Gelutza, la 21 May 2012 - 06:35 PM, a spus:
iulia nicoleta, la 21 May 2012 - 04:56 PM, a spus:
Cum se sta asa bat?

Pana vine cerra iti spun si cum fac eu, poate te grabeste pofta...
Am preparat si eu in week.astfel:
Un albus de la un ou mare
o cana de 200 ml plina cu capsune( eu o fac si cu visine si cu zmeura)
O cana( aceeasi) cu zahar.
Le mixez bine pe toate pana se face o spuma consistenta dupa care asez in cupe, cstroane, pahare, dupa pofta si ornezi tot la fel. Mie imi place dupa ce am tinut-o la rece o ora. Nu are nevoie de arome fiindca parfumul capsunelor este delicios.
Sper sa fie de folos, reteta asta o fac din copilarie, am invatat-o la scoala.
Cam asa am facut si eu, doar ca am folosit 2 albusuri la o cana de zahar am batut albusurile spuma singurele , apoi am adaugat zaharul treptat si am mai batut putin dar nu pina la dizolvarea totala si am adaugat capsunile taiate si am continuat pina sa facut batz. (cana de 250ml) capsunile cred ca tot cam asa o cana ca nu le`am masurat le aveam intr`un bol dar cam pe acolo.
Si mie imi place rece! si sa fie bat daca nu`i bat nici nu ma ating de ea (asta in cazul ca ar trebuii sa maninc undeva spuma eu sigur bat o fac.
Aseara la ora 12:00 fixxx m`am apucat de transformari fara blaturi de rulada, fara piscoturi etc, gasit iaurt in frigider, imbinat frumos cu spuma ramasa si iaca facui inghetata de capsuni cu iaurt.Daca era cu frisca era mult mai cremoasa dar este buna si asa. Sotul meu a papat destul de multa.
poza uratica dar inghetata buna.