Ellani, la 18 February 2012 - 06:29 PM, a spus:
Eu cred ca daca as avea o dieta pe viata,n-as mai avea taria sa activez pe un forum culinar cu mii de tentatii.
si aici vad avantajul unui sot ca al Danei,ar fi fost mofturutz si nu i-ar fi placut mancarea.
Dar ziceam ca arata atat de bine prajitura aia(contrar opiniei generale ca mancarurile de dieta nu arata la fel bine)incat e incredibil ca poate fi dietetica.
Ba eu activez tocmai pt a afla ceva nou... Asa am aflat de Montignac, bine ca tot asa m-am ingrasat...
Ar fi prea trist daca m-as limita doar la retetele din cartile lui. Am ales calea aceasta tocmai pt ca pot sa-mi gatesc ce-mi doreste inimioara... imi place libertatea asta. Privita din acest unghi nici nu o pot numi dieta. Am doar niste reguli de respectat.
Spre exemplu, eu nu as putea sa mananc 50g de carne cu brocolli, sa zicem, daca-mi impune cineva. Da, imi place carnea, dar nu 50g, mananc bine si-mi plac si brocolli, dar le mananc cand vreau eu nu pt ca asa mi-a impus cineva. Eu sunt un mancacios... asta-i adevarul.
Zici de avantajul lui Dany... eu am asa o persoana acasa (in privinta dulciurilor). Ii plac, dar anumite chestii... un mofturos. Daca ar fi dupa el, as face maxim 4, 5 retete de dulciuri pt toata viata... parca-i prea trist. Asa ca ma asigur sa-i fac ce stiu deja ca-i place, dar eu continui sa experimentez. Se mai intampla sa-l surprind uneori... si uite asa mananca dulciuri monti care-i plac.
Si cu ocazia asta imi invat si fetele cu ele.
Toate prajiturile/dulciurile monti arata grozav... pe unele le mai maschez eu ca o mai dau in bara, da' e vina mea nu a lor. Nu vor avea niciodata culoarea aia frumoasa cu care noi suntem obisnuite, dar pe mine nu ma mai deranjeaza de mult chestia asta.
Nu am sa uit niciodata ce fata a facut acum de sarbatori tatal meu. A venit la noi si el era invatat cu dulciurile mele (vechile). Acum de cand cu monti nu prea stia la ce sa se astepte. Ma rog, totul a mers perfect pana la gogosi. Doamne cat am putut sa rad de el...
Le zic eu la fete, mami azi facem gogosi. Fetele incep sa topaie, tata bucuros. Buuun, si ma apuc de treaba, mirosea in casa a lamaie si vanilie... Fetele imi tot dadeau tarcoale, tata s-a tinut la distanta. Ma ajuta fetele (ele faceau gogoselele) si acum ne asezam langa lighean si da-i bataie. Mama il trimite pe tata la noi, 'vezi ca au terminat fetele gogosile'. Noi deja ne pusesem burtile la cale si plecasem din bucatarie, asa ca el ramane singur cu ligheanul.
Eu nu stiu ce a facut, mi-a povestit mama dupa aia... doamne, sa ne tavalim pe jos.
Se duce tata, ridica capacul si a avut un soc... unde sunt gogosile? Nu erau albe, dom'le, asa cum le stia el... A pus capacul la loc si a plecat la mama. O auzim deodata pe mama razand in hohote. Ne-am dus imediat sa vedem despre ce e vorba. Si da-i ras... Era socat, pai ce alea sunt gogosi. Era asa de dezamagit saracul.
L-am obligat sa guste una si culmea ca i-a placut. Dar am intampinat o rezistenta enorma sa o mai ia si pe a doua. Ii placeau, da' nu erau albe dom'le, nu erau gogosile cu care a crescut el.
cristina-simona, la 18 February 2012 - 06:59 PM, a spus:
de ieri,a inceput carnavalul.nu am mai postat de mult timp,nimic.azi,o poza cu Prinjolata,un fel de prajitura facuta numai pe perioada carnavalului.foarte buna

Ceva detalii, ca prea frumos arata...
any_annette, la 18 February 2012 - 11:09 PM, a spus:
Acum trebuie sa-l fac si pt noi...
Lapona Enigel, la 18 February 2012 - 11:13 PM, a spus:
Io...nu gateau des rois, ci gateau de moi
lili, la 19 February 2012 - 12:36 AM, a spus:
Doamne cate bunatati !!!!!!
Eu o prajitura cu mere ca imi facuse pofta Sorina si aveam si doua gutui ratacite si le-am pus si pe ele si un cremsnit, doar nu demult am facut dar iar s-a cerut.La cremsnit inca nu am sectiune
Chiar, eu cremsnit nu am facut niciodata. Ce gust are?
cerra, la 19 February 2012 - 01:00 AM, a spus:
Din grau am facut si eu coliva. O sa iti spun cum si daca nu ai voie ceva din ce este acolo le inlocuiesti tu.
Astept cuminte pe scaunel.
koral, la 19 February 2012 - 02:04 PM, a spus:
ne-a adus vecina de sub noi o porţie de brioşe foaaarte bune , cu lămâie. Mulţumim, doamna Ardelean!
Vreau si eu sa fiu vecina cu dna Ardelean!!!
boni, la 19 February 2012 - 04:01 PM, a spus:
azi, pentru pachetel la scoala briose, facute impreuna cu Maia: o tura sunt "normale" cu ceva cocos, iar cele negre sunt dupa ideea aurei de
muffins fara ou. am folosit ideea cu seminte de in (pentru care iti multumesc a mia oara, aura

) si am respectat proportiile intre lichide si solide. in rest am cam inlocuit din ingrediente ca sa mi se potriveasca

nu sunt mere in briose. doar le-am pus acolo, de decor.
Ellani, Boni are mai multa vechime decat mine la monti... asa ca vezi ca nu sunt singura pe lume.
Ce fain arata, Boni! Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa incerc si eu ideea cu semnitele de in.
yoyo, la 19 February 2012 - 11:57 PM, a spus:
Sincera sa fiu si eu m-as multumi cu asa desert.
Si cum spuneai ca e reteta

.
+1