Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#821 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 30 January 2013 - 01:54 PM

Vin si eu cu meniul de azi, cam bogat in carbohidrati, dar e de post si n-am avut prea multa imaginatie. So,
MD - 100g paste din grau dur cu usturio, chilii, pasta de rosii, pasta de ardei si busuioc
G - un pumn smochine
P - supa crema legume cu crutoane din paine integrala
C - ceapa rosie, dovlecel si vanata la cuptor, cu sare si ulei de masline

Eu cafea nu beau, deci cu asta n-am probleme, iar ceaiul il beau neindulcit fara probleme, deci cu asta sunt ok. Am incercat si eu o data stevia si mi s-a parut oribila, am mai indulcit cu xilitol, dar cred ca e preferabil fara dulce (citisem ca daca nu mamanci dulce o saptamana - doua iti dispare si pofta, dar eu am incercat si asta si tot mi-a trebuit...cred ca sunt irecuperabila).
Wowerful, vad ca tu ai un meniu foarte curat, plus miscare...fain asa.

#822 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 30 January 2013 - 03:01 PM

:)

Vezi postareamoatza, la 28 January 2013 - 09:15 AM, a spus:

Cu durerile astea nush ce sa zic, dar cica daca ai 40de ani si nu te doare nik dimineata cand te scoli, inseamna c-ai murit... Bucurosi le-om duce toate!
Moftule, da" tu parca tii dieta! Putin, fara prostioare, nu alcoale, nu dulciuri...ma duc la colt!

Draga prietena, ramane stabilit? ;)
Nu tin, asa ma hranesc eu zi de zi, plus ca incerc sa-l fac pe moftangiu sa nu piarda din greutate, in context degraba miscator si mobilizator de motan cu retard caloric ;)
Sunt gurmand, ca altfel nu ajungeam aici. Asa ca niste sarmale moftanesti, un ciolan bine asezat, toate incantatiile pierzaniei nu ma lasa indiferent, mai mult, pacatuiesc frecvent ;)
Dar nu zilnic si asta priveste si alcoolul, desi am invatat undeva ca nu strica. Intai un paharut sau doua, apoi recipiente mai mari, dupa aia conexiune 4 g la butoi, nu!
Pacatuiesc des si variat, dar cu masura...
Nu stiu ce rost are sa numarati 12 masline sau 4 felii de paine prajita, 123 de grame de muschiulet sau una bucatica de smantana dulce 12 la suta pusa in sos, mie imi striga organismul: mistretule delicat sau papagal trombonist! ;)
Asa ca o sa pun de acum niste exercitii banale bune la inviorarea de dimineata, de dieta nu raspund ;)

#823 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 30 January 2013 - 05:34 PM

Eh- se cerea avatar ca prea eram golasa ;)

Eu nu am pus la meniu dar beau 1 cafea de dimineata.

Nu o indulcesc dar pun lapte si e foarte buna (de vreo cateva luni pun lapte de orez). Am avut si eu o perioada in care foloseam pastilute pt diabetici (cred ca era zaharina) ca si indulcitor, mai apoi am folosit splenda care nu-mi prea placea si la urma m-am lasat de tot. Bobocel incearca sa nu indulcesti cafeaua, poti adauga ceva lapte daca iti place. La inceput o sa ti se para nasol de tot dupa care o sa te obisnuiesti cu gustul.

2ut- multumesc, de m-ar tine o perioada mai lunga. Nu e asa in fiecare zi :) In timpul saptamanii ma pot controla, in weekenduri e un talmes balmes- sar micul dejun, am 2 mese la ore total aiurea... vreau sa ma controlez si in weekend- acum om vedea de ce oi fi in stare ;) .

#824 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2013 - 06:21 PM

hello, hello pe-nserat!
zi grea azi, si la munca si acasa, hartii, hartii, ce viata celulozica!
in toata nebuneala mi-am luat ragazul de-a face-n pas vioi treburile din oras, asa ca bifez 3km mers alert prin mucilagiul strazii. Asta o trec in contul zilei de ieri, iar acuma la 19.30 ma duc la stretching@relax. inca n-am fost la o clasa de-asta, va zic io cum va fi fost.
de dieta, vorba de Moft zic, nu raspund! :D
dimineata: 2 feliute babic -stiati ca Buzau' e patria lui?, paine prajita
la 12 salata verde+rosie+ridichi, un botz de branza de burduf, o felie cojoasa de paine neagra, pomelo
la 17 racitura cu mamaliga, 25 gr ciocolata - si mai am o multime!
sper ca doar vreo portocala cand revin

maine pun ceasu' sa sune cu 10min mai devreme, bag o-nviorare mo(f)taneasca. mobilizez si canaru'!

#825 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 30 January 2013 - 08:42 PM

Buna seara la fete!

Bobo bun venit in randul celor care urasc stevia! Si eu mi l-am cumparat acum ceva timp de la plafar si am avut aceeasi reactie ! :D)
Eu am crezut ca nu mai razbat cu ziua de azi. Toata ziua mi-au bantuit prin cap numai prajituri cu ciocolata, tarte cu vanilie, torturi cu nuca... pfalei!
Am reusit toturi sa mancanc asa:
-o felie de paine cu brazna slaba de vaca amestecata cu doua rosii cherry si o lingurita de ulei EV
- un fresh din doua portocale
- vreu 3 migdale prajite fara sare si vreu doua masline kalamata
-o salata din somon afumat, avocado, rosii cherry si ou fiert cu o felie de paine
- 30 gr pufuleti :D

-o cafea si cam 1,5 l apa pana acuma:)

#826 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 30 January 2013 - 10:09 PM

Sara buna dragelor!
Azi
Cafea, tarate de ovaz cu iaurt si o mana de zmeura
Doua oua ochi cu o felie cedar
Piept de pui condimentat cu sare piper coriandru chili usturoi , uns cu cream cheese si dat la cuptor

Ce-i babic , Moatzo?

M-am miscat prin oras in vanturi de 60 km/h, acum zac la tv fara intentia de a ma misca decat ca sa ma duc la culcare
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#827 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2013 - 10:14 PM

pana vine Moatza iti spun eu ca e un fel de salam uscat-uscat..i se mai zice si ghiudem...stiu ca babic de fapt se citeste babici

mai multe detalii stie Moatza, sigur!

#828 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2013 - 10:26 PM

Nu e asa, babicul de Buzau este ceva cu totul special fata de alte tipuri de babic, este mult mai picant si nu asa de uscat ca celalat care este specific prin Dobrogea de exemplu. Difera si tipul de carne folosita si tipul ala de babic se fac numai la Buzau.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#829 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 30 January 2013 - 11:26 PM

vin si, datoare cu meniurile de ieri si azi:

Marti:

MD: 2 biscuiti de secara + cafea
G: 1 banana
P: somon la gratar + varza de Bruxelles
G: alune
C: salata verde+ 1 cutie sardine
1 iaurt+ 1 mar

Miercuri:

MD: 1 felie paine integrala + 1 baton branza cedar
G: 1 grapefruit
P: salata (spanac+rosii cherry+morcov+ crutoane)
G: 1 portocala
C: ciorba de legume

cafeaua o beau fara zahar, pun doar putin lapte, portiile tot nu le-am cantarit. incerc sa lea fac mai mici decat o portie normala.
cu sportul, tot acolo sunt, nimic nou.

felicitari, bobocel pentru cele 600 de grame.

alpha, inca sunt la servici, dar asa m-as intinde si eu pe canapea, de numa'

de babic, habar n-aveam, am mai invatat ceva pe "arta".
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#830 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 04:20 AM

Astazi, miercuri Jan. 30

8.00- 4 caise uscate, 34g cereale, 18 g peanut butter, lapte de orez
11.00- 1 portocala cu o mana de alune crude
12.30- mancare de fasole (chilli)vegetarian cu ceva tofu in ea si 2 felii de bostan (squash) copt si pudrat cu scortisoara (yummy), capsuni
3.00- 1 mar verde
5.00 - 3 linguri medii de salata de pui
8.30- un ciocanel de pui cu cateva linguri de supa de varza si un pahar de iaurt cu jumatate de portocala si boabe de struguri.

Sala: antrenament cardio cu greutati si mers pe banda - per total cam 1h si-un pic.

Am avut dureri de spate toata ziua si am refuzat sa iau un calmante. Prostia mea! Am zis ca daca merg la sala o sa ma lase. Din contra m-a facut sa plec din sala dupa o ora... =(( (cred ca e de la infectie :D )

Si inca ceva- am fost fomista azi si de aia am bagat mar la 3. Nu mai zic ca mi-a trecut parul prin caciula pana la 12.30 cand am mers la cantina :D Nu inteleg de ce, portiile mele nu-s mici (nici mari tare dar orisicat)...

Anyway, maine o sa fie mai bine. O sa am eu grija de asta!

Moatza cum fu la stretching? Fain ca ai partener la inviorarea de dimineata. Eu nu am canar, am numai un lenes de care trebuie sa trag dimineata cate o juma' de ora sa se dea jos din pat.

Nici eu nu stiam de babic. Bine, ca eu nici plescoi nu am mancat niciodata :) Rusine sa imi fie!

Fetele mult spor la toata lumea si maine de la capat.

:)

Later edit: am calculat (aproximativ) caloriile mele de azi- 1700cal :D

#831 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 07:58 AM

Vezi postareamilena, la 30 January 2013 - 11:26 PM, a spus:

vin si, datoare cu meniurile de ieri si azi:

portiile tot nu le-am cantarit. incerc sa lea fac mai mici decat o portie normala.
cu sportul, tot acolo sunt, nimic nou.

esti sora cu mine! =((

#832 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2013 - 12:24 PM

Vezi postareazerda, la 30 January 2013 - 10:26 PM, a spus:

Nu e asa, babicul de Buzau este ceva cu totul special fata de alte tipuri de babic, este mult mai picant si nu asa de uscat ca celalat care este specific prin Dobrogea de exemplu. Difera si tipul de carne folosita si tipul ala de babic se fac numai la Buzau.

Aluia dobrogean ii zice ghiudem si-are musai carne de berbec/oaie iar astuia de aici ii zice babic, e facut de sarbarii zarzavagii care s-au stabilit dupa razboi prin partile astea si care au mai schimbat reteta. Initial continea doar vita si oaie, acum au sacrificat oaia si-au bagat porc. Dar carnea e f slaba, preparatul f uscat, f picant, neafumat si se face doar in matze de vita. Nici eu n-am mai mancat pana a ma muta in Buzau.
Ioana, draga Ioana, se vede ca ai om de p-aci.

Vezi postareaWowerful, la 31 January 2013 - 04:20 AM, a spus:

Astazi, miercuri Jan. 30

8.00- 4 caise uscate, 34g cereale, 18 g peanut butter, lapte de orez
11.00- 1 portocala cu o mana de alune crude

Si inca ceva- am fost fomista azi si de aia am bagat mar la 3. Nu mai zic ca mi-a trecut parul prin caciula pana la 12.30 cand am mers la cantina =(( Nu inteleg de ce, portiile mele nu-s mici (nici mari tare dar orisicat)...

Io zic ca au fost prea multi carbs pana la pranz si insulina ta a zburdat in voie, d-aia

Moatza cum fu la stretching?

Pai m-am intins cu toti cursantii, da' fiecare pe salteaua lui:-) Am descoperit ca am niste muschi si niste ligamente de care nu stiam...per total fu bine da' parca mi-am cam scrantit ceva intr-un loc mai delicat. Ei, sper sa pot baga can-can azi, ca ma duc la aerodance

Fain ca ai partener la inviorarea de dimineata. Eu nu am canar, am numai un lenes de care trebuie sa trag dimineata cate o juma' de ora sa se dea jos din pat.

am si de-asta de care zici tu, stai linistita!

O zi cu spor tuturor!

#833 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 31 January 2013 - 12:35 PM

Multumesc de lamuriri. Acum stiu si de babic si de giudem Imagine postata
Imagine postata

#834 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 31 January 2013 - 06:13 PM

Dragilor, am pacatuit ieri, pe langa ciorba mea de legume la cina, am bagat si o felie de pizza. N-am putut rezista la mozzarela.

iulia, ne-om da si noi pe brazda cu sportul. eu mai spre sfarsitul lunii, al meu a avut o operatie si, acum e in convalescenta, asa ca acum mai un copil pe langa cei doi. de cum e dl bine, pot sa mai respir si eu, si sa ma ocup si de alte activitati.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#835 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2013 - 06:29 PM

pana sa plec la sala mai bag un ochi pe-aci :D

Milena, asa-i, in primul rand tre s-avem grija de cei dragi. Iar barbatii nostri...of, mai copii decat copiii! sanatate omului!

ia sa ma spovedesc de dieta :occasion14:

dimineata: pomelo, o portocala
la 10 o bucatica de carnat homemade, 2 lg ciuperci cu smantana, mamaliga
la 14: babic, paine neagra
la 18: paste cu dovlecel, bacon si smantana (nu seamana deloc cu reteta postata de Lori, nu, nu =)) )
vreun fruct cand revin

azi m-am doftoricit toata ziua cu bengay si eqvagel, vai cum mirosea in birou! a escada - marine groove si-a moshi care mai au o suflare si se duc.
ma duc si eu, pa, pa!

#836 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 08:13 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2013 - 06:29 PM, a spus:

azi m-am doftoricit toata ziua cu bengay si eqvagel, vai cum mirosea in birou! a escada - marine groove si-a moshi care mai au o suflare si se duc.
ma duc si eu, pa, pa!

Auch! Refacere rapida!
Se zice ca "esti un invingator atata timp cat fiind intr-o situatie dificilainca inca ai simtul umorului ". Asadar go moatza!!

#837 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 January 2013 - 08:34 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2013 - 12:24 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 30 January 2013 - 10:26 PM, a spus:

Aluia dobrogean ii zice ghiudem si-are musai carne de berbec/oaie iar astuia de aici ii zice babic, e facut de sarbarii zarzavagii care s-au stabilit dupa razboi prin partile astea si care au mai schimbat reteta. Initial continea doar vita si oaie, acum au sacrificat oaia si-au bagat porc. Dar carnea e f slaba, preparatul f uscat, f picant, neafumat si se face doar in matze de vita. Nici eu n-am mai mancat pana a ma muta in Buzau.
Ioana, draga Ioana, se vede ca ai om de p-aci.

O zi cu spor tuturor!

Pai normal ca stiu, am mancat o gramada, sunt mai fan decat e el, dar nu de la el stiu prima data, am un amic locotenent de parasutisti si fusese mutat la Buzau si cand venea de la unitate de la Tg. Mures, facea escala la noi in Bucuresti si la intoarcere, iar si venea si cu bunuri :occasion14: , de aia stiu!!

In Dobrogea exista si babic, este altfel decat ghiudemul, in primul rand si la forma si la gust. Dar nu este babic de Buzau!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#838 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 31 January 2013 - 10:41 PM

Azi:

dimineata: o felie de paine-n ou, bundas kenyer-vorba ungurului, lapte acru
pranz: supa crema cu 2 biscuiti de secara
cina: un steak de vita cumsecade cu rosii.

Am luat un mustar, irish mustard, very hot....vaaaaai, nu stiu cum am reusit sa-l cumpar fara sa citesc eticheta! Am pus pe steak un strat transparent, serios! transparent! Nu avea nici 0.5mm grosime. Se duce iuteala in spatele limbii, iti da un pumn in omulet si vine-napoi direct in dinti, dupa care-ti iese pe nas :notworthy: Asa ceva....oare cine poate manca chestia asta in mod normal

Moatzo, sanatate!
Imagine postata

#839 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2013 - 11:27 PM

Vezi postareaalpha, la 31 January 2013 - 10:41 PM, a spus:

Am luat un mustar, irish mustard, very hot....vaaaaai, nu stiu cum am reusit sa-l cumpar fara sa citesc eticheta! Am pus pe steak un strat transparent, serios! transparent! Nu avea nici 0.5mm grosime. Se duce iuteala in spatele limbii, iti da un pumn in omulet si vine-napoi direct in dinti, dupa care-ti iese pe nas :thumleft: Asa ceva....oare cine poate manca chestia asta in mod normal

Alpha tu esti in Irlanda?

Am un coleg irlandez care nu are toleranta deloc. Se inroseste ca un rac si transpira la greu cand mananca iute. Aveam o alta colega indianca, si ea nu are treaba cu iutele si pe asta l-a pus pacatul sa se puna cu ea. Dupa ce i-au iesit ochii prin ochelari de la iuteala la intrare, a doua zi a venit tarziu la servici ca cica l-a vizitat "the fire dragon" la iesire :)

Concluzia era ca "hot irish mustard"?? de ce irish? irlandezii nu mananca hot, sau mananca? :notworthy:

#840 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 01 February 2013 - 02:36 PM

Da Wowerful, sunt in Irlanda

Pai e irish pentru ca e facut aici Imagine postata Asta e, doar poza e de pe net.
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-95-13597214614312.jpg

fac si mustaruri cu Guinness, cu whiskey
Prin toate casele pe unde-am umblat exista mustar iute, irlandez sau englezesc Colman, si-l mananca mai ales in sandwich-uri. Eu am de obicei mustar frantuzesc sau american, mai degraba acru decat iute.

Cuvantul "Extra" mi-a scapat din vedere pana ieri. Am stiut numa' ca-i "hot" Imagine postata Pana ieri nu am atentat sa-l mananc asa, simplu si de-aia n-am stiut cat e de iute. O sa-l amestec cu un mustar normal
Eu cunosc cativa care mananca chiar foarte iute. E drept ca se inrosesc, dar la culoarea lor, nici nu ma mir Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou