Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1701 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 October 2011 - 12:38 PM

Cranberry pie ( placinta cu merisoare )

Imagine postata

#1702 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 October 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaizuk, la 10 October 2011 - 12:38 PM, a spus:

Cranberry pie ( placinta cu merisoare )


Izuk, am vazut reteta si pe blogul tau si nu pot decat sa zic ca arata extraordinar de bine! :occasion14:

#1703 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 10 October 2011 - 09:41 PM

Izuk, ce apetisant arata tarta. Eu n-am vazut pe aici merisoare si nici nu stiu ce gust au, cred ca trebuie sa casc ochii mai bine la cumparaturi.

Azi am facut carpaccio de pepene galben cu migdale.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13182756882509.jpg

#1704 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 October 2011 - 12:59 AM

Izuk :notworthy:
La noi a fost ziua Recunostintei, si am facut un dulce tot cu cranberry, dar prajitura. Servita cu sos de vanilie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1705 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 11 October 2011 - 07:09 AM

Vezi postareaEllani, la 07 October 2011 - 09:28 PM, a spus:

Ba,Ela!
Tot zic ca fac pauza si nu mai fac nimic dulce si cine crezi ca urmatorul week-end le comite din nou?Pai cu atatea retete,parca poti sa nu faci ?

Asa ca noi azi am 'fumat' trabucuri grecesti,dar la cum se 'bat' turcii cu grecii in a detine dreptul de autor al retetelor,parca-mi aduc aminte c-am vazut asa ceva si pe la turci.

Atasament SDC13665ell.jpg


Trabucuri de-astea as fuma si eu :notworthy: Pui si reteta, te rog?

#1706 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 October 2011 - 08:16 AM

Multumesc doamnelor . Ela , merisoarele sunt acrisoare , astringente . Pe aici se spune ca daca vrei sa devina dulcege , ori le culegi dupa ce a dat inghetul peste ele , ori le congelezi 24 ore . O sa vad diferenta , ca eu mi-am pus si-n congelator , pentru mai tarziu .

#1707 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 October 2011 - 01:49 PM

Vezi postareaizuk, la 11 October 2011 - 08:16 AM, a spus:

Multumesc doamnelor . Ela , merisoarele sunt acrisoare , astringente . Pe aici se spune ca daca vrei sa devina dulcege , ori le culegi dupa ce a dat inghetul peste ele , ori le congelezi 24 ore . O sa vad diferenta , ca eu mi-am pus si-n congelator , pentru mai tarziu .

Izuk, le-ai congelat asa proaspete?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1708 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 October 2011 - 02:45 PM

Da Aura , de ce , nu e bine asa? Nu am mai avut ocazia sa o fac niciodata , deci habar nu am ce am facut si ce va iesi .

#1709 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 11 October 2011 - 05:07 PM

Pandispan glazurat si ornat.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1067-13183456379368.jpg

#1710 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 October 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaCami, la 11 October 2011 - 07:09 AM, a spus:


Trabucuri de-astea as fuma si eu :sad3: Pui si reteta, te rog?


Reteta e un fel de 'fusion',ca tot e in voga cuvantul pe forum ;) Modul de impachetare de pe un site de bucatareala,crema de pe un blog si n-am putut sa nu introduc si o nota personala in ea ;).E potrivita daca va-mpacati cu grisul si cremele cu el.

Iarasi intra in joc foile filo/yufka.Vreo 40 la numar,marimea aprox 15/15 cm.Daca sunt foi mai mari se taie,de altfel,poti sa le faci si mai mici.Iar daca ai mai multe foi,le transformi rapid in niste spring roll-uri.Daca ramane crema,iarasi nu-i problema ;)

Pentru crema :
5 oua,1 litru lapte, 110 gr gris ,180 gr zahar(reteta initiala cere 250 gr,ceea ce mie mi s-a parut innebunitor de mult)vanilie.Se bat ouale spuma cu zaharul,vanilia si grisul si se adauga la laptele care fierbe.Se tine la foc mediu pana se obtine consistenta smantanii grase.Se lasa sa se raceasca bine de tot.
Intre timp topim 150 gr unt,care se lasa la racorit si el.
Se iau cate 2 foi(restul fiind acoperit cu un prosop)se unge prima cu unt si se suprapune cealalta,se pune crema intr-un colt,impachetandu-se si ruland.
Se coc la cuptor la 180-200 grade pana se rumenesc.

Se prepara un sirop din 1pahar si jumatate de apa(reteta initiala cere doar 1 pahar),1 pahar de zahar(reteta initiala era cu 2)si cateva picaturi de zeama de lamaie.Se fierbe cca 15 min.
Si-acum 2 optiuni-fie inmoi trabucurile reci in siropul fierbinte(cum am facut eu)fie trabucurile fierbinti in siropul rece.Se servesc dupa cateva ore de stat la rece sau chiar si a doua zi.

Daca va plac deserturile ametitor de dulci,atunci mergi pe cantitatea zaharului din reteta initiala,dar mie si sotului,reducand aproape 300 gr zahar ni s-a parut potrivit de dulce.Desi fiind reteta turceasca/greceasca nu ma mira ca are atata zahar.

#1711 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 09:37 PM

profiterol

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13183618376263.jpg

#1712 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 October 2011 - 09:42 PM

Vezi postareaDexter, la 11 October 2011 - 09:37 PM, a spus:

profiterol

=)) N-ai drum prin capitala? C-o oala de porcarii din astea dupa tine? :headbang:

#1713 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 11 October 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 October 2011 - 09:42 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 11 October 2011 - 09:37 PM, a spus:

profiterol

=)) N-ai drum prin capitala? C-o oala de porcarii din astea dupa tine? :headbang:


Waw!! vreau si eu!! ce bine arata!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1714 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 10:04 PM

vă fac câte unu mintenaş, că mai am materie primă, ce îngheţată preferati, Haagen-Dazs: rocky road sau vanilla swiss almond? sau mai bine cu amândouă, ca a mea :headbang:

#1715 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 10:26 PM

Dexter plz o portie si pt mine tot asa ca la tine mixta, dar fara usturoi :floare: . Doar ai montat? sau cu manutele alea 2 ai facut si gogoselele profiteroale?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1716 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 11:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 10:26 PM, a spus:

o portie si pt mine tot asa ca la tine mixta ... Doar ai montat?

vineee ... o porţie fără mujdei :floare:
numai am montat, rapid şi eficient

#1717 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 11:15 PM

Vezi postareaDexter, la 11 October 2011 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 10:26 PM, a spus:

o portie si pt mine tot asa ca la tine mixta ... Doar ai montat?

vineee ... o porţie fără mujdei :floare:
numai am montat, rapid şi eficient


divin si foarte abundent! Merci si am venit cu acompaniementul: vino di mandorla. Sper eu ca merg bine impreuna ...



asa-mi place si mie sa bucataresc: rapid si eficient! forta Dexter!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1718 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 12 October 2011 - 07:27 AM

Multumesc, Ellani :huh:
Daca iti place si gasesti, incearca sa pui in sirop cateva picaturi de apa de trandafri sau apa de floare de portocal.

#1719 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 October 2011 - 02:37 PM

Cu placere,Cami!
N-am incercat apa asta de flori,dar banuiesc ca mi-ar place,pentru ca-mi place dulceata de trandafir,asta daca seamana cumva cu ea.Dar n-am de unde sa gasesc eu asemenea 'delicatese'.Multumesc de pont!

Geany,fI atenta :
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-1318422823365.jpg
In sfarsit le-a ajuns si lor randul aseara.Multumesc,au fost buni,desi nu prea mi-au reusit ei ca forma precum iti ies tie.
I-am facut aseara si aveau destula crema in ea.Mare mi-a fost mirarea ca dimineata era deja cu mult mai putina,parca s-a evaporat pe undeva.Or fi fost extraterestrii in vizita...

#1720 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 12 October 2011 - 08:18 PM

Gogosi glazurata.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1067-13184434744976.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1067-13184434985857.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi