aura, la 07 September 2011 - 10:00 PM, a spus:
koral, la 07 September 2011 - 03:18 PM, a spus:
Briose cu mure , facute ieri , duse la noul loc de munca azi:
ce frumoase si colorate sunt cupcake-urile tale, koral. Cum le-ai facut de nu sunt tuguiate si sunt asa frumos nivelate?
Dragă Aura , mulţumesc din suflet pentru aprecieri.

. După cum ştii , nu-i mare lucru să faci cupcake , la noi ,înainte să apară moda cu formele acestea , se făceau, după aceste reţete , checuri în forme lungi de cozonac. Babele ziceau că-s reţete de leneşe...

Io-s leneşă , recunosc! Îmi plac reţetele simple şi cu puţine ingrediente.

Şi ieftine.

Şi rapide

Noa, cred că sunt , totuşi, în rest , destul de normală...
Reţeta după care fac brioşele cu fructe , din care ies 2 tăvi de câte 12 brioşe , conţine: 2 ouă, 200 g zahăr, 200 ml ulei, sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, 300 g iaurt , 400 g făină , 1 plic şi jumătate praf de copt şi fructele date prin făină ( sau gem de fructe).
Uneori , când foloseam un plic şi jumătate de praf de copt dr. O , îmi ieşeau ţuguiate , iar când foloseam un alt tip de praf de copt, tot un plic jumate , îmi ieşeau plate. Atunci am devenit mai atentă şi am constatat că diferenţa era gramajul : praful de copt dr. Oetker este de 15 g plicul , iar celălalt era de 10 g. Aşa că , de atunci , la reţeta asta folosesc 15 GRAME DE PRAF DE COPT , adică 1 plic de dr. O sau un plic jumate de no name , dar să fie 15 grame, şi atunci ies plate brioşele .
Dacă fac alte reţete şi-mi ies ţuguiate , le decorez cu frişcă sau cremă puse cu posh-ul , şi tot arată bine...