Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3821 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 October 2012 - 07:20 PM

Voi ma omorati cu savarinele alea. Era o perioada , acum multi ani , cand lucram langa o cofetarie si eu si sefa mea de atunci eram abonate la savarinele alora ( pe vremea aia nu aveam eu habar de bucatarie ). Mie imi plac savarinele de numa' si in ultimele zile toata lumea face savarine ...nu ma mai joc cu voi !!!

#3822 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 October 2012 - 07:20 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 01:16 AM, a spus:

Cu dedicatie speciala pentru cuscra mea draga Maya :)
Atasament Savarina.jpg
Sa stii ca ne-am gandit la tine cand le-am mancat!

wowww, ce dedicatie apetisanta!!!
O sa-mi fac si eu o dedicatie cat de curand, fiindca nu am cuscre, deocamdata! :)

#3823 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 October 2012 - 07:22 PM

Vezi postareaizuk, la 22 October 2012 - 07:20 PM, a spus:

Voi ma omorati cu savarinele alea. Era o perioada , acum multi ani , cand lucram langa o cofetarie si eu si sefa mea de atunci eram abonate la savarinele alora ( pe vremea aia nu aveam eu habar de bucatarie ). Mie imi plac savarinele de numa' si in ultimele zile toata lumea face savarine ...nu ma mai joc cu voi !!!

Eu inchid Pc-ul, altfel sun la 112 si chem salvarea pe motiv de... cadere in mare pofta! :)
Sau imi caut o cuscra... :)

#3824 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 22 October 2012 - 07:30 PM

Izuko draga mea, am un mancator de savarine pe care am vrut sa rasfat :)

Gelutza, eu am dedicat-o Mayei, dar de manacat...eu :) Asa ca daca vrei, iti dedic si tie aia ramasa in frigider :)

Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)
A cat is a friend fur-ever !

#3825 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 22 October 2012 - 07:32 PM

Vezi postareaNataly, la 22 October 2012 - 07:10 PM, a spus:


:) :) :) :)
Am fugit la frigider!!

Si eu as fugi dar trebe sa astept pana ajung acasa :)
A cat is a friend fur-ever !

#3826 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 22 October 2012 - 07:44 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:


Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)


Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.

#3827 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 22 October 2012 - 07:55 PM

Vezi postareaNataly, la 22 October 2012 - 07:44 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:


Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)


Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.

E o reteta luata de pe net (am vazut ca mai multa lume o foloseste si e multumita de ea)
Pentru "blat" : 250 g faina, 15 g drojdie, 200 ml lapte, 1 ou, 30 g zahar, 30 ml ulei

Pentru sirop :400 ml apa, 200 g zahar, esenta de rom

Frisca 400-500 ml (eu am avut lichida, de aia dau ml si nu grame) si zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)

Drojdia putin amestecata cu 2 linguri de lapte cald, zaharul pus la topit in lapte (asa fac si la cozonaci) si dupa amestecat totul (sa nu fie rece oul) cu o lingura. Eu am pus uleiul la sfarsit, dupa ce am amestecat restul.
Lasat la crescut la cald 20 de minute, amestecat iar cu lingura si pus cu lingura in forme (2/3 din forma) si lasate iar la crescut 20 de minute (eu am forme mari asa ca mi-ai iesit doar 6 mari si dolofane, dar la formele normale, se pare ca ies 12)
Copt la foc potrivit (eu la 350F) pana sunt gata (iarasi, ale mele fiind mai mari, au durat mai mult (20-30 minute)
Scos si lasat la racit.
Pentru sirop, zaharul caramelizat, adaugat apa (calda sa nu iasa cu sfaraieli :) )si lasat pe foc pana se topeste. Rom se pune cand se raceste.
Eu le-am taiat capacul si le-am insiropat, le-am pus intr-o tava si le-am lasat peste noapte la rece (cand au absorbit si siropul ce ramasese in tava)
Frisca batuta cu zahar si daca vreti, puneti un pic de dulceata (eu am pus de cirese)

Simplu de facut si zic (expertii mancaciosi) mai bune decat celalalte :)
A cat is a friend fur-ever !

#3828 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 October 2012 - 07:56 PM

Nataly, vezi c-a pus Geanny reteta de savarin(oi) p-aici! E aluatul dospit, doar ca ea l-a copt tot odata.

http://artaculinara....__1
Cerra, multumesc.Partea cu aluatul n-o stiam. Bezeaua... ma stii! Stai sa ma linistesc putin cu mama si-o fac!Un bob zabava! Stii ca io nu stiu multe si cand mi se pune-asa, o pata, nu ma las!:)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3829 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 22 October 2012 - 08:39 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 22 October 2012 - 07:44 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:


Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)


Poate scri reteta odata...
Eu am facut sambata reteta Olgutzei (tot cu pesmet) care mi s-a parut f f buna, dar as incerca-o si pe a ta.

E o reteta luata de pe net (am vazut ca mai multa lume o foloseste si e multumita de ea)
Pentru "blat" : 250 g faina, 15 g drojdie, 200 ml lapte, 1 ou, 30 g zahar, 30 ml ulei

Pentru sirop :400 ml apa, 200 g zahar, esenta de rom

Frisca 400-500 ml (eu am avut lichida, de aia dau ml si nu grame) si zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)

Drojdia putin amestecata cu 2 linguri de lapte cald, zaharul pus la topit in lapte (asa fac si la cozonaci) si dupa amestecat totul (sa nu fie rece oul) cu o lingura. Eu am pus uleiul la sfarsit, dupa ce am amestecat restul.
Lasat la crescut la cald 20 de minute, amestecat iar cu lingura si pus cu lingura in forme (2/3 din forma) si lasate iar la crescut 20 de minute (eu am forme mari asa ca mi-ai iesit doar 6 mari si dolofane, dar la formele normale, se pare ca ies 12)
Copt la foc potrivit (eu la 350F) pana sunt gata (iarasi, ale mele fiind mai mari, au durat mai mult (20-30 minute)
Scos si lasat la racit.
Pentru sirop, zaharul caramelizat, adaugat apa (calda sa nu iasa cu sfaraieli :) )si lasat pe foc pana se topeste. Rom se pune cand se raceste.
Eu le-am taiat capacul si le-am insiropat, le-am pus intr-o tava si le-am lasat peste noapte la rece (cand au absorbit si siropul ce ramasese in tava)
Frisca batuta cu zahar si daca vreti, puneti un pic de dulceata (eu am pus de cirese)

Simplu de facut si zic (expertii mancaciosi) mai bune decat celalalte :)



Exact ca tine am facut si eu ca sa fiu sigura ca sunt bine insiropate, le-am taiat, insiropat si dat la frigi peste noapte.Cu exceptia a doua bucati pe care le-am insiropat bine si le-am dat gata atunci. :)
Multumesc de reteta, data viitoare voi incerca si asa.

#3830 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 22 October 2012 - 08:57 PM

Vezi postareaNataly, la 22 October 2012 - 08:39 PM, a spus:

Multumesc de reteta, data viitoare voi incerca si asa.


Cu multa placere :)
A cat is a friend fur-ever !

#3831 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 October 2012 - 08:13 AM

Si eu am facut o Prajitura cu branza dulce, reteta de pe blogul lui Edith.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-88-13509728260082.jpg
GEORGIA

#3832 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 23 October 2012 - 10:00 AM

Un tort diplomat cu ananas , nedecorat ca nu mi-am oprit destula frisca :occasion15: .
Si o tarta cu fructe de acum ceva timp,da n-am apucat sa o descarc din telefon

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1233-13509791947051.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1233-13509792040989.jpg


#3833 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 October 2012 - 01:08 PM

Poale-n brau (facute mari ,in graba :-* )umplute cu branza telemea grasa nu prea sarata framantata si cu oua ,stafide ..

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13509904675894.jpg

Si clatite

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-1350990482838.jpg

#3834 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 October 2012 - 01:27 PM

Vezi postareaGeany, la 23 October 2012 - 01:08 PM, a spus:

Poale-n brau (facute mari ,in graba :-* )umplute cu branza telemea grasa nu prea sarata framantata si cu oua ,stafide ..


Si clatite



Ma dau si eu pe langa poalele tale, Geany! :-*
Woww, ce pofta mi-e sa coc ceva si lumea nu ma lasa! :-*

#3835 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 October 2012 - 01:30 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:30 PM, a spus:

Izuko draga mea, am un mancator de savarine pe care am vrut sa rasfat :-*

Gelutza, eu am dedicat-o Mayei, dar de manacat...eu :-* Asa ca daca vrei, iti dedic si tie aia ramasa in frigider :-*

Pana acum am facut doar reteta cu pesmet, dar astea sunt cele cu aluat dospit - doar ca trebuie sa astepti sa creasca, in rest, sunt foarte usor de facut! Au avut mare succes, sunt la gust ca cele de pe vremuri (deh' frisca e cea adevarata nu pacaleli ca in comert)

Saru'mana pentru bunavointa!
Si eu le-am facut pana acum tot din aluat dospit, dar timpul de realizare e mai mare, dar abia astept sa le incerc si pe cele cu pesmet. Sunt sigura ca fiecare fel are farmecul sau.

#3836 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 October 2012 - 01:31 PM

Vezi postarealili, la 23 October 2012 - 10:00 AM, a spus:

Un tort diplomat cu ananas , nedecorat ca nu mi-am oprit destula frisca :-* .
Si o tarta cu fructe de acum ceva timp,da n-am apucat sa o descarc din telefon

Ce bine arata, Lili, tarta ta si o tineai ascunsa...
Sa va fie de bine bunatatile!

#3837 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 October 2012 - 01:32 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 October 2012 - 08:13 AM, a spus:

Si eu am facut o Prajitura cu branza dulce, reteta de pe blogul lui Edith.



E buna rau la cafea, asa-i! :-*

#3838 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 October 2012 - 02:12 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:

zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)


Uma, amidonul are si proprietati stabilizatoare ptr frisca?

Daca e sa-mi faca ceva cu ochiul, apai atunci sunt poalele lu' Giani.
De-astea cu creme si aluaturi invartite, daca m-as incorda un pic, parc-as putea si eu (zise Zdreanta-n gandul lui... :-* ), da' aluaturile astea cu drojdie, framantate si dospite, ma depaseste total.

Bravo, doamnelor, continuati! :-*

#3839 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 October 2012 - 02:47 PM

Vezi postareaGelutza, la 23 October 2012 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 23 October 2012 - 08:13 AM, a spus:

Si eu am facut o Prajitura cu branza dulce, reteta de pe blogul lui Edith.



E buna rau la cafea, asa-i! :-*


Asa-i! Iti trimit niste bucatzele sa ai maine dimineatza la cafea! :-* :-*
GEORGIA

#3840 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 October 2012 - 03:15 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 October 2012 - 02:47 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 23 October 2012 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 23 October 2012 - 08:13 AM, a spus:

Si eu am facut o Prajitura cu branza dulce, reteta de pe blogul lui Edith.



E buna rau la cafea, asa-i! :-*


Asa-i! Iti trimit niste bucatzele sa ai maine dimineatza la cafea! :-* :-*

Ce bine te-ai gandit, multumesc frumos!Eu am inceput sa studiez retetele cu mai putine oua, fiindca se imputineaza si nu vreau d'alea cumparate...

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi