Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2401 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 19 February 2012 - 05:32 PM

Vezi postareaboni, la 19 February 2012 - 04:01 PM, a spus:

eu pe subiectul asta nu ma mai uit ca e de boala Imagine postata
doar postez si nu vad nimic :toothy6:

azi, pentru pachetel la scoala briose, facute impreuna cu Maia: o tura sunt "normale" cu ceva cocos, iar cele negre sunt dupa ideea aurei de muffins fara ou. am folosit ideea cu seminte de in (pentru care iti multumesc a mia oara, aura =)) ) si am respectat proportiile intre lichide si solide. in rest am cam inlocuit din ingrediente ca sa mi se potriveasca ;)
nu sunt mere in briose. doar le-am pus acolo, de decor.




Vezi postareaGelutza, la 19 February 2012 - 03:18 PM, a spus:

Lapona Enigel, as transforma si eu "gateau de toi" in "gateau de moi" =)) daca imi dai niste repere pentru reteta pana spre Dragobete!
Felicitari , fetelor!
Gelutza, exista subiect special pentru aceasta tortura. uite aici: Gateau Royal



In primul rand te felicit pentru ca reusesti sa nu te uiti si pentru briosele alea sanatoase de le facusi!
Apoi,
Am vazut topicul lui foxxy, l-am studiat.Mi s-a parut altfel acesta si de aceea am cerut lamuriri suplimentare...l-as pune si pe ala in practica , dar nu gasesc gavotele...

#2402 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 February 2012 - 07:22 PM

Lapoooo lesinnnn!!!
Arata intr-un MARE fel gateaul tau =)).

Gelutzo vezi ca si Foxyy a facut acasa gavotele.

#2403 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2012 - 08:44 PM

Sa va mai linistesc putin eu (nu ca nu.. mi`ar trebuii si mie o felie din regalele astea de aici, dar ma multumesc cu budinca mea cu bilutze facuta azi binenteles =))

Va servesc si pe voi poate ca vreti (ma gandesc ca nu lasati gavotele ptr bilutzele mele dar nu se stie) =))

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1316-13296770571416.jpg

#2404 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 February 2012 - 11:57 PM

Sincera sa fiu si eu m-as multumi cu asa desert.
Si cum spuneai ca e reteta :) .

#2405 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2012 - 01:33 AM

Multumesc fete! Sa va fie de bine si voua! Prajitura respectiva este destul de spornica, ia cam 3 ore la facut. Tot ce doriti sa stiti despre ea, aflati la topicul lui Foxyy.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2406 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 February 2012 - 03:06 PM

Vezi postareaEllani, la 18 February 2012 - 06:29 PM, a spus:


Eu cred ca daca as avea o dieta pe viata,n-as mai avea taria sa activez pe un forum culinar cu mii de tentatii.
si aici vad avantajul unui sot ca al Danei,ar fi fost mofturutz si nu i-ar fi placut mancarea.
Dar ziceam ca arata atat de bine prajitura aia(contrar opiniei generale ca mancarurile de dieta nu arata la fel bine)incat e incredibil ca poate fi dietetica.


Ba eu activez tocmai pt a afla ceva nou... Asa am aflat de Montignac, bine ca tot asa m-am ingrasat...
Ar fi prea trist daca m-as limita doar la retetele din cartile lui. Am ales calea aceasta tocmai pt ca pot sa-mi gatesc ce-mi doreste inimioara... imi place libertatea asta. Privita din acest unghi nici nu o pot numi dieta. Am doar niste reguli de respectat.
Spre exemplu, eu nu as putea sa mananc 50g de carne cu brocolli, sa zicem, daca-mi impune cineva. Da, imi place carnea, dar nu 50g, mananc bine si-mi plac si brocolli, dar le mananc cand vreau eu nu pt ca asa mi-a impus cineva. Eu sunt un mancacios... asta-i adevarul.

Zici de avantajul lui Dany... eu am asa o persoana acasa (in privinta dulciurilor). Ii plac, dar anumite chestii... un mofturos. Daca ar fi dupa el, as face maxim 4, 5 retete de dulciuri pt toata viata... parca-i prea trist. Asa ca ma asigur sa-i fac ce stiu deja ca-i place, dar eu continui sa experimentez. Se mai intampla sa-l surprind uneori... si uite asa mananca dulciuri monti care-i plac.
Si cu ocazia asta imi invat si fetele cu ele.

Toate prajiturile/dulciurile monti arata grozav... pe unele le mai maschez eu ca o mai dau in bara, da' e vina mea nu a lor. Nu vor avea niciodata culoarea aia frumoasa cu care noi suntem obisnuite, dar pe mine nu ma mai deranjeaza de mult chestia asta.
Nu am sa uit niciodata ce fata a facut acum de sarbatori tatal meu. A venit la noi si el era invatat cu dulciurile mele (vechile). Acum de cand cu monti nu prea stia la ce sa se astepte. Ma rog, totul a mers perfect pana la gogosi. Doamne cat am putut sa rad de el...
Le zic eu la fete, mami azi facem gogosi. Fetele incep sa topaie, tata bucuros. Buuun, si ma apuc de treaba, mirosea in casa a lamaie si vanilie... Fetele imi tot dadeau tarcoale, tata s-a tinut la distanta. Ma ajuta fetele (ele faceau gogoselele) si acum ne asezam langa lighean si da-i bataie. Mama il trimite pe tata la noi, 'vezi ca au terminat fetele gogosile'. Noi deja ne pusesem burtile la cale si plecasem din bucatarie, asa ca el ramane singur cu ligheanul.
Eu nu stiu ce a facut, mi-a povestit mama dupa aia... doamne, sa ne tavalim pe jos.
Se duce tata, ridica capacul si a avut un soc... unde sunt gogosile? Nu erau albe, dom'le, asa cum le stia el... A pus capacul la loc si a plecat la mama. O auzim deodata pe mama razand in hohote. Ne-am dus imediat sa vedem despre ce e vorba. Si da-i ras... Era socat, pai ce alea sunt gogosi. Era asa de dezamagit saracul.
L-am obligat sa guste una si culmea ca i-a placut. Dar am intampinat o rezistenta enorma sa o mai ia si pe a doua. Ii placeau, da' nu erau albe dom'le, nu erau gogosile cu care a crescut el.


Vezi postareacristina-simona, la 18 February 2012 - 06:59 PM, a spus:

de ieri,a inceput carnavalul.nu am mai postat de mult timp,nimic.azi,o poza cu Prinjolata,un fel de prajitura facuta numai pe perioada carnavalului.foarte buna -_-


Ceva detalii, ca prea frumos arata...


Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 11:09 PM, a spus:


Eu, tort ciocolatos



Acum trebuie sa-l fac si pt noi...


Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 11:13 PM, a spus:

Io...nu gateau des rois, ci gateau de moi =))



=))


Vezi postarealili, la 19 February 2012 - 12:36 AM, a spus:

Doamne cate bunatati !!!!!!
Eu o prajitura cu mere ca imi facuse pofta Sorina si aveam si doua gutui ratacite si le-am pus si pe ele si un cremsnit, doar nu demult am facut dar iar s-a cerut.La cremsnit inca nu am sectiune


Chiar, eu cremsnit nu am facut niciodata. Ce gust are?


Vezi postareacerra, la 19 February 2012 - 01:00 AM, a spus:



Din grau am facut si eu coliva. O sa iti spun cum si daca nu ai voie ceva din ce este acolo le inlocuiesti tu.


Astept cuminte pe scaunel.


Vezi postareakoral, la 19 February 2012 - 02:04 PM, a spus:

ne-a adus vecina de sub noi o porţie de brioşe foaaarte bune , cu lămâie. Mulţumim, doamna Ardelean!


Vreau si eu sa fiu vecina cu dna Ardelean!!!


Vezi postareaboni, la 19 February 2012 - 04:01 PM, a spus:



azi, pentru pachetel la scoala briose, facute impreuna cu Maia: o tura sunt "normale" cu ceva cocos, iar cele negre sunt dupa ideea aurei de muffins fara ou. am folosit ideea cu seminte de in (pentru care iti multumesc a mia oara, aura :71: ) si am respectat proportiile intre lichide si solide. in rest am cam inlocuit din ingrediente ca sa mi se potriveasca :P
nu sunt mere in briose. doar le-am pus acolo, de decor.


Ellani, Boni are mai multa vechime decat mine la monti... asa ca vezi ca nu sunt singura pe lume.
Ce fain arata, Boni! Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa incerc si eu ideea cu semnitele de in.



Vezi postareayoyo, la 19 February 2012 - 11:57 PM, a spus:

Sincera sa fiu si eu m-as multumi cu asa desert.
Si cum spuneai ca e reteta :lol: .


+1
Sorina

#2407 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2012 - 08:34 AM

Am incercat aseara sa fac un chec tigru, reteta lui Poca, dar nu prea mi-au iesit dungile, in schimb gustul este super!

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-88-13298059697335.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-88-1329806070287.jpg

Si partenerii mei de bucatareala:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-88-13298059928898.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-88-13298059976221.jpg
GEORGIA

#2408 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 February 2012 - 10:34 AM

Vezi postareayoyo, la 19 February 2012 - 11:57 PM, a spus:

Sincera sa fiu si eu m-as multumi cu asa desert.
Si cum spuneai ca e reteta :occasion14: .


Foarte simpla este reteta.Dau copy de la cerulina.


Ingrediente:
8 linguri perle de tapioca (perlele din imagine sunt deja umflate )
500 ml smantana ptr frisca 30% grasime
1 l lapte 3,5% grasime
1/2 cana de zahar (cana de ceai 200-250ml)
1/2 fiola de vanilie
3 oua
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingurita coaja rasa de portocala
visine congelate sau din compot fara samburi ( cantitatea dupa preferinta)
putin suc de visine daca se folosesc din compot


Mod de preparare:
Tapioca se pune inainte de preparare sa stea in apa rece vreo 2-3 ore (cele 8 linguri de tapioca le puneti in 700-800 ml de apa)
Dupa timpul de 2-3 ore punem la fiert intr`o cratita: 800ml lapte+500ml smantana. Cand incepe sa fiarba laptele si smantana, se scurge apa dupa tapioca si se toarna tapioca in lapte si se amesteca sa nu se lipeasca perlele intre ele. Se adauga zaharul si se fierbe cam 25-30 de minute la foc mediu spre mic.


Trebuie sa arate asa dupa timpul expirat, luam o perla si o gustam. Trebuie sa fie moale nu gumata.

Acum batem ouale cu furculita bine, adaugam esenta de vanilie, cojile de portocala si lamaie si cei 200ml de lapte rece ramas si turnam fir in cratita cu budinca fierbinte si amestecam si mai fierbem inca 10 min si amestecam.


Dupa 10 min

Oprim focul si punem intr`un castron vreo 4 polonice din budinca din cratita si adaugam putina zeama de la compotul de visine , atat cat sa coloreze budinca (daca folosim visinele congelate, atunci adaugam o mana de visine si amestecam)

Acum dupa imaginatie punem budinca in pahare, cupe,boluri.
Eu am pus si am aranjat asa cum se vede in imagine.

Servim budinca calduta dar este foarte buna si rece.
Pofta buna!

Voi face si prajituri si tot ce se poate face din perlele de tapioca, dar pe rand timpul asta.......

#2409 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2012 - 11:58 AM

Cerra, eu am mai auzit de perlele astea, dar nu am vazut prin magazine. sunt luate din Romanica?
ptr care-i fan budinci cremoase par o solutie minunata! sunt si f ochioase, felicitari!

#2410 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 21 February 2012 - 12:32 PM

Vezi postareacristina-simona, la 18 February 2012 - 06:59 PM, a spus:

de ieri,a inceput carnavalul.nu am mai postat de mult timp,nimic.azi,o poza cu Prinjolata,un fel de prajitura facuta numai pe perioada carnavalului.foarte buna :lol:


Ceva detalii, ca prea frumos arata...


Prinjolata este un fel de prajitura care contine pandispan madeira(madeira cake),taiat bucatele si insiropate,facut de
casa sau cumparat,fructe confiate,ciocolata,alune,migdale,pine nuts,lapte condensat,pus totul intr-o forma de cupola,si lasat la rece.Apoi se orneaza cu frisca,cirese confiate,ciocolata,migdale.Este foarte usor de facut.Am pus o poza,sectiune,cu ultima felie. nu arata foarte bine,dar buna rau :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-212-13298202525006.jpg

Cristina

#2411 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 February 2012 - 12:35 PM

Vezi postareamoatza, la 21 February 2012 - 11:58 AM, a spus:

Cerra, eu am mai auzit de perlele astea, dar nu am vazut prin magazine. sunt luate din Romanica?
ptr care-i fan budinci cremoase par o solutie minunata! sunt si f ochioase, felicitari!

Multumesc!


arata cam asa:

Numai ca astea deja sunt umflate cu apa

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1316-13298202744714.jpg

Ce este Tapioca?
Tapioca e un amidon extras din radacina de manioc. In general e folosita pentru a “lega”creme, sosuri, supe sau in locul gelatinei animale. Acest produs este usor digerabil si datorita continutului bogat in principii active, are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante. Este recomandat consumul acestui produs in cazurile de gastrita hiperacida, colita, ulcer gastrointestinal. Important este faptul ca tapioca nu contine gluten, deci este un aliment de baza in nutritia celor care sufera de enteropatie glutenica (boala celiaca). Deasemeni este bine tolerat de copii, batrani si convalescenti. Extern, tapioca in amestec cu zeama de lamaie se foloseste ca si cataplasma in maturarea abceselor, furunculelor si panaritiilor.
Maniocul este o planta din america de sud,de fapt un arbust de 2-3m inaltime,care datorita portughezilor a ajuns si in Africa. Face niste bulbi mari si lungi din care se extrage tapioca.

11o gr tapioca contine 143 calorii (eu folosesc 8 linguri pe care nu le am cantarit pe cantar dar am pus in ceasca de cafea si este treisfert de ceasca)

Se poate face cu lapte de cocos, soya. Modificarile apartin fiecaruia. Mie imi place asa cum am facut`o si o sa fac si cu lapte de cocos.

Se poate folosii si la diferite tarte ,tartutze foietaje etc. Am facut o categorie cu tot ce tine de tapioca. ACum mai trebuie sa am timp sa le fac , pozez si sa pun retetele.

#2412 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2012 - 01:41 PM

merci de info, da' n-ai zis daca se gaseste la noi. si eventual unde? cost, de-astea.

#2413 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 February 2012 - 04:42 PM

Copilul a vrut choux -uri simple fara glazura,doar cu zahar pudra,asa ca executat

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13298353019355.jpg

Si fiinca ii place si tiramisu si asteptam musafiri am comis si asta

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13298353979342.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2414 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 February 2012 - 04:50 PM

Vezi postareamoatza, la 21 February 2012 - 01:41 PM, a spus:

merci de info, da' n-ai zis daca se gaseste la noi. si eventual unde? cost, de-astea.


Sz am scris in graba si mi`a scapat. Da, se gaseste si la noi, la orice magazin cu produse naturiste. Sunt ambalate la punga de 500gr si costa pina in 10 roni punga. Dintr`o punga faci cam de 5 ori, la masura data de mine.Mai am in punga deci eu am facut din ea deja de 4 ori cat a raams inca nu am masurat daca sunt mai mult sau mai putin de 8 linguri.

#2415 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2012 - 08:59 PM

gata, acuma chiar ca-s lamurita!
inca ceva: are tinuta budinca? adica ar merge sa umpli cu ea choux-urile Ioanei?

Ioana, :lol:

#2416 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 February 2012 - 09:27 PM

Vezi postareacristina-simona, la 21 February 2012 - 12:32 PM, a spus:


Prinjolata este un fel de prajitura care contine pandispan madeira(madeira cake),taiat bucatele si insiropate,facut de
casa sau cumparat,fructe confiate,ciocolata,alune,migdale,pine nuts,lapte condensat,pus totul intr-o forma de cupola,si lasat la rece.Apoi se orneaza cu frisca,cirese confiate,ciocolata,migdale.Este foarte usor de facut.Am pus o poza,sectiune,cu ultima felie. nu arata foarte bine,dar buna rau :lol:



Multumesc mult!
Sorina

#2417 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 February 2012 - 10:21 PM

Vezi postareamoatza, la 21 February 2012 - 08:59 PM, a spus:

gata, acuma chiar ca-s lamurita!
inca ceva: are tinuta budinca? adica ar merge sa umpli cu ea choux-urile Ioanei?

Ioana, :lol:

Da, merge. Merge si o tarta cu fructe peste budinca de tapioca, cu conditia sa faci de vanilie(zic vanilie ptr ca eu am facut dupa cum vezi si colorata si aceia este pik mai moale decat cea de vanilie ptr ca am adaugat suc de visine). A doua zi este asa ca si o crema diplomat. Sper ca m`am exprimat bine.

Merge ce vrei tu doar sa respecti timpul de fierbere.Cand este rece se intareste (adica asa ca si cum ar fi cu gelatina sau mai bine zis consistenta cremei de la cremes. A mea iese asa mai tzapana crema si se taie frumos.

Sa nu razi de mine: eu ma gandesc sa fac cat de curand niste Pasteis de Nata si in loc de crema care se pune la pasteis sa pun budinca de tapioca. Poate gasesc pina atunci faina de manioc adica tapioca pudra. Daca nu, atunci fac asa cu perlele de tapioca si pun la reteta in loc de crema lor.

#2418 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 February 2012 - 11:37 PM

Multumesc Cerra.
Cand vad, gasesc produsul il achizitionez si trec la executie pt ca arata tare bine desertul tau.

#2419 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 February 2012 - 09:06 AM

Vezi postareaIoana, la 21 February 2012 - 04:42 PM, a spus:

Copilul a vrut choux -uri simple fara glazura,doar cu zahar pudra,asa ca executat
Si fiinca ii place si tiramisu si asteptam musafiri am comis si asta



YAM! YAM! YAM! :lol: :tongue3:
GEORGIA

#2420 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2012 - 09:11 AM

Vezi postareaIoana, la 21 February 2012 - 04:42 PM, a spus:

Copilul a vrut choux -uri simple fara glazura,doar cu zahar pudra,asa ca executat

Arata demential, le-ai umplut cu frisca?

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi