Forum Culinar: Tortul lu' Peste (Smorgastarta) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul lu' Peste (Smorgastarta)

#21 Useril este offline   Elena 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 10 January 2010 - 11:34 AM

Carmella primesti nota 10 cu felicitari! :angry:

Ai decorat foarte frumos torturile! SUPER!

#22 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2010 - 11:43 AM

Elena :angry: Esti vinovata morala a realizarii acestui tort, n-am cuvinte sa-ti multumesc {SMILIES_PATH}/6.gif;)<" title="arms" /> La fel si pentru cel dulce, cu blat de bezea si crema de lamiie. Nu e ocazie la care sa nu-l fac, nu numai in familie dar si pentru toate prietenele.
Astept sa ne incinti si tu cu ceva variatii de creme sau poze ale acestui tort :D

#23 Useril este offline   Elena 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 10 January 2010 - 04:10 PM

Carmella, m-ai impresionat! Daca tu faci si tortul de bezea cu crema de lamaie atunci sunt foarte multumita! Inseamna ca s-a meritat
sa aloc atata timp sa scriu retetele.

Am doua retete de smörgåstårta pe bloggul meu:

http://elenasrecept.blogspot.com/2008/0 ... kinka.html
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/0 ... rakor.html

Retetele sunt pe suedeza dar o sa-mi fac timp sa le traduc si le pun aici.

Daca ai timp uita-te pe blogul meu si pot traduce ce ti se pare interesant. Am incredere in tine ca o sa le incerci! :lol:

#24 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2010 - 04:30 PM

Elena, am intrat pe blogul tau imediat ce te-am vazut postind aici :love3: Am vazut cele 2 retete, si am tradus cit a putut google translate.

Eu am vrut sa incerc o varianta pe baza de pate-uri si ornat cu mezeluri, dar asta cu peste a avut atita succes incit n-am simtit nevoia sa inovez ceva :lol:
Am vazut ca tu pui si in interior creveti, eu i-am scos si din decoratiuni, pentru ca desi arata foarte bine, multa lume ii dadea la o parte si nu mai puteam de ciuda, ca aici si costa foarte mult chestiile astea. Asa ca prefer sa pun mai mult somon :lol:

#25 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 11 January 2010 - 10:19 AM

Mmmm, Carmela, intr-adevar este o bunatate, mananc de fiecare data cand mergem acolo, au atat de multe variante incat imi ploua in gura numai cand ma gandesc. Exista si o paine speciala pe care o folosesc ei - lipii de paine foarte fragede, dar am mancat si cu paine feliata, mi-au placut si asa si asa :) .Nici eu nu-s fan inrait al racilor dar pus acolo este intr-adevar bun, am mancat cu combinatii de creme, unele asemanatoare cu ce ai facut tu altele cu maioneza amestecata cu creme fraise sau cu iaurt turcesc. Acum in iarna am mancat facut in casa, servit la o cina la care am fost invitati, ceva in genu maioneza-iaurt turcesc-sfecla rosie (asta mi-a placut mult la gust si culoarea este roz de la sfecla) apoi strat maioneza-creme freche-boabe de porumb-piper, intercalate cu straturi de paste de braza cu somon afumat si marar .
Foarte apetisant arata torturile tale! Trebuie sa incerc si eu, multumesc pentru reteta si tie si Elenei!

#26 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 January 2010 - 10:29 PM

Elin, minunate ideile de creme, am retinut-o in mod special pe cea cu sfecla rosie :appl:

#27 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 January 2010 - 09:58 PM

Io mis din ardeal deci nu sunt pretena cu pestii :pupic: Oare nu ar merge cu sunca afumata in loc de peste? Sau altceva? Cred ca ar merge dar nu ar mai fi tortu lui peste. Felicitari Carmella :floare: imi ploo in gura.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#28 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 January 2010 - 10:06 PM

Cred ca merge, de ce nu? Au completat Elena, arcadia si Elin cu citeva variante de creme si ornamente. Acum te astept si pe tine cu varianta ardeleneasca :floare:

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,054
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2010 - 12:03 AM

Am incercat-o si eu azi, micuta si rapida pentru noi, cu ceea ce aveam prin frigider potrivit. Am pus un strat de pateu de masline, unul de ardei facuti crema, unul de brinza alba si unul de pateu de ficat. Decorat cu ce aveam prin casa si cu piine care aici se numeste pentru tramezzini si care e dreptunghiulara si nu are coaja. Nu mai aveam alta brinza de intins si deasupra l-am imbracat cu un strat foarte subtire de smintina lichida pe care am facut-o frisca, evident fara zahar. A fost bun, trebuie sa ma dotez cu cele necesare ca sa il fac frumos cind o sa fac o cina. Multumesc
Imagine atasata: 54_f8e904d5f5a2e401d012eb6f8e6050f6.jpg
sectiune
Imagine atasata: 54_b9b941097f32de3637456f02ff1083f4.jpg

#30 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 January 2010 - 12:13 AM

:D Ai o sectiune care ma umple de invidie, trebuie neaparat sa-l repet si eu cit de curind si sa exersez taierea perfecta :D Arata foarte bine, combinatia de umpluturi e echilibrata si interesanta, iar ornarea respecta o geometrie perfecta, felicitari! :D

#31 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 17 January 2010 - 12:14 AM

de fapt nu este ''tarta'' este torta , in suedeza Smör inseamna unt , Smörgas paine cu unt , se porneste de la sandvici , Smörgastorta este un tort sandvici .
noua ne plac foarte mult , se fac rapid cu orice si aspectul este castigator in orice ocazie , nu s-a inmuiat prea tare de la smantana lichida ? bun a fost cu siguranta :D
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,054
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2010 - 12:18 AM

Nicoleta a spus:

nu s-a inmuiat prea tare de la smantana lichida ? bun a fost cu siguranta :D

absolut deloc pentru ca era un strat foarte subtire pe care l-am pus inainte de a pune decoratiile, doar cit sa se poata lipi ele

#33 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 January 2010 - 10:19 AM

Nicoleta, eu il numeam tort pentru ca il ornam asa festiv, nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca numele e legat de ... castraveti :lol:

#34 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2010 - 04:41 PM

Deci , am pus poze la finger food :D

http://artaculinara....od/page__st__60

caci eu l-am dus pe domnul tort a lu peste la o agapa in deplasare...si
a fost yammi tare , si supraapreciat de toti.
doar ca al meu a fost dus asa golas cu stratul de mazare la vedere, si acolo l-am taiat cuburi ( deh era finger food ), si nu am pozat,
ca la cat stres am avut, doar timp de poze nu am avut.
dar crede-ma pe cuvant ca a fost super, a avut mare tinuta si straturile erau perfecte.
eu am facut " a modo mio" , aka la mijloc din macroul afumat am facut o mousse. am mixat totul cu o mana de nuci, ceva ceapa verde, lamaie zeama si un pic de coaja, si
niscai smantana ( crème fraîche) , piper si era tartinabila chestia asta. mazarea gasisem proaspata la piata , asa ca a fost un deliciu de gusturi si savoruri:)
merci Carmella...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-12874991707.jpg


#35 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2010 - 07:38 PM

Minunat, ;) am ramas fara cuvinte,ceea ce mi se inampla f. rar ;) :D

#36 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 October 2010 - 07:51 PM

Ma bucur tare mult ca l-ai facut, si dupa poze si ingredientele pe care le-ai pus imi pot inchipui cit de bun a fost ;)
Urmatoarea data cred ca pun si eu o smintina in compozitia de peste, ca sa iasa mai tartinabila :D Si cred ca va fi curind urmatoarea data, intr-o cantitate rezonabila pentru 3 persoane, ca tare pofta mi s-a facut de el ;)

#37 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2010 - 03:16 PM

Cred ca o incercare de a pune intre feliile de toast , ceea ce se pune la blinele...somon afumat, sprat, smantana acra, ceapa verde, oua tari etc etc , e o idee de incercat
la fel m-am gandit si o varianta cu paté de ficat de pui ( home made :) ) , castraveti murati amestecati dupa mixaj cu ceva crema de branza, si o leguma gen telina sau ceva in gen ....
cred ca variantele sunt posibile pe diverse teme...peste, pateuri, legume etc.

#38 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 October 2010 - 05:45 PM

La noi este “tortul” specific petrecerilor de copii de la salón. Se inchiriaza salonul cu jocuri si cu menú si cu racoritoare: tortul sarat, tort dulce si gelatine micute si decórate. Sau pentru cei mai mari: hamburger si hot dogs. Tortul sarat se face ca o surpriza si se decoreaza cu pate de ficat sau brana Philadelfia pentru ca sa para tort dulce. Se face cu paine din aceea feliata rectangulara pentru ca e mai spongioasa,
E felul preferat al copiilor, caci la petrecere prefera sa alearge decat sa mestece Umpluturile sant simple, pentru ei: Roz (sunca mixata cu maioneza si kétchup) alb (branza Philadelfia cu smantana si ceapa),maro (fasole batuta mixata cu carnat), galben (branza lichida Cheddar -din ce acare se pune la nachos) si verde (guacamole) sau Chorizo verde (un carnat verde de porc cu ierburi si migdale, prajit si mixat cu nopal (frunza de cactus).
Se poate face de asemeni si in tacos Fiecare felie de paine se intinde cu un facalet si se unge cu o umplutura diferita.Se ruleaza. Ei le mananca asa , le inhata de pe un platou si fug la joaca. Pentru parinti insa umpluturile sant mai varíate, mai picante si mai colesterolice. Se pot da la cuptor inainte de a le servi si cu diferite salsas

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-253-128767555328.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-253-128767559172.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-253-128767566744.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-253-128767568829.jpg

Imagine postata

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 January 2011 - 10:57 AM

Vad ca a avut succes anul acesta Tortu' lu' Carmella.Eu l-am facut cu un strat cod afumat(l-am luat de la Carfourr din Bv) si doua straturi pireu de morcovi.Ne-a placut enorm de la aspect , la gust.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-1293958649431.jpg

#40 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 January 2011 - 11:22 AM

Ma bucur mult ca l-ai facut si v-a placut. Arata foarte bine in sectiune si imi place decoratia de pe tort, pare a fi un peste? :santa:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi