energetica.

Pot sa nu fiu de accord? Parerea mea e ca tot ce este suc ,la sticla imbuteliata, din comert, bautura carbogazoasa de genul cola, Fanta si mai stiu eu ce trebuie eliminate complet fie ca sunt clasice sau fara calorii. (inca as zice ca alea diet is mai rele decat cele cu zahar).
Cel mai bine e sa bem apa, ceaiuri si sucuri de fructe facute de noi acasa (de preferat la blender si nu la storcator de fructe- asa pastram si fibra din fruct).

#811 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 06:38 PM

@ Wowerful Of, fundamentalista lu' mama, normal ca poti sa nu fii de acord!! Si da, ai mare dreptate! Cel mai sfant e fara, da. Insa un pahar de cola zero la tzîshpe zile nu e capat de tara. Desigur, cand apa necesara se inlocuieste cu Cola Zero, asta nu mai e ok. Nu stiu daca esti in tema, cand zicem fundamentaliste, ne referim la ceea ce s-a declansat acum foooarte multi ani, pe forumul raposta si unde s-au scris sute si sute de pagini despre cum sa mancam corect.
Iti doresc sa iti faci bine vezica pronto, ca foarte aiurea e durerea cand e infectata. Daca medicul ti-a prescris trei zile, inseamna ca nu e o infectie foarte avansata. Spre deosebire de Romania, medicii din Occident sunt reticenti la prescrierea tratamentelor cu antibiotic si bine fac.

@Boboceanca mica, tu esti super tare mai! Terorista mica, sa te pup!

@ Iulia: Da, te inteleg perfect cu problema cu salata. Nu-i nimic, inlocuieste cu multe legume verzi congelate, cu salata cu rosii si castraveti etc. Ridichile de iarna, cele negre sunt excelente. Daca gasesti si un producator de sera e minunat. Oricum si astea de la noi tot de sera sunt, nu au gustul celor naturale, insa, defilam cu ce avem si basta. Lucrul principal: tonusul si buna dispozitie!

@2ut bautul apei de la doi l in sus e super! Nu e nici o restrictie la apa. Cele care nu sunt obisnuite cu asemenea cantitati de apa pe zi vor merge mai des la baie, insa asta se regleaza de la sine in maxim o saptamana.

Sooooo, cum e cu BMI la voi, cu masa musculara, cu procentajul de grasime, cu masa osoasa? Cum e cu halimangeala? Eu sunt in grafic pana acum.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#812 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 08:27 PM

Cred ca pot sa vin cu haleul pe azi:

-2 banane mici, gata nu mai am :)
-un fresh din doua portocale
-salata cu ton, porumb, rosii cherry, si salata "cactus"
-o felie de paine integrala cu branza de vaci slaba, o lingurita de ulei EV si doua rosii cherry
-o cafea si aproape 2 l de apa pana acuma :)

#813 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 29 January 2013 - 09:04 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 29 January 2013 - 05:58 PM, a spus:

Nu stiu unde sa gasesc un producator roman de salata crescuta in sera periodata asta.

Iulia, tu parca esti din Iasi? nu aveti salata verde in piata acum? la mine-i plin.

Vezi postareaWowerful, la 29 January 2013 - 06:09 PM, a spus:

Pot sa nu fiu de accord? Parerea mea e ca tot ce este suc ,la sticla imbuteliata, din comert, bautura carbogazoasa de genul cola, Fanta si mai stiu eu ce trebuie eliminate complet fie ca sunt clasice sau fara calorii. (inca as zice ca alea diet is mai rele decat cele cu zahar).
Cel mai bine e sa bem apa, ceaiuri si sucuri de fructe facute de noi acasa (de preferat la blender si nu la storcator de fructe- asa pastram si fibra din fruct).

sucuri de orice fel ptr mine sucks! nu pot bea nicio bautura dulce, chit c-ar fi facuta de mana mea. Pana la urma de ce ne tb concentratia aia de zahar, fie el natural, din fructe? Parerea mea ca un fruct, doua, noua (ei nu, nu chiar noua!) ar fi de preferat, ca ocupa si volum in stomac, da satisfactia masticatiei, care ajuta creierasul sa se sature, sunt si ceva fibre...hai sa ne mai gandim!

Lori, BMIu' meu e 24,03, un 22,5 ar fi mai bun dar is multumita si asa. Pana la urma am si eu o varsta, omu' ma vrea mai impanata iar mai slaba nu m-ajuta nici fatza, vorbesc serios! Dar rapoarte de astea cu masa de grasime, draci, laci la noi nu se fac in mod obisnuit la un control la medicul de fam sau la sala. asa ca nu stiu cata osanza posed. Oricum ,eu am o constructie ginoida si nu cred ca am grasime in exces pe organe. Nu am burta, chiar am un abdomen cumsecade, pot purta rochii pe langa corp si bluza/camasa bagata in fusta. Posteriorul e in limite, pulpitele :o sunt mai de brazilianca :) In rest is bine si-am si manichiura misto Imagine atasata: monthly_01_2013/post-100-13594856441346.gif Daca as avea parul cret, m-as pupa! ei! :)

azi raportez 0 miscare, c-a venit omu' c-o groaza de hartii si-a tb sa-l ajut, ca tre sa mai avem si bani de sala. asa ca azi am facut exercitii cu pixu'
iar cu mancarica, mde!
dimineata o banana+ pomelo Fac si eu ca Iulia, gata, nu mai iau! nici macar nu le iau eu, le cumpara omu' si-apoi ma chinui eu cu ele ca mi-e mila s-arunc
la 12.30 ciuperci cu smantana, paine prajita, ultimul cub de praji monti
la 18 salata verde+rosie si ridichi, branza de burduf, 2 felii de babic, pesmet, 25 gr cioco cu iaurt - tot omu' a cumparat si-am mancat amandoi :)
sa speram maine la o zi mai buna!

#814 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 29 January 2013 - 09:21 PM

ei poftim ce ne face Rares aici !

#815 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 09:28 PM

Ba este salata in piata, da nu mi-a fost azi in drum ! Bine ca nici aia din piata nu garantez ca e din sera romaneasca....
Bananele, stiu ca-s cu calorii si zaharuri multe, dar dimineata mi-au dat senzatia de satietate si imi amageau pofta de dulce.
Si stiu ca citricele is mai bune mancate asa, decat fresh, da la mine e boala veche, poveste lunga. Cand aveam 14 ani am avut un accicent de masina soldat cu fractura de bazin, motiv pt care am stat imobilizata in pat 1 luna si jumatate din februarie pana in martie. Ei, toti care veneau in vizita imi aduceau portocale! Am mancat , kilograme intregi de portocale. Mult timp dupa, greau am tolerat si mirosul de citrice. Totusi cu timpul, constientizand aportul benefic asupra ornanismului am inceput sa-mi fac fresh. deocamdata asa ma impac cu ele, rar cand mai molfai cate o clementina sau mandarina.

#816 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 29 January 2013 - 11:47 PM

Azi:
mic dejun - 2 linguri tarate de ovaz cu o cana de lapte acru
pranz - supa crema cu o felie de paine
pe la 4 - o jumatate de portocala
cina - 2felii subtiri cotlet slab la gril, un bol salata varza

Am baut apa, cam 1 l. O sa incerc mai mult de maine. 30 minute de yoga, nu va imaginati ca ma innod in toate felurile. Poze simple dar imi mai intind/solicit diversi muschi adormiti. Face bine :)
Iulia, e prima saptamana cand imi monitorizez mancarea :) si o sa pierd in greutate cu sau fara apa. O sa incerc experimentul mai incolo, acum oricum n-ar fi concludent

BMI-ul meu calculat pe net e 29, deci la limita de sus a "overweight"-ului. Masa musculara si grasimea n-am unde le verifica
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#817 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2013 - 05:02 AM

Rezumatul pentru ziua de azi:

8.30 - varza chinezeasca facuta la tigaie si 2 oua ochiuri coapte (tot in tigaie)
11.30 - 1 mar verde si o manuta de alune crude
12.30 - salata de pui (care, acum am realizat ca s-ar parea ca are majonieza ca si liant :) ) cu ardei gras verde, brocolli si ceva felii de castravete + o porte de pepene honeydew
3.00 - 1 portocala
5.00 - un baton Atkins (inca nu stiu daca imi plac sau nu. mai am 3 zile sa ma decid :))
8.15 - 100g pulpa porc cu frunze de mustar facute sotee si cateva bucati cartof dulce, 1 grapefruit

Sala: 45 minute eliptica pe rezistenta 4, 15 minute banda mers rapid si jumatate de ora de exercitii pentru abdomen si zona fundului. Ne-a spart astazi instructoare. Am lucrat coapsele cu benzi elastice si sunt taare curioasa cum o sa ma resimt maine.

Starea de spirit e buna spre foarte buna si pentru ca afara s-a mai incalzit eu mai ca as iesi pe campie la zburdat. Da' ma abtin :).

#818 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 30 January 2013 - 10:18 AM

Woweful, fain avatar ţi-ai tras! :)

Ieri mi-am cumparat un indulcitor din extract de stevia. De dimineata, la cafea, prima fără zahăr din viaţa mea,nu puneam niciodată mai mult de o lingurita, instant m-a lovit o migrenă de zile mari...Să fie oare "sevrajul" lipsei de zahăr :)

Indulcitorul e ca dracu, ca sa mă exprim frumos...Undeva la limita dintre dulce si amar, exact cât să-ţi dea cea mai repulsivă senzaţie. :)
Fetelor, am îndurat multe la viaţa mea, dar stevia asta E PREA MULT pentru mine.

Mă duc să mă împuşc! :)

#819 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2013 - 10:35 AM

Vezi postareaBobocel, la 30 January 2013 - 10:18 AM, a spus:

y
Mă duc să mă împuşc! :)

Aoleu, stai asa!Sper ca nu te-ai impuscat deja :)
Stevia-i groaznica, sa zic ca-i oarecum suportabila in preparate gen creme, aluaturi. Ptr cafea folosesc siropul de agave. Pun f putin la o ceasca, 3_4 picaturi. E mai scump, dar merita incercat. Stevia n-am putut! Folosind agave, am inceput sa simt placerea gustului amar, mai ales la cafea.

#820 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 30 January 2013 - 11:14 AM

Citeaza

Aoleu, stai asa!Sper ca nu te-ai impuscat deja :)

Doar puţin, pe lângă gât, aşa... Noroc cu fularul! :)

Doamna de la plafar a incercat să ma convinga sa iau sirop de agave, dar eu nu şi nu, că nu mă informasem suficient despre el.

Dă, Doamne, româncei,mintea cea de pe urmă! :)

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic