Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2721 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 March 2012 - 09:07 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 29 March 2012 - 08:49 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 29 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti.



Buni, buni, nu am mai facut cam demultisor si lui cupilul meu ii plac tare.


Si alor mele, au mancat fiecare cate 7...(am primit de la tanti a mea de la tara branza proaspata si buna)

#2722 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 29 March 2012 - 09:52 AM

Vezi postareaIoana, la 28 March 2012 - 11:56 PM, a spus:

Koral, ce frumuseti ai acolo.
Cristina, ai pus pe undeva reteta?

Eu flan de portocale si capsuni



Dupa cum arata trebuie sa fie tare bun flanul!!

Reteta de tarta n-am pus-o nicaieri, la blat cred ca am gresit eu ceva ca nu a fost prea reusit dar crema e buna tare.
Aluatul de tarta:
250 g făină albă, 120 g unt, 50 g zahăr, 3 linguri lapte rece
Untul rece se amesteca cu făina şi zahărul până se formează firimituri. Se adaugă laptele puţin câte puţin până se obţine o bilă de aluat. Se întinde o foaie si se pune în tava de copt (eu am folosit o tavă de 26 cm diametru). Se înţeapă cu furculiţa. Se lasă tava la frigider pentru 20 minute, timp în care se pregăteşte crema. Crema: 400 g branza de vaci , 395 g lapte condensat îndulcit (1 cutie), 2 lămâi, 1 ou
Se amesteca laptele condensat cu brânza si oul. Se stoarce sucul celor două lămâi şi se rade coaja. Se amesteca bine pana compozitia devine cremoasa.Se toarna compoziţia astfel obţinută în tava pregătită mai devreme şi se bagă la cuptor. Se lasă la 180 grade aproximativ 40 minute sau până când mijlocul tartei nu mai tremură. Pentru ornare se pun fulgii de migdale într-o tigaie şi se amesteca mereu până când se rumenesc uşor. Se scoate tarta din cuptor, se lasă vreo 10 minute şi se împrăştie fulgii pe margine.

#2723 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 March 2012 - 01:15 PM

Vezi postarea2ut, la 29 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

Ce fain arata briosele tale, Koral! Mi-ar placea sa-ti fiu prin preajma...
Ioana, cum se face flanul, ca ma tenteaza?
Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti.

Atasament poza1.JPG


2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti :thumleft:

Vezi postareacristinaD, la 29 March 2012 - 09:52 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 28 March 2012 - 11:56 PM, a spus:

Koral, ce frumuseti ai acolo.
Cristina, ai pus pe undeva reteta?

Eu flan de portocale si capsuni



Dupa cum arata trebuie sa fie tare bun flanul!!

Reteta de tarta n-am pus-o nicaieri, la blat cred ca am gresit eu ceva ca nu a fost prea reusit dar crema e buna tare.
Aluatul de tarta:
250 g făină albă, 120 g unt, 50 g zahăr, 3 linguri lapte rece
Untul rece se amesteca cu făina şi zahărul până se formează firimituri. Se adaugă laptele puţin câte puţin până se obţine o bilă de aluat. Se întinde o foaie si se pune în tava de copt (eu am folosit o tavă de 26 cm diametru). Se înţeapă cu furculiţa. Se lasă tava la frigider pentru 20 minute, timp în care se pregăteşte crema. Crema: 400 g branza de vaci , 395 g lapte condensat îndulcit (1 cutie), 2 lămâi, 1 ou
Se amesteca laptele condensat cu brânza si oul. Se stoarce sucul celor două lămâi şi se rade coaja. Se amesteca bine pana compozitia devine cremoasa.Se toarna compoziţia astfel obţinută în tava pregătită mai devreme şi se bagă la cuptor. Se lasă la 180 grade aproximativ 40 minute sau până când mijlocul tartei nu mai tremură. Pentru ornare se pun fulgii de migdale într-o tigaie şi se amesteca mereu până când se rumenesc uşor. Se scoate tarta din cuptor, se lasă vreo 10 minute şi se împrăştie fulgii pe margine.



Cristina suna tare bine reteta, mi-o notez si o comit si eu. :pupic:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2724 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 March 2012 - 01:23 PM

Vezi postareaIoana, la 29 March 2012 - 01:15 PM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 29 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti.



2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti :thumleft:



Nu stii ce pierzi, sunt buni, parfumati, pufosi! YAM! YAM!
2ut, am dreptate?!?!
GEORGIA

#2725 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 March 2012 - 02:06 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 29 March 2012 - 01:23 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 29 March 2012 - 01:15 PM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 29 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti.



2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti :scratch:



Nu stii ce pierzi, sunt buni, parfumati, pufosi! YAM! YAM!
2ut, am dreptate?!?!


Ai, ai, mie imi plac mult (dar trebuie sa recunosc ca eu n-am mancat din ceilalti, prajiti, desi sunt convinsa ca-s foarte buni).
Azi, la cererea piticei, muffin cu cocos (reteta Pocai)


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-639-13330227448459.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-639-13330227668351.jpg

#2726 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 March 2012 - 04:30 PM

Vezi postareacerra, la 28 March 2012 - 09:54 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 28 March 2012 - 09:07 PM, a spus:

Ieri seara le-am facut, azi dimineata le-am decorat, dupa-masa le-am dat! Prietena mea cea mai buna are maine inspectie de grad
2 portii briose cu fructe( cirese din dulceata) si 2 portii cu banane si ciocolata.


Doamne ce frumoase sunt!!!



Multumesc, dar inca mai am mult pana te ajung. Mai exersez... :thumleft:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2727 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 March 2012 - 04:32 PM

Vezi postareaIoana, la 28 March 2012 - 11:56 PM, a spus:

Koral, ce frumuseti ai acolo.
Cristina, ai pus pe undeva reteta?

Eu flan de portocale si capsuni
Atasament flan de portocale si capsuni.jpg


Multumesc , Ioana, cum sa fie altfel? - reteta e baza! :thumleft:
Flanul de portocale ma imbolnaveste de-a dreptul , lasa ca termin eu dieta si vezi tu! :headbang:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2728 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 March 2012 - 04:35 PM

Vezi postarea2ut, la 29 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

Ce fain arata briosele tale, Koral! Mi-ar placea sa-ti fiu prin preajma...
Ioana, cum se face flanul, ca ma tenteaza?
Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti.

Atasament poza1.JPG


Multumesc, vad ca mi-ai urmat exemplul si ai facut si tu briose. Excelenti papanasii, chiar, ar trebui sa le fac maine copiilor, si ai mei sunt disperati dupa ei.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2729 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 March 2012 - 07:59 PM

Daca tot vorbeati de briose, vin si eu cu briosele mele cu dulce de leche si foarte pufoase:

Imagine postata

#2730 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 March 2012 - 08:06 PM

Tort de mere, fara lapte si fara grasimi

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13330443883223.jpg

#2731 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 March 2012 - 07:37 AM

Vezi postareaany_annette, la 29 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Tort de mere, fara lapte si fara grasimi
any, spune mai multe. ca suna bine. e de post sau are oua?

#2732 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2012 - 09:30 AM

Vezi postareaany_annette, la 29 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Tort de mere, fara lapte si fara grasimi



Si rateta? Unde-i rateta?
Sorina

#2733 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 09:52 AM

Vezi postareaboni, la 30 March 2012 - 07:37 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Tort de mere, fara lapte si fara grasimi
any, spune mai multe. ca suna bine. e de post sau are oua?



Vezi postareasorinadaniela, la 30 March 2012 - 09:30 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Tort de mere, fara lapte si fara grasimi



Si rateta? Unde-i rateta?


Boni, are 2 oua, dar daca vrei de post uite-l pe asta http://artaculinara...._1
Inlocuiesti laptele cu lapte de soia si nici nu se simte, iese la fel si-i de post.

Fetelor, aici reteta
http://artaculinara...._1

#2734 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2012 - 10:10 AM

Eu tarta cu mai multe feluri de dulceata si gemuri(gutui,prtocale cu gref rosu,caise,capsuni) Any :) ...http://artaculinara....73

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13330954853414.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13330954938436.jpg

#2735 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 March 2012 - 10:12 AM

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2012 - 09:52 AM, a spus:

Boni, are 2 oua, dar daca vrei de post uite-l pe asta http://artaculinara...._1&#entry110110
Inlocuiesti laptele cu lapte de soia si nici nu se simte, iese la fel si-i de post.

Fetelor, aici reteta
http://artaculinara...._1&#entry111595

multumesc any.
pe ciocolatos il stiu si il fac, cu mici sau mari modificari, de ceva vreme. il prefer in forme de muffins ca trebuie copt mai putin. intr-o zi trebuie sa fac si poze si sa vin aici sa-ti multumesc.
eu intrebam de asta cu mere, ca ziceai ca nu are grasimi si ma tenta. dar, din punctul meu de vedere, are grasimi. oul (galbenusul de ou) e foarte gras si nu-l pot combina cu faina. am sa il adaptez eu cumva si pentru mine, dar dupa post, cand pot sa folosesc oua linistita.

#2736 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 10:20 AM

Geany, sa va fie de bine!
Boni, da are 2 oua asta de mere. Eu ziceam ca-i mai usurel ca n-are nici unt nici ulei.

#2737 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2012 - 12:20 PM

Vezi postareaGeany, la 30 March 2012 - 10:10 AM, a spus:

Eu tarta cu mai multe feluri de dulceata si gemuri(gutui,prtocale cu gref rosu,caise,capsuni) Any :floare: ...http://artaculinara....73







super arata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tongue3:

#2738 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2012 - 12:26 PM

Vezi postareakoral, la 29 March 2012 - 04:30 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 28 March 2012 - 09:54 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 28 March 2012 - 09:07 PM, a spus:

Ieri seara le-am facut, azi dimineata le-am decorat, dupa-masa le-am dat! Prietena mea cea mai buna are maine inspectie de grad
2 portii briose cu fructe( cirese din dulceata) si 2 portii cu banane si ciocolata.


Doamne ce frumoase sunt!!!



Multumesc, dar inca mai am mult pana te ajung. Mai exersez... :tongue3:


NO, nu spune asa ca nu sunt cu nimik mai specialista decat tine. In ultima vreme, nu prea am gasit timp sa cocaresc si pe fuga............ nu vreau. Sotul meu posteste si doar ptr mine nu merita sa ma apuc ptr ca o sa ajung cat casa.

#2739 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2012 - 01:17 PM

Vezi postareacerra, la 30 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 March 2012 - 10:10 AM, a spus:

Eu tarta cu mai multe feluri de dulceata si gemuri(gutui,prtocale cu gref rosu,caise,capsuni) Any :tongue3: ...http://artaculinara....73







super arata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :floare:

Sar-na :floare:

#2740 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 31 March 2012 - 10:39 AM

Vezi postareaGeany, la 30 March 2012 - 10:10 AM, a spus:

Eu tarta cu mai multe feluri de dulceata si gemuri(gutui,prtocale cu gref rosu,caise,capsuni) Any :occasion14: ...http://artaculinara....73



Arata super tarta ta! Si faina ideea cu mai multe feluri de gem. :floare:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi