Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3081 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 May 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 May 2012 - 06:35 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 21 May 2012 - 04:56 PM, a spus:

Cerra, poti detalia un pic reteta de la spuma de capsuni?
Cum se sta asa bat?:floare:

Pana vine cerra iti spun si cum fac eu, poate te grabeste pofta...
Am preparat si eu in week.astfel:
Un albus de la un ou mare
o cana de 200 ml plina cu capsune( eu o fac si cu visine si cu zmeura)
O cana( aceeasi) cu zahar.
Le mixez bine pe toate pana se face o spuma consistenta dupa care asez in cupe, cstroane, pahare, dupa pofta si ornezi tot la fel. Mie imi place dupa ce am tinut-o la rece o ora. Nu are nevoie de arome fiindca parfumul capsunelor este delicios.
Sper sa fie de folos, reteta asta o fac din copilarie, am invatat-o la scoala.


Cam asa am facut si eu, doar ca am folosit 2 albusuri la o cana de zahar am batut albusurile spuma singurele , apoi am adaugat zaharul treptat si am mai batut putin dar nu pina la dizolvarea totala si am adaugat capsunile taiate si am continuat pina sa facut batz. (cana de 250ml) capsunile cred ca tot cam asa o cana ca nu le`am masurat le aveam intr`un bol dar cam pe acolo.

Si mie imi place rece! si sa fie bat daca nu`i bat nici nu ma ating de ea (asta in cazul ca ar trebuii sa maninc undeva spuma eu sigur bat o fac.

Aseara la ora 12:00 fixxx m`am apucat de transformari fara blaturi de rulada, fara piscoturi etc, gasit iaurt in frigider, imbinat frumos cu spuma ramasa si iaca facui inghetata de capsuni cu iaurt.Daca era cu frisca era mult mai cremoasa dar este buna si asa. Sotul meu a papat destul de multa.

poza uratica dar inghetata buna.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13377006363919.jpg

#3082 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 May 2012 - 08:53 PM

Vezi postareacerra, la 21 May 2012 - 08:20 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 21 May 2012 - 06:35 PM, a spus:


Cerra, poti detalia un pic reteta de la spuma de capsuni?
Cum se sta asa bat?:thumleft:



Cam asa am facut si eu, doar ca am folosit 2 albusuri la o cana de zahar am batut albusurile spuma singurele , apoi am adaugat zaharul treptat si am mai batut putin dar nu pina la dizolvarea totala si am adaugat capsunile taiate si am continuat pina sa facut batz. (cana de 250ml) capsunile cred ca tot cam asa o cana ca nu le`am masurat le aveam intr`un bol dar cam pe acolo.

Si mie imi place rece! si sa fie bat daca nu`i bat nici nu ma ating de ea (asta in cazul ca ar trebuii sa maninc undeva spuma eu sigur bat o fac.

Aseara la ora 12:00 fixxx m`am apucat de transformari fara blaturi de rulada, fara piscoturi etc, gasit iaurt in frigider, imbinat frumos cu spuma ramasa si iaca facui inghetata de capsuni cu iaurt.Daca era cu frisca era mult mai cremoasa dar este buna si asa. Sotul meu a papat destul de multa.

poza uratica dar inghetata buna.


In seara asta am comis-o iarasi, 2 albusuri, o cana (250) zahar si capsune cam tot atatea...nu a iesit batoasa ca altadata fiindca nici capsunele nu sunt prea coapte, le -am cules din cauza ploii.
Tare delicioasa...
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-13377138803113.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-13377128117417.jpg

#3083 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 May 2012 - 04:51 PM

Am scos briosele de la congelator si am mai facut ieri doua "modele " noi, azi le-am dus la evenimentul pentru care am avut oaresce emotii, dar a iesit super!
In prima poza, briosele Ioanei cu cioco si banane si crema ganache, plus briose Tiramisu cu mot de mascarpone si frisca:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13377846673198.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3084 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 May 2012 - 04:54 PM

Apoi Briosele cu cioco si branza ale Cosminei, cu o glazura de lichior de oua si briose cu capsuni in compozitie , glazura de iaurt cu capsuni si o capsuna decor- reteta Petuniei in care am inlocuit murele cu capsuni:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13377848562067.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3085 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 May 2012 - 04:56 PM

Si poza de grup, sectiuni nu-mi cereti ca n-am putut face poze la scoala si nici timp n-as fi avut si nici n-a ramas nimic =))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13377849709469.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3086 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 May 2012 - 04:59 PM

Vezi postareakoral, la 23 May 2012 - 04:56 PM, a spus:

Si poza de grup, sectiuni nu-mi cereti ca n-am putut face poze la scoala si nici timp n-as fi avut si nici n-a ramas nimic =))
felicitari si bravo si congratulari :( ca a iesit totul bine.
altceva nu pot sa zic decat tulaiiii ce-i acolo Imagine postataImagine postataImagine postata

#3087 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2012 - 06:24 PM

Wow Corina, ce productie!
Brava, foarte faine-s!

#3088 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 May 2012 - 07:25 PM

Aseara, din cauza Cerrulinei si dupa reteta ei, am facut si eu spuma de capsune.Albusurile batute batz, toate bune, doara ca, atunci cand am pus fructele, s-a facut o zama luuunga.Fructele le-am zdrobit cu furculita si le-am lasat la scurs vreo juma de ora.Taare ciuda mi-e!Cum sa fac sa-mi stea si mie spuma tare?
Asteia i-am pus o gelatina si-a iesit tare buna, dar eu voiam spuma!
Iaca, poze de-aseara, urate, dar...astea-s!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-73-13377939435578.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3089 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 May 2012 - 08:37 PM

Koral, bravo !
foarte frumos arata briosele tale!
Cerra, Gelutza, multumesc frumos !
Rezultatul e asta:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-115-13377981894166.jpg


#3090 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 May 2012 - 09:59 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 23 May 2012 - 08:37 PM, a spus:

Koral, bravo !
foarte frumos arata briosele tale!
Cerra, Gelutza, multumesc frumos !
Rezultatul e asta:

Frumos rezultat!
Desi azi am terminat ultima portie, mi-e pofta numai daca ma uit, am mai pus si capsune cu zahar pentru dulceata si miroase innebunitor la mine in bucatarie!
Dar nu-i nimic, daca-oi vedea si vedea ca nu se mai poate, o comitem si a treia oara fiindca avem ingredientele la indemana.

#3091 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 May 2012 - 10:02 PM

Choux-uri umplute cu compot de rhabarba- capsuni si frisca de capsuni
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-479-13378033343068.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3092 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 May 2012 - 10:36 PM

Vezi postareazoazorel, la 23 May 2012 - 07:25 PM, a spus:

Aseara, din cauza Cerrulinei si dupa reteta ei, am facut si eu spuma de capsune.Albusurile batute batz, toate bune, doara ca, atunci cand am pus fructele, s-a facut o zama luuunga.Fructele le-am zdrobit cu furculita si le-am lasat la scurs vreo juma de ora.Taare ciuda mi-e!Cum sa fac sa-mi stea si mie spuma tare?
Asteia i-am pus o gelatina si-a iesit tare buna, dar eu voiam spuma!
Iaca, poze de-aseara, urate, dar...astea-s!


Nasico,

Nu tre sa ii pui nici o gelatina. Este normal sa se inmoaie cand pui fructele dar daca bati in continuare se face batz. Tura viitoare te rog frumos sa numai pui nika si binenteles sa nu pui 1kg de capsuni la 2 albusuri. :floare:

#3093 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 May 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 23 May 2012 - 08:37 PM, a spus:

Koral, bravo !
foarte frumos arata briosele tale!
Cerra, Gelutza, multumesc frumos !
Rezultatul e asta:



Si eu zic la fel

Koral, Ioana, zoazo bravo!


Ma bucur ca ti`am facut pofta si te`ai apucat sa faci spuma de capsuni.

#3094 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 May 2012 - 08:26 AM

Mama, mama, ce de bunatati!!!! :floare:

Cum eu capsuni nu am avut am facut un guguluf cu gem, asta in loc de cozonac, ca tot este astazi zi sfanta, Inaltarea.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-1337840780896.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-1337840804156.jpg
GEORGIA

#3095 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 May 2012 - 09:38 AM

Bun, bun, bun, imi faceti pofta!
Noi, pariziene cu nutella si-un pahar de lapte caldut langa (fetele nu mai puteau de nerabdare pana s-au racit un pic).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-639-13378451053526.jpg

#3096 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 May 2012 - 09:44 AM

Vezi postarea2ut, la 24 May 2012 - 09:38 AM, a spus:

Bun, bun, bun, imi faceti pofta!
Noi, pariziene cu nutella si-un pahar de lapte caldut langa (fetele nu mai puteau de nerabdare pana s-au racit un pic).



Ma asez si eu la rand langa fetele tale la o pariziana cu nutella si un pahar de lapte caldut! :floare:
GEORGIA

#3097 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 May 2012 - 09:57 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 24 May 2012 - 09:44 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 24 May 2012 - 09:38 AM, a spus:

Bun, bun, bun, imi faceti pofta!
Noi, pariziene cu nutella si-un pahar de lapte caldut langa (fetele nu mai puteau de nerabdare pana s-au racit un pic).



Ma asez si eu la rand langa fetele tale la o pariziana cu nutella si un pahar de lapte caldut! :floare:


Te-asteptam, ca mai sunt vreo doua...

#3098 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 May 2012 - 12:34 PM

Vezi postareacerra, la 23 May 2012 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 23 May 2012 - 07:25 PM, a spus:

Aseara, din cauza Cerrulinei si dupa reteta ei, am facut si eu spuma de capsune.Albusurile batute batz, toate bune, doara ca, atunci cand am pus fructele, s-a facut o zama luuunga.Fructele le-am zdrobit cu furculita si le-am lasat la scurs vreo juma de ora.Taare ciuda mi-e!Cum sa fac sa-mi stea si mie spuma tare?
Asteia i-am pus o gelatina si-a iesit tare buna, dar eu voiam spuma!
Iaca, poze de-aseara, urate, dar...astea-s!


Nasico,

Nu tre sa ii pui nici o gelatina. Este normal sa se inmoaie cand pui fructele dar daca bati in continuare se face batz. Tura viitoare te rog frumos sa numai pui nika si binenteles sa nu pui 1kg de capsuni la 2 albusuri. :thumleft:


Finutzo, batui, dar era zama luuunga.parca era compot! Pusai si la frigider, poate s-o-ntari! Nici o sansa!Nici eu nu voiam cu gelatina, dar...Cred ca din cauza ploii, capsunile-s pline cu apa, dar chiar asa? Stat la scurs si tot cu zama? Si pusai 350 gr capsune!Cantarite !Taare-s trista!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3099 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2012 - 01:03 PM

Spume, cornuri, choux-uri, "gugulufe"," brioase" mi-e rau!
:thumleft:

#3100 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 May 2012 - 01:40 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 May 2012 - 12:34 PM, a spus:

!Taare-s trista!Imagine postata


Ufff, imi vine sa fac o spuma acum si sa o trimit nustiu la Braila/Bucuresti dar sa o trimit sa nu te mai stiu trista.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi