Ce dulciuri ati facut azi?
#1702
Postat 10 October 2011 - 05:19 PM
#1703
Postat 10 October 2011 - 09:41 PM
Azi am facut carpaccio de pepene galben cu migdale.

#1704
Postat 11 October 2011 - 12:59 AM

La noi a fost ziua Recunostintei, si am facut un dulce tot cu cranberry, dar prajitura. Servita cu sos de vanilie.
#1705
Postat 11 October 2011 - 07:09 AM
Ellani, la 07 October 2011 - 09:28 PM, a spus:
Tot zic ca fac pauza si nu mai fac nimic dulce si cine crezi ca urmatorul week-end le comite din nou?Pai cu atatea retete,parca poti sa nu faci ?
Asa ca noi azi am 'fumat' trabucuri grecesti,dar la cum se 'bat' turcii cu grecii in a detine dreptul de autor al retetelor,parca-mi aduc aminte c-am vazut asa ceva si pe la turci.

Trabucuri de-astea as fuma si eu

#1706
Postat 11 October 2011 - 08:16 AM
#1707
Postat 11 October 2011 - 01:49 PM
izuk, la 11 October 2011 - 08:16 AM, a spus:
Izuk, le-ai congelat asa proaspete?
#1708
Postat 11 October 2011 - 02:45 PM
#1710
Postat 11 October 2011 - 07:09 PM
Cami, la 11 October 2011 - 07:09 AM, a spus:
Trabucuri de-astea as fuma si eu

Reteta e un fel de 'fusion',ca tot e in voga cuvantul pe forum


Iarasi intra in joc foile filo/yufka.Vreo 40 la numar,marimea aprox 15/15 cm.Daca sunt foi mai mari se taie,de altfel,poti sa le faci si mai mici.Iar daca ai mai multe foi,le transformi rapid in niste spring roll-uri.Daca ramane crema,iarasi nu-i problema

Pentru crema :
5 oua,1 litru lapte, 110 gr gris ,180 gr zahar(reteta initiala cere 250 gr,ceea ce mie mi s-a parut innebunitor de mult)vanilie.Se bat ouale spuma cu zaharul,vanilia si grisul si se adauga la laptele care fierbe.Se tine la foc mediu pana se obtine consistenta smantanii grase.Se lasa sa se raceasca bine de tot.
Intre timp topim 150 gr unt,care se lasa la racorit si el.
Se iau cate 2 foi(restul fiind acoperit cu un prosop)se unge prima cu unt si se suprapune cealalta,se pune crema intr-un colt,impachetandu-se si ruland.
Se coc la cuptor la 180-200 grade pana se rumenesc.
Se prepara un sirop din 1pahar si jumatate de apa(reteta initiala cere doar 1 pahar),1 pahar de zahar(reteta initiala era cu 2)si cateva picaturi de zeama de lamaie.Se fierbe cca 15 min.
Si-acum 2 optiuni-fie inmoi trabucurile reci in siropul fierbinte(cum am facut eu)fie trabucurile fierbinti in siropul rece.Se servesc dupa cateva ore de stat la rece sau chiar si a doua zi.
Daca va plac deserturile ametitor de dulci,atunci mergi pe cantitatea zaharului din reteta initiala,dar mie si sotului,reducand aproape 300 gr zahar ni s-a parut potrivit de dulce.Desi fiind reteta turceasca/greceasca nu ma mira ca are atata zahar.
#1712
Postat 11 October 2011 - 09:42 PM
#1713
Postat 11 October 2011 - 09:51 PM
#1714
Postat 11 October 2011 - 10:04 PM

#1715
Postat 11 October 2011 - 10:26 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1717
Postat 11 October 2011 - 11:15 PM
Dexter, la 11 October 2011 - 11:03 PM, a spus:
divin si foarte abundent! Merci si am venit cu acompaniementul: vino di mandorla. Sper eu ca merg bine impreuna ...
asa-mi place si mie sa bucataresc: rapid si eficient! forta Dexter!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1718
Postat 12 October 2011 - 07:27 AM

Daca iti place si gasesti, incearca sa pui in sirop cateva picaturi de apa de trandafri sau apa de floare de portocal.
#1719
Postat 12 October 2011 - 02:37 PM
N-am incercat apa asta de flori,dar banuiesc ca mi-ar place,pentru ca-mi place dulceata de trandafir,asta daca seamana cumva cu ea.Dar n-am de unde sa gasesc eu asemenea 'delicatese'.Multumesc de pont!
Geany,fI atenta :

In sfarsit le-a ajuns si lor randul aseara.Multumesc,au fost buni,desi nu prea mi-au reusit ei ca forma precum iti ies tie.
I-am facut aseara si aveau destula crema in ea.Mare mi-a fost mirarea ca dimineata era deja cu mult mai putina,parca s-a evaporat pe undeva.Or fi fost extraterestrii in vizita...