Tortul lu' Peste (Smorgastarta)
#21
Postat 10 January 2010 - 11:34 AM
Ai decorat foarte frumos torturile! SUPER!
#22
Postat 10 January 2010 - 11:43 AM
Astept sa ne incinti si tu cu ceva variatii de creme sau poze ale acestui tort
#23
Postat 10 January 2010 - 04:10 PM
sa aloc atata timp sa scriu retetele.
Am doua retete de smörgåstårta pe bloggul meu:
http://elenasrecept.blogspot.com/2008/0 ... kinka.html
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/0 ... rakor.html
Retetele sunt pe suedeza dar o sa-mi fac timp sa le traduc si le pun aici.
Daca ai timp uita-te pe blogul meu si pot traduce ce ti se pare interesant. Am incredere in tine ca o sa le incerci!
#24
Postat 10 January 2010 - 04:30 PM
Eu am vrut sa incerc o varianta pe baza de pate-uri si ornat cu mezeluri, dar asta cu peste a avut atita succes incit n-am simtit nevoia sa inovez ceva
Am vazut ca tu pui si in interior creveti, eu i-am scos si din decoratiuni, pentru ca desi arata foarte bine, multa lume ii dadea la o parte si nu mai puteam de ciuda, ca aici si costa foarte mult chestiile astea. Asa ca prefer sa pun mai mult somon
#25
Postat 11 January 2010 - 10:19 AM
Foarte apetisant arata torturile tale! Trebuie sa incerc si eu, multumesc pentru reteta si tie si Elenei!
#26
Postat 11 January 2010 - 10:29 PM
#27
Postat 12 January 2010 - 09:58 PM
si
#28
Postat 12 January 2010 - 10:06 PM
#29
Postat 17 January 2010 - 12:03 AM
sectiune
#30
Postat 17 January 2010 - 12:13 AM
#31
Postat 17 January 2010 - 12:14 AM
noua ne plac foarte mult , se fac rapid cu orice si aspectul este castigator in orice ocazie , nu s-a inmuiat prea tare de la smantana lichida ? bun a fost cu siguranta
#32
Postat 17 January 2010 - 12:18 AM
Nicoleta a spus:
absolut deloc pentru ca era un strat foarte subtire pe care l-am pus inainte de a pune decoratiile, doar cit sa se poata lipi ele
#33
Postat 17 January 2010 - 10:19 AM
#34
Postat 19 October 2010 - 04:41 PM
http://artaculinara....od/page__st__60
caci eu l-am dus pe domnul tort a lu peste la o agapa in deplasare...si
a fost yammi tare , si supraapreciat de toti.
doar ca al meu a fost dus asa golas cu stratul de mazare la vedere, si acolo l-am taiat cuburi ( deh era finger food ), si nu am pozat,
ca la cat stres am avut, doar timp de poze nu am avut.
dar crede-ma pe cuvant ca a fost super, a avut mare tinuta si straturile erau perfecte.
eu am facut " a modo mio" , aka la mijloc din macroul afumat am facut o mousse. am mixat totul cu o mana de nuci, ceva ceapa verde, lamaie zeama si un pic de coaja, si
niscai smantana ( crème fraîche) , piper si era tartinabila chestia asta. mazarea gasisem proaspata la piata , asa ca a fost un deliciu de gusturi si savoruri:)
merci Carmella...
Imagini atasate
#36
Postat 19 October 2010 - 07:51 PM
Urmatoarea data cred ca pun si eu o smintina in compozitia de peste, ca sa iasa mai tartinabila Si cred ca va fi curind urmatoarea data, intr-o cantitate rezonabila pentru 3 persoane, ca tare pofta mi s-a facut de el
#37
Postat 20 October 2010 - 03:16 PM
la fel m-am gandit si o varianta cu paté de ficat de pui ( home made ) , castraveti murati amestecati dupa mixaj cu ceva crema de branza, si o leguma gen telina sau ceva in gen ....
cred ca variantele sunt posibile pe diverse teme...peste, pateuri, legume etc.
#38
Postat 21 October 2010 - 05:45 PM
E felul preferat al copiilor, caci la petrecere prefera sa alearge decat sa mestece Umpluturile sant simple, pentru ei: Roz (sunca mixata cu maioneza si kétchup) alb (branza Philadelfia cu smantana si ceapa),maro (fasole batuta mixata cu carnat), galben (branza lichida Cheddar -din ce acare se pune la nachos) si verde (guacamole) sau Chorizo verde (un carnat verde de porc cu ierburi si migdale, prajit si mixat cu nopal (frunza de cactus).
Se poate face de asemeni si in tacos Fiecare felie de paine se intinde cu un facalet si se unge cu o umplutura diferita.Se ruleaza. Ei le mananca asa , le inhata de pe un platou si fug la joaca. Pentru parinti insa umpluturile sant mai varíate, mai picante si mai colesterolice. Se pot da la cuptor inainte de a le servi si cu diferite salsas
Imagini atasate
#39
Postat 02 January 2011 - 10:57 AM
#40
Postat 02 January 2011 - 11:22 AM