Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1601 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 September 2011 - 10:52 PM

Vezi postareaEataly, la 06 September 2011 - 04:22 PM, a spus:


Stai sa ghicesc: alba ca zapada(lamaita) si prajitura cu coeficient de inteligenta mare( desteapta)?

Da,una e desteapta si alta e universala,cum ii zic eu.Am o reteta care-mi place(si place si altora) si-o folosesc in diferite combinatii,cu fructe,cocos,ciocolata etc.

#1602 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 September 2011 - 08:47 AM

Ne-o poti zice si noua? Sa fie si mai universala!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1603 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 08 September 2011 - 03:10 PM

Vezi postareaaura, la 07 September 2011 - 10:00 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 07 September 2011 - 03:18 PM, a spus:

Briose cu mure , facute ieri , duse la noul loc de munca azi:

ce frumoase si colorate sunt cupcake-urile tale, koral. Cum le-ai facut de nu sunt tuguiate si sunt asa frumos nivelate?


Dragă Aura , mulţumesc din suflet pentru aprecieri. :) . După cum ştii , nu-i mare lucru să faci cupcake , la noi ,înainte să apară moda cu formele acestea , se făceau, după aceste reţete , checuri în forme lungi de cozonac. Babele ziceau că-s reţete de leneşe... :) Io-s leneşă , recunosc! Îmi plac reţetele simple şi cu puţine ingrediente. :) Şi ieftine. :P Şi rapide :) Noa, cred că sunt , totuşi, în rest , destul de normală...
Reţeta după care fac brioşele cu fructe , din care ies 2 tăvi de câte 12 brioşe , conţine: 2 ouă, 200 g zahăr, 200 ml ulei, sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, 300 g iaurt , 400 g făină , 1 plic şi jumătate praf de copt şi fructele date prin făină ( sau gem de fructe).
Uneori , când foloseam un plic şi jumătate de praf de copt dr. O , îmi ieşeau ţuguiate , iar când foloseam un alt tip de praf de copt, tot un plic jumate , îmi ieşeau plate. Atunci am devenit mai atentă şi am constatat că diferenţa era gramajul : praful de copt dr. Oetker este de 15 g plicul , iar celălalt era de 10 g. Aşa că , de atunci , la reţeta asta folosesc 15 GRAME DE PRAF DE COPT , adică 1 plic de dr. O sau un plic jumate de no name , dar să fie 15 grame, şi atunci ies plate brioşele .
Dacă fac alte reţete şi-mi ies ţuguiate , le decorez cu frişcă sau cremă puse cu posh-ul , şi tot arată bine... :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1604 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 September 2011 - 09:40 AM

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13156402742818.jpg

O foaie: 4 oua+80 gr zahar+60 gr unt topit+100 gr faina+1 lingura ceai verde matcha

Crema: ganache

Taiata foaia in patru si lipite cu crema.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13156404114905.jpg

#1605 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 September 2011 - 12:10 PM

Vezi postareaEataly, la 10 September 2011 - 09:40 AM, a spus:

Atasament IMG_7353.JPG

O foaie: 4 oua+80 gr zahar+60 gr unt topit+100 gr faina+1 lingura ceai verde matcha

Crema: ganache

Taiata foaia in patru si lipite cu crema.

Atasament IMG_7357.JPG



Mama cum poate sa arate .
Lilly,cu ce ai taiat prajitura asa perfect ?
Ai tinut-o un pic la congelator de iti sta crema asa bat ?
Dezvaluie din secretete tale unei nestiutoare .Imagine postata

Recunos cu mana pe inima ca prajiturile cu foi imi dau palpitatii.
Imi place sa le manac dar nu-mi place sa le fac .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1606 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 September 2011 - 12:33 PM

Foaia asta n-are de ce sa-ti dea palpitatii.E gen pandispan sau foaie pentru pentru rulada.Moale si pufoasa.

Am facut o foaie pentru o tava de 24x30.Am taiat-o in 4 .

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13156505723861.jpg

Tortuletul obtinut ne-a ajuns la 2 adulti si un copil.
Ganachul asta facut din 50% ciocolata cu lapte si 50% frisca, la frigider devine destul de tapanos.
De taiat am folosit un cutit ascutit. :)

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13156506904884.jpg

#1607 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 September 2011 - 12:34 PM

E eleganta!

Anca, prajiturile cu foi sunt foarte migaloase si pot sa iti spun dupa anid e experienta ...ca poate fi solicitant. Ma uit si la mine si la mama ce mai trantim si bodoganim daca nu ne iese o foaie. Dupa ceva excercitiu iti ies insa. Dar...ramane munca la ele. De asta la mine in familie se fac de doua ori pe an, maxim. Insa sunt bune dom'ne, ce sa mai. Niste fineturi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1608 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 September 2011 - 01:41 PM

Vezi postareaEataly, la 10 September 2011 - 12:33 PM, a spus:

Foaia asta n-are de ce sa-ti dea palpitatii.E gen pandispan sau foaie pentru pentru rulada.Moale si pufoasa.

Am facut o foaie pentru o tava de 24x30.Am taiat-o in 4 .

Atasament IMG_7345.JPG

Tortuletul obtinut ne-a ajuns la 2 adulti si un copil.
Ganachul asta facut din 50% ciocolata cu lapte si 50% frisca, la frigider devine destul de tapanos.
De taiat am folosit un cutit ascutit. Imagine postata

Atasament IMG_7346.JPG



Ganach nu am facut niciodata,desi e o crema de "baza " in patiserie .
Stiu,stiu ca e de neiertat.Imagine postata

Cutitele ascutite ?
Hm.La capitotlul asta trebuie sa am o vorba cu Omul .Imagine postata

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 September 2011 - 12:34 PM, a spus:



E eleganta!

Anca, prajiturile cu foi sunt foarte migaloase si pot sa iti spun dupa anid e experienta ...ca poate fi solicitant. Ma uit si la mine si la mama ce mai trantim si bodoganim daca nu ne iese o foaie. Dupa ceva excercitiu iti ies insa. Dar...ramane munca la ele. De asta la mine in familie se fac de doua ori pe an, maxim. Insa sunt bune dom'ne, ce sa mai. Niste fineturi.



Laponico ,

Eu sunt addicted dupa :

Dobos ,Lamaita cu crema cu gris ,Prajitura caramel .


Dobos fac si eu de sarbatori .Prajitura Caramel o face mama .
Stii ca gemenii nu sunt binecuvantati cu rabdare .
O lamaita trebuie musai sa incerc ca tare-mi place si cea din cofetarie nu se compara cu cea facuta acasa .
Acuma ca am promis va trebui sa o incerc .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1609 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 September 2011 - 02:40 PM

Focaccia cu struguri

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13157446961602.jpg

Parfum de toamna, desi afara-s 27 de grade. :D

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13157447753724.jpg

#1610 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 11 September 2011 - 07:13 PM

Ieri, o prjitura cu crema ganache,reteta de pe blogul lui Flory :



Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata


Eataly, pofta mare mi-ai facut cu facaccia aceea.

#1611 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 September 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaEataly, la 11 September 2011 - 02:40 PM, a spus:

Focaccia cu struguri

Atasament IMG_8703.JPG

Parfum de toamna, desi afara-s 27 de grade. =))

Atasament IMG_8704.JPG

minunata!!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1612 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 September 2011 - 02:35 PM

Nataly, Aura abia asteptam sa apara strugurii aia negrii, parfumati si sa o fac iar.Doamne ce parfum! =))

#1613 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 September 2011 - 03:56 PM

Vezi postareazoazorel, la 08 September 2011 - 08:47 AM, a spus:

Ne-o poti zice si noua? Sa fie si mai universala!Imagine postata


Cum sa nu?Nu stiu daca e bine s-o scriu aici(daca nu,poate fi mutata oriunde),dar cum am doar o poza de la procesul gatirii,in alta parte tot n-am cum s-o pun.
Deci:
4oua,300gr zahar,250ml ulei(sau poti pune 150gr margarina sau unt topit si racit si restul ulei)250ml lapte,2 lingurite bicarbonat de sodiu 'stins'in prealabil cu cateva picaturi de otet(ma gandesc ca e bine si cu praf de copt,doar ca n-am incercat niciodata si nu sunt sigura daca tot 2 ling-te)500 gr faina(aproximativ,pentru a obtine o consistenta egala cu smantana grasa).Cand am,pun si 200 gr branza de vaci si-atunci cere mai putina faina.
Mixez ouale cu zaharul,adaugand pe rand uleiul,laptele,bicarbonatul si la final-faina.
Se toarna in tava unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina.De-asupra punem felii de fructe(nectarine,piersici,pepene galben,toate curatate in prealabil de coaja,altfel se face albastra suprafata de la contactul cu bicarbonatul).Arata cam asa
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1267-13158354003439.jpg
Si o coc la 180-200 C pana la proba scobitorii.
Am gasit la Laura Sava pe blog o idee(pentru care-i multumesc) de a folosi cocosul pe prajituri de gen.Asa ca topesc la foc mic un cub de unt si adaug o lingura,sau doua de zahar,100 gr de nuca de cocos si doua,trei linguri de lapte,cat sa umezeasca un pic cocosul.Apoi adaug de-asupra prajiturii cand e aproape gata,pana se rumeneste.
De aia ii zic eu universala, ca poti sa jonglezi cu diferite ingrediente si sa rezulte ceva gustos.
Spre exemplu branza de vaci si cocosul nu era in reteta originala.Dar,am incercat,am vazut ca e bun si-atunci,why not?

#1614 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 September 2011 - 10:07 PM

Clatite marocane dupa reteta Laurei Adamache:

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-12-13162036031549.jpg

Excelente! Au o textura foarte fina.

Si un close-up:
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-12-13162043597926.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1615 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 September 2011 - 02:05 PM

Pentru Mirela, iti dau reteta fix asa cum am copiat-o eu:

Ingrediente

2 oua

125 gr lapte caldut

450 gr faina

25 gr drojdie

500 gr apa calduta

jum lingurita sare

arome: vanilie/rom/coaja lamaie sau portocala

Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30minute.

Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele. Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.


Comentarii: eu am mai umblat la cantitati, respectiv, nu am pus asa multa drojdie ci doar 15 g, caci nu imi place gustul pronuntat de drojdie. Iti recomand ca nici faina sa nu pui asa de multa. Desi eu am pus doar 400 g, tot mi s-au parut a doua zi oarecum fainoase.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1616 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 September 2011 - 05:22 PM

Eu am facut o prajitura crocanta cu nuci si pere. Prajitura este facuta de 3 zile.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1297-1316272665261.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1297-13162726947096.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1297-13162727261258.jpg

W-end placut!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1617 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 September 2011 - 11:03 PM

un tortulet ciocolatos cu mere si nuci.

merele sunt in vin, dupa reteta Mayei (pere in jeleu de vin, sau asa ceva), iar blatul si crema sunt de la tortul de cacao si nuci si pe margini si motz de crantz.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-341-13162932494419.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1618 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 September 2011 - 05:55 PM

tiramisu aşa-mai-din-topor a se citi, nebibilit

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-1316361272647.jpg

#1619 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 September 2011 - 09:48 PM

Mojito Bars


Imagine atasata: monthly_09_2011/post-48-13163752725426.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1620 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 September 2011 - 09:55 PM

Dexter, parca am fost vorbiti ! :scratch: (tira_in_pahare_ misu tot nebibilite ! :sleepy1:)

Imagine postata



Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi